- 16 Aralık 2015
- 83
- 255
- 43
- Konu Sahibi minelgaraib
-
Ya cidden anne babanın çocuğunun kendisinden önce ölmesi için dua etmesi o kadar acı ki. Sadece ona yeterince destek olup potansiyelini kullanmasını ve mutlu olmasını sağlayabileceğimden emin olsam asla kürtaj düşünmezdimÖyle ama bırakalım annesi karar versin bir ömür boyu kolay değil benimde başıma gelebilir Allah korusun kayınvalidemin bir kızı var engelli Allah brnden once Alsin canini bu dunyaya birakmasin diyor hem zihinsel hemde bedensel engeli var 35 yıl sırtlarında taşımışlar çocuk gibi mesela benim eşime daha önce engelli ablası var annesi babası ölürse benim kızımmi bakacak diye kız vermemişler benim bir eltim var eşimin abisi ile evli teyze çocukları ikiside akraba evliliği yapmışlar çocukları sağlıklı ama kadın direk benim yüzüme ben bakmam diyor bu yaz hacca gitme ihtimalleri var ben 20 yaşına daha bu ay gireceğim çocuğum yok 5 buçuk 6 Aylık da evliyim 35 yaşında ki engelli görümceme bakacak kimse yok kim bakacak tabi ki ben bu kadar vicdansız olamam zor diyorum ya yaşamayan bilemez 35 yaşındaki görümcemin sabah akşam altını temizleyip sırtımda tasiycam kolaymı değil kınamak istemiyorum hor da göremem benim yarinimin garantisi yok bir anne için bu durum çok zor gerçekten kararını kendi vermeli
Benim komsumun down sendromlu kizi var. Evet cok tatli. Ama kadincagiz bu yil kanserden vefat etti. Bu kizin yasadigi derin uzuntuye sahit olduk. Babasi var, ablasi, abisi var, onu cok seviyor cok ilgileniyorlar ama kimse annesi gibi bakamaz. Babasi da yasli zaten. Gercekten cok aci. Istismar edilen bi suru down sendromlu cocuk da var. Bir egitim merkezindeki istismar haberlere konu olmustu. Butun bunlari dusunmek gerekiyor.Valla hayat keşke sizin baktığınız kadar toz pembe olsa çok tatlılar çok saflar biliyoruz bunu zaten sorunda orda ailesi olmadığı zaman ne olacak bu çocuğa herşey ne kolay ya dimi uzaktan konuşması
Emin olun Allah taşıyamayacağın yük vermez hayırlısı olsun hakkınızda inşallah da mutlu bi aile olursunuzYa bilmiyorum, zaten daha önce de anlattığım gibi anne olmaktan çok korkuyorum. Bebek sürpriz oldu, yavaş yavaş alışmaya başladık falan derken down sendromu çıktı. Cidden kaldırabilir miyim bu kadarını bilmiyorum. Canım oğlum falan diye satılabilir miyim, ailecek mutlu ve keyifli zaman geçirebilir miyiz yoksa kendini oradan oraya sürükleyen, işten eve dönmek istemeyen depresif bir anne mi olurum
Ben ölürsem ne olacak kısmından sonra koptum
Anladığım kadarıyla kürtaj olayına karşısınız.Bu demek oluyor ki kabullenmenin ilk aşamasını atlatmışsınız.Bu tarz özel çocuklarda ilgi kadar maddiyatta önemli bence.Sadece saf sevgi yetersiz diye düşünüyorum.Bu yönden şanslısınız öle düşünün.Bence doktor anne baba olarak yetersiniz.Sizin hayat sınavınız da buymuş demek.Allahım başka baş edemeyeceğiniz dert vermesin.Tabi down sendromlu olduğu için aldırma şansımız var. Bilmiyorum ya özel eğitimi, özel dersleri, fizyoterapisi vs maddi manevi yorucu bir süreç. Toplumun bakışı sonra o çocukların dışlanması vs. Yetebilir miyiz acaba? Öte yandan mesela CVS ile cinsiyetini de öğrendik, erkek. Çekik gözlü minik bir adam
Kesinlikle. Ve şöyle bir şey kesinlikle var; siz sebebini anlamıyorsunuz ama bir problem olduğunu biliyorsunuz. Bir şekilde beyin farkına varıyor ama bilince bunu sebebiyle getiremiyor. İlk bebeğimde deli gibi anne olmak istiyordum, gerçekten çok hazırdım. Ama doktor beta hcg yüksek, gebelik var dediğinde sevinmedim. Sürekli kanama, sürekli sıkıntı oldu. Hep evet doğsun istedim ama bir tarafım yok hayır ya, acaba erken mi yaş 29,acaba işte mi ilerleseydim orta düzey yöneticiyim, acaba eşimle vakit mi geçirseydik 6 yıldır beraberdik dedim durdum. Sonuç gelişim geriliği. 9. hafta 5+8 haftalık gelişimle kalbi durdu. Hep biliyordum ama neden bilmiyordum.Aslında down sendromu belirli bir haftadan sonra oluşmuyor sonuçta döllenmeyle birlikte var olan bir şey. Bu yüzden benim hamile olduğumu ilk öğrendiğimde bebeği istemememin, keşke olmasaydı diye düşünmemin cezası olarak oluşan bir durum değil. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Merhaba, daha önce de beklenmeyen hamileliğim, kariyerimde ve bebeği mmutsuzn etmekten korktuğumdan bahsetmiştim. İkili test yapıldı, pozitif çıktı ve koryon vilus biyopsisi yapıldı. Sonuç olarak bebek down sendromlu. İnanılmaz şaşkın ve endişeliyim. Bebeğe yeni alışmışkem şimdi bir de down sendromu çıktı. Çok bunaldım.
[/QUOTE
Kalbinizin sesini dinleyin size doğruyu gösterecektir.Allah yardımcınız olsun
Kürtaja karşı değilim aslında ama artık içgüdü mü hormon mu bilmiyorum aldırayım en iyisi diye kestirip atamıyorumAnladığım kadarıyla kürtaj olayına karşısınız.Bu demek oluyor ki kabullenmenin ilk aşamasını atlatmışsınız.Bu tarz özel çocuklarda ilgi kadar maddiyatta önemli bence.Sadece saf sevgi yetersiz diye düşünüyorum.Bu yönden şanslısınız öle düşünün.Bence doktor anne baba olarak yetersiniz.Sizin hayat sınavınız da buymuş demek.Allahım başka baş edemeyeceğiniz dert vermesin.
Boğazım düğümlendiBenim komsumun down sendromlu kizi var. Evet cok tatli. Ama kadincagiz bu yil kanserden vefat etti. Bu kizin yasadigi derin uzuntuye sahit olduk. Babasi var, ablasi, abisi var, onu cok seviyor cok ilgileniyorlar ama kimse annesi gibi bakamaz. Babasi da yasli zaten. Gercekten cok aci. Istismar edilen bi suru down sendromlu cocuk da var. Bir egitim merkezindeki istismar haberlere konu olmustu. Butun bunlari dusunmek gerekiyor.
Konu sahibi doktor demekki erken bakmış bazı şeylereBen anlayamadım zaten ikili test 12.haftada yapılır siz 12+1 günlük hamileymişsiniz ne ara ikili test yapıldı onun sonucu çıktı da biyopsi yapıldı onunda sonucu alındı çünkü geç çıkar.Kaldı ki down için ultrason bulgusu da gekir burun kemiğinim düz olması, ense kalınlığının yüksek olması gibi bu parametreler nasıl?
Geçmiş olsun..Merhaba, daha önce de beklenmeyen hamileliğim, kariyerimde ve bebeği mmutsuzn etmekten korktuğumdan bahsetmiştim. İkili test yapıldı, pozitif çıktı ve koryon vilus biyopsisi yapıldı. Sonuç olarak bebek down sendromlu. İnanılmaz şaşkın ve endişeliyim. Bebeğe yeni alışmışkem şimdi bir de down sendromu çıktı. Çok bunaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?