Down sendromlu cocuk anneleri var mı?

Allah sonuna kadar yardımcın olsun arkadaşım. Verdiğin karara çok saygı duyuyorum. Bunu sorgulamak, seni yargılamak hiç ama hiç kimsenin haddi değil.
Eğer doktorların dediği gibi down sendromu varsa seni ve bebeğini zor bir hayat bekliyor olacak ama sen buna hazır gibisin..

Ama belki de, Allah büyük, bakarsın sapasağlam bir yavrun olur..

Nacizane tavsiyem, bu rahatsızlıkla ilgili ne kadar çok şey öğrenebilirsen öğren şimdiden. Kitaplarını oku, down sendromlu çocuklarla vakit geçir vs. Bununla ilgili ne kadar çok şey bilirsen, o kadar çok hazır olursun. Ve tabi bebeğine bu şekilde daha fazla yardımcı olabilirsin, onu daha iyi anlayabilirsin.
Rabbim hakkınızda hayırlısını versin. İnşallah sağlıkla doğsun kuzucuk..

henuz o ailelerle gorusmedim ama netten falan cok seyler okudum ve bi kac arkadas edindim onlara sorular soruyorum kendileri engelli egitmenleri engellilerin arasinda downlu cocuklarda var diyolar iste onlarla fln gorusuyorum. Bakalim ya ne olacak bekliyorum sabirsizlikla.

aselim günler ne çabuk geçiyor değilmi bak bebşine 3 ay kalmış dünyaya gelmesi için zaman daralmış o çok şanslı bir bebek sen gibi güçlü bir annesi var bu arada canım 2010 sana ve sevdiklerine en güzel şeyleri getirsin sen herşeyin üstesinden gelirsin ben bundan eminim sevgilerimle oğlun dünyayay gelince bizi onun tatlı resimlernden mahrum etme sevgiler

oyy canim benim saol.. kiz sen nerelerdesin ne zamandir sohbet kapandi kimse kimseyi gormuyo artik. ozledim kis.. oglum dogsun bi kokusunu duyim icime cekim hemen resim cekmeye baslicam. Paylasirim hepsini sizinle musyasta beklio herkes beklio. Hakkimda dusundugun tum guzellikler icin tsk ederim canim benim cok saol.

:roflol:şakkıdı

ne yapmaya çalıştığınızı bilmiyorum ama hamile bir bayanla hemde evladı için endişelenen bir anneyle uğraşmak elinize ne geçiriyor sizin.. nasıl bir vicdana sahipsiniz siz.. bırakın son lafı o söylesin sizde kendi beyninizce altında kalın ölmezsiniz yada karşılığında bişi yazarsanız göklere çıkmazsanız..
dediğiniz gibi gün olur devran döner zamanı gelir evlenirsiniz hamile kalırsınız aynı şeyleri yaşarsınız arkadaşla.. yüreğiniz evladınız için geleceği için yaşamı için sıkışırken "sizin gibi" biride gelir size:roflol:şakkıdı yapar.. o zaman ne boş olduğunuzu anlarsınız.. sizin çocuk büyütme alanında işiniz yok diyet bölümlerine hadi..

canım evet bebşin resimlerini beklyoruz bu arada topicde tartışma havası var nedense lütfen sakin ol ve stres yapma bizler msn sürekli görüşüyoruz aramızdan kaybolan sen oldun öpüldün ablacımm iyi bak kendine

ya arkadaşım konyu dışardan okuyorum hamile arkadaşıma ve böyle özel bir bebegi dünnyaya getirmeyi göze almış arkadaşıma destek vermek istiyorum
ama siz topiği sürekli meşgul ediyor kavgalar cıkarıyorsunuz niyetiniz nedir anlamadım gercekten
hamile bir kadını ki özel durummu olan bir kadını bu denli üzme hakkınız var mı
konu sahibi istemiyor yorumunuzu işte nasıl bir anlayısa sahipsiniz hala giriyor ve tartışmalar cıkarıyorsunuz
lütfen arkadaşın topiğinden uzak durun
aselim sana ve bebeğine mutlu huzurlu bi ömür diliyorum
zor da olsa böyle yüce bir karar verdiğin için seni kutluyorum

cok tesekkur ederim arkadasim saol . Bende onu diyorum cik git diyorum ama durup durup yazilar geliyo burdan gelmese ozelden geliyo amac nedir ne isteniyo onuda anlamis degilim.

yok canım ona söyledim zaten adı her neyse üstünne alınma sakın
dur isim de vereyim candy

Bu bir genel uyarıdır:

Topikte tartışmalara devam edilmesi durumunda haklı haksız gözetmeksizin herkes uyarı alacaktır bilgilerinize..

benıde su candy le aynı kefeye koyma bıdaha sakın.aselım benm kankam.

kanka sende su yazarsa bozma agzini kendi basini yesin elleme. ok canim! Destegin icinde cok tesekkur ederim degmez boleleri icin beni bilirsin ben pek umursamiyorum bole insanlari. Gulecek olan varsa gulsun ama dilerim gulme komsuna gelir basina meselesine donmez kimse yasasin istemem bu durumu. karsimdaki dusmanim bile olsa istemem. ilk baslarda zor gunler yasadim cok dusundum ama artik dusuncek bisi yok oglum buyuyo cok sukur herseyide normal ilerliyo simdilik. tek dilegim ogluma sag saglim kavusmak. onun icin sen ben uzuluyom falan diye dusunme umursamiyorum bolelerini gercekten.

Sevgili Aselim
Allahım sağlıkla paşanı doğurmayı nasip etsin inş..:Saruboceq:
Bu testler % 100 doğru çıkmıyor
Eşimin kuzenının çocuğuna sağlıklı dediler sendromlu doğdu
Başka bir tanıdığında sendromlu dedikleri çocuk sapasağlam maşallah
Rabbim de sana sağlıklı bir şekilde evladını doğurmayı nasip etsin inş.:Saruboceq:
Geçmiş olsun canım..

Bende ole dedim ama bazi arkadaslar inanmiyorlar %100 cikmadigina. Yinede hayirlisini versin rabbim illa yanlis cikcak diye bisi yokta iste cikma ihtimalide var. Amin canim insallah dedigin gibi olur bende saglikli bi oglan getiririm dunyaya..

Eleştiren arkadaslara soruyorum doğurmayı göze alabilirleymiydi acaba sonlandirmak ta bı karar devam etmekte ama herkez hak verirmi devam kararı çok daha zoru ve cesaret ster
inşallah arkadasın bebeği sag salim dünyaya saglikla gelir Allah herkeze sağlıklı hayırlı evlatlar nesiller nasip etsin

bizim komşumuz anlattı onların sokakta bı kozada downlu olacak demiş drlar oda bı hocaya sormuş aldirayimmi diye hocada sakın aldırma Allah'ın bı imtihanı demiş Allah'ın hazinesi sınırsız demiş ve kizla hel görüşmüşler ve kız sağlıklı bı cocuk dünyaya gtirmis
başka bı tanısında 8.ayında Dr downlu olabilir demiş herhalde kontorle çok sık gitmiyodu kızcağız kızları oldu 18 aylık suanda tedavi görüyor açıkcası ben cok uzun vakit geçirmedin ama ayırt edemiyorum ben çok iyi egitim alırlarsa hakketten cok seyler basarabiliyolar kaç haftalık oldunuz acaba merak ettim

Ben suan 30 haftalik hamileyim canim. Benim doktorumda ole dedi bana ben sordum merak ettim cunki bazilari dediler yemek yerken bile zorlaniolar konusamiolar falan diyede doktorum ole bisi yok dedi yani anne karninda bakiolar bebegin herseyine beynine kalbine vucuduna eger onlarda bisi yoksa normal gelio bitek downlu iste akli normal cocuklardan geri kaliyo ve tedaviylede nerdeyse %99 duzelme sanslari var dedi. Rabbime kalmis ben kararimi verdim rabbime sigindim gonlume goresini versin insallah baska ne diyebilir insan.

Aselim canım Allah herşeyi gönlüne göre veririr umarım... Ben çalışan bir anne olarak ne yapardım bilmiyorum şahsen.çünkü benim çocuklar bakıcılarda büyüyor... Ama örnek bir annesin ve çocuğunla sen gurur duy ve emin olki oda hep seninle gurur duyacaktır. Rabbim mükafatını ahirette verecektir. Tüm anneler kutsaldır tüm anneler evlatlarına bağlıdır ama bu forumda yılın anne adayı olsa seni seçerdim... bu forumda bazı densizler olur bazı kendini bilmezler olabilir. canını sıkma Rabbim yardımcın olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…