Down sendromlu cocuk anneleri var mı?

sonunda gördüm merak ediyodum down çıkmışmı diye.resimde gördüm çok tatlı downlu bi bebek.güle güle büyüt.

ay cnm benim ya.. kızın anlıyor demekki gerçekten göğüslerin sızlayınca ağlıyordur. hatta benim kızım uyanınca ben başka odadaysam göğüslerimden süt gelirdi hemen gidip bakardım uyanmış. kızın da kardeşini çok seviyor demekki.
cnm allah sana kolaylık versin... yazdıklarını okuyorum. bebişinle kızınla eşinle mutlu bir hayat nasip etsin sana inşallah

çevremde down sendromlu kimse yok ama her dowv sendromlu olan aynı değil onu biliyorum sanırım onlarında dereceleri oluyor. Çok kişide yazmış yanılma oluyor diye belki doğduğunda hiç bişeysi olmayacak. Ama down sendromlu olarak doğarsa da hiç üzülmeyin Allah şükredinki çok erken farkedilmiş rahatsızlığı ve eğitimine tedavisine her yönüyle en başından başlamış olacaksınız. muhakkak daha fazla özen gösterecek ilgileneceksiniz çocuğunuzla ama emin olun çok zeki bir çocuğunuz olacak. down sendromlu çocukların baya bir kısmı çok büyük işler başaran insanlar oluyor gerçekten daha zeki oluyorlarmış. siz evladınızın eğitimini aksatmayın o size hep en güzel şekilde cevap verecektir

bende şanslı bir melek annesiyim. oğlum 10 aylık. kendi kendine büyüdü kuzucum. evde bebek varmı yok mu belli değil. topic sahibi arkdaş uğramıyor galiba artık.

ben RABBİMİN,
bazı insanları seçtiğine hep inanmışımdır
ve bence sen seçilmiş melek annelerdensin:)
inan seni çok taktir ettim
insanın ne doğurucağını RABBİM bilir
kapalı bir kutu gibi hamilelik süreci
şunu çok çok iyi biliyorumki
doğduktan sonrada başına insanın herşey gelebilir
evladını ölümün kıyısından almış bir anne olarak söylüyorum bunu
bende hamileliklerimde bütün testlerimi yaptırdım
ama bu testleri yaptırıken bebeğimi bişey varsa aldırmak değil
önlemini tedavisini hızlandırmak için yaptırdım
yani senin gibi:)
sana ömründe bol mutlu huzurlu sağlıklı bir yaşam diliyorum
ve birgün paşan büyüdüğünde
seni gururlandıracak yücelticek başarılara imza atmasını temenni ediyorum
sağlıcakla kalllllll.........

en son yazı yazan arkadaşlar bu konuyu açan ve yorum yapanlar en son 2010da girmiş.bende tarihe bakmadan cvplar attım ama nafile

mesela şuan profil resmimdeki benim kızım ve downlu.ama allahıma şükürler olsun ki böyle zeki bi kız vermiş bana....

allh bağışlasın hiç belli olmuo. bizimki çok belli. ne kadarlık kızın? eğitime başladınızmı

hepimizinkini inşallah.3yaşına girecek.ve 1senedir eğitime gidiyor.sizinki kaç yaşında?

bizimki 10 aylık. alsalar hemen eğitime başlasın istiyorum ama 1 yaşından önce almıyolar malesef. bizimki çok yemek yiyo sizdede warmı aynı problem? bide bikaaç gündür çok sinirli böyle giderse yandık canımıza okur bu çocuk bizim

anladığım kadarıyla erkek çocuğunuz.benim bide oğlum var.2yaşında o normal.oda çok sinirli.kızım sakin.erkek çocuklar öyle oluyor.downlu çocuklar genelde çok yer zaten ama benim kızım erken doğdu zaten.3yaşına kadar hep zorla yedirdim çok zayıftı.yeni yeni toparladı şimdide zayıf ama şuan iştahı normal kilosu düşük biraz.downlu çocukların doyma hisleri olmaz.o yüzden kilolular.ama benim kız tam tersi zayıf.bide sizinkinin çok belli olmasının sebebi erkek çocuklarda daha belli oluyo benim gördüğüm.sormak istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz.elimden geldiğince cevaplarım....

bütün doktorlar obez ve kısa diyor zaten. tiroitide var zaten. nasıl engelliycem ilerde bilmiyorum. kızınızn gelişimi nasıl? yürümesi konuşması? büyük sıkıntılar yaşıyormusunuz? bizimki geri geri sürünüyor henüz. emekleme gibi bi çabası yok. ama ellerinden tutnca yürüyor. dedikleri gibi herşey çok mu geriden geliyor.

kalorisiz yiyecekler vermeyi denersiniz.evet gelişimleri geriden geliyo.yine çocuktan çocuğa değişiyor.şuan kızım yürümmeye başladı.genelde duyduğumda 2-3yaş arasında kimi çocuğunsa daha da geç oluyo.konuşması şuan belirgin şekilde diil.gel,baba falan diyo babayı bilinçli diil ama gel bilinçli.ama hareketleriyle herşeyi çok iyi anlatıyo.eğitimde gördüğüm downlu çocuklar var 6yaşında ama hala konuşmuyo.bilmiyorum ama kızım çok zeki normal olan oğlumdan bile daha akıllı.yine de anladığım konuşma geç olacak bizimde.bizim sadece konuşma kaldı.kızım yuvarlanıyodu sonra emekledi ve yürüdü.bilmiyorum ama çok zorlık çektm ben yemiyordu,bazen sinirden oturup ağlıyodum.zaten iştahı daha önce iyi olsaydı şimdiye yürürdü.olsun buna şükür.uyuması çok güzel ama çok kabızlık sorunu çektm.yeni yeni düzeliyo..

yeni konu açtım downlu melekler ve anneleri diye.orayada yazabilirsniz.çünkü burdaki konunun sahibi girmiyo.

konuyu nereye açtığını göremedim canım ya. evet öğretmenim. okulöncesi öğretmeniyim. kabızlık bizdede var. kan ilacındandır dedim bi süre bıraktım ama düzelmedi hiç. çok zorlanıo yaparken taş gibi resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…