Down sendromlu cocuk anneleri var mı?

merhaba ben serkanın kız kardesiyim. öncellıkle senı tebrık ederım vee bol bol sabır dılıyorum. emın ol normal cocuktan daha cok seveceksın onu cunkü daha cok ilgilenmek zorunda kalacaksın. bu ilginden sıkılmayacaksın fakat cok zorlanacaksın zaman gelecek. cabuk sınırlenıyosan unutacaksın sakınleseceksın ,sende ögreneceksın ona da ögreteceksın normal bır ınsanın kendı kendıne ögrendıgı seylerı sen ögretmek zorunda kalacaksın ve tek seferde olmayacak bu her zaman. bu cocukların hepsı bırbırıne benzıyor aslında ama egıtım ve ılgı bır cok seyı degıstırıyor gercekten. böyle cocuklar için özel rehabılıtasyon merkezlerı ve devlet okulları var bılıyorsundur. mutlaka cok küçük yastan egıtım almaya baslaması gerekıyor. benım abım 1981 dogumlu ve o zamanın sartlarında doktorlar abımın kendı kendıne yemek bıle yıyemeyecegnı tuvalete gıdemeyecegını söylemısler ama su anda abım banyosunu da kendı yapıyor. karnı acıkırsa yumurta pişiriyor.gunumuz sartlarında cok daha iyi bır egıtım alacagına daha da normal ınsanlara yakın olacagına ınanıyorum. yazacak o kadar cok sey varkı aslında:) bellı bır yasa kadar gercekten herseyı ögretmeye calısmalısın nasıl bızlerde bellı bır yasa kadar bı eğitim alıyoruz ve bellı bır yasa kadar verım alıyoruz bu egıtımlerden o cocuklar da öyle.. abım hala konusmakta zorluk cekıyor. cunkü bellı yasına kadar aldı artık bundan sonra ne vermeye calıssanda boş maalesef..o cocukların psıkolojısıde cok farklı kendı ıclerınde bambaska bır dunyaları war ve hafızaları cok cok kuvvetlı. cok yazdım sorun olursa kuzen aracılığı ıle sorabılırsın. en önemlı sey egıtım ve ılgı ...

şimdi turkıyede çapada sadece kandan kesın test yapılıyo..o ıkılı üçlü testlerın yanılma payı var ama bu yenı kan testı ve amnıyosentezın yok...yanı downlı dıyıp normal doğmuşsa amnıyo yapılmamıştır.ben emın olsam aldırırdım..suni sancıyla ölü dogum yaptırma daha vahşi..sezeryan tarzı bi amelıyatlada son verebılırler gebelıge 6ncı aya kadar..yani allah başa vermesin ama allahın insanları bu konularda sınadıgını sanmıyorum..

hmm bunlari yazmana sevindim istersen msn dende konusuruz sevinirim. Haklisin canim en onemli seyleri saymissin rabbim kuvvet verecektir insallah ustesinden gelirim. benim doktorum da dedi downsendromlular akilli insanlar oluo diye bi cok varmis uni.yi birincilikle bitirenler bile varmis. insallah dogru yetistirebilirim allahin izniyle.

down sendromu kromozom bozukluğu sonucu oluyor.ben eğitimciyim okulumuzda özel eğitim alt sınıfı var.öğretmen arkadaşım çok çalışmış down sendromlu çocuklarla o paylaşırdı.genellikle tipleri birbirine benziyor küçük top burun geniş yuvarlak surat, çekik gözler.üniversite bile okuyabiliyorlar.ancak şöyle bir sorun var ömürleri 40 yaşını geçmiyor.

konusmasi kolay olulo canim. bana amnio yapildi ama doktor yinede %100 demio dunyada hicbir test %100 cikmio. hem ciksa bile ben ragziyim. Allah niye sinamasin allah insanlari evlatlariyla sinayamazmi? onu merak ettim. Ben tabiki demiorum allah beni bunlar siniyo bu benim sinavim demiyorum ama umut olmassa yasam nasil olsun.? Ben hic bi sekilde bebegimi aldiramazdim o allahin bi hediyesi yerine duser dusmez can kazanio sen doktorlar duymasalar bile kalbi atio. Kiyabilen kiysin ama ben kiyamam olu dogum nasil vahsiyse o bebegi oldurmek ondanda vahsi ister sezeryan ister kurtaj hepsi vahsice bence. sizce bilemiorum tabiki..

evet canim ama ben onuda sordum belli olmas dedi 40i gecenlerde cok dedi. Allahin isi iste kim nezaman gider belli mi oluo. Bide birbirlerine benziyolar deniliyo ya ok gozleri cekik olabilio fln filan ama bence anneden babadan aldiklarida var ben cok gordum bazi cocuklarda belli olmuo okadar downsendromlu olduklari. Bana suan her ay normal kontrol harici hastanedede kontrollerim oluo. Yuzune bakilio ellerine ayaklarina kalbine herseyine bakiolar ve simdilik bi sorun yok. herseyi duzgun rabbime sukurler olsun. downlu cocuklarda kalp hatalari oluomus bazi hastaliklar daha oluomus losemi fln ama %100de kacti unuttum hepsini soruyorum doktorlara aklima ne takiliosa.Benimde bi arkadasim var engelli egitmeni. En gusel engelliler downlular der hep onlara engelli bile denmez dio.

ayrıca benim bir arkadaşımın abisinin çocuğuna yüzde yüz down sendromlu demişler aynı sizin gibi sıvı falan almışlar ama aile aldırmadı çocuğu. sonuçta çocuk sağlıklı doğdu down sendromlu değil.başkası olsa aldırırdı.resmen cinayet.

benim okulumda özel alt sınıf var.zihin beden çeşitli engelleri var.ben o çocukların seçilmiş özel çocuklar olduğuna inanıyorum.asla acıma hissi duymuyorum.eksik görmüyorum.ve özürlü çocukların evde saklanmasına insanların onlara vebalı gibi yolda kafalarını çevirip çevirip bakmasına deli oluyorum.ben asla dönüp dönüp bakmam.buna da gayret ederim.allahkimseyi görünüşte sağlam özünde beyin özürlü yapmasın.sokaklar onlarla dolu.onlardan bazılarıda burada yorum yapmış ileri geri.kendimi onlara çatmamak için zor tutuyorum.

Bende bunu soluyorum bazi arkadaslara ama cok farkli anliolar. Rabbim kimsenin basina vermesin tabiki ama verirsede bunu kaldirabilcek kisilere versin insallah. Benimde tanidigim cok downlu hatta resmen sakat dediler ozurlu dediler ve cocuklari sapa saglam dogdu yapilan hicbi test %100 degil sonucta. Cani benmi verdimki ben alim. Benim dusuncem bu baskalarini bilemiorum.

cok guzel yazmissin canim ALLAH KIMSEYI GORUNUSTE SAGLAM OZUNDE BEYIN OZURLU yapmasin!!

cok guzel yazmissin canim ALLAH KIMSEYI GORUNUSTE SAGLAM OZUNDE BEYIN OZURLU yapmasin!!

umarım Rabbimin izniyle sapasağlam kucağınıza alırsınız.o her şeye kadirdir.onun için imkansız yoktur.siz ki gördüğüm kadarıyla inançlı bunun da ötesinde çocuğunuz donwn sendromlu doğacak dahi olsa gerekli özveriyi verebilecek bir insansınız.bunu bir bela olarak görmeyecek olgunlukta bir insansınız.emin olun bu anne sevgisi ve şefkatiyle dolu yüreği Yüce Allah üzmez.siz ve doğacak çocuğunuz Allaha emanet olun.iyi akşamlar.

Niye acinsinki onlarda hayattalar onlarinda yasamaya haklari var senin benim gibi onlar dunyaya bizden daha farkli daha gusel bakiyolar. OKadar sevgi dolu cana yakin oluolar kiskaniorum bazen. tabiki yanlis egitilmis olanlari oluo asabi sinirlileri evde tikili kalanlar ona buna saldiranlar bunlarda yok degil ama egitmek onemli normal bi cocuktada oluo gelisim bozuklugu onlarda bazen akil almaz seyler yapabiliolar ki su zamanlar tvde cok guruyoruz.

Saol canim arkadasim cok tsk ediyorum her yorumun icin. Rabbim herseyi gonlune gore versin. Kendine iyi bak. a.e.ol sende iyi aksamlar. 1hug

o zaman senin mantığına göre şöyle yapalım özür sadece doğuştan olmaz sonradan da oluşabilir.tüm özürlü insanlar o zaman sana göre lüzumsuz dünyada olmaması gereken ucubeler.hepsini bir yere toplayıp yakalım.dünya kurtulsun demi.büyük laflar ediyorsun Allahın gücüne gider.özür sonradan da oluşabilir.dikkat et ayağını yere sağlam bas sana bir şey olmasın.yoksa senin mantığına göre özürlü olursan bir sebepten dolayı. yaşama hakkın yok.senin deyiminle at gözlüklerimizi çıkaralım mantıklı olalım o zaman.seni yakmamız ortadan kaybetmemiz gerekir.

iki yasinda bi kizim var o bile oturuo ellerini acio amin dio benimle birlikte. sen bana egitimsiz sagliksiz konusmalarin var diyemezsin. bence cik artik bu konudan baska yerlere yorum yaz senin yorumlarina ihtiyac yok burda

pardon otomatık geçişten siteyi takip ederken saçma yazılar okudum. lütfen arkadasım zaten bu topikteki annelerin işi çok zor allah yardımcıları olsun. birde boyle saçma sapan seylerle morallerını bozmanıza hıc gerek yok. şöyle bı geyik topiğine falan gıtsenız.

Aselim hanım sizi tebrk ederim çoğu ailenin cesaret edemediği şeyii cesaret ediyosunuz ve bebeğinize çok güzel sahip çıkıyosunuz gerçekten yürekten tebrik ederim çoğu insan bunu başaramaz bence kimseye kulak asmayın kendi doğrularınızda gidin.benim kuzenimede sakat dediler kafası büyük dediler gitmediğimiz doktor kalmadı Allah'a şükür nur topu gibi ailenin maskotu.inş. hayırlısı olur sizin için

canım benım herseyden önce Rabbim dağına göre kar verir her zaman, ve unutmayalımkı her zaman bizi sınar(hayırdada şerdede) yurt dısında olmanız evet avantaj, insallah Türkiyedede devlet sahip çıkar yawrular. ne diyim rabbim bu zor yollarda yardımcınız olsun. benım hiç çocuğum olmuyor. bir kez tüp denedim oda olmadı. herşey allahtan, o çocuk doğar ve sana öyle hayırlar getirirki emin ol buna, rabbim mükafatını mutlaka karsına cıkartacaktır. Analık farklı bı duygu umarım evladınla mutlu sağlıklı gunler geçirirsin, Allah yatağa düşüren hastalık vermesin. yavrun konusacak yuruyecek kendi ihtiyacını gıderecek, büyüyüncede sana buyuk bır gurur verecek:))

ağzı olan konusuyor canım, sen bakma bunlara bozma sınırını bosu bosuna.

bozmuyorum canim ya neden bozim. konusan konussun herkes ozgur. Benim demek istedigim konumun basligi downsendromlu cocuklari olanlar varmi? ben bunu ogrenmek istedim ve yorumlar almak istedigim downlular hakkinda.Ama konu degisio aldir aldirma konulari acilio ben kararimi vermisim zaten bunun icin beni yargilar gibi seyler yazilio sagliksin dusunuosun denilio halbuki ben cok eminim saglikli kararlar verip dusundugumden cunki tek inancim rabbim baska kimseye guvenmiorum. Ben olursem downlu cocugum napar falan bunlari neden dusinim saglikli bi kizim daha var ben olursem onun kimsesi yokmu annesi disinda sank. sacma dusunceler paylasiolar ona canim sikilio biras.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…