Doymak bilmiyor...

Koca adama yenme demez ki denmiş nasıl denmez ya, bu adama her şey denir bence daha neler, tabaklarca tiramisu yemek, bir tepsi kurabiye yemek nedir.
Ben 10 yaşındaki çocuğuma diyorum yeme diye. Bazen o da abartıyor, tamam bu da senin hakkın ama yarın yersin fazlası zarar diyorum mesela.
Ama aynısı kocam yapsa oha boşan da semerini ye derim, insan bir önünü arkasını düşünür başka biri yiyecek mi diye.
Sinirlendim.

Çocuk olan evde son kalan yiyecek yenmez,biz öyle gördük öyle yaparız.Çocuk canı ister diye düşünülür,eşinizin ki bencillik.Sinirlenmekte çok haklısınız ama daha önce açıkca konuştunuz mu bu konuyu yoksa kendi kendinize sinirlenip,kendi kendinize söylendiniz mi sadece?

geçen bir büyük armut kalmış

eşim onu dörde bölmüş

herkese bir tane verdi biri de kaldı

oğlum aman bu ne biçim armut çok sertmiş vs dedi

ben de 4. dilimi yedim ona yer misin diye sormadan

sonra o kendi dilimini bitirdi, aslında sertmiş ama sulu sulu iyiymiş dedi

eşim de dördüncü dilimi de al dedi

ben onu yedim dedim vicdan yaptım

konu sahibinin eşi tepsi tepsi çocuk seviyor diye yapılanı yiyor

bence doyumsuzluğu psikolojik

yani açken dahi inan çocuğa ayırır, ki o aç değil bir tepsi var zaten 3-5 çocuğa ayırmak zor olmamalı

eşiniz ile yemek yemediği bir esnada konuşun, buradaki örnekleri de vererek

mesela o ne hissediyor da yiyor hepsini yani altındaki duyguyu bulmalı

Ay kırılmış bi de şaka gibi gerçekten... çocuğa kalmamasına nasıl üzülmüyor ki 🤷‍♀️ nasılsa tekrar yapan var diye muhtemelen ama bi arkadaş yazmış yukarıda, babam şaka diye yemegin etlerini yerdi diye; çocuğunuz da babasını böyle hatırlayacak işte babam bana yemek bırakmazdı diye bu çok üzücü değil mi, bu şekilde söylediniz mi eşinize hiç?
söyledim tabi söylemez olur muyum yumuşak yumuşak söylüyordum artık bu sefer dayanamadım sert çıkıştım

Ben ne yazik ki konuyu okurken tebessum edemedim ve cok da itici ve bencilce buldum esinizin bu davranisini. El lezzetinizi begeniyodur yesin nolcak iki kati yap vs olayi degil olay,olay esinizin acgozlu ve kendinden baska kimseyi dusunmeyen tavri. Insan evdeki ozellikle cani o tatliyi istemis bir cocugu varsa kendi yemez cocuguma kalsin der. Kimse kusura bakmasin da 5 cup tiramisuyu evdeki kimseyi dusunmeden bir gunde bitirmek pisbogazliktan acgozluluktan bencillikten baska bisey degil.

Şaka gibi konu ama şaka değil.
Çok sinirim bozuldu ama polemik olmasın diye kimseyi alıntılamak istemiyorum.
Hanımlar konu beyefendinin yemesi değil!
Yarınlar yokmuş gibi, evde bi çocuğu ve eşi yokmuş gibi herşeyi yemesi.
Yani bencillik ve sorumsuzluk.
Kadın çalışıyor, işten kalan bütün vaktini mutfakta mı geçirsin?

Bence sakla. Eğer şeker yoksa çaresi yok ilaçla fln insulin değeri düşmez. Bu saatten sonra da sen onu değiştiremezsin bacım. Çocuğun onlar de. Sakla . Kendin de ye . Bu nedir

Başlıkta bahsettiğim kişi eşim ya yoruldum artık ya oğlum var 7 yaşında dün benden kurabiye istedi yaptım bi tepsi çocuk bi kaç tane yedi biliyorum ki kalanını eşim yicek biraz ayırdım dondurucuya attım geri kalanı tabakta duruyordu gece yemiş tabaktakileri sabah oğlum geldi anne babam bütün kurabiyeleri yemiş neyse dedim dondurucudan oğluma bikac tane çıkardım koydum çözünsün diye biraz önce kahvaltıdan kalktık daha sofra yerde bi baktım bisiler yiyor ne yiyorsun dedim kurabiye dedi nevrim döndü ya bağırdım bende dayanamadım artık ya kızlar ben çalışan kadınım oğlum seviyor tatlıyı haftada iki falan yapıyorum istiyorum ki bi kaç gün gitsin yaptıklarım geçen oğlum tv de gördü cupta tiramisu yaptık bardaklara koydum 6 bardak vardı çocuk bi tane yedi sabah kalktım ki kalan hepsini yemiş gece çocuk ağlıyo anne ben yicemtim diye yanlış anlaşılmasın yemesin demiyorum hepimiz için yapıyorum ama hepsini yemek ne ya bıktım artık ya mutfaktan çıkamıyorum yeminle. Haksız mıyım sizce...
Benim başımda da var böyle geceleri ortaya çıkan bi mutfak faresi...gece kalkar önce dolapta o gün ne arttıysa çatallar kaşıklar mundar eder,sonra abur cubur dolabını elden geçirir güzelce kırıntıları yerlere döker,çocuğa ayırdığım bir kavanoz kuruyemişi yer utanmadan sabah kahvaltı sofrasına oturur 1 dilim ekmek 1 parça peynir yer kalkar neymiş “DİYETTEYMİŞ!” Geçen 1 kare borcamda tatlı yaptım,bizim yanımızda yalandan “Bu bana çok” ayakları çekti 1-2 çatal aldı bıraktı,sabah bi kalktım borcam yarıya inmiş....Çok sinir bozucu cidden

Kilosu fazla, boyle giderse cok uzulur. Sorun sadece kilo degil. Metabolizma yas ilerledikce azaliyor, insulin direnci olusmus olabilir. Bence seker olcumu yaptirsin, bir diyetisyene yonlendirilebilir. Boyle gitmez, kendine zarar. Obeziteye bagli hastaliklarin geri donusu cok zor oluyor.
Esim 180 boyunda, bir sene 90 kiloya cikmisti. Surekli tatli yemek istiyordu.Iyice bagimli olmustu. Kavga ettik. Kilona dikkat etmezsen 50 yasini gormeden baban gibi seker, tansiyon, kolesterol hastasi olacaksin dedim. Genetik yatkinlik var bir de. O sene 16 kilo verdi. Hala bir kac kilo alsa hemen frene basar.
Babasi eskiden obezmis, su anda normal kilosunda ama hala sekeri ve tansiyonu yuksek. Hayat kalitesi cok dustu. Ne gerek var?
1.85 boy 93 kilo

Şaka gibi konu ama şaka değil.
Çok sinirim bozuldu ama polemik olmasın diye kimseyi alıntılamak istemiyorum.
Hanımlar konu beyefendinin yemesi değil!
Yarınlar yokmuş gibi, evde bi çocuğu ve eşi yokmuş gibi herşeyi yemesi.
Yani bencillik ve sorumsuzluk.
Kadın çalışıyor, işten kalan bütün vaktini mutfakta mı geçirsin?
Ama önerilerin çoğu 2 kat fazla yapması yönünde.
Bizim gidecek çok yolumuz var daha.

Eşimde durum tam tersi aslında kayınvalidem zararlı diye hiç tatlı falan yapmazmış abur cubur almazmış o yüzden böyle oldum der hep eşim gözünde tatlıya karşı bi açlık var
Hayır demek yerine sağlıklı değil, şu zararları var ,bağımlılık yapıyor, diye anlatırsanız oğlunuza biraz anlayacaktır. Eşinizde sizden sonra muhtemelen yeme baskısından kurtuldu ve insulin direnci oluştu.

derdinize hem güldüm hem üzüldüm :)
bende arada eşimin çikolatalarını yiyorum acaba o da böyle üzülüyor mudur diye düşünmekten kendimi alamadım :KK48:
ama sizdeki sıkıntı çocuğun hakkını da yemesi
öneren oldu mu bilmiyorum ama bence yapılan tatlıyı 3e ayırın. atıyorum 2 dilim çocuğa, 3 dilim size, 5 dilim eşinize. eşit olmasın ama herkesi memnun edecek bi paylaşım olsun. hepsini ayrı saklama kaplarına koyun öyle dolaba kaldırın kendi hakkı dışındakileri yemesin. çocuğunuzun ertesi gün sorduğunu üzüldüğünü anlatın belki çözüm olur.

bir arada bir arkadaş vardı

eşi bebeğin dolaptaki çorbasını yemişti

şaka gibi ama koca adam bebeğe özel pişirilen çorbayı almıştı iş yerine evden yemek götüreceğim diye

ama onun eşi biraz daha da değişikti yanılmıyorsam olağan peynir zeytin dahi yemiyor onları yiyince midesi üşüyordu kendisine sabahları muhallebi falan yapıyordu

adam yesin aksırıncaya tıksırıncaya kadar yesin ama evdeki diğer kişilerin de yiyeceğini unutmasın

ben kedinin yiyeceği bir şey varsa ona dahi pay ayırmadan yemiyorum

Benim başımda da var böyle geceleri ortaya çıkan bi mutfak faresi...gece kalkar önce dolapta o gün ne arttıysa çatallar kaşıklar mundar eder,sonra abur cubur dolabını elden geçirir güzelce kırıntıları yerlere döker,çocuğa ayırdığım bir kavanoz kuruyemişi yer utanmadan sabah kahvaltı sofrasına oturur 1 dilim ekmek 1 parça peynir yer kalkar neymiş “DİYETTEYMİŞ!” Geçen 1 kare borcamda tatlı yaptım,bizim yanımızda yalandan “Bu bana çok” ayakları çekti 1-2 çatal aldı bıraktı,sabah bi kalktım borcam yarıya inmiş....Çok sinir bozucu cidden
Bizde o borcam tamamen bitiyo :D

Back
X