Doymak bilmiyor...

benim şerrimden korktugu ıcın yapıyor :KK70: mecbur yapacak dırdır time olarak basına ekşirim

bız esımle 45 kılo verdık bırlıkte saglıklı beslenerek

o kadar emek verdı bosa gıtmemelı :KK70:

su pandemıde bırcok kısı kılo aldı esımde 3 kılo aldı hemen o 3 kıloyu vermelı yoksa almaya devam eder kendısıne zarar

duygusal aclık olursa o mıde sısmıyor ,mıdenın hep bı tarafı bos gıbı ne yese doymuyor buyuk ıhtımal psıkolojık esımınkı de konu sahıbınınkı de :)
Bende dikkat ediyorum ya biliyorum senin tarifleri baya emek verdiğin belli maşallah size.
Ya gerçekten sonu yok sürekli.tencerelerce yemek yapılmaz bı son verilmesi lazım dediğin gibi ya duygusal açlık ya insulini firliyor bu kadar yemeğe ne firlamaz ki
Bı düzene geçmeli tepkisini vermeli 5 kup bitirdiğinde bahsediyor konu sahibi..

Çocuk olan evde son kalan yiyecek yenmez,biz öyle gördük öyle yaparız.Çocuk canı ister diye düşünülür,eşinizin ki bencillik.Sinirlenmekte çok haklısınız ama daha önce açıkca konuştunuz mu bu konuyu yoksa kendi kendinize sinirlenip,kendi kendinize söylendiniz mi sadece?

iştah çok farklı bir olay. engellenmesi kolay birşey de değil. yani eşinizi de kusurlu bulamadım açıkçası.
sanırım sizi üzen daha çok "çocuğum yesin, ona kalsın" diye düşünmemesi. sadece ikiniz olsanız bu kadar tepki vermezdiniz muhtemelen.

Bence oğlunuza da tatlı yapmayın. Eşiniz de evde tatlı olmayınca yiyemez. Tatlılar çocuk için de pek fatdalı değil. Damak tadı oluşuyor. O da ilerde babası gibi tatlı düşkünü olabilir.
tatlı yapmazsanız oğlunuz yemez, bu iyi bi şey
Eşiniz yiyemez, bu da iyi bir şey
Siz de daha az yorulursunuz, bu daha da iyi bir şey.
Eşimde durum tam tersi aslında kayınvalidem zararlı diye hiç tatlı falan yapmazmış abur cubur almazmış o yüzden böyle oldum der hep eşim gözünde tatlıya karşı bi açlık var

Adam en son ceketini alıp çıkıp gitmiş 16 sayfa okumaya erindim okuyan varsa desin hele bir 😆sonra nolmus? gelmiş mi geri ?

Ayy benimki de soru gelmeyip de ne yapacak karni acıkınca midesini tuta tuta gelmiştir
🥲🥲🥲😩😫🏃🏃🏃
Geldi geldi bi daha benim yaptığım tatlıları yemicekmis :)

Şeker yemenin hic kimseye faydasi yok ki, cocugunuza da yapmayin. Tatli ile adigi kiloyu almasin zaten, hic bir besin degeri yok, kof sislik. Haftada 2 cok fazla. Ayda 2ye falan dusurun.

esinizi de once bir ic hastaliklari doktoruna sonra da bir psikologa goturun. Bu kadar cok yiyebildigine gore kesin insulin direnci vardir.
Haftada ikiyi eşim yediği için mecbur kaldığımdan yapıyorum mesela kurabiye istedi çocuk yapıyorum o gün bitiyor ya çocuk doymamış oluyo mecburen ikinci seferi yapmak zorunda kaliyom yani aslında benim derdimde ikinciyi yapmak

bu 1 aydır esımde var acayıp ıstah
bız saglıklı beslenen aıleyız oyle nutella falan gırmez bızım eve
gecen gun 1 bucuk kıloluk cokokrem almıs ve 3 gunde bıtırmıs kasık kasık :KK70:
dun de 1 tepsı fırında tavuk ızgara ve sebze yedı

sakin ol nefes al dedım :KK70: bu ay nolduysa asla doymuyorum dedı
gecen gun kan verdık degerlerımıze baksınlar dıye umarım sorunu neyse orada cıkar ona umıt edıyorum yoksa bu gıdısle cok kılo alacak

dun spor yaptırdım esıme yedı yedı yedı
hadı kalk lily sabri yapıyoruz :KK70: 20 dk yaptırdım hışı cıktı uyudu
bılseydım daha once yaptırırdım yorgunluktan bırsey yıyemedı

belkı sızın ıcın cozum olur evde spora baslayın yorgunluktan yıyemıyor :KK53:
bırde kan degerlerıne vıtamınıne falan bakılsın
hışı çıktı harikasınız ya :super:

arkadaslar daha cok yapın demek kı guzel yapıyorsun demıssınız de
10 tepsı 20 tencere mı yapsın ?
sonu yokkı ?
tatlı dedıgınız sey lıp lıp gıden bırsey zaten
adamda bellıkı ya ınsulın dırencı var ya bagırsak kurdu bır sorun var
belkıde duygusal açlık var
bunu daha fazla porsıyonla cozemez kımse daha cok baska hastalıklara davetıye cıkarır

en ıyısı hıc yapmamak

cocuk ıcın zaten saglıklı degıl

ben 5 yasımdakı kızıma nutella dıye fındıkları rondodan cekıp 1 kasık pekmez koyup ıcıne kakao serpıp yıne rondodan cekıp onu verıyorum mesela
ınanın daha lezzetlı oluyor ve saglıklı ne yedıgınız bellı oluyor
tatlı yapacaksam unsuz sekersız yapıyorum mesela bademı un halıne getırıp onun unuyla browni yapıyorum ya da kurumus meyvelerle tatlandırıyorum falan...

hem daha doyurucu hem daha saglıklı
inanın bende aynı şekilde yapıyorum fındık ezmesi yapıyorum içine bal katıyorum fıstık ezmesi yapıyorum pekmez katıyorum eve paketli gıda almıyorum bisküvi çikolata vb. şeyler almıyorum ama sonuçta çocuk bu tatlı seviyor çünkü bende eşimde seviyoruz tatlı yaparken şekerini azaltırım ne bilim margarin kullanmam köy tereyağı kullanırım falan zaten bunlarıda bi seferde süpürdüğü için eşim bütçeyede zarar

Geldi geldi bi daha benim yaptığım tatlıları yemicekmis :)

Kendi inandı mi o dediğine acaba 🤣
Güya gönül koymuş siz az yüz verseniz eski adam koşarak geri gelecek.
İnşallah hatasını anlar 5 kup tiramisu yemek nedir arkadaş bir tek kendisinin midesini var sanmak bu. Adam kac kilo?

Kendi inandı mi o dediğine acaba 🤣
Güya gönül koymuş siz az yüz verseniz eski adam koşarak geri gelecek.
İnşallah hatasını anlar 5 kup tiramisu yemek nedir arkadaş bir tek kendisinin midesini var sanmak bu. Adam kac kilo?
1.85 boy 93 kilo. Sanmam ya bugün yapsam yine yer yesin helal hoş olsunda bi oturuştada bitirmesin ya :kızgın:

Bu kadar yemeye kilosu çok fszla değil ideal olmasa da yediğine göre iyi yani. Valla ne diyim bilemedim ama çok sinir bozucu bir durum

Ay kırılmış bi de şaka gibi gerçekten... çocuğa kalmamasına nasıl üzülmüyor ki 🤷‍♀️ nasılsa tekrar yapan var diye muhtemelen ama bi arkadaş yazmış yukarıda, babam şaka diye yemegin etlerini yerdi diye; çocuğunuz da babasını böyle hatırlayacak işte babam bana yemek bırakmazdı diye bu çok üzücü değil mi, bu şekilde söylediniz mi eşinize hiç?

Ayyy ne güzel dua ettiniz öyle içime ferahlık doldu resmen Allah herkesin evine huzur mutluluk versin inşallah :)
Bu arada ben böyle bir dönem yaşadım, ne yesemde doymuyordum, bir büyük yaşpastayı tek başıma yiyebiliyordum. Dediğiniz gibi 3-4 kasr sütlaç falan beni kesmiyordu. Ben doktora gittim kilo almaya başlayınca, bende insülin direnci çıktı, bir süre ilaç kullandım ve geçti. Belki bir rahatsızlığı vardır.

Bu arada ben böyle bir dönem yaşadım, ne yesemde doymuyordum, bir büyük yaşpastayı tek başıma yiyebiliyordum. Dediğiniz gibi 3-4 kasr sütlaç falan beni kesmiyordu. Ben doktora gittim kilo almaya başlayınca, bende insülin direnci çıktı, bir süre ilaç kullandım ve geçti. Belki bir rahatsızlığı vardır.
eşim hep böyle ama bi ara şekerine falan baktırdı hiç bişey çıkmadı karaciğer yağlanması var demiş doktor aslında dikkat etmesi lazım ama maalesef :(

😀😀😀 Ya azcık fazla yapıver çoçuğunkini kapalı ve koyu renkli içi gözükmeyen kutu al ona koy mesela istediğinde verirsin, o kutuyuda buzdolabına yada mutfak da eşinin göremiceği bir yere sakla önüne arkasına bişeyler tıkıştır😀bizim ufaklık çok abur cubur yemesin diye ben saklıyorum yoksa bulup hepsini aynı gün bitirir senin eşin gibi tatlıya düşkün 4 yaşında😀

Back
X