Doymak bilmiyor...

E o iki kurabiyeyi cocuk yiyemedi ama.
Yok bence sizin koca yine aynısını yapar olayın farkında bile değil. Siz en iyisi saklayacaksınız cocuga tek tek vereceksiniz
Bende değişeceğini düşünmüyorum köşe bucak yemek saklamakta varmış kaderimde :(

Ben burda hem size hemde çocuğunuza cok üzüldüm siz hem ev isleri hem is derken en çok yorulan kişisiniz ve bakınca sizi de bu konuda düşünmeyen bir eşiniz var diğer konularda nasıldır bilmiyorum ama kendi cocugunuda düşünmüyor ve bana kalmadi diye ağladığında cocugunuzun ne tepkisi oluyor onuda merak ettim ve size iki tavsiyem var ilk önce bir kaç defa bir tatlı yapın cok az ve yaptığınız görsün daha hazır değil diyin ondan önce siz yiyin ve umursamayın eşinizi sizi böyle anlaya bilir belki aynı tavırları siz ona sergileyin yemesenizde saklayın ama eşinize kesinlikle vermeyin baktınız olmuyor ayırın ve bu senin diyin ona ozel tabağı olsun onun dışındakini yemesin defalarca söyleyin yinede baktiniz ayni oğlunuza arada dışarıdan alin ve siz evde bidaha tatlı yapmayın sen böyle yapmaya devam edersen bende bidaha tatlı falan yapmayacağım benimde canim var yoruluyorum bir allahin kuluna beni anlasın falan diyin ama eşiniz iyi bir insan ise sadece bu konuda böyle ise sırf bu yüzden soğukluk girmesin aranıza bunları uygulayın ama aşırı kırıcı olmadan en güzeli bu olur vede siz sonra bir müddet tatlı yapmayın ki özlesin cani çeksin ve sırfkendisi yediği başkasına ayirmadigi için yapmadığınızi da belirttin Allah kolaylık versin
Teşekkür ederim uygulamaya çalışacağım :)

Başlıkta bahsettiğim kişi eşim ya yoruldum artık ya oğlum var 7 yaşında dün benden kurabiye istedi yaptım bi tepsi çocuk bi kaç tane yedi biliyorum ki kalanını eşim yicek biraz ayırdım dondurucuya attım geri kalanı tabakta duruyordu gece yemiş tabaktakileri sabah oğlum geldi anne babam bütün kurabiyeleri yemiş neyse dedim dondurucudan oğluma bikac tane çıkardım koydum çözünsün diye biraz önce kahvaltıdan kalktık daha sofra yerde bi baktım bisiler yiyor ne yiyorsun dedim kurabiye dedi nevrim döndü ya bağırdım bende dayanamadım artık ya kızlar ben çalışan kadınım oğlum seviyor tatlıyı haftada iki falan yapıyorum istiyorum ki bi kaç gün gitsin yaptıklarım geçen oğlum tv de gördü cupta tiramisu yaptık bardaklara koydum 6 bardak vardı çocuk bi tane yedi sabah kalktım ki kalan hepsini yemiş gece çocuk ağlıyo anne ben yicemtim diye yanlış anlaşılmasın yemesin demiyorum hepimiz için yapıyorum ama hepsini yemek ne ya bıktım artık ya mutfaktan çıkamıyorum yeminle. Haksız mıyım sizce...
Bir benzeri de benim başımda hatta ikisi.Hem baba hem oğul olarak.Canları sağolsun ama mutfak benim kabusum her öğünde 3-4 tabak yiyip anca doyduk modunda kalkıyorlar.Onlar yüzünden yemeden içmeden soğuyacam böyle giderse

Başlıkta bahsettiğim kişi eşim ya yoruldum artık ya oğlum var 7 yaşında dün benden kurabiye istedi yaptım bi tepsi çocuk bi kaç tane yedi biliyorum ki kalanını eşim yicek biraz ayırdım dondurucuya attım geri kalanı tabakta duruyordu gece yemiş tabaktakileri sabah oğlum geldi anne babam bütün kurabiyeleri yemiş neyse dedim dondurucudan oğluma bikac tane çıkardım koydum çözünsün diye biraz önce kahvaltıdan kalktık daha sofra yerde bi baktım bisiler yiyor ne yiyorsun dedim kurabiye dedi nevrim döndü ya bağırdım bende dayanamadım artık ya kızlar ben çalışan kadınım oğlum seviyor tatlıyı haftada iki falan yapıyorum istiyorum ki bi kaç gün gitsin yaptıklarım geçen oğlum tv de gördü cupta tiramisu yaptık bardaklara koydum 6 bardak vardı çocuk bi tane yedi sabah kalktım ki kalan hepsini yemiş gece çocuk ağlıyo anne ben yicemtim diye yanlış anlaşılmasın yemesin demiyorum hepimiz için yapıyorum ama hepsini yemek ne ya bıktım artık ya mutfaktan çıkamıyorum yeminle. Haksız mıyım sizce...
Benim eşimde aynı valla bir tatlı iki gün gider üçüncü güne pek kalmaz.Un helvası yaptım bir saat önce sabah kesin yarısı gider tabak boşalsa şaşmam...

Bence oğlunuza da tatlı yapmayın. Eşiniz de evde tatlı olmayınca yiyemez. Tatlılar çocuk için de pek fatdalı değil. Damak tadı oluşuyor. O da ilerde babası gibi tatlı düşkünü olabilir.
tatlı yapmazsanız oğlunuz yemez, bu iyi bi şey
Eşiniz yiyemez, bu da iyi bir şey
Siz de daha az yorulursunuz, bu daha da iyi bir şey.

Haklısınız.
O istah bende de var. Eşim sütlacı çok sever. Eşim için yaparım sonra eşim bir tane yer gerisini ben yerim. Halbuki eşim için yapıyorum o sütlaçları. Bu yüzden biraz bol yaparım sonra yememek için kendimi zor tutarım, yalvarırım eşime "ne olur ye şu sütlaçları yoksa ben yiyeceğim" diye. Şimdi buzdolabında bir tane duruyor (son kase) yeminlen elim ayağım titriyor ama yemiyorum tutuyorum kendimi.

Haklısınız.
O istah bende de var. Eşim sütlacı çok sever. Eşim için yaparım sonra eşim bir tane yer gerisini ben yerim. Halbuki eşim için yapıyorum o sütlaçları. Bu yüzden biraz bol yaparım sonra yememek için kendimi zor tutarım, yalvarırım eşime "ne olur ye şu sütlaçları yoksa ben yiyeceğim" diye. Şimdi buzdolabında bir tane duruyor (son kase) yeminlen elim ayağım titriyor ama yemiyorum tutuyorum kendimi.
Aynı ben.. 1 tepsi tramusudan eşim bir dilim yedi sadece. Üzgünüm ama olan oldu. Tutamadım kendimi.

Haklısınız bu yaptığı dusuncesizlik insan yerken arkayı da düşünmeli .bencil bir hareket evde çocuk var insan düşünür çok itici .birde herkese çok sevimli gelmiş Ama sevimli bir hareket değil çok bencil irite edici bir hareket .babamda öyleydi bize bişey bırakmazdı çok üzülürdüm.Annem kızardı ve bende kızar sinirlenirdim kadın yapmış işte herkesin hakkı var çok gıcık oldum .birde babam bak orda kuş var deyip tabagimizdan yemegin etlerini alirdi yada içine tabağın içine tüh tüh derdi yemeği alırdı şaka yapıyormuş goya ne kadar itici bir davranış ayyyyyy sinir oldum .böyle bencil insanların bu davranışları beni çok sinirlendiriyor

Son düzenleme:
Adam en son ceketini alıp çıkıp gitmiş 16 sayfa okumaya erindim okuyan varsa desin hele bir 😆sonra nolmus? gelmiş mi geri ?

Ayy benimki de soru gelmeyip de ne yapacak karni acıkınca midesini tuta tuta gelmiştir
🥲🥲🥲😩😫🏃🏃🏃

Madem eşiniz yiyor biraz fazlamı yapsanız 😂

Ben hak verdim size kendiniz için kızmamışsınız biz anne babalar her şeyden önce evladımızı düşünmeliyiz afedersiniz çocuğum yemedikten sonra ben b*k yiyeyim. Dışarda farklı ve güzel bir şey yerken bile boğazımdan inmiyor bir tanede kızıma yaptırıyorum. Adamın umrunda değil

Şeker yemenin hic kimseye faydasi yok ki, cocugunuza da yapmayin. Tatli ile adigi kiloyu almasin zaten, hic bir besin degeri yok, kof sislik. Haftada 2 cok fazla. Ayda 2ye falan dusurun.

esinizi de once bir ic hastaliklari doktoruna sonra da bir psikologa goturun. Bu kadar cok yiyebildigine gore kesin insulin direnci vardir.

Ya güldüm baya
Ne kadar yiyor pehlivanmi eşiniz maşallah 🤣biraz düşünceli olmak gerek yani hepsini bitirmekte oburluk yani haklısınız.

bu 1 aydır esımde var acayıp ıstah
bız saglıklı beslenen aıleyız oyle nutella falan gırmez bızım eve
gecen gun 1 bucuk kıloluk cokokrem almıs ve 3 gunde bıtırmıs kasık kasık :KK70:
dun de 1 tepsı fırında tavuk ızgara ve sebze yedı

sakin ol nefes al dedım :KK70: bu ay nolduysa asla doymuyorum dedı
gecen gun kan verdık degerlerımıze baksınlar dıye umarım sorunu neyse orada cıkar ona umıt edıyorum yoksa bu gıdısle cok kılo alacak

dun spor yaptırdım esıme yedı yedı yedı
hadı kalk lily sabri yapıyoruz :KK70: 20 dk yaptırdım hışı cıktı uyudu
bılseydım daha once yaptırırdım yorgunluktan bırsey yıyemedı

belkı sızın ıcın cozum olur evde spora baslayın yorgunluktan yıyemıyor :KK53:
bırde kan degerlerıne vıtamınıne falan bakılsın

bu 1 aydır esımde var acayıp ıstah
bız saglıklı beslenen aıleyız oyle nutella falan gırmez bızım eve
gecen gun 1 bucuk kıloluk cokokrem almıs ve 3 gunde bıtırmıs kasık kasık :KK70:
dun de 1 tepsı fırında tavuk ızgara ve sebze yedı

sakin ol nefes al dedım :KK70: bu ay nolduysa asla doymuyorum dedı
gecen gun kan verdık degerlerımıze baksınlar dıye umarım sorunu neyse orada cıkar ona umıt edıyorum yoksa bu gıdısle cok kılo alacak

dun spor yaptırdım esıme yedı yedı yedı
hadı kalk lily sabri yapıyoruz :KK70: 20 dk yaptırdım hışı cıktı uyudu
bılseydım daha once yaptırırdım yorgunluktan bırsey yıyemedı

belkı sızın ıcın cozum olur evde spora baslayın yorgunluktan yıyemıyor :KK53:
bırde kan degerlerıne vıtamınıne falan bakılsın
Benm herife dedim ne kadar tatlı yiyorsun diye ama daha fenalari varmış şükrettim şuan :KK70: yemeklerde tabak tabak yenir ama 2nci tabakta şişiyor midesi Allah'tan 🤣
Okadar yiyen spor yaparmi ki 🙈

arkadaslar daha cok yapın demek kı guzel yapıyorsun demıssınız de
10 tepsı 20 tencere mı yapsın ?
sonu yokkı ?
tatlı dedıgınız sey lıp lıp gıden bırsey zaten
adamda bellıkı ya ınsulın dırencı var ya bagırsak kurdu bır sorun var
belkıde duygusal açlık var
bunu daha fazla porsıyonla cozemez kımse daha cok baska hastalıklara davetıye cıkarır

en ıyısı hıc yapmamak

cocuk ıcın zaten saglıklı degıl

ben 5 yasımdakı kızıma nutella dıye fındıkları rondodan cekıp 1 kasık pekmez koyup ıcıne kakao serpıp yıne rondodan cekıp onu verıyorum mesela
ınanın daha lezzetlı oluyor ve saglıklı ne yedıgınız bellı oluyor
tatlı yapacaksam unsuz sekersız yapıyorum mesela bademı un halıne getırıp onun unuyla browni yapıyorum ya da kurumus meyvelerle tatlandırıyorum falan...

hem daha doyurucu hem daha saglıklı

Benm herife dedim ne kadar tatlı yiyorsun diye ama daha fenalari varmış şükrettim şuan :KK70: yemeklerde tabak tabak yenir ama 2nci tabakta şişiyor midesi Allah'tan 🤣
Okadar yiyen spor yaparmi ki 🙈
benim şerrimden korktugu ıcın yapıyor :D mecbur yapacak dırdır time olarak basına ekşirim

bız esımle 45 kılo verdık bırlıkte saglıklı beslenerek

o kadar emek verdı bosa gıtmemelı :D

su pandemıde bırcok kısı kılo aldı esımde 3 kılo aldı hemen o 3 kıloyu vermelı yoksa almaya devam eder kendısıne zarar

duygusal aclık olursa o mıde sısmıyor ,mıdenın hep bı tarafı bos gıbı ne yese doymuyor buyuk ıhtımal psıkolojık esımınkı de konu sahıbınınkı de :)

Back
X