Doymak bilmiyor...

Eşinizin erkek kardeşleri var mıydı? Özellikle erkek ve fazla kardeşin olduğu ailelerde büyümüş insanlar yangından mal kaçırır gibi yemek yerler.

Bizim evde de abimden dolayı her şey pay edilir. Yoksa hani 'çay önüne kurabiye koyayım, herkes istediği kadar yesin' durumları olamaz çünkü özellikle abim nefes almadan yemek yiyen bir insan. Defalarca uyarmamıza rağmen asla değişmedi, en çok ben yemeliyim tarzında düşünüyorlar sanırım.

Eşiniz de muhtemelen değişmeyecek o yüzden evdeki her şeyi pay etmeniz ve ona söylemeniz lazım. Yine de sizi geçtim ama en azından çocuğuna karşı bencillik yapmaması gerekirdi.

Gülen arkadaşlara da hiç anlam veremedim. Komik değil çünkü gerçekten. Küçük çocuğunun bile payını yiyen bir adam var yani.
Yok eşim tek çocuk ben o yüzden paylaşmak nedir bilmiyor diye düşündüm

Ben böyle olaylara şöyle bakma taraftarıyım.
Madem fazla tüketiliyor evde, fazla yapılmalı. Yani hep fazla tüketiliyormuş ilk kez olmamış ki. Israrla az yapıyorsunuz gibi algılanıyordur karşı taraftan.
Bir de diğer taraftan bakmak gerekirse, çocuğun hakkı da yenmez yani. Hani bu rahatlığa da erişmemek gerekiyor.
Alın karşınıza konuşun.
Tamam ben bir tık fazla yapacağım ama kendi payından fazlasına göz dikme diye.
Utanır da ders olur belki.
Biri bana bunu dese utanırdım.

Çocuk artık biliyor babasını anne sen yaptın şimdi hepsini yicek diyor:KK43:
Bu güzellikle öğretilecek bişey değil eşinize belli, o zaman siz de cirkeflesiceksiniz, yapicak bişey yok. Sizin konunuzu okuyunca içimde eşinizin tatlı yediği tabağı alıp "b.k ye!!!" Diye duvara çarpma isteği uyandı

Bana komik gelmedi nedense, insan arkasındakini düşünmeden bencilce ne var ne yok nasıl yiyebilir, ben su içsem sevgilime de sorarım içer misin diye. Eşiniz bu huylu bu torpulemezse çocuğunuz da bunu ornekliycek babasından görüp ve bu bence hiç komik bi davranış şekli değil.
Komik bulanlari ben de hiç anlamadım, bir de konu sahibine iki ölçü yapın ne olacak diyenleri de. Bencil bir insan var ortada bir de onu ornek alan yada buna çözüm bulmaya çalışan çocuk. Bilmiyorum, ablamda yaşadığım için bu sıkıntıları ve topluluklukta karşılaştığımız durumları bildiğimden belki bana hiç komik gelmiyor.

Komik bulanlari ben de hiç anlamadım, bir de konu sahibine iki ölçü yapın ne olacak diyenleri de. Bencil bir insan var ortada bir de onu ornek alan yada buna çözüm bulmaya çalışan çocuk. Bilmiyorum, ablamda yaşadığım için bu sıkıntıları ve topluluklukta karşılaştığımız durumları bildiğimden belki bana hiç komik gelmiyor.
Ben bencillige aşırı tepkiliyim şahsen, bişey yapılmissa hakkı yarı yariyadir kimse bi lokma fazla yiyemez, büyük saygısızlık gördüğüm yerde asla susmam

Ben böyle olaylara şöyle bakma taraftarıyım.
Madem fazla tüketiliyor evde, fazla yapılmalı. Yani hep fazla tüketiliyormuş ilk kez olmamış ki. Israrla az yapıyorsunuz gibi algılanıyordur karşı taraftan.
Bir de diğer taraftan bakmak gerekirse, çocuğun hakkı da yenmez yani. Hani bu rahatlığa da erişmemek gerekiyor.
Alın karşınıza konuşun.
Tamam ben bir tık fazla yapacağım ama kendi payından fazlasına göz dikme diye.
Utanır da ders olur belki.
Biri bana bunu dese utanırdım.
Yok ben çocuk istedi diye sadece çocuğa yetecek kadar yapmıyorum bir buçuk tepsi büyüğünden tepsiler kurabiye yaptım hep fazla fazla yapıyorum ama doymuyor adam dondurucudan çıkarıp yiyor o derece yani

Ben en çok şunu merak ettim .Herhangi bir rahatsızlık oluşmadı mi esinizde bu kadar yemeğe bağlı ? Damar tıkanması ,şeker hastalığı gibi şeyler .Hepsini geçtim kalp krizi sebebi bu yedikleri çünkü .Duygusal yeme bozukluğu da olabilir esinizdeki ama her koşulda sağlığına zararlı .

Başlıkta bahsettiğim kişi eşim ya yoruldum artık ya oğlum var 7 yaşında dün benden kurabiye istedi yaptım bi tepsi çocuk bi kaç tane yedi biliyorum ki kalanını eşim yicek biraz ayırdım dondurucuya attım geri kalanı tabakta duruyordu gece yemiş tabaktakileri sabah oğlum geldi anne babam bütün kurabiyeleri yemiş neyse dedim dondurucudan oğluma bikac tane çıkardım koydum çözünsün diye biraz önce kahvaltıdan kalktık daha sofra yerde bi baktım bisiler yiyor ne yiyorsun dedim kurabiye dedi nevrim döndü ya bağırdım bende dayanamadım artık ya kızlar ben çalışan kadınım oğlum seviyor tatlıyı haftada iki falan yapıyorum istiyorum ki bi kaç gün gitsin yaptıklarım geçen oğlum tv de gördü cupta tiramisu yaptık bardaklara koydum 6 bardak vardı çocuk bi tane yedi sabah kalktım ki kalan hepsini yemiş gece çocuk ağlıyo anne ben yicemtim diye yanlış anlaşılmasın yemesin demiyorum hepimiz için yapıyorum ama hepsini yemek ne ya bıktım artık ya mutfaktan çıkamıyorum yeminle. Haksız mıyım sizce...
Yuksek ihtimalle insulin direnci var bir sekerine baktirin kuzum

Eşimin evine gittiğim zaman ilk zamanlar da kızıma atıştırmalık bişeyler alıp koyardım arada eline veriyim diye.Ertesi güne baksam hiç bişey kalmamış.Ne bulduysam benimdir yerim kafasındalar.Aldığım şeyler iki gün yaşamazdı evlerinde.Bende çantada saklayabilecekler şeyler yapıp çantamdan eline veriyordum.Evin içinde fıldır fıldır aranıyorlardı.Diyemiyorlardı da tabi.Halâ aynı kafadalar hiç değişmiyor böyle piş boğazlı bencil insanlar
Benimde kayınpeder çocuğa bir şey alınca saklıyor buraya koydum burdan ver diyor. Ama diğerlerine söylemiyor mesela. O da farkında çocuklarının. Yaşadığımiz o olaydan sonra ben hep tabak çıkarırım ortak yenecek bir şey varsa tabağima alırım yiyeceğim kadar çünkü ben bir yerken onlar üçüncüyü yutuuyorlar. Kayınpederimde iki fazla tabağima koyar muhakkak az alıyorum diye. Bana da ver kızım tabak der bazende.

Ne okudum ben ya. Hamile, emziren ve lohusa kadınlar konusunda çok hassasımdır. Ben çok etkilendim bu durumdan. Masada sizi düşünecek bir tane insan evladı nasıl olmaz (tamam en büyük suç eşinizde ama diğerleri de masum değil) bu olay herhangi birinin başına gelse düşünülmediği için üzülürdüm. Ama emziren birinin başına geldiğinde artı aç kalması da beni çok üzer. (ben emzirme dönemlerimde ekstra yeme ihtiyacı duyuyorum belki ondan)
Sonra kimse fark etmedi mi sizin aç kaldığınızı? Eşinizin ve diğerlerinin tepkisi noldu?
Çocuk için eşim köfte almış tavada yapilsin diye dolaba koymuşlar. Bende normalde öyle cok tavuk yemiyorum, yemem diye düşünmüş ama mangalda olunca bi iki yine yiyorum. koftede yaparım salıncağa demiş ama yani açıklaması o oldu. Ama sofraya dönünceki bendeki şaşkınlığı tarif edemem kızdım eşime bi de kalmis sanki bir şey de yesene denildi ne kalmış ki dedim. Eşim köfteden getirdi bana yaptı ama ağlamamak için kendimi zor tuttum.

Başlıkta bahsettiğim kişi eşim ya yoruldum artık ya oğlum var 7 yaşında dün benden kurabiye istedi yaptım bi tepsi çocuk bi kaç tane yedi biliyorum ki kalanını eşim yicek biraz ayırdım dondurucuya attım geri kalanı tabakta duruyordu gece yemiş tabaktakileri sabah oğlum geldi anne babam bütün kurabiyeleri yemiş neyse dedim dondurucudan oğluma bikac tane çıkardım koydum çözünsün diye biraz önce kahvaltıdan kalktık daha sofra yerde bi baktım bisiler yiyor ne yiyorsun dedim kurabiye dedi nevrim döndü ya bağırdım bende dayanamadım artık ya kızlar ben çalışan kadınım oğlum seviyor tatlıyı haftada iki falan yapıyorum istiyorum ki bi kaç gün gitsin yaptıklarım geçen oğlum tv de gördü cupta tiramisu yaptık bardaklara koydum 6 bardak vardı çocuk bi tane yedi sabah kalktım ki kalan hepsini yemiş gece çocuk ağlıyo anne ben yicemtim diye yanlış anlaşılmasın yemesin demiyorum hepimiz için yapıyorum ama hepsini yemek ne ya bıktım artık ya mutfaktan çıkamıyorum yeminle. Haksız mıyım sizce...
Hahahaja cok güldüm ya elinizin lezzeti var demek bos tepsimle geliyorum konum atın😊

Benimde kayınpeder çocuğa bir şey alınca saklıyor buraya koydum burdan ver diyor. Ama diğerlerine söylemiyor mesela. O da farkında çocuklarının. Yaşadığımiz o olaydan sonra ben hep tabak çıkarırım ortak yenecek bir şey varsa tabağima alırım yiyeceğim kadar çünkü ben bir yerken onlar üçüncüyü yutuuyorlar. Kayınpederimde iki fazla tabağima koyar muhakkak az alıyorum diye. Bana da ver kızım tabak der bazende.
Senin kp anlayışlıymış bizim evdeki baş öğütücü de o kocaman adam maalesef 😂

Konu sahibi eşim azıcık fazla kaçırsa hemen sağlığından endişe duyarım. Bu yüzden diyetisyene yolladım adamı ki sağlıklı beslensin.
Sizin bir diğer endişeniz de bu olmalı bence

Ben bencillige aşırı tepkiliyim şahsen, bişey yapılmissa hakkı yarı yariyadir kimse bi lokma fazla yiyemez, büyük saygısızlık gördüğüm yerde asla susmam
O nedenle bizde sıkıntı büyüyerek devam ediyor, o nedenle bahsettiğim ablamla farklı ortama ben de çocukları da giremiyor.
Küçükken kalabalık ailede büyüdüğümüz için normal karşılanmış daha sonra ablama aynı bu konudaki gibi gülerek yaklasilmis, şimdi çocukları biri 31 diğeri 27 yaşında, bir toplulukta olduğumuzda birşeyleri saklıyorlar ama kendileri için değil annelerinin bencilliğinden dolayı mağdur olacak kişiler için , maalesef kontrolumuz dışında çocukları bunu seçti, evde yaşadıkları sıkıntıları anlatmıyorum bile. Yani bu konu çok da oy çok sevimli diye gecistirilmemeli.

Çocuğunuza evde yapın eşinize pastaneden alın.
Çocuğumun margarinli tatlı yemesini tercih etmem ama böyle pisboğaz sağlığını düşünmeyen biri için margarin pek de sorun olmaz. Her canı tatlı isteyince hatta istemeyince koyun önüne bol margarini kremşantili pastane tatlısını bıktırmadan yöntemiyle tatlıdan soğur belki

Back
X