- 15 Kasım 2016
- 1.486
- 2.656
- 133
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
Fazla tatlı neden yapsın canım evde ordu mu besliyor kadın.Birileri paylaşmayı ve boğazını tutmayı öğrensin bi zahmet
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim annem ne yaparsa pay eder evde olmayan için bile ayırır o onun hakkı ister yesin ister çöpe gitsin. Ben öyle gördüm. 2.5 yaşında kızıma bile aynı porsiyonda koyar o onun hakkı diye. 5 köfte ise herkese beş. İşte olan babamsa esimse ona da. Bende evimde bu şekilde yapıyorum 9 senelik evliyim eşim alıştı artık. Ama ailesi ile birlikte isek çok başkalasiyor. Çünkü öyle büyümüş annem saklardi meyve alınca bı tane bı tane verirdi Ben arardım yerini bulunca yerdim gizlice bi iki bi iki diyor. Halbuki çocuğun gözünü doyurmali karnı çünkü çabuk doyuyor.aynisı banada oldu ama piknikte degildik evdeydik.
bir gun balık yaptim ailesi bizde, o arada kızın uyku saati geldi tabagima 2 tane balik koymustum yiyemeden kalktim yatirmaya gittim, yarim saat bile surmedi döndüğumde masada ne bir salata ne bie balik hic bir sey kalmamis, sinirlerim bozuldu resmen evde baska yiyecek yok degil ekmek peynirde yerim ama yapilan dusuncesizlik bencillik insani sinir ediyor.
koy yanindaki tabaga 4 5 tane balik daha sonra napiyorsaniz yapin, gercekten çok ayıp yapılan sey.
Eşimin evine gittiğim zaman ilk zamanlar da kızıma atıştırmalık bişeyler alıp koyardım arada eline veriyim diye.Ertesi güne baksam hiç bişey kalmamış.Ne bulduysam benimdir yerim kafasındalar.Aldığım şeyler iki gün yaşamazdı evlerinde.Bende çantada saklayabilecekler şeyler yapıp çantamdan eline veriyordum.Evin içinde fıldır fıldır aranıyorlardı.Diyemiyorlardı da tabi.Halâ aynı kafadalar hiç değişmiyor böyle piş boğazlı bencil insanlarTamamen bencillik olay yiyip yememesi değil. Benim eşimde de vardı ilk evlendiğimizde payını ayira ayira alıştı ama ailesi ile bir araya gelince yine yapıyor. En çok ben yiyeyim kafasında. Kardeşleri de aynı kocaman insanlar ama paylasmayi bilmiyorlar. Bi paket bisküviyi
bile ben aldım benim param diye laf yaptiklari olur. Bi gün mangal yapildi tam sofraya oturacağız kızım meme istedi ben sofradan kalktım emzirmek için. Bi döndüm ki sofrada hiçbir şey yok ama hiçbir şey salata ekmek bile kalmamış resmen. Sadece yarım birinin böldüğü yarım yanık tavuk kanadı. O kadar tuhaf oldum ki onların adina ben utandım. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Ama eşime kızdim beni düşünmesi çocuğu düşünmesi gereken kendisiydi. Ben o işteyken farklı bir şey bile yense ayiririm onun payını. Bunu bildiği halde yapması zoruma gitmişti.
Sizin eşinizinde yetişme tarzı böyle mi?
Iyyyy bi günde de iki kup tatlı yenmez bizde üç kişilik aileyiz 3. güne kaldığı bile oluyor o ne biçim boğaz6 kup sütlü tatlı 3 kişilik bir aileye 2 gün gitmez ama şimdi. O konuda haklı iki katı malzeme ile yap diyenler.
Eşinizin yaptığı da tam bir tek çocuk hareketi. Cidden yaptığınız tatlıları ikiye bölüp bir kabın üzerine eşinizin diğerine oğlunuzun adını yazın. Öyle olunca utanır oğlunuzla sizin payınızı yemeye.
İnanın konuştum hep uyardım kibar kibar ama yok illa cemkireyim istedi cemkirdim şimdi küs benimle konuşmuyorAynisi bende de vardi.Acik acik yüzüne dedim hakkini ye ayıp insan bizi de düşünür.Hani nerde yemedim yedirdim icmedim icirdim fedakarlik sözleriAl kolumu bacagimi da yeee.Tabi cilginlikla söylenen sözler.Sonra sakince oturdum konuştum ailende,kardeslerinde böyle görmüş olabilirsin ama doğru degil.Mesela tabakta son yiyecek bir sey mi kaldı onu yemeyecek teklif edeceksin.Sen ye dieceksin.Dolapta ne varsa 1 günde bitirmeyecek yarına da birakacaksin.Yillar geçti simdi kendi bize ayirir ama konusmasaydim o hala eski düzenine devam eder ne yersem kârdir derdi
![]()
Benim babam da ayniydi ben cocukken. Ertesi gune yemek birakmazdi. Seker ve kolestrol cikinca birden yemegi kesti. Simdi hepimizden zayif.Benim babam da öyle, evde sevdiği bir yiyecek varsa diğer ev halkını düşünmeden hepsini mideye indirir, indiremezse uyku tutmaz. Biz kızınca yememesi gerekenleri götürüp saklamamızı istiyor, ben bulmayayım diyor artık. Sonra cani isteyince gelip istiyor, vermeyince sinirleniyor falan. Garip yani. Tum bunlara ragmen çok fit olması ise ayrı garip.
2 kat yapmak çözüm mü Allah aşkına, bulduğumuz çözümler niye hep erkeği koruyor.
Canı o kadar çekiyorsa arada da kendisi girsin mutfağa, kendi yapsın.
Hep bir kişinin sırtına binmeyi normal görmesin.
Iyyyy bi günde de iki kup tatlı yenmez bizde üç kişilik aileyiz 3. güne kaldığı bile oluyor o ne biçim boğaz
Ömrünü de mutfakta geçirmek zorunda sanki.Ay evet bende çok şaşırdım
Beyimiz boğazını tutamıyor, ailesini düşünmüyor, aç gibi yemek yiyor diye kadın neden 2 katı yemek yapsın, 2 katı masraf bir de..
2 kat yapmak çözüm mü Allah aşkına, bulduğumuz çözümler niye hep erkeği koruyor.
Canı o kadar çekiyorsa arada da kendisi girsin mutfağa, kendi yapsın.
Hep bir kişinin sırtına binmeyi normal görmesin.
Niye 2 kat yapsın ki konu sahibi ne kadsr yapsam o kadar yiyor diyor..yanı 10 kap tatlı olsa adam yine mutfağa gire cika bitirir onu. Konu sahibi Çocuğunun yiyeckelrini ayırın geri kalanı yiyebilirsin deyin eşinize..Benim eşim de ortada yemek varsa bitene kadar hızlı hızlı yiyordu. Sofrada başkasının da olduğu pek aklına gelmiyordu. Şimdi bekler aynı şekilde yapmaz.
Biraz da yetişme tarzi ile ilgili. Kv hep oğlu yesin diye diye bu şekilde yetiştirmiş. Mesela oraya gittiğimizde kavurma vs yapar. Eşim 2. Tabağı ister kv kendi yemez salata vs yer. Yine lahmacun yapmıştık orada kiymsli olsnslr eşime bize fln kv kp peynirli olanlardan aldı. Yanı sürekli bu muameleyei gören erkekler de hep en fazlasını iyisini ben yiyeyim tarzında oluyor.
Keske benimde boyle dertlerim olsaydi kocam yaptiklarimi yese cok sevinirdimBaşlıkta bahsettiğim kişi eşim ya yoruldum artık ya oğlum var 7 yaşında dün benden kurabiye istedi yaptım bi tepsi çocuk bi kaç tane yedi biliyorum ki kalanını eşim yicek biraz ayırdım dondurucuya attım geri kalanı tabakta duruyordu gece yemiş tabaktakileri sabah oğlum geldi anne babam bütün kurabiyeleri yemiş neyse dedim dondurucudan oğluma bikac tane çıkardım koydum çözünsün diye biraz önce kahvaltıdan kalktık daha sofra yerde bi baktım bisiler yiyor ne yiyorsun dedim kurabiye dedi nevrim döndü ya bağırdım bende dayanamadım artık ya kızlar ben çalışan kadınım oğlum seviyor tatlıyı haftada iki falan yapıyorum istiyorum ki bi kaç gün gitsin yaptıklarım geçen oğlum tv de gördü cupta tiramisu yaptık bardaklara koydum 6 bardak vardı çocuk bi tane yedi sabah kalktım ki kalan hepsini yemiş gece çocuk ağlıyo anne ben yicemtim diye yanlış anlaşılmasın yemesin demiyorum hepimiz için yapıyorum ama hepsini yemek ne ya bıktım artık ya mutfaktan çıkamıyorum yeminle. Haksız mıyım sizce...