- Konu Sahibi EstetikEditor
-
- #1.661
Evet sonundaaaa bende bi fırsat bulup Malatya'ya gittim vee Bilge Bey'e muayene oldum , 7 mart perşembeye ameliyat günü aldım .... ayın 4'ünde de tahliller yapılacak, 6'sında yatış işlemlerimi yaptırıcam :)
Saol cnm :)
Aynenn yaa heyecanlı bekleyiş sürecindeyim bir an önce ameliyat günüm gelsin istiyorum, sanki bekledikçe daha çok korkuyorum da :)
bu arada sanada geçmiş olsun vede yeni burnun hayırlı olsunn :)
Kaçıncı günündesin şuan canım, nasılsın, yüzün nasıl göz altların şiştimi morarma var mı ?
Slm kizlar sekizinde olcaktim ama 12sinde oldum amelyat bgun ondeki tamponlar cikti ilk üç gün gercekten zor bir surec ama suan rahatim ne sisti ne morardi yüzüm hafif sislik var tabiki ama dger olan kisilere gore cok iyiyim resmen uc gun ac gezdim bgun yavas yavas yemeye basladim bakalim nasi bir burun cikcak cok merak ediyorum eskisi gbi gelio bakalim pazartesi ilk alci cikioo gerci uzun bir surec beni beklioo sekil icin ama sabirsizlaniyorm dger olacak kisilere allah yardim etsin:)
Saol tatlım, bugün 10. günüm ve sabah Bilge Bey 2. alçımıda çıkardı ve minik küçücük bi burnum olmuştu :) önceden kemer ve nefes problemim vardı gerçi ucunuda biraz kaldırıp kavis vermiş doktorumuz sağolsun :)..
Yok canım bende yok denecek kadar az şişlik oldu morluksa hiç olmadı, bünyeden bünyeye değişiyo bu durum ve de tabi ilk gece sabaha kadar aralıksız buz koyduk gözlerime ve 10 gün oturarak uyudum, bunlarında etkisi illaki olmuştur tabi ..
gecmis olsun cnm inş bir an önce burnun yerine oturur bende olcam ama daha gün bile almadım iyilesme süreci uzarsa die korkuyorum hayırlısı olsun insallah ya
senin adına sevindim istediğin gibi olmuş galiba burnun, güle güle kullan :) darısı benim başımaaa inş problemsiz olur benimkide :)
Ameliyat öncesi ve sonrası neler yapılması,nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgi veriyomu doktorumuz
arkadaşlar bilge hoca ameliyat için ücret alıyor mu?
Ve nihayet atlattım bende sizler gibi..Hemen anlatıyorum , Ama çok zor oldudün sabah 8'den 11:45'e kadar kalmışım, ilk beni aldılar 7.30'da oradaydım 8 gibi ameliyata aldılar, ben Bilge Bey'i görmem diyodum ama geldi ameliyattan önce nasıl hissediyosun ve son kez söylemek işstediğin birşey var mı diye sordu, size bırakıyorum herşeyi hocam dedim ve damar yolu açmaya başladılar işte en çok yıpratan bu oldu tampondan sonra sağ kolumun 5 damarını patlattılar maf oldum 10 dk uğraştılar, heyecandan öyle oluyormuş güya neyse bulamadı asistanlar çok canım acıdı kolum birden şişti ve anestezi doktoru gelip yandan bi yerden buldu ve kurtulduk.Sonra başlıyoruz deyip daha o maskeyi yüzüme tutmadan gittim :) şaka gibi daha karşıdan görür görmez uyudum.
Ameliyathaneden çıkan asansörlerin önünde uyandım hemen kustumkorktuğum başıma geldi kızlar hiç birşey yememiştim oysa içime baya kan akmış ve 24 saat boyunca hiç uyuymadım su bile içemedim, sürekli buz uyuladım hiç ara vermeden, allahtan özel odadaydım ve annem yanımdaydı sabaha kadar uğraştık ve sonucunda çok fazla bir şiş olmadı bugün sabah Bilge Bey geldi yanıma iyi geçti ameliyat dedi bi sıkıntı yok, öğleden sonra çıkabilirsin dedi.Öğleden sonra çıktık, 20 günlük raporumu hazırladı asistanı ve bu cuma günü öndeki tamponları çıkarmak ve alçı değiştirmek için çağrdı bakalım..
Ha birde şanssızlık ya şiş olmasın die uyguladığım buzlar beni grip yaptı bügünher saat başı en az 3 kez hapşuruyorum.Ki şanşa bak en son 3 sene önce grip olmuştum neyse çekeceğim varmış..
Bu arada beni en çok zorlayan o tapmponlar oldu , hiç böyle olacağını tahmin etmiştim ağrısında acısında falan değildim, nefes alamamak ve o tamponlara alışmak çok zor oldu ,çok panikledim birden uyanıp kusup nefes alamamak çok kötüydü sonra sonra öğrendim sadece ağızdan nefes almayı ..
Sizlerden ilk sayfadan itibaren yazdığım tüm herşeyi okuduklarım sayesinde pek fazla şişim olmadı, hep buz uyguladım ve ilk 6 saat annem dudaklarımı havluyla falan sürekli nemli tuttu sonrada nemlendici kullandık.Yine söylediğiniz gibi yastığımı ve başımı yüksekte tuttuk..
Burun şeklimide inanın hiç merak etmiiyorum nasıl olursa olsun artık onca şey çektikten sonra, gerçi sizde oldu mu bilmiyorum ama bende akıntı oluyo tamponlara rağmen hava akışı var, doktor hava akışı var ama sakın nefes alma burundan dedi.Her neyse artık nefes problemimim olacağını sanmıyorum bu durumda bile hava akışı var içinde , burnumda baya küçük görünüyo alçı olmasına rağmen..
Neyse bana kalsa daha yazıcam :) böyle işte hikayem..
gecmis olsun cnmm ya bende ameliyat olucam bilge beye calısıyorumda en fazla 15 gün rapor alabilirm yaza nisanımda war umarım iyilesme sürecini hayırlısıyla atlatırız daha gün bile almadım ben
Cok cok gecmis olsun...butun msjlari ancak yeni gordum, zorlu bir ameliyat ve SIKINITLI bir donem atlatmissin demekki cok guzel bir burnun olcak:) Umarim bir an once iyilesirsin yada iyilesmissindir.
benimde haziranın son haftası düğünüm var canım , bende ilk başta korkuyodum ameliyat olsam acaba o zamana kadar düzelirmiyim diye ama sonunda ne olursa olsun dedim kararımı verdim gittim muayene oldum ameliyat günümü aldım Bilge Bey'le görüştüm olursa en fazla 3 hafta şişkinlik ve morlukların olur dedi zaten tampon ve alçılar çıktıktan sonra normal yaşantına devam edebilirsin , burnun ise 6 ayda şeklini alır dedi... bence sende fazla bekleme bir an önce muayeneye git ve ameliyat gününü al derimmm :)
bu hafta içi gitmeyi düsünüyorum cnm muayene için ya cok endiseleniyorum umarım hayırlısıyla bende olurum ilk hafta braz zorlu gecicek ama sonuç güzel olck insallah carsamba günü gtsem doktor beyi bulablr miyim acaba bugn aradm acan olmadı
Sadece pazartesi muayene günü ..
Sadece pazartesi muayene günü ..
cnm ayrıca sana tsk ederm msjn içn haklısın :) ben cwp weremedm yeni oldgm içn 100 msj yazmam lazmms
karısıklık oldu sanırım yaa756 tlyi pesin mi werioruz acaba kızlar yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?