- Konu Sahibi EstetikEditor
-
- #1.721
pazartesi hastaneye gittim kan tahlili yaptırdım,akciger grafisi, ekg çektirdim, anesteziyle görüştüm bütün işlemlerimi tamamlamıştım yarın ameliyat olacaktım ki grip oldum üsye+farenjitameliyat tarihim önümüzdeki haftaya ertelendi yaaa kış boyunca gribe yakalanmayan ben hiç olmayacak zamanda yakalandım bendeki şansa bakınn
canım benim öncelikle iltifatların için çok teşekkür ediyorum :) burnumu beğenmene sevindim darısı sana olsun. hatta daha da güzeli olsun. benim malesef biraz nefes alma sorunum var. önceden yoktu ama ameliyattan sonra oldu. doktor bu konuda beni uyarmıştı nefes sıkıntısı yaşayabilirsin eğer buna razı oluyorsan ameliyat yapayım demişti. ben de kesinlikle düşünmeden kabul etmiştim. çok şükür öyle ciddi bir sıkıntı değil ama mevsim dönüşlerinde felan sürekli bir burun akıntısı ve özellikle geceleri nefesimde daralmalar oluyor. okyanus suyu spreyi hayatımın vazgeçilmez bir parçası oldu. böyle yazdım ama gözün korkmasın sadece aklında bulunsun diye. çünkü benden başka burda bir sürü kişi bilge beye ameliyat oldu hemem hemen hiç birinde böyle nefes alma sıkıntısı kalmadı. şansızlık beni bulduzaten bu durum hangi doktora gidersen git sana risk olarak gösterilecektir. düşük bir ihtimal ama yine de kararını ona göre ver derim.
Bir aylık izin süresi sana fazlasıyla yeter de artar bile. ben 15 günlük yarı yıl tatilinde ameliyat olmuştum. zaten ikinci haftanın sonunda yüzünde hiç bir alçı ya da bandaj felan olmuyor. morluklarda yok oluyor. bence bir ay sonra rahatlıkla işinin başına dönebilirsin. ameliyatı yazın yaptırmanın bir riski yoktur heralde ya sadece kışın atlatmak daha kolay oluyordur. bilge bey yazın da ameliyat yapıyor ancak sanırım bir aylık izine ayrılıyor. bu tarihi de heralde belirlidir. sana ona göre randevu verir. bence şimdiden arayıp konuşsan iyi olur. ben 4 ay öncesinden randevu almıştım. sonra sıkıntı yaşamadan tarihi belirlemende fayda var. benim fikrimi soracak olursan bir günlüğüne malatyaya gidip doktorla birebir görüşmen ve senin burnuna bakıp ameliyatın olup olamayacağına karar vermesi, yaparım derse ne tür bir sonuç alacağını, artılarını eksilerini konuşup senin düşüncelerini ona göre yönlendirmeni öneririm. enazından olamayacaksan da boşu boşuna o kadar zaman heyacanla beklemek zorunda kalmazsın. ben bütün sınırlarımı zorlayarak 15 saatli yolu hiç dinlenmeden teptim doktorla görüşüp kararımı kesinleştirdim ve hiç zaman kaybetmeden yeniden otobüse binip bir 15 saat daha yol çekmiştim. insanın gözü kararınca neler yapabildiğine kendi de şaşırır duruma geliyor :) sevgiler tatlım...:79:
nefes alma yonunden çok memnunum daha 22gun oldu ve daha cok sıs bakalım doktor sısılıklerın gecmesı 6 ayı bulur dedı ama suanlık memnunum cnm darısı sana hakkımızda hayırlısı olur ıns:))cep telı var bende ama msj atamıyorum forumada yazmak olmaz dr odasını arayıp verıyorlar numarasını:)
tuce34 ve separes, kızlar sizin adınıza çok sevindim aman maaşallah diyelim nazar değmesin!artık güzel burnuşlarınızın fotolarını görme vakti geldi değil mi? yok daha şiş sonra monra diye bahane uydurmayın benim albümde 7. gün yani daha ilk alçı çıkarkenki resmim bile var. ona göre yani :130:
Cnm öncelikle yardımın için cok teşekkür ederim. Yazın yaptırmak evet biraz riskli gibi..bir de coğunluk 7-8 kilo verdim gibi yorumlar okudum. biraz korkmadım da değil hani.. Zaten 49 kiloyum. 9 kilo verdiğimi düşünmek bile istemiyorum. Direk gidiciyim demenin bir işareti olur bu..Allah korusun:)))
Cnm cok teşekkür ederim gercekten.. Ayrıca burnundan yapılan operasyon sonrası sonuctan memnun kalmana gercekten cok sevindim. Böyle olumlu sonuclar duymak beni gercekten cok mutlu ediyor... Tostosi'nin albümü yanlış hatırlamıyosam herkese acıktı. Görmüştüm sonuc gercekten onun da cok başarılı olmus..
Cnm, albümünü görmedim. 25 mesaj hakkımı doldurmadığım için malesef.. Ama bloguna baktım. orda kücük bir resmin vardı.. gercektende mükemmel görünüyordun cnm... Sanırım yeni evlenmişsin. kına kurabiye tasarımına da bayıldım.. Tebrik ederim cnm. Allah mesut etsin.. Ayrıca boyle böluk pörçük ileti doldurup bir an önce resimlerinizi görmek için forumda rahatsızlık yarattıysam da şimdiden çok özür dilerim arkadslar...kusuruma bakmayın lütfen..(
matmezele katılıyorum:))) arkadaslar 49 kiloda biri olalrak beni yapmayı kabul ederse doktor bende söz ilk gün bile koyarım fotomuu:))) 7-8 kilo vermek nedir kızlar ya:)) iskeletor olmak Allah korusunnn ya:))eee tabi hayatta kalırsak tabii o kilodan sonra...yeme içme sıkıntılı oluyor doğal olarak nefes alamayınca sanırımm.. yenmiyorda.. arkadaslar hep ondan mı bu kadar kilo verdiler acep:))
Merhaba canım,
öncelikle en doğru tercihi yapmış olursun eğer doktorumuzu tercih edersen :)
Yazın yaptırmak zor olabilir çünkü sürekli güneşten koruman gerekecek ve ameliyat sonrası burun içini nemli tutmanda zor olabilir sürekli serum , sprey vs .. ve benim 11 gün ağzım açıktı ve kupkuruydu hep boğazıma kadar o yüzden sıcaklarda sıkıntılı olabilir.
Kilo olarakta ben 2 kilo verdim sadece, bünyeye göre değişebilir o durum =) dert etme o kadar ..
Bu arada albümde fotolarım var 29 günlük burnumun :) istersen bakıp doktorumuza bi kez daha güvenebilirsin..
Canim ben bir gr bile vermedim vallahi :) kilo verenlere sasirdim, ben lop lop goturdum valla yemekleri amliyat animdan itibaren :))
evet canim tostosiinin albumu herkese acik...O da senin sikayet ettigin seyden sikayetciydi, o nedenle onu ornek verdim :)
Evet canim blogumdaki o kucuk resim yeni...yani ameliyatimin uzerinden bir yil gectikten sonra :) Iyi dileklerin icin tesekkur ederim canim. Nikah oldu benim de dugun 8 haziranda, ben de onun telasi icindeyim :)
Ilk bir kac gun sikinti oluyor...insan burnunda koca alciyla, ay bise olacak diye pimpirikleniyor da ondan :)) Bir de dedigin gibi burun tikali olunca nefes alamior insan agzindakini cignerken hehehehe :)) Yoksa 3-4 gun sonra bence ortada bir sorun kalmiyor, ben dedigim gibi hic kilo vermedim...ben de 50 kiloyum bu arada :)
seni şu an çok iyi anlayabiliyorum :) bende biran önce 25 mesaj yazıp diğer arkadaşların fotolarını görmek için sabırsızlanıyordum :)
bu arada san yazdım önceki sayfada , fotolarımı koydum bugün bak ve gör doktorumuzun başarısını...
Canım merhaba. öncelikle muayene için ayrı ameliyat için ayrı günde gitmene gerek yok. ameliyat tarihi alıyorsun ve o günden üç gün önce gidip muayenede oluyorsun. orda doktor gerek görmezse ameliyata ameliyat gününde iptal oluyor. zaten telefon ile görüşünce haziran ayında ameliyat olup olamıyacagını söylerler ama yazın burun ameliyatı yapılmadığını duymuştum. Fiyatı telefon ile sor benim tanıştığım herkesin ve benim sağlık sorunum vardı ama yinede telefonla sor.
Merhaba canım..
Bilge Hoca' nın bir çok hastası şehir dışından gidiyor zaten. Ben de öyleydim ve sonuçtan gayet memnunum çok şükür. ''Devlet Hastanesi' nden daha iyi bir sonuç mu alırım'' diye sormuşssun. Bu devlet hastanesi, özel hastane vs. den ziyade bizzat cerrahla ilgili bir konu. Bilge Hoca' dan hemen hemen tüm hastaları överek, dualarla bahseder. Devlet Hastanesi' nde çalışan doktorlarımız için de dediğim gibi yaptıkları başarılı ameliyatları görerek yorumda bulunmak daha doğru ve isabetli olur.
Ben 1 yıl önce ameliyat oldum ve sağlık problemimdi başlıca ameliyat nedenim ve ücret ödemedim hiç. Ancak bir süredir sağlık nedeniyle veya değil alınan ücret dediğin 700-800 TL civarında. Ben de foruma yazan arkadaşlardan biliyorum.
Buradan ameliyat olan arkadaşların albümlerine göz at, yorumların tümünü oku ve Bilge Hoca' yla görüş. Zaten kendisiyle bizzat görüştüğünde, kafanda hiç soru işareti kamayacak ve ''böyle doktorlar da mı varmış'' diyeceksin, bundan emin ol...
Anladım cnmm:)) daha cok cabuk yutulan corba gibi seyler sanırım tüketilir.. E ekmeksizde doyulmaz tabii:)) Kilonda gayet iyiymiş gelin hanım:) gelinlik giycen ne al ne de ver gelin hanımcım:))) hersey gonlunce olsun cnmm ya..
Cevabın için çok teşekkürler canım. Bu foruma ilk girdiğimde kafam çok karışıktı. bütçemi biliyorum ama başka bir şehir hiç düşünmemiştim. Direkt Çapa, Samatya, Cerrahpaşa falan düşünüyordum. Şu an Bilge Hoca bayağı ağır basıyor. Gerçi yine de Eylül Ekim'de anca ameliyata girerim gibi görünüyor şu an. Yazın pek önerilmiyormuş.önce tatili rahat yapalım bari :)
Bu arada ücret çok makul geldi tabi konaklama yol vs derken Malatya bana biraz fazlasına patlayacak ama şu konukevi işini araştıracağım. refakatçim erkek olduğu için sorun oluyor mu olmuyor mu. Onları soracağım telefonla. Buraya da yazarım.
İçimi rahatlattığın için teşekkürler.
Anladım cnm.. Haklısın aslında. ben de kışın grip, nezle falan olunur, o burun iyice sıkıntılı olur diye düşünmüştüm aslında ve kışın ameliyat sonrası o göze konulan buzlar:)) üşüdüm düşününce bile:)) yAzında cidden zor sıcakta... dus alamıyosun falan, güneşe cıkmak sıkıntı..nefes alamama hemde 11 gün ağızdann of off off( cidden aşırı sabır ve güç gerektiryoo.. Cnm, mesaj hakkım dolmadığı için resimlerini tam göremedim. Ama kücük kareler halinde gördüm.. gercekten cok basarılı bir sonuc almıssınn.. cok beğendimm.... 2 kilo iyimiş cnmm.. 5-6 kilo veren arkadaslar varmıs forumda okudumda...ben 1-2 kilo verince bile bünye olarak cok zorlanıyorum, o nedenle biraz gözümü korkuttu kilo olayı...Yardımın için teşekkür ederim cnm.. sevgiler...
pazartesi hastaneye gittim kan tahlili yaptırdım,akciger grafisi, ekg çektirdim, anesteziyle görüştüm bütün işlemlerimi tamamlamıştım yarın ameliyat olacaktım ki grip oldum üsye+farenjitameliyat tarihim önümüzdeki haftaya ertelendi yaaa kış boyunca gribe yakalanmayan ben hiç olmayacak zamanda yakalandım bendeki şansa bakınn
Geçmiş olsun canım; geç olsun güç olmasın
çok gecmiş olsun cnm. Bunda da vardır elbette bir hayır ya.. Sıkma canını iyileşmeye bak sen..:)) Geç olsun güç olmasın..ve tabiki de sonu güzel olsun diyelim....
Cnm, cok cok gemiş olsun..Bu güzel tablonun nazar boncuğu olmus sanırım o nefes problemi de sanırım.. inşş belkide kaybolur ya zamanla. Haklısın aslında hep boyle bir risk olması normal..Beimde burun ucum düşük olduğu için, hep derler ya burun ucu düşüklüğü nefes almada sorun yaratır. Belkide kaldırınca daha iyi nefes alabilrim yada tam tersi:)))))))))) Ameliyat etmeme sebepleri neler cnm bu konuda bilgin varmı..? Estetiğe mi uygun bulmadığı için ya da bahsettiğiniz forumda okuduğum yapılan testlerdeki sorunlardan kaynaklımı acaba ameliyat yapmamayı uygun buluyor Bilge hoca. Birebir konusmak görüşmek en doğru olanı sanırımm...15 saatlik yolu göze aldın günübirlik gittin ve geldin ha.. Way be tebrik ederim cnm ya....İnsanız işte bir kere bişey kafamızı kurcalamasın...:)) Taktıkmı o seye saatler saniye gibi geliyor sanırım:)))
Canım benim çok tesşekkür ederim, heyecanla bekliyorum bakalım gelinlik giyeceğim günü
Canım ben de konuk evinde kaldım. Kahvaltı dahil 10 TL idi günlüğü. Ayrıca akşam çorba veriyorlardı. Odalar iki kişilik. Ben annemle konakladığımdan sorun olmadı. Ama refakatçin eşin değilse aynı odada kalmanıza izin vermezler. Zira benim iş yerinden bir erkek arkadaşım, beni ziyarete gelmişti, yukarı çıkmasına dahi izin vermediler, mutaassıp bir yer, halkla işkiler müdüresi türbanlı tatlı bir hanım. Ama şunu söyleyebilirim. tertemiz, buzlar gibi çarşaflar, her yer...Mobilyalar, odalar, banyo neredeyse 5* otel gibi...hatta istersen resim koyarım odaların. Odalarda lcd tv bile varKettle vs elektrikli aletleri odanızda kullanmanıza izin verilmiyor bilginiz olsun, ben burun ameliyatı olduğumu ve sıcak çorba vs içmeye ihtiyacım olduğunu söyleyip rica etmiştim, müsade etmişlerdi istisnaen, yoksa odalardan toplayıp, bir de sizi konuyla ilgili halkla ilişkiler müdüresi ile görüşmeye çağırıyorlar, suçlu çocuklar gibi oluyorsun Bunun dışında ben gittiğimde mart ayıydı ve havalar soğuktu; ama konukevinin ısıtma istemi son derece iyi, ben çok üşüyen biri olarak hiç üşümedim orda Bir de sürekli yok alçı çıkarmaya çok tampon çıkarmaya gittiğin için habir polikliniğe, hastane bahçesinde olduğundan ötürü çok rahat edersin, ben eşofmanlarımla gidiyordum Ameliyatımın üzerinden bir yıl geçti benim değişikliker oldu mu bilmiyorum ama son derece rahat edersin bunu söyleyebilirim
Canım ameliyattan önce ben beslenmeme dikkat etmiştim , başka bir yerden okumuştum iki hafta öncesinden keçiboynuzu pekmezi yemeye başladım :) günde bir kaşık . Yoksa bende çıtkırıldım bişeyim :) ameliyat sonrasındada bezdirdim evdekileri , çünkü nefes alamıyorken birşeyler yemek çok kötü bir durum .. Bir ay oluyo ve hala yemeye devam ediyorum sende öyle yaparsın, çok faydasını gördüm insanın rengi benzi atmıyo en azından ...
sağol canım ameliyatımın üzerinden 2 yıl geçti artık nefesimin açılacağına dair hiç bir ümidim kalmadı. ankarada yaşadığım için bir sürü hastanede kbb uzmanları ve plastik cerrahlara da muayene oldum. hepsi de anlaşmış gibi "rinoplasti sonrası böyle sıkıntılar yaşanabilir, bu normal bir durumdur, burnunda nefes probleminin çözülmesi için yeniden müdahale edilecek bir durum yok" deyip gönderdiler. artık yeniden ameliyat olmayı bile göze almıştım ancak rinoplasti olduğumu söyleyince hiç bir doktor ameliyatı kabul etmedi. artık neyden korktular anlamadım. sanırım nefes yolunu düzelteceğiz derken burun şeklinde bir bozukluk, çökme felan olur diye ameliyat yapmak istemiyorlar heralde. benim yaşadığım tecrübeden yola çıkarak şunu söyleyebilirim eğer burun şekliniz ciddi anlamda bozuk ve sizi psikolojik olarak da olumsuz etkiliyorsa bu riski göze alabilirsiniz (tıpkı benim gibi) ama öyle çok da çirkin bir burnunuz yoksa, aynaya baktığınızda böyle de güzelim diyerek içinizi rahatlatabiliyorsanız kesinlikle ameliyat olmayın. sonra yaşayacağınız düşük bir ihtimal de olsa olumsuz sonuçlarına katlanmanız çok daha zor olacaktır. şimdi bana yeniden dünyaya gelsen yine burun ameliyatı olurmuydun diye sorsalar kesinlikle kabul ederdim. ancak şeklinden bu derece rahatsız olmadığım bir burun yapım olsaydı şimdi pişmanlıktan kafamı vuracak duvarlar arardım. çünkü pürüzsüz ve derin derin nefes alabilmenin kıymetini ancak kaybedince anlıyoruz. şimdi tek tesellim önceki halimi hatırladıkça şimdiki fındık burnuşumu sevmek oluyor :) en önemlisi de insanın kendisi ile barışık olması, aynalara ve fotoğrafçılara küsmemesi :)) ve tabi ki psikolojik olarak da mutlu huzurlu olmasıdır. herkese güzel minik burnuşlar ve pöfür pöfür içinize çekebileceğiniz misss gibi nefesler diliyorum.... :92:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?