- Konu Sahibi EstetikEditor
-
- #1.741
Cnm, haklısın sanırım burun şeklinde olusması olası deformasyonlara karsı kimse boyle bir ameliyatın sorumluluğunu seninde dediğin gibi üstlenmiyor olabilir. Rahat nefes alamamak elbette büyük bir sıkıntı. Ama sonuc olarak su an aynayla barısık olman kendini beğenmen sevmen, ruhen mutlu olman cok çok iyi cnm... Ben bu estteiği 4-5 aydır düşünüyorum araştırıyorum hep aynaya bakıyorum falan. Olmalı mıyım? Ya kotu olursa ne olur? Bu halinden cok asırı kötü olabilir mi kıyaslama yapıyorum..Ucu cok düşük top gibi duruyor. Yoksa kemiğimde bir eğrilik yada kemer yok.o top gibi olan uc olmasa diyorum tutuyorum atsam o topu bi sorun kalmıcak:))) Ama atamıyoruz işte...Psikolojik olarakta takıyorum aslında bu gülünce iice düşen burnumu.. Arkadsalarımla da paylaştım bu düşüncemi...genelde hepsi aynı düşüncedeler.. senin burnun aslında gayet düzgün fakat su ucu olmasa hicbir sorun yok diyolar...resmimi ekleyebilirsem denicem Sizde uucndaki büyük sorunu göreceksiniz cnm ya.(( bir de yüzün merkezi olunca burun cok etkiliyor görüntüyü ((( paylaşabilirsemm sizlerinde olmam konusunda yorum yapacağını düşünüyorumm cnm..
resmimi koydum arkadas listemdesin sanırım özel yaptım görebilirsin cnm.. sen de olmam yönünde sanırım cevremdeki arkadaslarım gibi düşüneceksindir....ucu düşük olmasa kendimle gayet barısığım ama o uc cidden biraz canımı sıkıyor...
canım benim baktım resmine. orada yorum yaptım ama burdan da yazayım. gerçekten burun ucunda aşağı doğru bir sarkma varmış. aslında basit bir operasyonla burun kemiğinle hiç oynamadan sadece ucu düzeltilerek güzel bir sonuç alabilirsin diye düşünüyorum. hakkında hayırlısı olsun bitanem...
fıstığım inşallah gelinlik giyeceğin gün senin hayatta yaşadığın en güzel günün olur. güzel yüreğini kimse üzmesin. eşin çok şanslı bence umarım kıymetinin farkındadır. sana şimdiden bir ömür boyu mutluluklar diliyorum...
konuk evi olayına gelince okuduklarıma çok şaşırdım benim zamanımda konuk evinin inşaatından bile haberim yoktu. ben burun ameliyatımı göğüsle birlikte olduğum için tam bir hafta hastanede kalmıştım. gariban annecim de benim yanımda sefil olmuştu. beni 6 kişilik odaya vermişlerdi. hepsinin başında da bir iki refakatçi geceliyordu. oldukça kalabalık ve rahatsız edici bir ortamdı. aslında tek kişilik özel odalar da vardı, orayı da çok istemiştim ancak ayarlayamadılar. sanırım torpillileri alıyorlardı. annem bir hafta boyunca sandalye üzerinde gecelemişti. vay bee ne çileler çekmişiz! hey gidi günler.... şimdi ise 5 yıldızlı otel gibi konuk evi varmış. çok şanslıymışsınız vallahi. erkek refakatçisi olan arkadaşım için acaba konuk evi olmasa bile benim bahsettiğim tek kişilik özel odalar ayarlanamaz mı? odada bir yatak ve kanepe vardı. zaten burun için bir gece kalınıyor. hem belki konuk evi de olduğu için özel odalarda kalmak çok da torpil gerektirmez. tabi bilemeyeceğim şimdi özel oda diye bir şey de kalmamış olabilir. kanepeyi atıp iki kişilik oda da yapmış olabilirler. bu durumu bir araştırın bence.
7 Mart ameliyat günüm grip olduğumdan dolayı ertelenmek zorunda kalmıştı yeni ameliyat tarihim 15 Mart ama ben çok korkmaya başladım yaaa
Ne güzeell kendimi 7 Mart'a hazırlamıştım cesaretlenmiştim çok motiveydim ki grip oluşum bütün cesaret ve motivemi aldı götürdü şimdi biraz korkuyorum yaa , çevremdekilerde ameliyatım ertelenince vardır bunda bir hayır bak vazgeç olma bu ameliyatı diyince iyice sıkıntı stres yaptım kızlarr yaaa :18: ama çok istiyorum bu ameliyatı olmayıdaa
Teşekkür ederim cnm... bende öyle olacağını düşünüyorum... yani kemerli ve ucu aşağı düşük birçok burunda iyi sonuc alındığını baska forumlarda gördüm... Umarım doktorda kabul eder yapmayı ve herhangi bir sorun cıkmaz. Cnm bir de hangi numaradan doktora ulaşabiliriz bu konu ile ilgili...Cep numarasından ziyade hastaneden kendisine ulaşmak istiyorum.... bilge beyle mi iletişime geçip ameliyat için randevu istiyoruz yoksa bilge bey bişey demeden hastane bole bir gün vermiyor mu? Doktorla konusunca telden nasıl anlatılır ne denir onu da bilmiyorum yaniii....:)))
canım ben sana özelden bilge beyin odasının telini yazarım. valla ben direk cepten arayıp böyle böyle ben kafayı bozdum size ameliyat olacağım dedim :) zaten çok samimi ve yardım sever bir insan. çekinmene gerek yok. bana şu ay için hangi güne randevu verebilirsiniz diye sordum. o da takvime bakıp bir tarih belirledi ve bana hastanenin bir dahili numarası verdi. buradan asistanına bağlanıp bilge beyle görüştüm şu tarihe randevu almak istiyorum dedim. ve bana verdiler. ya da isterseniz siz direk hastaneyi arayıp plastik cerrahi bölümüne bağlanıp oradan da randevu alabilirsiniz.
Arkadaşlar ben özel odada kaldım, torpilimde yoktu tesadüfen denk geldi, ameliyata alırlarken sabah odam bile yoktu çıktığımda özel odadaydım, iki tane özel oda var hala ve benim çıkacağım gün herkes odayı ayarlamaya çalışıyordu sanırım bi gün öncesinden gidip ayarlamak gerekiyormuş ama bana tesadüfen aldılar, haberim bile yoktu...
Canım bayadır sormak istiyorum , burun tıkanıklığı yaşadığındna bahsetmiştin, tama olarak ne zaman başladı bu durum ve Bilge Bey ne dedi daha sonra bu durumunla ilgili ?
canım benim tabi ki şimdi 5 yıldızlı otel konforunda konuk evi olunca özel odaların da pabucu dama atılmıştır. enazından tv felan varmış konukevinde. valla ben bir hafta boyunca çok çabaladım. hemen hemen her gün doktora yalvarıyordum beni özel odaya alın diye. o da ayarlamaya çalışacağım diyor hemşirelere söylüyor ancak özel odalara yeni gelen hastalar bir gün kalıp çıkıyor sürekli bir değişim oluyor ama bir türlü beni araya sıkıştırmıyorlardı. hatta annem bir hemşirenin telefonda konuşurken sesini duymuş Bilge hocanın hastası özele çıkmak istiyor ama bizimkini ayarlayalım onu boşver felan diyormuş. annem bunu duyunca tabi ki çılgına dönmüş ve kadınla ciddi bir tartışmaya girmişti. benim odamda 6 kişi kalıyor ve hemen yanımda da şeker hastası çok yaşlı ve sürekli inim inim inleyen bir teyze yatıyordu. (o da inşallah iyileşmiştir rabbim şifa versin) onun çığlıkları, inlemeleri ve odaya sürekli ikişer üçer gelen erkek ziyaretçiler beni inanılmaz rahatsız ediyordu. sonuçta ben de sadece burundan değil aynı zamanda göğüsten de ameliyta olmuştum sürekli açıp muayene edilmesi ve pansuman yapılması gerekiyordu. hele annem bir hafta boyunca yatacak bir yatak bulamadığı için sandalyede oturup kafasını ayağımın ucuna koyup uyumaya çalışıyordu. çok zorlu günler geçirdik. ameliyat sonrası çok sancılı zamanlar yaşadım. annem doktora yalvarıyordu nolur bizi artık eve gönderin diye. ama doktor benim durumum ağır olduğu ve direnlerimin çıkmasına kadar beklememiz gerektiği için izin vermiyordu. özel odaya girip çıkanlara o kadar imreniyordum ki anlatamam. en çok da kendi çektiğim sıkıntılardan ziyade anneme verdiğim eziyetten dolayı üzülüyordum. zaten kadıncağız dayanamadı sonra çok fena hastalandı. yani anlayacağın canımcım özel odaları bizim gibi gariplere yar etmiyorlardı ozaman. şimdi ne kadar şanslı olduğunuzu anlatmama gerek kalmadı heralde. tabi ki sadece burun ameliyatı için bir gece kalmakta bir şey yok. bir hafta o hastanede süründük resmen. ama çok şükür hepsi geride kaldı. şimdi böyle kendimi acındırdım ya sizin gözünüzü korkutmayım farklı şartlar ve durumlar yaşadığım için ben böyle şeyler yaşadım. umarım bundan sonra da kimse yaşamaz. doktorumdan sonuna kadar memnunum ancak hemşirelerin bazıları çok fettandı :)
burun tıkanıklığı zaten bütün burun ameliyatı olanalar gibi ilk başlarda çok fazlaydı. sonra tamponlar felan alındı derken yavaş yavaş açılmaya başladı. ancak yine de tam istediğim gibi yani eski nefes alışım gibi olmadı. bir yıl sabrettim geçer diye ancak iki yıl oldu hala geçmedi. bu sebepten Bilge Beyin yanına gidip muayene oldum. o da aynen diğer doktorlar gibi burnuma baktı ve herhangi bir çökme ya da kemik eğriliği felan yok. yani yeniden ameliyatı gerektirecek hiç bir şey yok. ben zaten ameliyata girmeden önce sana söylemiştim böyle bir riski göze alıyorsan yapalım demiştim dedi. öyle de olmuş. yapacak bir şey yok dedi. durum bu yani canım...
canım benim tabi ki şimdi 5 yıldızlı otel konforunda konuk evi olunca özel odaların da pabucu dama atılmıştır. enazından tv felan varmış konukevinde. valla ben bir hafta boyunca çok çabaladım. hemen hemen her gün doktora yalvarıyordum beni özel odaya alın diye. o da ayarlamaya çalışacağım diyor hemşirelere söylüyor ancak özel odalara yeni gelen hastalar bir gün kalıp çıkıyor sürekli bir değişim oluyor ama bir türlü beni araya sıkıştırmıyorlardı. hatta annem bir hemşirenin telefonda konuşurken sesini duymuş Bilge hocanın hastası özele çıkmak istiyor ama bizimkini ayarlayalım onu boşver felan diyormuş. annem bunu duyunca tabi ki çılgına dönmüş ve kadınla ciddi bir tartışmaya girmişti. benim odamda 6 kişi kalıyor ve hemen yanımda da şeker hastası çok yaşlı ve sürekli inim inim inleyen bir teyze yatıyordu. (o da inşallah iyileşmiştir rabbim şifa versin) onun çığlıkları, inlemeleri ve odaya sürekli ikişer üçer gelen erkek ziyaretçiler beni inanılmaz rahatsız ediyordu. sonuçta ben de sadece burundan değil aynı zamanda göğüsten de ameliyta olmuştum sürekli açıp muayene edilmesi ve pansuman yapılması gerekiyordu. hele annem bir hafta boyunca yatacak bir yatak bulamadığı için sandalyede oturup kafasını ayağımın ucuna koyup uyumaya çalışıyordu. çok zorlu günler geçirdik. ameliyat sonrası çok sancılı zamanlar yaşadım. annem doktora yalvarıyordu nolur bizi artık eve gönderin diye. ama doktor benim durumum ağır olduğu ve direnlerimin çıkmasına kadar beklememiz gerektiği için izin vermiyordu. özel odaya girip çıkanlara o kadar imreniyordum ki anlatamam. en çok da kendi çektiğim sıkıntılardan ziyade anneme verdiğim eziyetten dolayı üzülüyordum. zaten kadıncağız dayanamadı sonra çok fena hastalandı. yani anlayacağın canımcım özel odaları bizim gibi gariplere yar etmiyorlardı ozaman. şimdi ne kadar şanslı olduğunuzu anlatmama gerek kalmadı heralde. tabi ki sadece burun ameliyatı için bir gece kalmakta bir şey yok. bir hafta o hastanede süründük resmen. ama çok şükür hepsi geride kaldı. şimdi böyle kendimi acındırdım ya sizin gözünüzü korkutmayım farklı şartlar ve durumlar yaşadığım için ben böyle şeyler yaşadım. umarım bundan sonra da kimse yaşamaz. doktorumdan sonuna kadar memnunum ancak hemşirelerin bazıları çok fettandı :)
canım ben sana özelden bilge beyin odasının telini yazarım. valla ben direk cepten arayıp böyle böyle ben kafayı bozdum size ameliyat olacağım dedim :) zaten çok samimi ve yardım sever bir insan. çekinmene gerek yok. bana şu ay için hangi güne randevu verebilirsiniz diye sordum. o da takvime bakıp bir tarih belirledi ve bana hastanenin bir dahili numarası verdi. buradan asistanına bağlanıp bilge beyle görüştüm şu tarihe randevu almak istiyorum dedim. ve bana verdiler. ya da isterseniz siz direk hastaneyi arayıp plastik cerrahi bölümüne bağlanıp oradan da randevu alabilirsiniz.
7 Mart ameliyat günüm grip olduğumdan dolayı ertelenmek zorunda kalmıştı yeni ameliyat tarihim 15 Mart ama ben çok korkmaya başladım yaaa
Ne güzeell kendimi 7 Mart'a hazırlamıştım cesaretlenmiştim çok motiveydim ki grip oluşum bütün cesaret ve motivemi aldı götürdü şimdi biraz korkuyorum yaa , çevremdekilerde ameliyatım ertelenince vardır bunda bir hayır bak vazgeç olma bu ameliyatı diyince iyice sıkıntı stres yaptım kızlarr yaaa :18: ama çok istiyorum bu ameliyatı olmayıdaa
çok zorluk cekmişssin cnm ya şimdi olan arkadasların dediklerini okuyunca(( Allah kurtarmıs walla cnm... cok gelmiş geçmiş olsun..
anladım canım zor süreçler yaşamışsın evet ama bu özel oda sanırım tamamen hemşirelerin elinde bir durum, beni de yer olmadığı için almışlardı ve inanılmaz konforluylu led tv lere kadar senin durumun daha özelmiş ve gerçekten insaf yokmuş o fettan hemşirelerde ne diyim çok sinirlendim...
nese canım benim geride kaldı o günler inşallah seni bekleyen birbirinden güzel günler yaşarsın...
teşekkürler kızlar. çok şükür o sıkıntılar geride kaldı. ve gördüğüm kadarıyla da artık daha kimseye yaşatmazlar inşallah. keşke sadece burun ameliyatı olsaymışım diye içimden geçirmiyor da değilim :) ama insanın içinde çılgınlık varsa her şeyi yapabilir. şuanki halimden çok memnunum valla hele de burnumdan ziyade ötekilerdenolmayınca yokluğu bir dert vallahi! şimdi her anlamda kendimi çok seviyor ve ne alakadır çıkaramadım ama kendime daha çok güveniyorum :)
öyle söyleme canım çok önemli bir durum aslında, düşünsene mesela bir burun bile insanın psikolojisini o kadar etkiliyor ki benim bu yaşıma kadar yan profile en yakın çekilmiş foto, buradaki albümdeki olan, inanır mısın kabus gibi gelirdi o anlar, insanlara karşı yan durmamaya çalışmak vskişi kendi bilir ne yaşadığını...tamam belki insanlar sorun etmiyo olabilirdi ama ben yolda yürürken bile sanki burnuma baktıklarını hissederdim en basit örneği ..aslında bu tarz estetik ameliyatların, insanın psikolojisi ve sağlığı üzerinde ne kadar etkili olduğu tarşılamaz bir gerçek :) her ne kadar zor bir ameliyat olsada benimkisi şu anki 1 aylık burnumla bile kendimi o kadar mutlu hissediyorumki iyikide yaptırmışım..
ayrıca senin adınada sevindim canım :) bir de göğüs ameliyatndan ne kadar sonra normale döndün canım , o da zor bir operasyon mu ve bide Bilge Bey o alanda da burunda olduğu kadar başarılı mı? Çok soru soruyorum farkındayım ama napayım elimde değil :)
Teşekkür ederim şimdiden , sevgilerrr)
canım benim valla haklısın aynen ben de senin gibi yolda yürürken yan tarafta insanlar bana bakıyorsa hemen burnumu saklamak için elimi kaldırıp saçımı felan düzeltiyor gibi yapardım. otobüste yan koltuktakilerin burnumu görmesinden öylesine çekiniyordum ki anlatamam. artık ciddi anlamda psikopata bağlamıştım ben. ha bir de tabi ki göğüs problemim vardı. bildiğin erkek vücuduna sahiptim canım yani göğüs dokusu adına hiç bir şey yoktu. daha önce bir kaç plastik cerraha muayene olmuştum göğüslerimi görünce şok oluyorlardı ve acıyan bir ifadeyle hepsi de ilk defa bu kadar düz ve göğüs dokusu olmayan birisini gördüklerini ve kesinlikle ameliyat olmam gerektiğini söylemişti. ki bilge bey bile o zamanlar ücret dahi alınmıyorken yaptırısan iyi olur demişti.
bilge beyin genelde burun ameliyatı olan hastası çok fazla. göğüs için genelde küçültme yaptıranları gördüm. göğüs büyütme çok nadir çıkıyor benimle birlikte sadece bir arkadaş vardı. bu konuda çok da ünlü diyemem. yine de sonucun başarılı olduğunu ben gördüm. en azından iyileşme sonrası bir problem yaşamadım. şöyle söyleyim, benim göğüs dokumun hiç olmaması sonucu bu ameliyatın hem doktor için hem de benim için çok zorlu olacağını biliyordum. genelde kadınların göğüsleri olur ama küçüktür büyütmek ister. ama bende sadece ucundan ibaret bir şey olduğu için protezin yerleştirilmesi ve vücudun buna uyum sağlaması çok zor oldu. göğüs estetiği topiğindeki arkadaşların paylaştıklarını okursanız çoğunluğu da bir - iki gece hastanede kalmıştır. ve sonrası çok sancılı olmaz. en fazla bir hafta sonra kendi işlerini kendileri yapabilirler. ama ben yaklaşık 15 gün yataktan kendi başıma kalkamadım, kollarımı kımıldatamadım. saçlarımı bağlayamadım. giysilerimi kendim giyip çıkaramadım. uzun süreli ağrılarım oldu. bende göğüs dokusu olmadığı için doktor protezi mecburen kas altıma yerleştirmiş. bunun için de kasların kesilmesi gerekiyormuş. tabi kasların iyileşmesini bekleyene kadar ben fazlasıyla yıprandım. benimle birlikte bir arkadaşım daha göğüs büyütme olmuştu. ama onun göğüsleri varmış, çocuk emzirmiş ve sonrasında içi boşalmış balon gibi sönmüşler. bilge bey bu arkadaşa kas üstü protez yerleştirebildiği için kasları kesilmedi çok çabuk iyileşti. ve benim halimi görünce hayretler içerisinde kaldı. sonuç olarak o da çok memnun ben de çok memnun kaldım. ha şunu da söyleyim benim amacım seksi vücutlu, harika dekoltesi olan birisi olmak değildi. zaten şuanda 80 beden sütyen kullanıyorum. öyle süper dekoltem felan da olmadı. gayet doğal ve vücuduma uygun, olması gerektiği kadar göğüs yapısına sahip oldum. halime şükrediyorum. ancak çok da gerekli değilse göğüs ameliyatı olmayın :)
canım gerçekten sen bu ameliyatı olmaya kafayı taktıysan hiç kimseyi sallamazsın. bana da çok söylediler, bu isteğimi yadırgadılar ama nedense hiç gözüm korkmadı ya inadına daha çok isteğimi perçinledi bunlar :)
peki acaba senin burun yapın nasıl? bu da önemli bir etken. eğer gerçekten ameliyata gerek yok gibiyse hiç de bıçak alltına yatmanın bir mantığı yok tabi. istersen albüme resim ekleyip bizim de fikirlerimizi alabilirsin. enazından bu aşamalardan geçmiş insanlar olarak daha objektif bir bakış açısıyla yaklaşırız olaya. elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?