- Konu Sahibi EstetikEditor
-
- #1.761
canım benim valla haklısın aynen ben de senin gibi yolda yürürken yan tarafta insanlar bana bakıyorsa hemen burnumu saklamak için elimi kaldırıp saçımı felan düzeltiyor gibi yapardım. otobüste yan koltuktakilerin burnumu görmesinden öylesine çekiniyordum ki anlatamam. artık ciddi anlamda psikopata bağlamıştım ben. ha bir de tabi ki göğüs problemim vardı. bildiğin erkek vücuduna sahiptim canım yani göğüs dokusu adına hiç bir şey yoktu. daha önce bir kaç plastik cerraha muayene olmuştum göğüslerimi görünce şok oluyorlardı ve acıyan bir ifadeyle hepsi de ilk defa bu kadar düz ve göğüs dokusu olmayan birisini gördüklerini ve kesinlikle ameliyat olmam gerektiğini söylemişti. ki bilge bey bile o zamanlar ücret dahi alınmıyorken yaptırısan iyi olur demişti.
bilge beyin genelde burun ameliyatı olan hastası çok fazla. göğüs için genelde küçültme yaptıranları gördüm. göğüs büyütme çok nadir çıkıyor benimle birlikte sadece bir arkadaş vardı. bu konuda çok da ünlü diyemem. yine de sonucun başarılı olduğunu ben gördüm. en azından iyileşme sonrası bir problem yaşamadım. şöyle söyleyim, benim göğüs dokumun hiç olmaması sonucu bu ameliyatın hem doktor için hem de benim için çok zorlu olacağını biliyordum. genelde kadınların göğüsleri olur ama küçüktür büyütmek ister. ama bende sadece ucundan ibaret bir şey olduğu için protezin yerleştirilmesi ve vücudun buna uyum sağlaması çok zor oldu. göğüs estetiği topiğindeki arkadaşların paylaştıklarını okursanız çoğunluğu da bir - iki gece hastanede kalmıştır. ve sonrası çok sancılı olmaz. en fazla bir hafta sonra kendi işlerini kendileri yapabilirler. ama ben yaklaşık 15 gün yataktan kendi başıma kalkamadım, kollarımı kımıldatamadım. saçlarımı bağlayamadım. giysilerimi kendim giyip çıkaramadım. uzun süreli ağrılarım oldu. bende göğüs dokusu olmadığı için doktor protezi mecburen kas altıma yerleştirmiş. bunun için de kasların kesilmesi gerekiyormuş. tabi kasların iyileşmesini bekleyene kadar ben fazlasıyla yıprandım. benimle birlikte bir arkadaşım daha göğüs büyütme olmuştu. ama onun göğüsleri varmış, çocuk emzirmiş ve sonrasında içi boşalmış balon gibi sönmüşler. bilge bey bu arkadaşa kas üstü protez yerleştirebildiği için kasları kesilmedi çok çabuk iyileşti. ve benim halimi görünce hayretler içerisinde kaldı. sonuç olarak o da çok memnun ben de çok memnun kaldım. ha şunu da söyleyim benim amacım seksi vücutlu, harika dekoltesi olan birisi olmak değildi. zaten şuanda 80 beden sütyen kullanıyorum. öyle süper dekoltem felan da olmadı. gayet doğal ve vücuduma uygun, olması gerektiği kadar göğüs yapısına sahip oldum. halime şükrediyorum. ancak çok da gerekli değilse göğüs ameliyatı olmayın :)
fıstığım inşallah gelinlik giyeceğin gün senin hayatta yaşadığın en güzel günün olur. güzel yüreğini kimse üzmesin. eşin çok şanslı bence umarım kıymetinin farkındadır. sana şimdiden bir ömür boyu mutluluklar diliyorum...
konuk evi olayına gelince okuduklarıma çok şaşırdım benim zamanımda konuk evinin inşaatından bile haberim yoktu. ben burun ameliyatımı göğüsle birlikte olduğum için tam bir hafta hastanede kalmıştım. gariban annecim de benim yanımda sefil olmuştu. beni 6 kişilik odaya vermişlerdi. hepsinin başında da bir iki refakatçi geceliyordu. oldukça kalabalık ve rahatsız edici bir ortamdı. aslında tek kişilik özel odalar da vardı, orayı da çok istemiştim ancak ayarlayamadılar. sanırım torpillileri alıyorlardı. annem bir hafta boyunca sandalye üzerinde gecelemişti. vay bee ne çileler çekmişiz! hey gidi günler.... şimdi ise 5 yıldızlı otel gibi konuk evi varmış. çok şanslıymışsınız vallahi. erkek refakatçisi olan arkadaşım için acaba konuk evi olmasa bile benim bahsettiğim tek kişilik özel odalar ayarlanamaz mı? odada bir yatak ve kanepe vardı. zaten burun için bir gece kalınıyor. hem belki konuk evi de olduğu için özel odalarda kalmak çok da torpil gerektirmez. tabi bilemeyeceğim şimdi özel oda diye bir şey de kalmamış olabilir. kanepeyi atıp iki kişilik oda da yapmış olabilirler. bu durumu bir araştırın bence.
teşekkürler kızlar. çok şükür o sıkıntılar geride kaldı. ve gördüğüm kadarıyla da artık daha kimseye yaşatmazlar inşallah. keşke sadece burun ameliyatı olsaymışım diye içimden geçirmiyor da değilim :) ama insanın içinde çılgınlık varsa her şeyi yapabilir. şuanki halimden çok memnunum valla hele de burnumdan ziyade ötekilerdenolmayınca yokluğu bir dert vallahi! şimdi her anlamda kendimi çok seviyor ve ne alakadır çıkaramadım ama kendime daha çok güveniyorum :)
canım benim valla haklısın aynen ben de senin gibi yolda yürürken yan tarafta insanlar bana bakıyorsa hemen burnumu saklamak için elimi kaldırıp saçımı felan düzeltiyor gibi yapardım. otobüste yan koltuktakilerin burnumu görmesinden öylesine çekiniyordum ki anlatamam. artık ciddi anlamda psikopata bağlamıştım ben. ha bir de tabi ki göğüs problemim vardı. bildiğin erkek vücuduna sahiptim canım yani göğüs dokusu adına hiç bir şey yoktu. daha önce bir kaç plastik cerraha muayene olmuştum göğüslerimi görünce şok oluyorlardı ve acıyan bir ifadeyle hepsi de ilk defa bu kadar düz ve göğüs dokusu olmayan birisini gördüklerini ve kesinlikle ameliyat olmam gerektiğini söylemişti. ki bilge bey bile o zamanlar ücret dahi alınmıyorken yaptırısan iyi olur demişti.
bilge beyin genelde burun ameliyatı olan hastası çok fazla. göğüs için genelde küçültme yaptıranları gördüm. göğüs büyütme çok nadir çıkıyor benimle birlikte sadece bir arkadaş vardı. bu konuda çok da ünlü diyemem. yine de sonucun başarılı olduğunu ben gördüm. en azından iyileşme sonrası bir problem yaşamadım. şöyle söyleyim, benim göğüs dokumun hiç olmaması sonucu bu ameliyatın hem doktor için hem de benim için çok zorlu olacağını biliyordum. genelde kadınların göğüsleri olur ama küçüktür büyütmek ister. ama bende sadece ucundan ibaret bir şey olduğu için protezin yerleştirilmesi ve vücudun buna uyum sağlaması çok zor oldu. göğüs estetiği topiğindeki arkadaşların paylaştıklarını okursanız çoğunluğu da bir - iki gece hastanede kalmıştır. ve sonrası çok sancılı olmaz. en fazla bir hafta sonra kendi işlerini kendileri yapabilirler. ama ben yaklaşık 15 gün yataktan kendi başıma kalkamadım, kollarımı kımıldatamadım. saçlarımı bağlayamadım. giysilerimi kendim giyip çıkaramadım. uzun süreli ağrılarım oldu. bende göğüs dokusu olmadığı için doktor protezi mecburen kas altıma yerleştirmiş. bunun için de kasların kesilmesi gerekiyormuş. tabi kasların iyileşmesini bekleyene kadar ben fazlasıyla yıprandım. benimle birlikte bir arkadaşım daha göğüs büyütme olmuştu. ama onun göğüsleri varmış, çocuk emzirmiş ve sonrasında içi boşalmış balon gibi sönmüşler. bilge bey bu arkadaşa kas üstü protez yerleştirebildiği için kasları kesilmedi çok çabuk iyileşti. ve benim halimi görünce hayretler içerisinde kaldı. sonuç olarak o da çok memnun ben de çok memnun kaldım. ha şunu da söyleyim benim amacım seksi vücutlu, harika dekoltesi olan birisi olmak değildi. zaten şuanda 80 beden sütyen kullanıyorum. öyle süper dekoltem felan da olmadı. gayet doğal ve vücuduma uygun, olması gerektiği kadar göğüs yapısına sahip oldum. halime şükrediyorum. ancak çok da gerekli değilse göğüs ameliyatı olmayın :)
Kuzum matmazelimİyi dileklerin için çok teşkkür ederim, benim kendi güzel yüreği güzel arkadaşım
Burnun süper matmazelim, eminim cicişlerin de süperdir ama onu görmedim tabe
Canım burun serüvenlerimiz hep aynı, biliyoruz birbirimizi ama senin göğüs ameliyatının bu kadar ağır ve sancılı geçtiğini bilmiyordum. Çok şükür kurtuldun ve şimdi fıstıııık gibisin maşallah, Allah nazarlardan saklasın
Kafaya takmış durumdayım kimseyi sallamıyorum kararım kesindir ama işte çevremdekiler konuşunca ister istemez etkileniyorumda.. Burnumun gerçekten bıçak altına yatması gerekiyoo .. sizin fikirlerinizi almayı isterim tabi kiiii albüme resim koyuyorum değerlerinize sunuyorum yorumlarınızı bekliyorum
Senin geçirmiş olduğun süreçleri okuyunca daha çok cesaretlendim doğrusu, çok zor zamanlar geçirmişsin burunla birlikte aynı anda göğüs ameliyatı olmuşsun bunu herkes kaldıramaz heralde .. şimdiii kim ne derse desin olucam bu ameliyatııı cesaretlendirdin beni walla matmazelllzaten 1-2 haftaya toparlanırım bişeyciğimde kalmazzz
:)) canım benim valla şimdi sana ben sebep olmayım sonrasında keşke vazgeçseydim gibi bir düşünceye girersen üzülürüm. tabi ki kararı sen özgür iradenle vereceksin. benim gibi böyle bir çılgınlığı yapan çevremde kimse yoktu. şimdi geriye dönüp bakınca ben de hayret ediyorum kendime :) benim geçirdiğim süreçleri okudukça korkup vazgeçmek yerine isteğinin daha da perçinleşmesi seninde içinde bir yerde o deli çılgınlığının olduğunun göstergesi zaten :) ne deyim Allah sonunu hayır etsin canım inşallah hayal ettiğinden çok daha güzel sonuçlarla kurtulursun bu ameliyattan. albüme resim eklemişsin çok iyi olmuş ancak tam olarak yan profilden bir resim göremedim. bir de öyle çekip eklersen daha net fikrimiz olur. resimlerine baktığımda burnunda ciddi anlamda bir problem göremedim. sanki azıcık uzun ve üstte biraz kemer var gibi. bu halinle de aslında çok güzelsin. yani çok sırıtan bir burnun yok bence. ama dediğim gibi yan profilden bakarsak sıkıntın daha iyi anlaşılır.
kızlar fotolar gzukmuyo fotograf koyarmısınız lutfennnşimdiden teşkkrlr
Çok korkuyorum aslında bu ameliyatı olmaktan,sonra acaba pişman olurmuyum diyede aklımdan geçiyo bazen ama her defasında ameliyat olucam düşüncesi en ağır basan taraf oluyo ,yani korkudan çok deli cesaretim daha ağır basıyoo ve galiba bu deli cesaretimle ameliyat olucamburnumun üstten azcık kemer var gibi o beni rahatsız etmiyor asıl sorun uzunluğundan ve şekilsizliğinden şikayetçiyim .. albüme tam olarak birde yan profilden resim atıyorum tamam
Canım albümüne de bakıp, yorum yaptım ama buradan da söyleyeyim...Bence de ameliyata karar vermekle çok iyi yapmışsın. Çok güzelsin maşallah, ufak bir müdahale ile bence çok daha güzel olacaksın canım, kararlıysan cesur ol, bazı kişilerce abartıldığı kadar zor bir ameliyat değil. Mutlaka bünyeden bünyeye farklılık gösterir ama literatürde de zaten ağrılı, sancılı bir ameliyat olarak tanımlanmıyor...İnan, bana Bilge Hoca ağrı kesici yazmıştı, rutin...Baktım ağrım yok ağrı kesici bile almadım ikinci günden sonra. Bayılmam, ayılmam hiç de zor olmadı, cin gibiydim, ayıldıktan sonra hemşireye ilk önce ''saat kaç'' diye sordum, söyledi...''hmm..şu kadar saattir ameliyattayım demek ki, nerdeyim ben dedim''. ayılma odasındaymışım, görevliler ayıldı diye odama çıkardılar beni, oda numaramı bulmak için aralarında tartışırlarken, araya girip oda numaramı söyledim. Benim yönlendirmelerimle odaya götürdüler, düşün, zihnim o kadar açıktı :) Odaya geldiğimde sarılıp sarmalanmış halim nedeniyle annem beni tanımadı, hasta sizin mi diye soruyolar, kimse bana sahip çıkmıo...hahahahaBayagı komikti, o halde bile gülesim geldi. Sonra ''anne benim'' dedim de, nihayet annem beni tanıdı. Beni getiren hasta bakıcılar bile ''...hanım çok iyi maşallah'' diye yorum yapmışlardı. Ayılırken ağlama, kusma vs bende hiç olmadı, galiba ameliyata nasıl bir psikolojiyle girdiğinle alakalı diye düşünüyorum, ben son derece rahattım...O nedenle canım, olumsuz cesaret kırıcı yorumları pek kafana takma, her kafadan bir ses çıkıyor çünkü, bilen de konuşuyor bilmeyen de. Bu ameliyatı geçirenlere sor, ''vay efendim çok zor, çok sancılı, keşke olmaz olsaydım'' diyen birini duymadım. Zira öyle olsaydı TV de gördüğümüz 10 kişiden 8 i estetikli olmazdı...
Kararlıyım cesurum cesaretliyim artık teşekkür ederim yaa destekleriniz için çevremde böyle olumlu yorum yapanlar olunca daha çok korkularımı yeniyoruminşallah benimkide seninki kadar rahat bir ameliyat süreci olur sonradan fazla ağrılarım morarma ve şişlik olmaz tek dileğim ... bende en çok ameliyat sonrası uyanırmıyım korkusu var yaaa ama herkes operasyon bittikten sonra odaya gidişini hatırlıyo demek ki benimde fazla abartmamam lazım annenin seni tanıyamamasına ve sahip çıkanın olmaması komikmişş offf aynen valla her kafadan bir ses çıkıyo bazen diyorum keske kimseye söylemeseydim sessizce ameliyatımı olsaydım ondan sonra herkesin haberi olsaydı sonrasında da ne derlerse desinler umrumda olmazdı yorumları arkamda kalırdı
Evet canım bence de en iyisi kimsenin bilmemesi aslında. Ben karar verdim, annemle birlikte gittik, hallettik geldik, ağabilerimin bile herşey bittikten sonra haberdar oldu, o kadar yaniBence ameliyat olacağını bilenlere, konuyu daha çok dallandırıp, budaklandırma ''bakıcaz'' falan de
Bu arada ben de ilk kez narkoz almıştım ve ameliyattan sonra uyanamamaktan korkuyordumAmeliyat öncesi zaten anestezi uzmanı seni görüp muayene edecek, kilonu, yaşını, daha önce herhangi bir operasyon geçirip geçirmediğini vs sorup, ona göre anestezi alabilmene onay veriyor. Yani korkulacak birşey yok aslında, rahat ol....Ben şişmiş ve morarmıştım. Nedeni ise alçak yastıkta yatmış olmam!!! ameliyatımdan sonra burada herkese söyledim yine tekrar edeyim, alçak yastıkta yatma, mümkün olduğunca yüksek yastıkta, hatta oturur gibi yat. Ben alçak yastıkta yattım, sabah bir kalktım balon gibiyim Morluklara gelince, olsa bile 3. gün hiçbişe kalmıyor, o konuya kafanı takma...Şişsen de morarsan da 3 hafta sonra biraz tombul burunlu bir fıstıga dönüşeceksin emin ol. Benim bir yıl oldu ve Bilge Hocayla çekildiğim fotoğrafa bakıp sevgiyle hatırlıyorum onu...İyi ki olmuşum ve bundan iyisi olamazdı diyorum
kimsenin haberi olmamasıyla en iyisini sen yapmışsın .. bende çok kişiye söylemedim yakınımdaki eş dost yani sadece bi kaç kişiye söylemiştim ama tabi yorumları yettiönerin için saol unutmuştum bu detayı dikkate alırım morluk ve şişlik için bol bol buz maskesi yapıcam en çok dikkat edeceğim konu soğuk uygulama olacak birde daha önce kullanan oldumu hiç bilmiyorum ama jel göz ve yüz maskesi var medikalcilerde ondan alıp kullanmayı düşünüyorum daha rahat olur diyorum kanımca
Allahtan bir şey olmazsa ben kararımı verdim 15 mart cuma ameliyat oluyorum işim gereği malatyada ikamet etmediğim için hastaneye sevkli gitmem gerekiyodu bugün sevkimide ayarladım kbb doktoruyla konustum yarın gel sevkini yaparım dedi sağolsun, inşallah yarın sevkimi alıp kurumuma verdikten sonra yola çıkıcam ameliyat hazırlıklarına başlıyıcamdua edin bana inş herşey yolunda giderrrrrrr
kimsenin haberi olmamasıyla en iyisini sen yapmışsın .. bende çok kişiye söylemedim yakınımdaki eş dost yani sadece bi kaç kişiye söylemiştim ama tabi yorumları yettiönerin için saol unutmuştum bu detayı dikkate alırım morluk ve şişlik için bol bol buz maskesi yapıcam en çok dikkat edeceğim konu soğuk uygulama olacak birde daha önce kullanan oldumu hiç bilmiyorum ama jel göz ve yüz maskesi var medikalcilerde ondan alıp kullanmayı düşünüyorum daha rahat olur diyorum kanımca
Allahtan bir şey olmazsa ben kararımı verdim 15 mart cuma ameliyat oluyorum işim gereği malatyada ikamet etmediğim için hastaneye sevkli gitmem gerekiyodu bugün sevkimide ayarladım kbb doktoruyla konustum yarın gel sevkini yaparım dedi sağolsun, inşallah yarın sevkimi alıp kurumuma verdikten sonra yola çıkıcam ameliyat hazırlıklarına başlıyıcamdua edin bana inş herşey yolunda giderrrrrrr
hazırlıklar tamam anlaşılan :) çok iyi düşnmüşsün herşeyi canım ..
Bende o maskelerden alacaktım ama vaktim olmadı apar topar girdim ameliyata ve balonlarla 24 saat aralıksız uygulama yapmıştım..
Hadi bakalım geri sayım başlasın ve zaman çabucak akıp geçsin, dilediğin gibi olsun herşey :) ...
saolun iyiki varsınız kk üyesi destekcilerimHaydi hayırlısı canım benim, dularımız seninle...
Buz kompleksi konusunda haklısın, canım anneciğim bütün gece gözünü kırpmadan buz koyup durmuştu bana...Ancak alçak yastıkta yattığım günün akabinde bütün emekleri boşuna gitti anneciğimin. O yuzden aman dikkat, yüksek yastıkİyi haberlerini bekliyoruz...
Allah yardımcın olsun.. inşallah hersey istdiğin gibi güzel olur..
saolun iyiki varsınız kk üyesi destekcilerim
yastığıma dikkat ediceminşallah iyi haberlerimi paylaşıcam sizlerle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?