Dr. Bora Karaali Hasta Yorumları (Burun Estetiği)

Hiç korkma canım benim 10 gün oldu ve bugün gidip dikişleri, slikon tamponlar ve alçı alındı, hiç acımadı çıkartılırken de. Çok güzel olmuş burnum çok beğendim ama ödem olduğu için tekrar bant yapıştırdı burnuma , cumartesi çıkaracak bora bey gideceğim. nefes problemim kalmadı sol tarafım sorunluydu ameliyattan önce şimdi çok şükür rahatım. Cumartesi foto çekinip koyarım siteye inşallahh. Bora bey dalında gerçekten uzman çok iyi bir doktor ben çok memnunum inşallah sizlerde memnun kalırsınız

sol tarafından şikayetçi olan kızlar az bi yorum yapın ne hallerdesiniz nefes alabiliyor musunuz yorumlarınızı bekliyoruz

nefes sorunum kalmadı şeklide çok düzgün olmuş ben beğendim, ödemler geçince eminim çokkk daha güzel olacak.

hiç korkma canım spreyi sıkınca burnunu çek iyice boğazına kadar gitsin sprey, sonrada yumuşak peçeteyle sil ve bepanteni kulak çöpüyle güzelce sür , zaten 3-4 gün burun tıkanık oluyor sonra günde 2 kere sıksan yetiyor sabah akşam . Ben ameliyat olalı 10 gün oldu , 3 gündür kullanmıyorum spreyi. Kanları kuruyan akıntıları kremle yumuşatıp temizle iyice korkma acımıyor, ilerde dikiş alınırken eğer kalırsa kurutlar acırmış ve dikiş izi kalırmış.

tatlım ben de 1.30da orada olucam sen gitmiş olursun muhtemelen ama ulaşabiliriz birbirimize :) deneyince yaz bakalım temizleyebikecek misin biraz :)

canım ne yaptın gidip aldırdınmı alçını dikişlerini? beğendinmi burnunu nasıl olmuş?

çok teşekkürler canım dediğin gibi yapıyorum. tek sıkıntı dikişlere sürüyorum ama tam da hissedemediğimden emin olamıyorum temizlendi mi, yanlışlıkla ipi çekip çıkarmak falan istemiyorum öyle görmeden karambole sürüyorum. iyi temizlemezsek dikişler alınırken çok acıyormuş ondan korkuyorum. umarım becerebiliyorumdur :)

ilk seferde zorlamadan sümkürdüm ama sonrasında dediğiniz gibi yaptım, teşekkürler tavsiyeler için. sadece dikişleri temizleyebildiğimden emin değilim, anlamıyorum orda hangisi iplik hangisi kan, öyle sürüyorum sadece kremi ama temizleyebildiğimden hiç emin değilim.

Canim hic sorun degil nereye surdugun.sen bol bol sur bepanteni kulak cubugunla.zaten silikon tamponun var yukariya kadar suremezsin erisebildigin yerlere yumusak nazik hareketlerle sur.hucre yenileyici oldugu icin dikislerine iyi gelecek bu krem.

geçmiş olsun ya kıyamam bizler güzel olalım diye okadar acı çekiyoruz ama genede ıstediğimiz gbi olmuyor benmmde burnumun ucu çok düüşük ve yandan baya büyük gözüküyo herkez ne olmuşki burnunu diye soruyor amelyat olmamıs gbiyim bnmki 6sında 3 ay olucak memnun değilim burdaki fotograflara baktıkça içim gidiyor begenmiyorum burnumu hiç ne kalkıklığı kaldı nede küçüklüğü kocaman oldu sanki daha çok ucu desen iğrençççç yamuk gbi kıkırdak yamulmuş gbi bi fotograf koyucam anlarsın nasıl oludugu nefes problemi sagda var benm hiç açılmıyorki orası da nedense tıkalı gbi hep memnun değilim bnde 3 ay kontrolimde dile gtrcem bunları neolursa olsun 3000 tl verdim yani az para değil istediğim gbi olması lazım belki düzelir diye bekliyorum ama blmiyorum sanmıyorumda

Canim hic sorun degil nereye surdugun.sen bol bol sur bepanteni kulak cubugunla.zaten silikon tamponun var yukariya kadar suremezsin erisebildigin yerlere yumusak nazik hareketlerle sur.hucre yenileyici oldugu icin dikislerine iyi gelecek bu krem.

çok teşekkür ederim valla çok yardımın dokundu. artık ulaşabildiğim her yere sürüyorum. bir de sen günde kaç kez kullanıyorsun deniz suyu ve kremi? ben 3-4 kez kullanıyorum sence az mı çok mu?
bir soru daha, bugün ameliyatımın 4. günü ve burnumun sadece ucunu görebiliyorum malum. şiş suratıma karşın beklediğimden iri geldi bana, ilk başta öyle gelmemişti ama baktıkça ve eski fotolarla karşılaştırdıkça sanki iri geldi. çok küçük olsun demedim ama beklediğim daha küçük bir burundu. çoğu kişi burun küçülür beklemek gerek diyor biliyorum. ameliyat olmadan önce de sürekli kendimi ilk başlarda moralimi bozmayayım, bekleyeyim diye gazladım. ama fark ne kadar olabilir ki? yani burnum ne kadar küçülecek bu süreçte? eğer milimlik oynamalarsa bilmiyorum...

Ben de şu an alçı sonrası bant aşamasındayım o nedenle ikinci sorunuza yanıt veremiyorum, ben de heyecanla bekliyorum küçüleceği günleri :) Deniz suyunu 2 saatte bir kullan aksatma demişti bana doktorum, burna sürülen kremi de günde 3 kere kullanıyorum.

fısfısı günde dört,beş,altı...kuruluk hissettikçe sıkıyorum. bepanteni de aynen.fısfısladıktan sonra hemen sürüyorum nemli kalsın diye..burun ucu bandaj çıktıktan sonra da şiş kalacaktır bir süre. daha doğrusu kendimden örnek veriyorum benim öyle oldu.bandaj açıldı burnum genişledi şişti sanki daha çok.patates gibi hissediyorum.18 gün oldu ameliyat olalı.kalıp çıkalı 10 gün olmuş,bandaj çıkalı da 7 gün.her saat,her gün değişiyor bu burun.bir bakmışım alnımın burunla birleştiği yer çok şiş,bir bakıyorum ucu top gibi şiş.sürekli değişim içerisindeyim..ama yamukluk hala geçmedi.sol tarafım daha çökük sağ taraf çok şiş ve yamuk duruyor. ödem mi değil mi yamukluk baki mii.hhiiiiiiiç bilemiyorum.bakalım kontrolde öğreneceğiz..

ilk zamanlar yapamıyormuşsun gibi geliyor, temizlenip temizlenmediği belli olmuyor içi yara olduğu için brde silikondan dolayı. Gün geçtikçe azalıyor geçiyor yaralar kanlı akıntılar merak etme. dikiş iplik öyle kolay çıkacak bişey değil, doktor makasla keserek cımbızla alıyor .

benimde kalıp 11. gn çıktı bant yapıştırdı bora bey ama ben fazla dayanamadım banta kendim ertesi akşam çıkardım. Bugün 12. günüm burnumu beğendim ama ucu çok büyük duruyor şiş hala geçmedi , yavaş yavaş geçecek inşallahh. Ne kadar kçülür bilemiyorum umarım baya küçülür:))

tatlım ben bandajlıyım şuan iki gün sonra çıkar dedi Bora Bey yarın çıkarıcam :) ama kavisinden kalkıklıpından gayet memnunum bakalım şuan nasıl bilemiyorum ama küçüldü biraz onun farkındayım :) inşallah istediğimiz gibi olur tam :)

çıkarttın mı bandajını...nasıl durumlar

Kıızlaar uzun süredir burda yoktuumm, sınavlarımla uğraşıyordum pek vakit bulamadm:) bugün 8.ayım dolduu benimm:) gayet memnunum artık ilk aylarla alakası yok istediğim kadar küçüldüü:)) hiç panik yapmayın ilk zamanlarda..

ben ilk haftalarda revizyon düşüncek kadar paniklemiştim tabi yaşamadan öğrenilmiyor ama çok yersizmiş.. her ay biraz biraz değişti ilk fotolarımla şuan alakası yok:) hepinizi geçmiş olsuun:)

tatlım son halinin resmi varsa görebilir miyiz acaba..bizler çok yeniyiz.bin türlü düşünüyoruz burunlarımız için..panik haldeyiz sürekli..resim görürsek biraz içimiz rahatlıyor vallahi :)

daha yarın bir haftam dolacak ama neredeyse ucu büyük görünüyor diye bunalıma girecektim. şu yazdıkların içimi çok rahatlattı. çok teşekkürler uğrayıp yazdığın için. en başından biliyordum bunu, yani doktorlar hep söyledi zamanla oturacak, ilk gördüğün son hali olmayacak diye ama ben bile bile panik yaptım. direkt ameliyat olanlardan duyunca insan daha çok rahatlıyor.

bu arada fotoğraflarını göremiyorum acaba arkadaş olmamız mı gerekiyor?

Yarın itibariyle ameliyatımın ilk haftası doluyor arkadaşlar. Ufak bir rapor vereyim dedim. İlk gün hayli kötü geçti. Hatta yatakta uzanırken bir an pişman bile oluyordum ve kolay diyenlere küfrediyordum. İlk günün bu kadar kötü geçmesinin ilk nedeni ameliyat sonrası narkozun etkisini üzerimden atamamadı. Daha önce de ameliyat oldum, aynı sorunu yaşamıştım. Kan kusmaya kadar gitti iş bu kez de ama iyi geldi en azından rahatladım.
Sonrası "Ne olur yarın sabah olsun da şu tamponu aldırayım" diye dua ederek geçti açıkçası. Beynime kadar dolu gibi hissettim ve gece uyuyamadım bir türlü. Tabi sürekli ağızdan nefes aldığım için de boğazım feci kurudu.
Tamponlar alınınca bir nebze rahatladım ama silikon tamponda nefes alınabildiği söylenmesine karşın ben az da olsa alamıyordum. Bora Bey de "Biraz alman gerek bakalım" dedi ve içerde ödem olduğunu söyledi.
Sonrasında gelen günlerde ne ağrı ne sızı, tek sorunum nefes alamamaktı. Ameliyatın bence bunun dışında hiçbir zorluğu yok. Ağızdan nefes almaya alışıyorsunuz bir şekilde ama gece kuru boğazla uyanıp durmak hoş olmuyor. Tabi burun tıkanık olunca tat ve koku hislerini de kaybediyorsunuz.
Ancak 7. gündeyim ve tam olarak alamasam da öncekine göre daha iyi nefes alıyorum. Morluklarım hep söylendiği gibi 2 ve 3. günlerde fenaydı, sonra giderek azaldı. Şu an gözümün altında belli belirsiz bir morluk var, bir de ağzımın yanında.
Şişlik ise alnımdan başladı (gözleriniz arasında bir km mesafe oluyor, korkmayın normal) giderek aşağıya indi ve dün baya baya indi hepsi. Şu an suratım eski, normal şekline sahip. Ufak morluklar dışında bir sıkıntı yok.
Salı günü alçı, dikişler falan alınınca göreceğim ama burnumun ucu şu anda iri geliyor bana. bir de sanki fazla havada gibi. Ancak herkesin ısrarla söylediği gibi burnun bir haftalık haliyle, iki aylık hali bir değil. Bu yüzden alçım çıksa bile yorum yapmak için beklemem gerek. Sabır çok önemli bu ameliyatta, onu anladım.

Tek sorunum sol delikteki silikon tampon dün biraz aşağı indi ve dikişlerin üstünü kapadı. Mesele yapmadım çünkü tamamen çıkacak gibi değil. Sıkıntı şu ki dikişleri adam gibi temizleyemiyorum iki gündür. Bu yüzden alınırken çok acıyacak diye korkuyorum

Bu arada yeni ameliyat olmuş halimle bir de tavsiye vereyim Ödemlerin çabuk geçmesini istiyorsanız beslenmenize mutlaka dikkat edin. Ödem yapan besinlerden uzak durun. Avokado, kivi ve nar ödem söken meyveler, ben bol bol yiyorum. Bir de sabah akşam maydonoz suyu içiyorum (içine kiraz sapı da katarsanız daha etkili olur)

Yani ödemlerin zamanla inmesini beklemek yerine, daha çabuk inmeleri için harekete geçebilirsiniz :)

ben 4. ayımdayım ve hala istediğim gibi değil sağ profil güzel ama sol profil çok kötü öndende yamuk duruyor ucu sizdede böyle sıkıntılar varmydıı ve 4. ayla 8. ay arasında gözle görünür bi değişiklik oluyormu birde nefes problemleriniz tıkanmalar 4. 5. aylardada oluormuydu çok soru sordum kusura bakmayın nolur dertli deli oluyormuş gerçekten doğru kendimce çırpınıyorum

çıkarttın mı bandajını...nasıl durumlar

çıkarttım canım :) ben çok memnunum genel olarak ama bir sorun var ki burun ucum sağa doğru milimetrik olarak yamuk :) belli olmuyor dışardan ama ben anlıyorum :) ödemlerim de baya indi ucuna takılmamaya çalışıyorum tek derdim o :) sen ne yaptın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…