arkadaşlar bende düşünüyorum ameliyat. yeni yaptıran arkadaşlar nekadar ödediniz bora beye?
Merhaba bende goremiyorum fotograflari ekleyebilirmisin benide :)arkadaş olarak ekledim seni.bakabilirsin fotolarıma cnm
Yarın itibariyle ameliyatımın ilk haftası doluyor arkadaşlar. Ufak bir rapor vereyim dedim. İlk gün hayli kötü geçti. Hatta yatakta uzanırken bir an pişman bile oluyordum ve kolay diyenlere küfrediyordum. İlk günün bu kadar kötü geçmesinin ilk nedeni ameliyat sonrası narkozun etkisini üzerimden atamamadı. Daha önce de ameliyat oldum, aynı sorunu yaşamıştım. Kan kusmaya kadar gitti iş bu kez de ama iyi geldi en azından rahatladım.
Sonrası "Ne olur yarın sabah olsun da şu tamponu aldırayım" diye dua ederek geçti açıkçası. Beynime kadar dolu gibi hissettim ve gece uyuyamadım bir türlü. Tabi sürekli ağızdan nefes aldığım için de boğazım feci kurudu.
Tamponlar alınınca bir nebze rahatladım ama silikon tamponda nefes alınabildiği söylenmesine karşın ben az da olsa alamıyordum. Bora Bey de "Biraz alman gerek bakalım" dedi ve içerde ödem olduğunu söyledi.
Sonrasında gelen günlerde ne ağrı ne sızı, tek sorunum nefes alamamaktı. Ameliyatın bence bunun dışında hiçbir zorluğu yok. Ağızdan nefes almaya alışıyorsunuz bir şekilde ama gece kuru boğazla uyanıp durmak hoş olmuyor. Tabi burun tıkanık olunca tat ve koku hislerini de kaybediyorsunuz.
Ancak 7. gündeyim ve tam olarak alamasam da öncekine göre daha iyi nefes alıyorum. Morluklarım hep söylendiği gibi 2 ve 3. günlerde fenaydı, sonra giderek azaldı. Şu an gözümün altında belli belirsiz bir morluk var, bir de ağzımın yanında.
Şişlik ise alnımdan başladı (gözleriniz arasında bir km mesafe oluyor, korkmayın normal) giderek aşağıya indi ve dün baya baya indi hepsi. Şu an suratım eski, normal şekline sahip. Ufak morluklar dışında bir sıkıntı yok.
Salı günü alçı, dikişler falan alınınca göreceğim ama burnumun ucu şu anda iri geliyor bana. bir de sanki fazla havada gibi. Ancak herkesin ısrarla söylediği gibi burnun bir haftalık haliyle, iki aylık hali bir değil. Bu yüzden alçım çıksa bile yorum yapmak için beklemem gerek. Sabır çok önemli bu ameliyatta, onu anladım.
Tek sorunum sol delikteki silikon tampon dün biraz aşağı indi ve dikişlerin üstünü kapadı. Mesele yapmadım çünkü tamamen çıkacak gibi değil. Sıkıntı şu ki dikişleri adam gibi temizleyemiyorum iki gündür. Bu yüzden alınırken çok acıyacak diye korkuyorum
http://p1307.hizliresim.com/1c/h/qb24z.jpg
resim paylaşamıyrum galiba yeni üyeyim link aldım resimime onu gönderiyrm
tşkkürler cnm:) güzel bakan güzel görürmüş :)bu ne tatlılık böye maşaallah
tşkkürler cnm:) güzel bakan güzel görürmüş :)
güzel bakmasak da bu güzellik göze batar canikom maşaallah barekallah :)
teşekkürler =) burnumu yaptırdıktan snra iyi oldu burun yüzün bütün şeklini değiştiriyor gözlerim mawi dudaklarım dolgun ama burnum karadenizlilerden bile uzundu eski halimi koysam bu söylediklerini geri alırdın :)
bir koysana. benim de burun karadenizli burnu gibi
hadi orda dağlar denize paralel diye burunlar öyle
burda akdenizde burunlar niye böyle anlamadım :))))))))))))))))))
walla bilemem ama dağlardan sebepse bende kazdağlarının eteklerindeyim :) eski fotolarımın hepsi rötuşlu kendimle pek barışık değildim ozamanlar hepsini fotomontajladım:)ama sana şöyle söylim 3 kişiye burun çıkardı hatta bizde genetik babamdanda 7 kişiye çıkar =)
aynen babamın burnu aynen böyle o erkek ve yüzü geniş ona oluyor tamam . ben de küçücük bir burun istemiyorum ama bu da tam erkek burun görenler siz ... beyin kızısınız değil mi burnunuzdan tanıdım diyor(((((((((((((((((
aynen babamın burnu aynen böyle o erkek ve yüzü geniş ona oluyor tamam . ben de küçücük bir burun istemiyorum ama bu da tam erkek burun görenler siz ... beyin kızısınız değil mi burnunuzdan tanıdım diyor(((((((((((((((((
Maviss resimlerini goremiyorum ekli oldugun halde
yeni üyeyim albüm yapamadım ama msjlarımı doldurıyım koyucam bir tane bu konuya cvp olarak resim linki ekledim onunda çözünürlüğü yüksek geç açılıyr bak istersen yukarlarda biyerde 20 yorum önce falan=)
Evet gordum canim yandan gayet guzel gozukyor ama on gorunumunden endiseliyim cogu kiside cok genis bi burun goruntusu olusmus.bende bora karaali ve can kopal arasindayim korkuyorum resimleri gordukce de duzgun bulmadiklarimda var cunku
kusursuz hiç kimsenin olmuyor cnm benim daha burnumda ödem var ameliyatım zor geçti git ikisinede muayene ol derim içinde kalmasın pişman olma sonra ama bora bey çok ilgili bir doktr önceki burnum emin ol çk kemikli düşük içinde etler kemikler birbirine karışık bi burundu bu kadar olmasına bile şükür ediyorum öndende güzel duruyor yaz nezlesi oldum geçsin foto paylaşırım
mawiss senin ameliyat sonrası nasıl geçti
tamponlar varken nasıldı
tamponlar alınırken acıdı mı vs
anlatsana
kolay desem yalan olur:) ameliyattan çıktıktan çok ağrı olmuyo ama sızlama şeklinde oluyor
hastanede kaldım ben bir akşam eğer olucaksan evde değil hastanede kal çünkü gece ağrın olabiliyor burnunun üstünde plastikten bir alçı oluyr içinde silikon tampnlar hiç gözükmüyor çünkü baya bi içerde ilk iki gün seni biras rahatsıs ediyo burun ucundada sargı bezi oluyo kanama yapabiliyr yüksek yastıkla yartıyorsun ertesi günü sargı bezini çıkartıyo dktr bakıyo bi sorun var mı diye eve gönderiyo 10 gün sonra çağarıyr alçını ve tamponlarını çıkartıyor alçı acımıyor ama tamponlar vıcık vıcık silikondan yassı bişey günlük pede benziyor şekil itibariyle =) çıkartırken azda olsa midesi bulanıyor insanın 1 ay sonrada dikişlerin varsa alıyr 3 aylıkken bi daha çağarıyor sonra sorun olmassa bi daha gitmiyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?