Canim? neresin.. Kanaman durdumu? Iyimisin???
merhaba evimcim öcelikle gecmiş olsun bende bagışıklık sistemini sordum bagışıklık sisteminden olabilir dedi halit bey önce eşin amaliyat olsun dedi senden bu testi murat bey mi istedi yoksa halit beymi bende yaptırmak istiyorum bu testi fiyatı ne kadar bi de bu testin canımNeden bu kadar uzuldun? Doktorla konusup neden nasil oldugunu ogrenmeden yikilma bu kadar. Nasilsa olacak. Ha bu ay ha diger ay. Ne demistin en son kapi kapanana kadar yikilmayacagim demistin. Sen boyle oldumdersen ben ne yapayim.
Genetik testler pihtilasma ve bagisiklik testlerimizin sonuclari geldi. Kafanizi karistirmayayim diye bahsetmek istemedim. Sali gunu doktorla randevum var. Ayrintili ogrenince anlatirim. Ancak sanirim gecen tutmamasinin sebebi benim bagisiklik sistemim. Benim rahim cocuk istemiyorgd56 denen katil hucreler embryoyu olduruyor. Dedigim gibi cok ayrintili bilmiyorum ama sanirim durum boyle.
O yuzden lutfen oldum yasamiyorum diye moralinizi bozmayin.
merhaba canım üzülme benimde transver zamnı yüksek cıkmıştı halit bey düşmesse tranveri iptal edicez dedi ama bi ilac verdiler düştü seninde cıkmassa lütfen üzülme bundada bi hayır vardır bu ay olmaz öbur ay olur ama insn üzülüyoSadece cok yoruldum arkadaslar. Olacakmi onu bilmek istiyorum artik. Evimicin canim benim umarim yuzumuz guler.cok uzuldum simdi ama sonucunu doktora sormadan sende karar verme canim. Insallah doktor seni rahatlatacak seyler soyler ve kapin araliktir arkadasim. Bende korkuyorum kapi kapandi mi aralik mi acaba? Yani emine hanim cok cok nadir karsilastiklari bir durum oldugunu soledi. Peki napicaz dedim iptal olur dedi ama ilerisi icin muallakta kaldim. Yani bu hep bolemi olur yoksa diger aylar duzelebilecek biseymi onu bilemiyorum iste. Wish canim hepimiz cok zor seyler atlatiyoruz umarim gecer. Umarim Rabbim kapilarimizi kapatmaz
Yasmin canim cok saol. Korkuyorum sadece cok cok korkuyorum.
voyag canım benim cok gecmiş olsun seni okadar iyi anlıyorum ki aynı şeyleri yaşadım üzlme dedemde boş biliyorum canım insanın elindde deyilmerhaba kızlar cumartesi günü yumurtalarım toplandı. 10 yumurta alındı ama dün aradalır ve sadece 1 tanesi döllenmiş. çok moralim bozuldu. embriyolog en az 6 tane döllenmesi gerekir diyodu.bende ciddi anlamda kalite sorunu var. neler neler yedim içtim ama hiç faydası olmamış demekki. doktor tekrar donduralım olmazsa bi daha toplarız diyo.eşim kaliteliyi bulana kadar devam edelim diyo. annem canına yazık kendi haline bırakın diyo. bense ne yapacağımı bilmiyorum4 kez yumurta toplandı benden 4 ü de kalitesiz çıktı. demekki başka bişe yapmak gerekiyo diye düşünüyorum. ne bilim farklı bi yol izlemesi gerekmezmi doktorun.kaliteli yumurtası olanla bana aynı şekilde işlem yaparsa sonuca ulaşabilirmiyizki??? of kızlar yaaa kafam o kadar karışıkki ne olacak böle bilmiyorum. artık bebek görmeye tahammül edemez oldum. sesleri bile beni çok rahatsız ediyo offff galiba psikolojim çok bozuldu
olacak olacak,Allah yardımcın olsun canım. hiç duymadığımız şeyleri duyuyoruz valla bu tedavi aşamasında. Rabbim tez zamanda şifalıklar versin canım. bizim de sınavımız böyle işte.
wish dediğin gibi artık öle bi hale geldikki sorun çıktığında bile seviniyoruz. ben de öyle olmuştum. insanın içi rahatlıyo en azından olmamasının sebebi buymuş diyosun. Allah tedavisi olan sorunlar versin bize.
merhaba gecmiş olsun canım kendine iyi bak kan sayımını yaptır kansızlık önemli cünküsaol canım iyiyim çok şükür çok az da olsa geliyo 2.tedavi için destek almam lazım sanırım bünyem zayıfladı kilolu olduğum halde bende kilo verdim olaya burasından bakıkıp seviniyorum:) canım sen bilirin ama bu ay keşke dinlenseydin sağlam kafa sağlam vucut rahimde dinlenmiş olurdu yinede sen biirsin ben kendimde o gücü görmedim ama canım bu sefer olumlu düşünelim hepimiz çok olumsuzduk ALLAH tan ümidimizi yitrmeyelim inş bu sefer olucak senin (2 tanemi embriyon dondurulmuştu)
voyag eşinde sorun varmı canım varikoseli falandün emine hanım aradı embriyonun durumu iyi değil halit bey sizinle görüşmek istiyo dedi. apar topar gözlerimiz dolu dolu gittik eşimle. halit bey embriyo çok kötü gelişimi iyi değil o yüzden işlem yapmıcaz dedi. 2-3 ay dinlen tekrar toplarız dedi.ama yine aynısı olursa dedim deneyip görücez dedi. ama benim artık gücüm kalmadıki tekrar sil baştan yapalım,üstelik ne olacağı da belli değil. sonra orda aile hekimi murat berksoyu duymuştum onu söyledim.bari ona gideyim en azından doğru beslenmeyle belki düzelir dedim. peki dedi o zaman sen bi kampa gir murat bey ne zaman hazır olursan bana yönlendirir seni dedi.işte yeni bir umut daha,yeni bir heyecan. tam bundan sonra bi daha denemem artık derken tekrar kendimi tedavinin içinde buldum büyük bir umutla. murat bey yeme alışkanlığımızı tamamen değiştiren bi diyet verdi. eşime ve bana bolca ilaç. benden tahlil de istedi.ayrıca yürüyüş dedi her gün 2 km.10 gün sonra kontole çağırdı. bir de bunu denicez şimdi. dediğiniz gibi yani o kapı yüzümüze kapanmadan denemeye devam edicez napalım.
ve dediğiniz gibi kimse ama kimse bazen annem bazen eşim bile beni anlamıyo. annem kafanızdan silin düşünmeyin kendiliğinden olur diyo. ama anne ikimizde de var sorun nasıl olsunki diyorum bozuluyo. wish canım dediğin gibi herkes bana acıyarak bakıyo sanki. hele bazıları aman bizim var da ne olduki siz ne güzel rahatsınız diyolar. evet ya diyorum içimden o kadar rahatızki her hafta sonu klinikteyiz o kadar rahatızki günde 3 tane iğne oluyorum bunun için o kadar rahatızki varımızı yokumuzu döktük bu yola. bekara boşanmak çok kolay tabi. istemeden hamile kalanlar,çin takvimine bakıp cinsiyete göre hamile kalanlar,tam istediği zaman hamile kalanlar.onların bizi anlamaları mümkün değil. bizim gibi emek vermemişlerki.bizim gibi gün bile saymadılar. ben de bu aralar iyice duygusala bağladım galiba. şimdi düşünüyorum ya bundan da bişe çıkmazsa ben naparım diye. o zaman neyden umutlanırımki. neyse inşallah bu sefer olur hepimizin olur inşallah. Allah isteyen herkese nasip etsin.
olacak olacak dün ben de 12.00 de ordaydım. demek sen de ordaydın. birinizle denk gelmeyi tanışmayı çok isterim.inşallah bir gün denk geliriz. Allahım inşallah güzel haberler almanı nasip eder. wish canım sen de kansızlığını ihmal etme vücudun yorgun düşer. senin sağlığın her şeyden daha önemli.
bu arada dondurulmuşum beklicek uzun bir süre daha. halit bey onu da pek beğenmedi galiba transfer yapmıcam dedi. sanırım 3 ay diyetisyene gidip gelicem bu seferde. Allahım sen halimizi gör de bizi daha fazla bekletme,amin.
hepinizi çok seviyorum
Kıyamet süresi
37- Kendisi, akıtılan meniden bir damla su değil miydi? (10)
38- Sonra bir alak (embriyo) oldu, derken (Allah, onu) yarattı ve bir 'düzen içinde biçim verdi.'
39- Böylece ondan, erkek ve dişi olmak üzere çift kıldı.
40- (Öyleyse Allah,) Ölüleri diriltmeye güç yetiren değil midir? (11)
Bizler elimizden geleni yapıyoruz Allah'ım ne zaman nasip ederse o zaman olur inş....
Bizim sınavımızda bu demekki evlenmeden önce hep hayalimizde sevdiğimiz bir eş ve minik bir bebek vardı,ama bize hiç kimse yaşacaklarımızı söylemedi...Tedavi olacaksın belki olur belki olmaz demedi hiç aklımızın köşesiniden geçmezdi belkide anne olmak için bukadar çabalamak,evlenmeden önce tedavi olanlar biz gibi çırpınan insanları duyduğumda hiç bukadar içim sızlayarak inş. olur dediğimi hatırlamıyorum...
Canım acıyor her sabah uyandığımda ilk aklıma gelen keşke şuanda gözlerimden uyku aksa ama kucağımda bebeğim olsa,rüyalarımda gördüğümde bile sabah kaltığımda gözlerim doluyor.
Normal yolla hamile kalanlara hep diyorum Allaha çok dua edin ne güzelki sizlerin anne olmanıza izin verdi...
Bizler sınavı ne zaman kazanacağımız belli değil çünkü...
Allah büyüktür vardır her şeyde bir bir kısmet nasipte o güzel duyguyu tatmak varsa anne olmak Rabbim isteyen herkese nasip etsin inş....
Yoksa nasipte anne olmak yapacak bir şey yok,vardır yaradanın bir bildiği...
Dagitin lutfen su kara bulutlari. Aslinda hepimiz bal gibi biliyoruz sonunda hepimiz alacagiz bebeklerimizi kucagimiza. Sadece zaman meselesi. Baskalarina hayiflanarak zamanimizi ve enerjimizi bosuna harcamayalim. Bu anne olma istegi bir virus gibi diye dusunuyorum. Bir girdi mi kafaya rahat birakmiyor. Oysa biliyoruz ki ha bu ay ha iki ay sonra ha bes ay sonra olacak bu is. Daha can cikmadi umit kesmeyelim. Cunku herseyin caresi var. Yumurta kalitesi dogru beslenme ve sporla cok rahat cozuluyor. Kirk yas uzeri insanlarin hikayelerini okuyorum. Mucizeler olup duruyor. Hormonlar da zamanla duzenlenebiliyor. Yeter ki kafanizdaki o viruse izin vermeyin. Biliyorum onu tamamen temizlemek imkansiz ama kontrolu ele gecirmesine izin vermeyin kizlar. Ben de cok yiprandim ama ipin ucunu kacirsam duserim ve bir daha da kalkamam diye kendimi birakmiyorum.
Bugun halit beyle pek bisi konusmadik. Laparoskopi yapalim dedi. Aklimizda birsey kalmasin diye. Endometriozis olabilir dedi. Bagisiklik testlerinin sonuclari ile ilgili de Murat beyden randevu aldik. Yarin icin. Diyetle falan dusurulebilirmis. Deger cok yuksek degilmis. 16 altinda olmasi gerekiyorken 22 falanmis.
Kafam cok karisik simdi. Laparoskopi yaptirsam mi yaptirmasam mi? Artikdaha fazla operasyon gecirmek istemiyorum ama icimde de suphe kalsin istemiyorum.
Merhaba,
3, 5 senelik evliyim, yaşım 32. Ben tüplerimdeki tıkanıklıktan dolayı 4 kere dış gebelik geçirdim. Sonuncusu geçtiğimiz haziran ayındaydı ve maalesef yoğun iç kanamaya neden oldu, acil ameliyata alındım ve iki tüpüm birden alındı. (bebek 6 haftalıktı, kalp atışlarını bile duymuştuk ama tüpün içine yerleşmiş, fiziksel ve ruhsal çok zor günler geçirdim )Eşimin de sperm morfolojisinde sorun var, en son testte %2 normal çıkmıştı. Geçen sene ekim ayında çift taraflı varikosel ameliyatı oldu ama morfolojisinde hiç bir düzelme görmedik. Kısacası, artık tüplerim de olmadığı için tüp bebek tedavisinden başka bir çaremiz yok. Burayı çok uzun zamandır takip ediyorum. Burada okuduğum tüm hikayeleri, umutları ve umutsuzlukları hep yürekten paylaşıyorum.
Dr.Halit Fırat Erden'den bugün randevu aldım, 21 Kasım'da görüşmeye gidiyoruz. Hakkımızda hayırlısı :)
canım çok geçmiş olsun çok zor şeyler yaşamışsın bundan sonra inş yüzün güler.bende aralık başı gibi inş dondurulmuşlarıma başlayacağım.
Merhaba,
3, 5 senelik evliyim, yaşım 32. Ben tüplerimdeki tıkanıklıktan dolayı 4 kere dış gebelik geçirdim. Sonuncusu geçtiğimiz haziran ayındaydı ve maalesef yoğun iç kanamaya neden oldu, acil ameliyata alındım ve iki tüpüm birden alındı. (bebek 6 haftalıktı, kalp atışlarını bile duymuştuk ama tüpün içine yerleşmiş, fiziksel ve ruhsal çok zor günler geçirdim )Eşimin de sperm morfolojisinde sorun var, en son testte %2 normal çıkmıştı. Geçen sene ekim ayında çift taraflı varikosel ameliyatı oldu ama morfolojisinde hiç bir düzelme görmedik. Kısacası, artık tüplerim de olmadığı için tüp bebek tedavisinden başka bir çaremiz yok. Burayı çok uzun zamandır takip ediyorum. Burada okuduğum tüm hikayeleri, umutları ve umutsuzlukları hep yürekten paylaşıyorum.
Dr.Halit Fırat Erden'den bugün randevu aldım, 21 Kasım'da görüşmeye gidiyoruz. Hakkımızda hayırlısı :)
saol canım iyiyim çok şükür çok az da olsa geliyo 2.tedavi için destek almam lazım sanırım bünyem zayıfladı kilolu olduğum halde bende kilo verdim olaya burasından bakıkıp seviniyorum:) canım sen bilirin ama bu ay keşke dinlenseydin sağlam kafa sağlam vucut rahimde dinlenmiş olurdu yinede sen biirsin ben kendimde o gücü görmedim ama canım bu sefer olumlu düşünelim hepimiz çok olumsuzduk ALLAH tan ümidimizi yitrmeyelim inş bu sefer olucak senin (2 tanemi embriyon dondurulmuştu)
dün emine hanım aradı embriyonun durumu iyi değil halit bey sizinle görüşmek istiyo dedi. apar topar gözlerimiz dolu dolu gittik eşimle. halit bey embriyo çok kötü gelişimi iyi değil o yüzden işlem yapmıcaz dedi. 2-3 ay dinlen tekrar toplarız dedi.ama yine aynısı olursa dedim deneyip görücez dedi. ama benim artık gücüm kalmadıki tekrar sil baştan yapalım,üstelik ne olacağı da belli değil. sonra orda aile hekimi murat berksoyu duymuştum onu söyledim.bari ona gideyim en azından doğru beslenmeyle belki düzelir dedim. peki dedi o zaman sen bi kampa gir murat bey ne zaman hazır olursan bana yönlendirir seni dedi.işte yeni bir umut daha,yeni bir heyecan. tam bundan sonra bi daha denemem artık derken tekrar kendimi tedavinin içinde buldum büyük bir umutla. murat bey yeme alışkanlığımızı tamamen değiştiren bi diyet verdi. eşime ve bana bolca ilaç. benden tahlil de istedi.ayrıca yürüyüş dedi her gün 2 km.10 gün sonra kontole çağırdı. bir de bunu denicez şimdi. dediğiniz gibi yani o kapı yüzümüze kapanmadan denemeye devam edicez napalım.
ve dediğiniz gibi kimse ama kimse bazen annem bazen eşim bile beni anlamıyo. annem kafanızdan silin düşünmeyin kendiliğinden olur diyo. ama anne ikimizde de var sorun nasıl olsunki diyorum bozuluyo. wish canım dediğin gibi herkes bana acıyarak bakıyo sanki. hele bazıları aman bizim var da ne olduki siz ne güzel rahatsınız diyolar. evet ya diyorum içimden o kadar rahatızki her hafta sonu klinikteyiz o kadar rahatızki günde 3 tane iğne oluyorum bunun için o kadar rahatızki varımızı yokumuzu döktük bu yola. bekara boşanmak çok kolay tabi. istemeden hamile kalanlar,çin takvimine bakıp cinsiyete göre hamile kalanlar,tam istediği zaman hamile kalanlar.onların bizi anlamaları mümkün değil. bizim gibi emek vermemişlerki.bizim gibi gün bile saymadılar. ben de bu aralar iyice duygusala bağladım galiba. şimdi düşünüyorum ya bundan da bişe çıkmazsa ben naparım diye. o zaman neyden umutlanırımki. neyse inşallah bu sefer olur hepimizin olur inşallah. Allah isteyen herkese nasip etsin.
olacak olacak dün ben de 12.00 de ordaydım. demek sen de ordaydın. birinizle denk gelmeyi tanışmayı çok isterim.inşallah bir gün denk geliriz. Allahım inşallah güzel haberler almanı nasip eder. wish canım sen de kansızlığını ihmal etme vücudun yorgun düşer. senin sağlığın her şeyden daha önemli.
bu arada dondurulmuşum beklicek uzun bir süre daha. halit bey onu da pek beğenmedi galiba transfer yapmıcam dedi. sanırım 3 ay diyetisyene gidip gelicem bu seferde. Allahım sen halimizi gör de bizi daha fazla bekletme,amin.
hepinizi çok seviyorum
Kıyamet süresi
37- Kendisi, akıtılan meniden bir damla su değil miydi? (10)
38- Sonra bir alak (embriyo) oldu, derken (Allah, onu) yarattı ve bir 'düzen içinde biçim verdi.'
39- Böylece ondan, erkek ve dişi olmak üzere çift kıldı.
40- (Öyleyse Allah,) Ölüleri diriltmeye güç yetiren değil midir? (11)
Bizler elimizden geleni yapıyoruz Allah'ım ne zaman nasip ederse o zaman olur inş....
Bizim sınavımızda bu demekki evlenmeden önce hep hayalimizde sevdiğimiz bir eş ve minik bir bebek vardı,ama bize hiç kimse yaşacaklarımızı söylemedi...Tedavi olacaksın belki olur belki olmaz demedi hiç aklımızın köşesiniden geçmezdi belkide anne olmak için bukadar çabalamak,evlenmeden önce tedavi olanlar biz gibi çırpınan insanları duyduğumda hiç bukadar içim sızlayarak inş. olur dediğimi hatırlamıyorum...
Canım acıyor her sabah uyandığımda ilk aklıma gelen keşke şuanda gözlerimden uyku aksa ama kucağımda bebeğim olsa,rüyalarımda gördüğümde bile sabah kaltığımda gözlerim doluyor.
Normal yolla hamile kalanlara hep diyorum Allaha çok dua edin ne güzelki sizlerin anne olmanıza izin verdi...
Bizler sınavı ne zaman kazanacağımız belli değil çünkü...
Allah büyüktür vardır her şeyde bir bir kısmet nasipte o güzel duyguyu tatmak varsa anne olmak Rabbim isteyen herkese nasip etsin inş....
Yoksa nasipte anne olmak yapacak bir şey yok,vardır yaradanın bir bildiği...
Beni deli gibi aglattin Yasmincigim askolsun:) Resmen olaya damga vurmussun.. Canim, umarim ruyalarimiz bir gun gercek olur. Ben ne dileyebilirim ki bundan gayri..
Merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?