Tüp Bebek Merkezleri Dr. Halit Fırat Erden Hastaları

Evimicin, bu sabah merkeze gittim. tekrar kan testi istediler 2 doz igne yaptilar dun biliyosun.. 2 doza ragmen tek dozluk yukselis gosterdim. doktorun yanina giremedim. Ama Emine Hanim yinede bukadarik yukselme bile olsa bu ay deneyebilecegimi soyledi. DUn neden boyle oldugunu sordugumda, cok nadir olabiliyor bu dedi. Hala da baska birsey bilmiorum.. cok umutlu degil ama ben yine de denemek istiyorum. Belki bir mucize olur. 2 doz kimseye verilmiyo bildigim kadariyla dondurulmusta. hatta igne deil jel kullaniliyo genelde. ben 2 doz devam edecekmisim progesteron ignesine. Denemek istiyorum bu kadar hazirlanmisken birakamam yari yolda. o gun birdaha bakacaklar hormona. ve cok dusuk degilse koyduracaim.
Senin yarin cok guzel haberlerle gelmeni istiyorum buraya! Inan hepimiz icin dua ediyorum. Dun cok agladim annemler bize geldi. Bir annem agladi, bir ben.. Esimde anneme diyor ki ` bu hormonlari aliyor ya cok duygusallasti, siz uzulmeyin, internette tanimadigi insanlarla konusuyor, onlarin bebeginin de tutmadigini ogrendiginde onlar icin bile agladi bir gece` dedi. Bizi bizden baskasi anlayamaz.. Bunu bilir, bunu soylerim.

Voyag canim seni cok iyi anliyorum arkadasim cok uzludum suanda. Kucuk ihtimallerle buyuk umutlar besliyoruz. Aklima 1 embriyocuk bile buyuk mucizeler yaratmaya engel degil demekten baska birsey gelmiyor. oyle ya da boyle denemek zorundayiz. var mi baska sansimiz arkadasim? Evimicinin dedigi gibi kapi araliksa devam! Ve 1 embriyo demek, kapi hala aralik demek! Bunu dusun lutfen.. Simdi bu ay koyduracakmisin o tek embriyou? gelecek ayi mi bekleyeceksin donudurup?

Bende o kucuk araliktan kocaman bir mucize bekleyecegim..

Canim? neresin.. Kanaman durdumu? Iyimisin???

saol canım iyiyim çok şükür çok az da olsa geliyo 2.tedavi için destek almam lazım sanırım bünyem zayıfladı kilolu olduğum halde bende kilo verdim olaya burasından bakıkıp seviniyorum:) canım sen bilirin ama bu ay keşke dinlenseydin sağlam kafa sağlam vucut rahimde dinlenmiş olurdu yinede sen biirsin ben kendimde o gücü görmedim ama canım bu sefer olumlu düşünelim hepimiz çok olumsuzduk ALLAH tan ümidimizi yitrmeyelim inş bu sefer olucak senin (2 tanemi embriyon dondurulmuştu)

canım ne diyeceğim bilemiyorum inan çok üzüldüm ama inş canım belkide kalıtesi iyi olur moralimizi bozmayalım herşeyin başı moral

arkadaşlar diğer topikte okudum bzim klınte mustafabeyde tüp yaptırdı 1 tane zaten çocuğu vardı. sanırım oda tüple olmuştu bugun sonucunu öğrendi 1020 olması lzım baya bi yüksek çıkmış sonucu onunda tek embriyo idi hem sevindim hemde içim burkuldusakın kıskanıyor zannetmyin sonuçta bir tane çocuğu var o kadar yazmak istediğim şeyler varki inaın yazıya döküpte yazamıyorum olacakoalcak senin bahsettiğin gibi herşeyi çok özledim tedavi için kendimi hep kısıtladım kimselerle görüşmek istemiyorum ALLAH sanada çocuk versin lafından nefret ediyorum onlar kötü maksatla demeseler bile ben yanlış anlıyorum benim komşum 6 aylık bebeği var yyine hamile herhelde dr dikkat et hamile kalırsın dedi günüde 20 gün geçti okadar umursuzki test bile yapmıyor benim bir gün bile geçse içim pırpır oluyor herşey bu kadar kolayda bzi neden bu kadar uğraşıyoruz bazende isyan ediyorum eşimin kuzeni çocuk bakmaktan aciz 2 tane üst üste oldu annesinin dediği şey allah sana versin sanki dilenciye sadaka veriyor. herşeye ağlıyorum yolda dua satan adam yapıtığı dua bana allah hayırlı evlat versin dedi dayanamadım ağladım tamda negatif sonuçtan bir kaç gün sonraydı

dün emine hanım aradı embriyonun durumu iyi değil halit bey sizinle görüşmek istiyo dedi. apar topar gözlerimiz dolu dolu gittik eşimle. halit bey embriyo çok kötü gelişimi iyi değil o yüzden işlem yapmıcaz dedi. 2-3 ay dinlen tekrar toplarız dedi.ama yine aynısı olursa dedim deneyip görücez dedi. ama benim artık gücüm kalmadıki tekrar sil baştan yapalım,üstelik ne olacağı da belli değil. sonra orda aile hekimi murat berksoyu duymuştum onu söyledim.bari ona gideyim en azından doğru beslenmeyle belki düzelir dedim. peki dedi o zaman sen bi kampa gir murat bey ne zaman hazır olursan bana yönlendirir seni dedi.işte yeni bir umut daha,yeni bir heyecan. tam bundan sonra bi daha denemem artık derken tekrar kendimi tedavinin içinde buldum büyük bir umutla. murat bey yeme alışkanlığımızı tamamen değiştiren bi diyet verdi. eşime ve bana bolca ilaç. benden tahlil de istedi.ayrıca yürüyüş dedi her gün 2 km.10 gün sonra kontole çağırdı. bir de bunu denicez şimdi. dediğiniz gibi yani o kapı yüzümüze kapanmadan denemeye devam edicez napalım.
ve dediğiniz gibi kimse ama kimse bazen annem bazen eşim bile beni anlamıyo. annem kafanızdan silin düşünmeyin kendiliğinden olur diyo. ama anne ikimizde de var sorun nasıl olsunki diyorum bozuluyo. wish canım dediğin gibi herkes bana acıyarak bakıyo sanki. hele bazıları aman bizim var da ne olduki siz ne güzel rahatsınız diyolar. evet ya diyorum içimden o kadar rahatızki her hafta sonu klinikteyiz o kadar rahatızki günde 3 tane iğne oluyorum bunun için o kadar rahatızki varımızı yokumuzu döktük bu yola. bekara boşanmak çok kolay tabi. istemeden hamile kalanlar,çin takvimine bakıp cinsiyete göre hamile kalanlar,tam istediği zaman hamile kalanlar.onların bizi anlamaları mümkün değil. bizim gibi emek vermemişlerki.bizim gibi gün bile saymadılar. ben de bu aralar iyice duygusala bağladım galiba. şimdi düşünüyorum ya bundan da bişe çıkmazsa ben naparım diye. o zaman neyden umutlanırımki. neyse inşallah bu sefer olur hepimizin olur inşallah. Allah isteyen herkese nasip etsin.
olacak olacak dün ben de 12.00 de ordaydım. demek sen de ordaydın. birinizle denk gelmeyi tanışmayı çok isterim.inşallah bir gün denk geliriz. Allahım inşallah güzel haberler almanı nasip eder. wish canım sen de kansızlığını ihmal etme vücudun yorgun düşer. senin sağlığın her şeyden daha önemli.
bu arada dondurulmuşum beklicek uzun bir süre daha. halit bey onu da pek beğenmedi galiba transfer yapmıcam dedi. sanırım 3 ay diyetisyene gidip gelicem bu seferde. Allahım sen halimizi gör de bizi daha fazla bekletme,amin.
hepinizi çok seviyorum

Kıyamet süresi

37- Kendisi, akıtılan meniden bir damla su değil miydi? (10)
38- Sonra bir alak (embriyo) oldu, derken (Allah, onu) yarattı ve bir 'düzen içinde biçim verdi.'
39- Böylece ondan, erkek ve dişi olmak üzere çift kıldı.
40- (Öyleyse Allah,) Ölüleri diriltmeye güç yetiren değil midir? (11)

Bizler elimizden geleni yapıyoruz Allah'ım ne zaman nasip ederse o zaman olur inş....

Bizim sınavımızda bu demekki evlenmeden önce hep hayalimizde sevdiğimiz bir eş ve minik bir bebek vardı,ama bize hiç kimse yaşacaklarımızı söylemedi...Tedavi olacaksın belki olur belki olmaz demedi hiç aklımızın köşesiniden geçmezdi belkide anne olmak için bukadar çabalamak,evlenmeden önce tedavi olanlar biz gibi çırpınan insanları duyduğumda hiç bukadar içim sızlayarak inş. olur dediğimi hatırlamıyorum...

Canım acıyor her sabah uyandığımda ilk aklıma gelen keşke şuanda gözlerimden uyku aksa ama kucağımda bebeğim olsa,rüyalarımda gördüğümde bile sabah kaltığımda gözlerim doluyor.
Normal yolla hamile kalanlara hep diyorum Allaha çok dua edin ne güzelki sizlerin anne olmanıza izin verdi...
Bizler sınavı ne zaman kazanacağımız belli değil çünkü...
Allah büyüktür vardır her şeyde bir bir kısmet nasipte o güzel duyguyu tatmak varsa anne olmak Rabbim isteyen herkese nasip etsin inş....
Yoksa nasipte anne olmak yapacak bir şey yok,vardır yaradanın bir bildiği...

kızlar merhaba bende halit beyin hastasıyım 1 ay oluyo negatif sonuc alalı sizleri takip ediyorum ama yazmıyodum artık yazmaya karar verdim voyag beni tanır onunla yazışıyoruz ALLAHIM bu yolda hepimize yardım etsin cok zor biliyoRum halEn etkisini atlatamadım hem maddi hem manevi ALLAHIM hepimize hayırlısıyla verir İNŞALLAH

halit beye cok kızgınım ama halende ona devam ediyorum işte neden onuda bilmiyorum ama galiba hastanenin yani labaratuvarın iyi olmasında dolayı
halit beyle son görüşmemde bana eşimin varikosel amaliyatını olmasını söyledi ama biz zaten söyledik dosyalrımızı herşeyimizi götürdük bize sadece eşinde birza düşüklük var dedi okadar benim kilom var hocam dedim kilo veriyim oyle başlıyım yok sen kemiklisin dedi şimdi negatif sonuc aldım

son görüşmemde neden böyle oldu hacam dedim eşin amaliyat olsun sende kilo ver dedi yani benim kac milyarım gitti pikolojim bozuldu bunumu söylüyosun bana ben sana zaten bunları söyledim yani kızgınım halit beye ama yinede seviyorum doktorumnu şimdi benim son durumum eşim amaliyat olcak ve bende murat beye gidicem yumurta kalitem düşükmüş ALLAHIM yardım etsin hepimize

merhaba evimcim öcelikle gecmiş olsun bende bagışıklık sistemini sordum bagışıklık sisteminden olabilir dedi halit bey önce eşin amaliyat olsun dedi senden bu testi murat bey mi istedi yoksa halit beymi bende yaptırmak istiyorum bu testi fiyatı ne kadar bi de bu testin canım

genetik testlerimizi yaptırdık eşimle bide pıhtılaşma testimi sadece ben yaptırdım bende kan pıhtısı cıktı günde 2 kere igne oldum
merhaba canım üzülme benimde transver zamnı yüksek cıkmıştı halit bey düşmesse tranveri iptal edicez dedi ama bi ilac verdiler düştü seninde cıkmassa lütfen üzülme bundada bi hayır vardır bu ay olmaz öbur ay olur ama insn üzülüyo
voyag canım benim cok gecmiş olsun seni okadar iyi anlıyorum ki aynı şeyleri yaşadım üzlme dedemde boş biliyorum canım insanın elindde deyil

banada halit bey istersen murat beye git dedi illa git demedi istersen git dedi bende eşimin amaliyatını bekliyorum ondan sonra gitmek istiyorum murat beyin muaynesi ne kadar canım bide verdiyi kan tahlilleri cok tuttumu bizi maddi olarak cok sarstı altınlarımız vardı bozdurduk yaptırdık altında cıktı benim tedavim 2 katına cıkmış oldu battım yani ama yinede mücadeleden vaz gecemiyoruz

merhaba gecmiş olsun canım kendine iyi bak kan sayımını yaptır kansızlık önemli cünkü
voyag eşinde sorun varmı canım varikoseli falan

gercekten cok zor yaşamayan bilmez ama hayırlısı böyleysede boynum kıldan ince

Son düzenleme:
Ben oldum,sağ yumurtamda kist vardı laparoskopi oldum ama kist büyük olduğu için 6 cm lik bi kesik açılmıştı...göbek ve kasıktan giriliyor 1 dikiş oluyor çok fazla ağrısı olmuyor bir gün hastanede kalıp ikinci gün çıkıyorsun sadece gaz ağrısı gibi ağrın oluyor zaten ağrı kesici vuruyorlar.

Ben bunun dışında bir kere daha ameliyat oldum göbek deliğimin üstünden başlayıp aşağı kadar inen bir dikiş 15 gün yattım hastanede ve çok canım yanmıştı...

Korkulacak bir şey değil yani...

Son düzenleme:
epeydir yoktun buralarda,seni merak ediyodum canım.benim başıma gelenleri okumuşsundur heralde. kalite sorununu aşamadık hala.ben de halit beye kendim söyledim gideyim diye,çünkü bana 2,3 ay sonra tekrar toplayalım dedi. ama garantisi yok bunun ya yine böle olursa. para yetiştiremiyoruz valla.iğneler zaten çok pahalı.murat beye gitmeni tavsiye ederim canım ama onun da fiyatları tüp bebekten aşağı değil.muayene ücreti 200 TL,istediği tahliller indirimli 1.400 TL,ilaçlar 300 TL.2 kişi çalışıyoruz ama yine de yetmiyo aillerden destek almasak yaptıramayız valla murat bey çok iyi terapist gibi ,önemli olan hamile kalman değil kucağına alman diyo sürekli. umut işte bi de bunu deneyelim dedik. yaklaşık 3 ay sürecek galiba. hem kilo veriyosun hem de daha sağlıklı yumurtaların olur dedi. eşimde şekil bozukluğu var canım ona da ilaç,diyet ve yürüyüş verdi. sormak istediğin başka bir şey olursa seve seve yardımcı olurum.

Dagitin lutfen su kara bulutlari. Aslinda hepimiz bal gibi biliyoruz sonunda hepimiz alacagiz bebeklerimizi kucagimiza. Sadece zaman meselesi. Baskalarina hayiflanarak zamanimizi ve enerjimizi bosuna harcamayalim. Bu anne olma istegi bir virus gibi diye dusunuyorum. Bir girdi mi kafaya rahat birakmiyor. Oysa biliyoruz ki ha bu ay ha iki ay sonra ha bes ay sonra olacak bu is. Daha can cikmadi umit kesmeyelim. Cunku herseyin caresi var. Yumurta kalitesi dogru beslenme ve sporla cok rahat cozuluyor. Kirk yas uzeri insanlarin hikayelerini okuyorum. Mucizeler olup duruyor. Hormonlar da zamanla duzenlenebiliyor. Yeter ki kafanizdaki o viruse izin vermeyin. Biliyorum onu tamamen temizlemek imkansiz ama kontrolu ele gecirmesine izin vermeyin kizlar. Ben de cok yiprandim ama ipin ucunu kacirsam duserim ve bir daha da kalkamam diye kendimi birakmiyorum.

Bugun halit beyle pek bisi konusmadik. Laparoskopi yapalim dedi. Aklimizda birsey kalmasin diye. Endometriozis olabilir dedi. Bagisiklik testlerinin sonuclari ile ilgili de Murat beyden randevu aldik. Yarin icin. Diyetle falan dusurulebilirmis. Deger cok yuksek degilmis. 16 altinda olmasi gerekiyorken 22 falanmis.

Kafam cok karisik simdi. Laparoskopi yaptirsam mi yaptirmasam mi? Artikdaha fazla operasyon gecirmek istemiyorum ama icimde de suphe kalsin istemiyorum.

slm canım evet doğru diyosun çok olumsuz şeyler yazıyoruz ama hep de olumsuzluklarla karşılaşıyoruz tabiki bir gün olacak ve biz de çocuğumuzu kucağımıza alıcaz ama sabırlar bazen çok tükeniyo. dediğin gibi bu bi virus gibi,hedefe ulaşmadan da durmak yok bize. geçici bir durum elbet çabuk toparlanırız Allahın izniyle. sonuçta karaları bağlamakla sonucu değiştiremeyiz dimi ama. çok haklısın canım en kısa zamanda kendimize geliriz.
ben senin yerinde olsam laparoskopi çekilirim. düşünki eğer histeroskopi çekilmeseydim enfeksiyon olduğunu bilemeyecektim. rahim filmin de gözükmeyen şeyler histeroskopide çıkıyo,onda gözükmeyenler laparoskopide gözükebiliyo. en azından için rahat olur.

Merhaba,
3, 5 senelik evliyim, yaşım 32. Ben tüplerimdeki tıkanıklıktan dolayı 4 kere dış gebelik geçirdim. Sonuncusu geçtiğimiz haziran ayındaydı ve maalesef yoğun iç kanamaya neden oldu, acil ameliyata alındım ve iki tüpüm birden alındı. (bebek 6 haftalıktı, kalp atışlarını bile duymuştuk ama tüpün içine yerleşmiş, fiziksel ve ruhsal çok zor günler geçirdim )Eşimin de sperm morfolojisinde sorun var, en son testte %2 normal çıkmıştı. Geçen sene ekim ayında çift taraflı varikosel ameliyatı oldu ama morfolojisinde hiç bir düzelme görmedik. Kısacası, artık tüplerim de olmadığı için tüp bebek tedavisinden başka bir çaremiz yok. Burayı çok uzun zamandır takip ediyorum. Burada okuduğum tüm hikayeleri, umutları ve umutsuzlukları hep yürekten paylaşıyorum.
Dr.Halit Fırat Erden'den bugün randevu aldım, 21 Kasım'da görüşmeye gidiyoruz. Hakkımızda hayırlısı :)

canım çok geçmiş olsun çok zor şeyler yaşamışsın bundan sonra inş yüzün güler.bende aralık başı gibi inş dondurulmuşlarıma başlayacağım.

Kizlar selam!
Telefondan girdigim icin ve yazmak cok zor oldugu icin sadece evimicine acil cevap verip cikacagim hepinizi tek tek okudum ve aksam hepinize cevap yazacagim!
Evimicin, canim, ben 2 kere dis gebelik gecirdim ve ikiside laporoskopik ameliyatla sonlandirildi. Birinde de tupum alindi. Canim korkma zor degil, ama histeroskopi gibi kolay degil yani ole film cekmek gibi diil. Ama inan cok zor diil. Gobekten ve kasiktan giriyolar ve minicikl dikislerle kapiyolar. Korkma sakin ve birsey varsa bile onlemini bir an evvel alabilmek icin yaptir canim.

canım çok geçmiş olsun çok zor şeyler yaşamışsın bundan sonra inş yüzün güler.bende aralık başı gibi inş dondurulmuşlarıma başlayacağım.

çok teşekkürler, senin de herşey gönlünce olur inşallah..gelişmeleri yazmaya devam edeceğim, herkesin iyi haberlerini alırız buradan inşallah

canım aramıza hoşgeldin,halit bey kesinlikle çok doğru bi seçim. inşallah geçmişte yaşadıklarını untturan bebeklerin olur. gelişmelerini paylaşırsan çok seviniriz.bu arada benim eşimde de öorfoloji sorunu var ama halit bey ımsı yöntemiyle onu çözebiliyoruz demişti.

Nasil kilo verdin bu ilaclarla kizz :) Saskinlik icindeyim. Ben 4 kilo fazlayim suanda!.. Insallah olumlu dusunelim ve olumlu olsun canim haklisin .... Evet canim beni 2 dondurulmusum var sadece. Ve hangisi iyi olursa onu koyacaklar. Ya ben beklemekten cok yoruldum wish. 2 senedir olmuyo olmuyo olmuyo. 2 sefer dis gebelik, ic kanama gecirdim. hastaneye kalktim, olumden dondum. Benim tahammulum kalmadi. Yilmadan ve durmadan elimden ne geiyorsa yapmak istiyorum canim

Canim selam, cok uzuldum. Ne hissettigini anlayabiliyorum. Allahim seninde yuzunu guldursun insallah sen de cok cekmissin canim benim Murat Beye gitmen bence de iyi olmus. Sonucta yumurtalarinin kalitesi kesinlikle yediklerin ve ictiklerinle artacaktir. Insallah bir dhaki tedavinde basarili olursun!!

Yalniz sana bir sey soracagim tatlim, senin 1 tane dondurulmusun yokmuydu? Onu neden koymuyor sana ?

Bu arada ben tanismaya varim kizlar. Bundan sonra gidecegimiz saatleri yazarsak tanismak icin iyi firsat olur:) karanfil takariz yakalarimiza:)

Canim hosgeldin.. Ben 2 dis gebelik, 1 olumsuz tup bebek denemesi yasadim. Seni cok iyi anliyorum. Dis gebelik cok yipratici birsey. Umarim ilk tedavinde basarili olursun. :)

Son düzenleme:
Bugun ebriyolarim cozuldu.. yarin 4. gun. Ya yarin ya da obur gun transfer olacak bir aksilik olmazsa. Bir kez daha yikilmak istemiyorum kizlar.. cok yoruldum. Cok korkuyorum okadar cok aksilikle krsilasiyoruz ki hep, transferin olmasi, tutmasi, hersey ruya gibi geliyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…