selam canim,
tst tarihi 1 inde. Valla emriyo transferi sirasind kasilma ile atilioymus embriyo disari heryerde boyle yaziyor. dun cok kasildim. oyuzden saymiyorum ben. Gecede bu sebepten cok sikintili uyudum. ve gene kasildim. Sabahta afedersiniz akintim oldu. ben umutlu degilim.
Evimicin sana soz verdim canim ama ne umutluyum, ne mutluyum, bastan kaybetmek gibi, Her yerde oyle kotu seyler yaziyo ki. simdi nasil gecer bu 15 gun bilmiyorum. bosuna!.. Senin gecen transferin gibi oldum evimicin surekli agliyorum bu sefer sinirli degilim surekli agliyorum!
burdayım canım geldim iyi yapmışsın murat beye gitmeyle ben bişi sorcam bu kan test 1.400 tuttu dedinya onu her ay mı yaptırcaksın yanı o parayı her ay mı verceksinepeydir yoktun buralarda,seni merak ediyodum canım.benim başıma gelenleri okumuşsundur heralde. kalite sorununu aşamadık hala.ben de halit beye kendim söyledim gideyim diye,çünkü bana 2,3 ay sonra tekrar toplayalım dedi. ama garantisi yok bunun ya yine böle olursa. para yetiştiremiyoruz valla.iğneler zaten çok pahalı.murat beye gitmeni tavsiye ederim canım ama onun da fiyatları tüp bebekten aşağı değil.muayene ücreti 200 TL,istediği tahliller indirimli 1.400 TL,ilaçlar 300 TL.2 kişi çalışıyoruz ama yine de yetmiyo aillerden destek almasak yaptıramayız vallamurat bey çok iyi terapist gibi ,önemli olan hamile kalman değil kucağına alman diyo sürekli. umut işte bi de bunu deneyelim dedik. yaklaşık 3 ay sürecek galiba. hem kilo veriyosun hem de daha sağlıklı yumurtaların olur dedi. eşimde şekil bozukluğu var canım ona da ilaç,diyet ve yürüyüş verdi. sormak istediğin başka bir şey olursa seve seve yardımcı olurum.
Merhaba,
3, 5 senelik evliyim, yaşım 32. Ben tüplerimdeki tıkanıklıktan dolayı 4 kere dış gebelik geçirdim. Sonuncusu geçtiğimiz haziran ayındaydı ve maalesef yoğun iç kanamaya neden oldu, acil ameliyata alındım ve iki tüpüm birden alındı. (bebek 6 haftalıktı, kalp atışlarını bile duymuştuk ama tüpün içine yerleşmiş, fiziksel ve ruhsal çok zor günler geçirdim )Eşimin de sperm morfolojisinde sorun var, en son testte %2 normal çıkmıştı. Geçen sene ekim ayında çift taraflı varikosel ameliyatı oldu ama morfolojisinde hiç bir düzelme görmedik. Kısacası, artık tüplerim de olmadığı için tüp bebek tedavisinden başka bir çaremiz yok. Burayı çok uzun zamandır takip ediyorum. Burada okuduğum tüm hikayeleri, umutları ve umutsuzlukları hep yürekten paylaşıyorum.
Dr.Halit Fırat Erden'den bugün randevu aldım, 21 Kasım'da görüşmeye gidiyoruz. Hakkımızda hayırlısı :)
cok gecmiş olsun sende zor günler gecirmişsinCanim o ihtimal onemli bir ihtimal, bak sakin bu hafta yaptirma. Gebe degilsen 15 gun sonra yaptir. Bunu ogrenmeden nolur yaptirma. Ben sana basimdan gecen bir olayi anlatiyim karar vermende yardimci olur belki.
Ilk dis gebeligimi gecirdigimde henuz cok saftim. Normal yolla hamile kalmis, hicbirseyden haberim yok saf bi kizdim. Doktora gittim, kese yok dis gebelik olabilir 1 hafta daha bekleyip gorucez dedi. eve gittim esime dis gebelik diye bisey varmis o olabilirmis dedim. ve hic arastirmadim. Bir gece uyurken istifra ederek ve iki buklum agri icinde uyandim. Ve biz okadar saftik ki bunu kese olusuyor diye yasanan bir mide bulantisi sandik. 4 saat boyunca regl agrisinin 10 kati, zehirlenme istifrasinin 100 katini yasadim. Bunu yasarken gozlerimi kapadim ve esime soyle dedim ` ne guzel bi aci bu, bebek kesesi olusuyor ve ben bunun icin caba sarfediyorum cok hosuma gitti u duygu, sonunda bebegim kucagima gelecekse deger buna dedim` sonra? bayilmisim. Wc ye istifra etmeye giderken sabaha karsi 5 te. esim ambulansla hastaneye kaldirmis. Ve ex olmak uzere oldugum soylenmis. 5 litre ic kanama gecirmisim ve midemin arkasindan cekilmis.
SOnra ne yaptim ben biliyormusun? Bu bende cok buyuk bir travma oldu, tekrardan gebe kalmayi goze alabilmek icin 6 ay prokiyatriste gittim. ve sonra kabul ettim normal gebelik gecirebilecegimi. Ve tekrar gebe kaldim 8 ay ugrastiktan sonra. Sonra ne yaptim biliyor musun? BHCG degerlerim yanlis artislar gosterdigi icin, kendi kendime emin oldum ve doktoruma bana kemoterapi ignesini apin hemen bu bebek dusmeli diye yalvardim. Agladim. eroin arar gibi methotreksat aradim hastanede. Ve dokto receteyi yazdi. Icerdemi disardami bilmeden o igneyi yaptirdim kendime. Sonra 1 hafta icerdeyse diye cok vicdan azabi cektim olmek istedim. Ve sonra tekrar tupte cikti cok sukur. Bu vicdan azabi hic bireye bezemiyordu. Olum gibiydi.. diyecegim o ki, bu ihtimali beyninde muallakta birakma. En azindan test yaptirmadan o laparoskopiyi yaptirma)
Ve simdi tek tupum hala durdugu icin ve bende dis gebelik yapan bir enfeksyon oldugu icin, tup bebekte de dis gebelik riskim cok ama cok yuksek. Tupumu almak istediler ama ben izin vermedim. bir daha gecirirsem aldiririm dedim.
Bu kadar... oh be :)
hoşgeldin ewest nasılsın İNŞALLAH yavruna kavuşursun kac aydır murat beye gidiyosun kac kilo verdinDün saat 2 de çıktım kk dan bugün geldim sayfalarca yazı olmuş, bu ne hız yahu...Paylaşacak çok şey tabiki. Bir çoğunuzun yaşadıklarını yaşamış biri olarak biraz bende yazmak istedim, histereskopi de oldum, laparoskopi de oldum. Laparoskopi açıkçası daha zor ve komplike, zaten histereskopide süre 15 dakikayı geçmiyor ama benim laparoskopi işlemim 1 saatin üzerinde olmuştu. Histereskopiden hemen sonra kalktım aynen hayatıma devam ettim, ama laparoskopide zaten 4 saate yakın merkezde tuttular sonrada 1 gün nerdeyse hep uyudum. İki operasyonu da Halit bey yaptı, laparoskopide iki tüpüm de alındı histereskopide birşey çıkmadı sadece içimiz rahat etmiş oldu. Negatif sonuçtan sonra Halit bey bana her şeyin yolunda olduğu halde tutmadığını onun içinde yumurta kalitesini biraz daha arttırmak için Murat Bey'e gitsem iyi olacağını söyledi. Murat Bey' e gittiğimde zaten Halit bey bütün gerekli testleri yaptırmıştı, onun için ek bir test istemedi, ciddi bir diyet programı uyguluyorum yaklaşık 40 gündür, eşimde Murat beyin attığı fırça sayesinde sigarayı bıraktı :) Hiç birşey olmasa bile daha sağlıklı bir yaşama geçtiğimiz muhakkak, şimdide yine Murat beyin isteği üzerine metobolik holter diye bir alet takıldı koluma tüm metobolizmamı ölçüp ona göre devam edecek tedaviye. Açıkcası ben diyet programını oldukça ciddiye alarak yaptım ve ilk kontrolde de Murat Bey den aferin i aldım hatta bu ay olacak regl imde tedaviye başlayabileceğimizi bile söyledi. 4. denemeyi yapacak biri için söylenen her olumlu şey de kalbim pır pır oluyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun, bu çabalarımızın sonucunda hepimizin kolları sağlıklı bebeklerle dolsun inşallah...
hayırlı olsun canım ALLAHIM yavrunu sana bagışlasın sana sıkısıkı tutunsun İNŞALLAHselam kizlar.
transfer oldu ama olurke bu sefer hic rahat degildim. kasilmis bir haldeydim. zaten ultrasondada bu kasilmalar vcikti ve bana transferden hemen sonra fitil verdiler. afedersiniz onu bile yaparken geri firladi okadar kasilmisimbisey olmaz dimi simdi rahatladim ama transfer sirasinda kasiktim ve transferden 2 saat sorasina kadar.... SOnra o ilac rhatlatti biraz cok sukur
evimcim anlatmış zaten iyi bi merkez İNŞALLAH hayırlısıyla yavruna kavuşursunmrb hanımlar halit bey hakkında bikaç şey sorucam .cevaplarsanız gerçekten duacı olurum çünkü çok sıkıntıdayım dr. konusunda
ilk olarak.çok yoğun olduğunu biliyorum yani randevu iptali veya başka dr.a yönlendirmesi transferi başka dr.a yaptırması gibi durumlar oluyomu
ikincisi diyelimki başladık tedaviye her defasında yapılan tahlillerden ayrı ücret alınıyomu yoksa hepsi başta söylenen ücrete dahilmi
aklıma gelenler şimdilik bunlar ama hemen cevaplarsanız sevinrim çünkü pek vaktim kalmadı adet dönemime .sizlerin önerisiyle gidip görüşücem dr.la..
haaa bir de embiryo için 5.gün felan bekliyolarmı hem dondurulmuşta hem ilk embiryoda yoksa hemen transfer ediliyomu.yani kısaca içinize sindimi hem dr. hem merkez negatif sonuç alsanız bile orada devam edermisiniz.lütfen yorumlarınızı bekliyorum
Neden sevmeyecekmissin kiz? Bu senin en dogal hakkin. Neler cekiyorsun bunun icin. Gor bak hepimiz sirayla alacagiz bebeklerimizi kucagimiza. Aldikca geride kalanlara umut olacak , ben boyle dusunuyorum.
Negatif sonuctan sonra hic disari cikmak istemedim. Annem zorla tutup kolumdan goturdu beni oraya buraya. Her gordugum bebege baktikca hickiriklara boguluyordum. Sonra da utancimdan pusuyordum bir koseye. Hatta bazen gordugum bir bebegi kapip kaciriveresim geliyordu. Sonra dedim ki kizim sen kafayi yemek uzeresin topla kendini. Can cikmadi hala umut var. Yumurta var mi var, sperm var mi var. Sadece sabir tukendi. Ama elden birsey gelmiyor. Gelmeyince de ss sabretcen dedim kendi kendime. Ve boylece ayaklandim ben.
Murat beyle gorusmemiz cok iyi gecti. Bazi bildigim seyleri bazi bilmediklerimi konustuk. Sizler gibi bana da sebze agirlikli beslenme verdi. Aldigim takviye vitaminlere birkactane daha ekledi (omega 3 vs) . Bir kitap tavsiye etti. Bebekle dogmak diye. Soyle bir goz attim , genelde bildigim seylerden bahsediyor ama mesgale olsun diye aldim ben de (doktorun dedigini harfiyen yapcaz ya o baglamda yani)
Kitabi kitapcida ararken su cevaplar kitabini gordum . Hani cok kalin bir kitap, icinden bir soru geciriyorsun sonra kitabin herhangi bir sayfasini aciyorsun ve senin sorunun cevabi oluyor. Bu ay hamile kalabilecek miyim dedim. Actim bir sayfa " Buyuk bir suprizle karsilasabilirsiniz " cikti. Hehe inandigimdan falan degil iste komiklik olsun diye soyledim.
Laparoskopi isini de dediginiz gibi gelecek aya attim. Hem biraz da korkuyordum belki alistiririm kendimi o zamana kadar.
Bu gd56 problemi icin de bir aylik haftada bir olan bir serum tedavisi verdi. Bakalim bu ise yararsa ocak ayina tedaviye baslanacak olmazsa kortizon tedavisi ve ben bu ihtimali hic begenmediminsallah olmaz.
Bu arada bir dip not. Yaptigikas kilo yag bilmem ne olcumunde metabolizma yasim 33 ciktiBenim gibi eyvah yas aldi basini gidiyor diye panik yapan birine doping etkisi yapti ki havamdan yanima yaklasilmiyor.
İste boyle olacakolacak senin icin transa gectik birsuru pozitiif enerji gonderiyoruz. Soz verdin bu sefer stres yapmak yok. Embryon da guzel gitmis. Olacak insallah...
selam canim,
tst tarihi 1 inde. Valla emriyo transferi sirasind kasilma ile atilioymus embriyo disari heryerde boyle yaziyor. dun cok kasildim. oyuzden saymiyorum ben. Gecede bu sebepten cok sikintili uyudum. ve gene kasildim. Sabahta afedersiniz akintim oldu. ben umutlu degilim.
Evimicin sana soz verdim canim ama ne umutluyum, ne mutluyum, bastan kaybetmek gibi, Her yerde oyle kotu seyler yaziyo ki. simdi nasil gecer bu 15 gun bilmiyorum. bosuna!.. Senin gecen transferin gibi oldum evimicin surekli agliyorum bu sefer sinirli degilim surekli agliyorum!
slm canlarım,evimıicin,olacak olacak,wish,yasmin umut dolu gün diliyorum hepinize.
murat beye gidenlere bi sorum olacaktı size de dhea ilaç verdi mi? bana gece yatmadan 1 tane iç dedi. yumurta sayısında ve kalitesinde faydası oluyo diye okudum başka topiclerde. inşallah bizlere de olur.
olacak olacak bugün nasılsın canım geri sayım devam ediyo :)
kaldı 11
canım ya gd56 bu testin fiyatını sorucaktım yukarıya yanlış yazmışım
acaba kortizon neden kullandırıyoki
Viyag canim mutlaka tanisalim. Ben bundan sonra gitmeden yazacagim.
Bugun aradilar. 1 tane embriyonun durumu iyimis. Hucre sayisini ogrenemedim ama 4. Gunde neredeyse birlesmis. Bu nedemek bilemedim :)
Diger embriyo iyi diil. Gidiyorum. Sizi habersiz birakmayacagim. Insallah guzel gecer sonuca da ulasiim bu sefer. Su minik keseyi ve kalbi rahimde gordugum gun aglamaktan talan edicem muayene odasini :)
İnan bana sana birsuru sey soylemek istiyorum ama her soyledigim fayda etmeyecek ustune ustluk daha da sinir olabilirsin. Cunku ben de o lanet hormonlarin etkisindeyken en ufak , ama bak en ufak diyorum , bir soz bile beni cildirtiyordu. Ne teselli oluyor ne de sakinlesiyordum. Simdi daha ozgurum , belki ayni hormonlar yine dolasiyor damarlarimda ama senin kadar kat ve kat yuklenmedim. O yuzden farkli bakabiliyorum. Zaten bir olaya nasil bakarsan aslinda oyledir. Ayrica su da var ki kelin ilaci olsa kendine surerdi. Keske sihirli kelimelerim olsa da kulagina onlari fisildayabilsem. Aglamak istiyorsan agla bence, ama kendini yipratma. Daha once de soyledim sinirini sen bilirsin sadece . Bosalmak icin agla. Belki buna ragmen tutar belki sirf bu yuzden tutmaz. Bunu kimse bilemiyor. Ama sundan neredeyse eminim gelecek denemelerini cok buyuk riske atiyorsun. Psikolojin suanki embryonun tutmasindan daha onemli bence. Gelecek icin. Unutma hepimiz bugun yada yarin anne olacagiz. Ben bundan adim gibi eminim.
Biz senin yedek beyinlerin olalim . Seninki kahrolasi hormonlar yuzunden allak bullak olmusken bizim sozlerimize kulak ver biraz. Gercek olan bizim sozlerimiz, inan bana su anda sen sen degilsin.
Esinden yardim isteyebilirsin mesela. Dikkatini baska seylere cekmeye calissin. Yuruyuse falan cikin beraber. İnan bana sacmaliyorum gibi hissediyorum kendimi cunku tamamen hayali biri ile konusuyorum suanda. :44:
Bes yasinda cocugu olan bir arkadasimla konustum gecenlerde. Nasil bir duygu annelik, oglunun bes yasinda olmasi falan diye. Bana ne dedi biliyormusun, kendimi gol atmis gibi hissediyorum dedi. Ne demek yani sen simdi benden 1-0 ondemisin? Sonra bu soyledigi uzerine biraz dusundum. Bendeki bu sabirsizlik tabiiki birsuru nedene dayaniyor ancak bir kismi da bu 1-0 yenik olma duygusu. İster istemez bilinc altimizda bu yeniklik hali var ve bir an once bir gol atip berabere olmak istemek var. Herkesin cocugu var benim yok hali yani. Bunu neden anlattim cunku sana daha once de soyledim, zaman en buyuk umut kaynagin olsun. Allaha sukur daha birsuru zamanin var ve rahatla biraz. Tepende sopayla biri beklemiyor hadi hadi diyen, bu sefer olmali bak olmazsa ..... diyen biri yok. İnsallah tutar, butun kalbimle diliyorum bunu ama tutmayacak diye yipratma kendini. Ben de cok sinir oluyorum, 45inde doguran var, bak 13. denemesinde tutmus vs vs diyenler. Hatta bogaveresim geliyor. Ama daha once de soyledim. Ss sabretcez. Sabrederken de olmicez.
Anlattigin kadariyla yasadiklarina cok uzuldum ve senin bebek haberine cok sevinecegim. Ben buradaki herkeste kendimden bir parca goruyorum. Sorunlar farkli farkli olsa da hissettiklerimiz tipatip ayni. O yuzden aynaya bakmis gibiyim. Sen mutlu sona ulasinca bizde sevinecegiz, sen uzulunce bizim de icimize cokecek bir huzun.
Arkadan biz gelicez , bize moral vermek icin mesgul et biraz kafani mesela
Umarim sinir etmedim seni. Oyleyse hic kusura bakmam merak etme. Sen kusura bakma
Elin surctu herhalde ama iyiki de surcmus cunku dun hatta bugun bile baya guldum bu yazdigina. İcimden viyak viyak deyip durdum.
40 gün kadar oluyor başlayalı 3 kilo verdim sadece , ama yürüyüşlerimi tam yapabildiğim söylenemez..
voyagcım cok sagol canım cevap verdiyin için İNŞALLAH hayırlısıyla yavruna kavuşursunslm canım,her ay yapılacak demedi doktor,diyetin 45 gün sürecek,sonra hazır olduğunda halit beyle tekrar başlarsın dedi. o yüzden her zaman yapacağını sanmıyorum. ancak sorun çıkarsa belki ne bilim çok düşük ya da çok yüksek bi değer çıkarsa onu tekrar değerlendirmek isteyebilir.
eşime dedim bende yürüyüş bandında yürüyelim diye bu soğukta dışarda donarız valla :) doktora sorucaz gitiğimizde. sonucunu sana da yazarım canım.
teşekkür ederim cevap verdiyin için 125 tl iyimiş ben daha cok bekliyodum artık yüksek bi rakam görmek istemiyom İNŞALLAH hayırlısıyla yavruna kavuşursunFiyatlardan cok emin degilim o yuzden ne diyecegimi bilemedim. Soyle ki , bir suru testi bir arada odedik . Genetik, pihtilasma, ve bagisiklik testleri. Simdi faturalari falan karistirdim ve buldum . Gd56 125 mis.
40 gün kadar oluyor başlayalı 3 kilo verdim sadece , ama yürüyüşlerimi tam yapabildiğim söylenemez..
MAŞALLAH iyi vermişsin İNŞALLLAH yavruna kavuşursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?