duam :(

Etlibutlu

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
875
151
323
Ankara
arkadaşlar bundan 10 yıl önce annem kanser hastalığına yakalanmıştı bende ozaman bekardım çok ağladım çok dua ettim hatta dedimki allahım benim ömrümden al anneme ver dedim çok kötüydüm. annem iyileşti ben evlendim çocuklarım var şimdi bazen aklıma bu duam geliyo :KK43: ölürsem çocuklarım nolcak diyorum korkuyorum.yanlış anlamayın annem canım ama çocuklarımda herşeyim.şimdi sanki ömrüm azalmış gibi hissediyorum

Bana bir şey olsa çocuğum ne yapar korkusu her annede vardır,emin ol. Ama diğer düşüncenden vazgeç lütfen, (Haşa) ömürlerden değiş tokuş yapılmış gibi bir izlenim yaratmışsın kendi içinde.

Son düzenleme:
çok sağolun kızlar :( bende bu çocuklarıma nolur korkusu iyice artmaya başladı.bu aralarda bu duam aklıma takıldı.insanoğlu işte :(

Öldüğün doğduğun ve evlendiğin gün bellidir Külli kaderdir. Külli kader asla değişmez ama bunun dışındakiler yani cüz'i kader duayla değişir.

Hepimizin günü en baştan belli korkmayın.

arkadaşlar bundan 10 yıl önce annem kanser hastalığına yakalanmıştı bende ozaman bekardım çok ağladım çok dua ettim hatta dedimki allahım benim ömrümden al anneme ver dedim çok kötüydüm. annem iyileşti ben evlendim çocuklarım var şimdi bazen aklıma bu duam geliyo :KK43: ölürsem çocuklarım nolcak diyorum korkuyorum.yanlış anlamayın annem canım ama çocuklarımda herşeyim.şimdi sanki ömrüm azalmış gibi hissediyorum
Canım vesvese bu ya. Doğum ve ölüm günü birdir. Değişmez :)
Rabbim hayırlı ömürler versin, size de evlatlarınıza da, anneciğinizi de

etmez mi insan böyle dua eder tabii, can acısı bu kaybetme korkusu, ama yapmayın sizinde evlatlarınız var siz kendinizi bana birşey olacak diye şartlarsanız eğer bu dua yerine geçer işte, dinimizce acı halinde edilen kötü sözün bile hükmü yoktur, siz annenize birşey olması korkusuyla kendi ömrünüzden geçtiniz dua ederken, Allah sizin içinizden geçeni sizden iyi bilir. Annenizin kaderinde iyileşmek vardı, hastalık bir sınavdı atlattı, böyle düşünün ve siz yine dua edin "allahım beni evlatlarımla, evlatlarımı da benimle sınama" diye.

emin olun anneniz de sizin için dua etmiştir ve ediyordur. hepimiz evlatlarımızın acısını bize gösterme Rabbim diye dua ediyoruz.
Allah'tan hayırlısını dileyin.
korkularınızla olumsuzlukları çağırmayın.

sadece korkunuzu gidermek icin ayetten ornek vericem,insallah banlanmam :KK53:
Allah sizi evlatlariniza bagislasin korkmayin..

Fatır suresi 11. ayet: Allah sizi (önce) topraktan, sonra meniden yarattı. Sonra sizi çiftler (erkek-dişi) kıldı. O'nun bilgisi olmadan hiç bir dişi ne gebe kalır ne de doğurur. Bir canlıya ömür verilmesi de, onun ömründen azaltılması da mutlaka bir kitaptadır. Şüphesiz bunlar, Allah'a kolaydır.

sadece korkunuzu gidermek icin ayetten ornek vericem,insallah banlanmam :KK53:
Allah sizi evlatlariniza bagislasin korkmayin..

Fatır suresi 11. ayet: Allah sizi (önce) topraktan, sonra meniden yarattı. Sonra sizi çiftler (erkek-dişi) kıldı. O'nun bilgisi olmadan hiç bir dişi ne gebe kalır ne de doğurur. Bir canlıya ömür verilmesi de, onun ömründen azaltılması da mutlaka bir kitaptadır. Şüphesiz bunlar, Allah'a kolaydır.
Benimde aklıma ayetle cevaplamak geldide 1 ayda 2 kere ban yiyince tırstım:KK48:

bunu niye yazdım acaba benim ggibi dualar eden varmı
Tabi ki var. ama bu sekilde dua etsekte olmayacagini biliyoruz. Omrumuz belli sonucta. Allah sifasini vermis ne guzel simdi mutlu olun. Tedirgin olmaniza gerek yok. Cok icten cok guzel dua etmissin Allah annenizi iyilestirmis. Ama sizin omrunuzden almamistir merak etmeyin :KK51:

Back
X