açıkçası kafama şöyle yattı, benim ve ailemin şu an bana çeyiz verecek durumu yok, benim maaşımın %60-70 i nin borçlara gidecek yeri var elime kalan yok. nişanlım daha askere gitmedi gidince ben hem borclar hem kira bide çocuk olursa bakıcı işte o zaman batarımMalesef banada öyle geldi insallah pisman olmaz
açıkçası kafama şöyle yattı, benim ve ailemin şu an bana çeyiz verecek durumu yok, benim maaşımın %60-70 i nin borçlara gidecek yeri var elime kalan yok. nişanlım daha askere gitmedi gidince ben hem borclar hem kira bide çocuk olursa bakıcı işte o zaman batarım
Hee bide seni kiraya cikarayamayacak biriyle evlenmek istediğine emin misin..aynı evde para falan da birikmez, içeri girersiniz daha..aynı evde oturup ta beş kuruş para harcamayacaginizi mi sanıyorsun.. o kv kp gorumcene para kazanacaksin kim bilir kaç sene.. valla askimdan gebersem, surunsem, Leyla olsam oturmam arkadaş..
Ben olsam oturmam sizede tavsiye etmem .Para biriktirme falan da zor iş asla birikmez iki kişinin su.elektirik yakıt parası ile 5 kişinin ki aynı mı değil daha bunun gıdası var,hastalığı var.işe giderken yol parası var en azından ayrı evde olsan birikim yaparsın çünkü iki kişi yaşıyacaksınız 500 lira yakıt öderken 250 ödeyeceksin misal kendi evinde yaşarken.
kiraya çıkamaz degil çıkarızda ev alamayız yıllarca bile
ev esyasını oda alsa bende alsam beraber ödenecek sonuçta..bunuda müstakbel eniste düsünsün
direkt senin konu aklıma geldi benimEvlenmeden önce eşimle beraber güzelce evimizi kurduk. Evliliğimizin 4. günüydü,kayınvalide gelip bizde kalmaya başladı. Pes ettim,evin üst katını tamamen ona verdim. Kendim kapı girişindeki odada kaldım eşimle. Yine de yaranamadım. İster istemez insanın gözüne batıyor. Sığılmıyor yani. Benim arkadaşım gelse o rahatsız olur,onun arkadaşı gelse ben rahatsız olurdum. Banyodan çıkınca bornozuyla evde gezerdi delirirdim. Şu an zaten kanlı bıçaklıyız. Ha unutmadan söyleyeyim,evlenmeden önce "canım kızım,melek kızım" diye peşimden ayrılmazdı.
Niye acele ediyorsunuz şartlarınız uygun değil. Birde asker yolumu bekleyeceksiniz?
beraber ödenmeyecek demedim ama sen bütün maddi yükü tek basina almak zorunda degilsin! askere gidince nasil gecineciginzi o hazirlamali....ev esyasını oda alsa bende alsam beraber ödenecek sonuçta..
okula bitmesine 2 sene var diyosun. cocugun bakisina verecegin parayi düsünüyosun. hele bismillah!çok sağolun yorumlarınıza. ama benim atladığım yerler olmuş. ben zaten bütün bu olumsuzlukların farkındayım ama bizimde çaresizliklerimiz var işte. benim şu an ayda 3000 borç ödemem var. nişanlım daha askerliğini yapmadı. okulunun bitmesine 2 sene var. ve kenarda hiç paramız yok. kiraya çıkabiliriz istersen dedi ama benim zaten hayrım yok, onun da kazandığı kiraya gidecek. ve ben işim gereği çok şehir dışında oluyorum. ilerde çocuk olursa 1500 de bakıcı ( ki yatılı zaten bulunmaz) bide üstüne kira bide askere giderse al sana 6000/8000 nasıl kalkarım ben altından. üstelik ev esyasınıda takside girip alcaz onlarıda biz ödycez yani. beraber olursak senede 50.000 birikse düğün takılarıyla eve gireriz o zamana kadar askerlikte biter diye düşündüm ama bilemiyorum yaa.
evet baska yol bulamıyorum ve vakitde çok geçiyo. biz facebooka resim koymuştuk o bile benim ailemde sorun oldu liseli kızlar gibi gizli flört etmek gerek yada evlenmek.Keşke evliliği erteleseydiniz,en azindan askerlik bitseydi,okul bitseydi.Sizin beraber oturmaktan başka çareniz yok gibi,
Yerinizde olsam bu sorunlar çözülene kadar cocukta düşünmezdim.kv ile yaşamak cok zor ve yipratici
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?