Biz nikahımızı yapıp beraber yaşayacağız. Bu durum sona erdiğinde de düğün yapacağız. Gönül isterdi ki her şey hayal ettiğim gibi olsun ama napalım bize de böylesi nasipmiş. Ucu sonu belli olmayan bir sürece girip, yasak kalktığı gibi düğün yapıp insanları hasta etme riskini alamadım.
Böyle durumlar olmadığı halde düğünü sonradan yapan bir sürü insan oluyor hem. Benim tanıdığım bir tanesi kendi düğününde hamileydi mesela. :)
Ama nikahtan önce düğün sözünü alın, nişanlınız kolaya kaçıp yapmayalım deme ihtimali olan biri anlaşılan.
Ohoooo ne mana ya ? Ne alakası var düğün için? Ben konunun başında da yazmışım zaten okumadınız mı ? Ben zaten düğün istemiyordum. Benim için düğün önemli değildi. Nikah da olurdu . Ama şu aşamada bu nikah sanki kaçmışım gibi olacak. Ailem bile bu ana şahit olamayacak. Bu ağır bir şey. Siz kendi ailenize böyle bir şey yaşatmak istermiydiniz ?
Ben evet nişanlım düğüne beni ikna ettikten sonra o hayale girdim. Düğün hayallerimin yıkılması hoşuma gitmiyor ama normal bir nikah olabilseydi o da olurdu zaten sorun etmezdim ki. Ben başta düğün istemedim çünkü istemedim. Ama bu normal bir nikah değil. Neden kendimi kaçmış gibi hissedeyim ??
Niye kaçmis gibi olsun yahu, mecbur olsaydim ben de ailemsiz nikahlanirdim. Kuzenimin eşi yabanci ve ailesi farkli bir ulkedeydi. Kizin ailesi nikahlarina katilamadi ama dugune katildilar.
Alti ustu ayni evde yasamak icin 2 imza atilcak. Canli kameradan da izleyebilirler.
Bazi hevesler sevgiden daha onemli oluyor demek ki ben mantik evliligi yapmadigim icin anlamiyorum sizin gibi dusunenleri.
Aslında üzücü evet o konuda haklısın
İlk msjda dediğim gibi ikiniz de haklısınız bakış açısına göre
Bende istemezdim bu şekilde geçiştirmek..
İkna etmeye çalış bakalım belki temmuz gibi yasakları gevsetirler
sonradan düğün de olmaz ama aynı eve çıkarsak işte. Çıkmazsak olur da . Ben annemi böyle bir duruma sokmak istemiyorum. Heves olsa kına gecesi yapardım. Onu bile yapmak istemedim. Ki düğün nişan hevesim olsun.
normal nikah olabilseydi hiç problem değil. Benim düşüncem annemi asla üzmemek üzere. Mantık veya aşk ama düşüncem bu. Ben ailem üzülecekse gözüm kör aşık olsun vazgeçebilen birisiyim. Daha önce yaptım. Benim değerlerim bu şekilde.
Ben hamileyken düğün istemezdim . Bana hoş gelen bir durum değil. Allah yaşatmasınSiz bilirsiniz valla ayni evde ve hamileyken bile millet dugun yapiyor. Sizin karsinizdaki insan "nasilsa evlendim" kafasina girip dugunden kaytaracak biri demek ki...
Ben hamileyken düğün istemezdim . Bana hoş gelen bir durum değil. Allah yaşatmasın
Yapin demedim, ayni eve girince dugun olmaz dediniz diye dedim. Yapan yapiyor istedikten sonra.
Son mesajima ek olarak da bu yorumu ekledim.
Aileyi uzmekle de alakasi yok herkes sizin aileniz kadar buyuk anlamlar yuklemiyor nikaha, madem asiri buyuk bir dert olacak sizin aile icinde yapmayin ne diyeyim. Baya farkli degerlerimiz var.
nikaha anlam yüklenmeseydi herkes nikahsız yaşar kimse evlenmezdi. Demekki mühim bir şey. Ailenin de onu görmek istemesi en büyük hakkı ve ailelerin çocukları için görmek istediği bir kaç temel hayalden biri .
Benimde 20 haziran kına, 21 haziran nikah, 28 haziranda nişanlımın memleketinde düğün olacak. Eğer hazirana kadar durum böyle giderse nikahı ertelemeyeceğiz. Düğün ve kına gidişata göre ağustos ya da eylül gibi olur. Sizde böyle yaparsınız.Merhaba hanımlar, malumunuz corona sebebiyle şu sıralar düğün vs yok. Nikahların da nasıl kıyıldığını duymuşsunuzdur. Aileler dahi giremiyor maskeyle nikah kıyıyorsun.
Şimdi benim Allah nasip ederse mayıs sonu düğünüm var . Yani en azından coronadan önce vardı
Mayıs sonuna daha var ama ne olur ne olmaz belli de değil. Ben nişanlıma bir ay daha bekleyelim olur da baktık işler düzelmiyor artık temmuz ağustos gidişata göre ileri bir tarihe erteleriz.
O ise ; direk karşı çıktı hayır günü aldığımız tarihe nikah olacak. Ertelersek sallantıya düşer işler. Herkes bizle aynı durumda bir biz değiliz ya falan filan dedi.
E herkes bizle aynı durumda da herkes bu şekilde bir nikahla da evlenmiyor. Ben dedim yani ailemin bile izleyemeyeceği bir nikah olacak neden onlara böyle bir şey yaşatayım ki ? Bir kaç ay ertelesek ne olur ki yani .
Bana diyor yine gelinlik giyeceksin ailen görecek . Sanki bu bahane düğünden de kaçınmasına mana oldu gibi geldi bana . Siz olsaydınız ne düşünürdünüz ? Eğer benim gibi düşünüyorsanız nasıl erteleme fikrine ikna ederdiniz ?
Ki böyle bir evlilikte doğru düzgün takımız da olmaz. Kimse izleyemediği bir nikahta takı takmaz ki ben neden böyle bir şey yaşayayım.
iyide sen neden buna hayır demiyosun ki burAYA yazdıgın gibi yaz sen beni heveslendirdin simdi neden bi nikahla evleniyim ohh ne ala memleket bi nikah hoppp eve vayy bee vallla kusura bakma esin yada nisanlın diyim cakallık pesinde ben bu sekılde hatırlamak istemiyroum desene nikahımıyok kırmızı kuşak vs valla bunları hiç düşünmedim . Zaten bana kırmızı kuşak takabilecek ne babam ne abim ne erkek kuzenim hiç bir şeyim yok. Neyse konu bu değil ama benim aynı evde yaşamayı istememem zaten evi düzeni kurmuşuz sonrasında düğün fikri hem bana saçma geliyor hem müstakbel eşimi tanıyorum bir daha o tantanaya girmez o aynı eve girdikten sonra.
Ben zaten yazdım konu başına , başlangıçta ben sadece nikah taraftarıydım o beni ikna etti düğüne hayaller kurdurdu . Çok güzel bir mekan da tutmuştuk . Ama bu olay başka burda nikaha annem bile giremeyecek beni üzen kısmı o .
Canım benim , mesele bu değil ki. Normal bir nikah yapabilseydik zaten ben düğünü başta istemiyordum ki kendisi istedi. Benim derdim halay horon değil ki . Ailem bile şahit olamayacak nikah anına bu ne kadar üzücü öyle değil mi? Benim derdim o. Siz istermiydiniz düğün olmayacak ama aileniz nikah anınızı da göremesin ? Bu ağır bir durum. Kaçmış gibi olacağım bir nevi . Beni üzen bu.
Bence çok haklısın. Maksat halay değil de ailenin sahit olamayacak olması yani 3 4 ay ertelese ne olur ki ? Hem ailene saygısızlık hemde bir ömür bunun üzüntüsünü yaşarsınız ailecek bence. Nisanlin senin elinde olmayan sebeplerden dolayı böyle baskı yapmaması lazım. Bence ailen daha önemli onları 1. Plâna koy derim ❤
Hahahah evet hatırladım ve senin o evlenememe mesajın aklıma geldi direkya şey vardı bilmem hatırlar mısın ? Ruhsar da reyhanla mazhar her bölüm sonu nikah masasına oturup bir türlü evlenemiyordu. Artık kendimi o reyhan gibi hissetmeye başladım
Hahahah evet hatırladım ve senin o evlenememe mesajın aklıma geldi direkya inan bunda da vardır bir hayır böyle bak moralini bozma ❤ ve evlendiğinde haber ver bende merak ediyorum ne olacak diye
ağustosa falan erteleyin ya, en azından nikah sonrası yemek filan yaparsınız. Kimse göremeyecekse o gelinliği giymenin ne anlamı var...Merhaba hanımlar, malumunuz corona sebebiyle şu sıralar düğün vs yok. Nikahların da nasıl kıyıldığını duymuşsunuzdur. Aileler dahi giremiyor maskeyle nikah kıyıyorsun.
Şimdi benim Allah nasip ederse mayıs sonu düğünüm var . Yani en azından coronadan önce vardı
Mayıs sonuna daha var ama ne olur ne olmaz belli de değil. Ben nişanlıma bir ay daha bekleyelim olur da baktık işler düzelmiyor artık temmuz ağustos gidişata göre ileri bir tarihe erteleriz.
O ise ; direk karşı çıktı hayır günü aldığımız tarihe nikah olacak. Ertelersek sallantıya düşer işler. Herkes bizle aynı durumda bir biz değiliz ya falan filan dedi.
E herkes bizle aynı durumda da herkes bu şekilde bir nikahla da evlenmiyor. Ben dedim yani ailemin bile izleyemeyeceği bir nikah olacak neden onlara böyle bir şey yaşatayım ki ? Bir kaç ay ertelesek ne olur ki yani .
Bana diyor yine gelinlik giyeceksin ailen görecek . Sanki bu bahane düğünden de kaçınmasına mana oldu gibi geldi bana . Siz olsaydınız ne düşünürdünüz ? Eğer benim gibi düşünüyorsanız nasıl erteleme fikrine ikna ederdiniz ?
Ki böyle bir evlilikte doğru düzgün takımız da olmaz. Kimse izleyemediği bir nikahta takı takmaz ki ben neden böyle bir şey yaşayayım.
Bizim düğün ağustosda eğer o zamana kadar bile düzelmezse bizde nikah yapacağız mecbur ve ben kabul ettim etmeyip napim herşey seneye mi kalsın bende özeniyorum düğün gelinlik ama yapacak bisey yok biz kapora bıraktık düğün yerimize aynı günün seneye tarihi ile yer ayarlarız düğünü yaparız dedi kabul ettim ters bir durum olursa böyle yapacağızMerhaba hanımlar, malumunuz corona sebebiyle şu sıralar düğün vs yok. Nikahların da nasıl kıyıldığını duymuşsunuzdur. Aileler dahi giremiyor maskeyle nikah kıyıyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?