• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün günümde yaşadıklarım ve siz olsaydınız ne yapardınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aglot
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aglot

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2012
90
2
36
İçel Mersin
Eşimle evlenmeden önce, eşim beni çok yakın bir iş arkadaşı ve onun nişanlısıyla tanıştıracağını söyledi. Tanışma günü eşimin iş arkadaşı ve nişanlısı olan kızı çok sevdim . Kız çok cici bici , konuşkan sempatik birine benziyordu. Daha sonra onlar evlendiler. Gel zaman git zaman , eşimle benim evlilik günümüz yaklaştığında başka evli arkadaşlarımız olmadığı için onları nikah şahidimiz yapmayı düşündük. Daha doğrusu bu teklifi eşime ben yaptım ve o da kabul etti. Nikahımız düğünden önce ve aile ortamında oldu. Fakat nikah günümüzde sanki benim değil de onun nikahıymış gibi bir eda içerisine girdi bu kız. Tatlı diliyle güler yüzüyle bütün ailemi ve eşimin ailesini de adeta kendi çevresine topladı. Ben zaten günün heyecanından olsa gerek o gün sus pus oldum ve hiç bişey anlayamadım. Hatta o kadar ki nikahımda bir nikah şahidinin yapması gerekenden oldukça uzun bir konuşma yaptı ve herkes onu alkışladı. Kayınvaldem benden bişey istiyordu hemen o getirmeye kalkıyordu. Biri bana bir soru sorsa cümlemin devamını o alıp götürdü yani kısaca tüm ilgiyi üzerine topladı.
Eşim de bunları farketti . Hatta eşim bile bana ; sanki bu bizim değil de onların nikahı gibi oldu dedi.
Düğünümüze de mecburen davet etmek durumunda kaldık . Düğün günü de aynı zırvalıklar sürdü. Görümcemle yakınlaşmaya çalıştı. Yani öyle bir hale geldi ki bu kız; sanki benim kayınvaldem onun kayınvaldesi ,benim görümcem onun görümcesi gibi hareketler falan... Adeta beni saf dışı bırakmaya çalıştı. Ve malesef benim annem ve babam dışında herkes onun bu oyunlarına alet oldu. Başarıya ulaştı ve beni kendi düğünümde gölgede bıraktı. Üstelikte dışarıdan bakanlar kızın beni çok sevdiğini de düşünmüşlerdir. Çünkü beni çok seviyor ve benimle çok ilgileniyormuş gibi numara yaptı. Bana tatlım, canım gibi laflar falan...
Eşim de bunları farkedebildi ve onlarla görüşmeme kararı aldık. Ama biz görüşmesek bile uzun bir süre benim ve eşimin ailesiyle görüşmeye devam ettiler. Kimseye de bu durumumuzu anlatamadık. Ama içimde bir ukte gibi kaldı düğünümde yaptıkları:(
Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?

ya gerçekten sana iyi davranmaya çalıştıysa sonuçta nikah şahidinizmiş sizmi kötüye çektiniz belkide kızın yapısı bu

üzülme artık takma kafana bıtmıs gecmıs
eşimle mutlu huzurlu olmaya bak zaten görüşmeme kararı almıssınız

ya gerçekten sana iyi davranmaya çalıştıysa sonuçta nikah şahidinizmiş sizmi kötüye çektiniz belkide kızın yapısı bu

Ben de ilk başlarda böyle düşündüm. Ama daha sonra görümcemle benim arama nifak sokmaya çalıştı. Bana geldi görümcem için ,
'bence görümcenle fazla samimi olma seni üzebilecek birisi' dedi; sonra baktım ki kendisi ona nasıl yakın davranıyor. Görümcem de düğün günü kuaförde saçımız yapılırken kıza ; ben sana bayıldım ya evli olmasaydın biz seni düşünürdük demez mi! O anda kızın yüzündeki mutluluk ifadesine annem de ben de şahit olduk. Bu en basit örneği yaşadıklarımın. Tabi eşim herşeyi farkettiği için ablasını da bu konularda ciddi uyardı ama ben sadece onu kıskanan bir kız pozisyonuna düştüm.

Şunu belirtmek istiyorum ki , bu kadar önemli bir gününüzde size bu şekilde davranabilecek ,sizi kıskanan insanları sakın ola yakınınızda barındırmayın. Hayatınızda büyük bir mutlulukla hatırlamak istediğiniz o anlara gölge düşürüyor, size ve sizin varlığınıza gölge düşürüyor bu tür durumlar... Benim hatam, nikah şahidi olarak onları seçmemdi, çünkü çok iyi tanımadan karar vermiştim. Bazı insanlar bulundukları ortamda tüm ilgiyi üzerlerine toplamak için elinden geleni yaparlar. Ve işin aksi tarafı bunu yaparken çok iyi biri gibi hatta bir melek gibi davranırlar. Çevrenizi inandırmanız ve kurtulmanız zor olur. Zaten düğün , nişan vs.. stresli ve heyecanlı anlar. Neye uğradığınızı anlamadan geçer gider. Benim düştüğüm yanlışa siz düşmeyin. Bayanlar bu kadar özel günlerinizde yanınızda olacak kişileri iyi düşünün.

Geçmiş olsun. Çok sinir bozucu bir durum elbette ama bir de şöyle düşünün. Şükür ki hayatınızdan çıkartabileceğiniz biri tarafından mutsuz edilmişsiniz. neler okuyoruz burada,kayınvalide,görümce zehir ediyorlar düğün günlerini.. Çıkartmışsınız hayatınızdan ne güzel. Şimdi geçmişi düşünüp üzülmenin anlamı yok. Umarım çok daha güzel günler yaşar,unutursunuz yaşadıklarınızı..

Ben de ilk başlarda böyle düşündüm. Ama daha sonra görümcemle benim arama nifak sokmaya çalıştı. Bana geldi görümcem için ,
'bence görümcenle fazla samimi olma seni üzebilecek birisi' dedi; sonra baktım ki kendisi ona nasıl yakın davranıyor. Görümcem de düğün günü kuaförde saçımız yapılırken kıza ; ben sana bayıldım ya evli olmasaydın biz seni düşünürdük demez mi! O anda kızın yüzündeki mutluluk ifadesine annem de ben de şahit olduk. Bu en basit örneği yaşadıklarımın. Tabi eşim herşeyi farkettiği için ablasını da bu konularda ciddi uyardı ama ben sadece onu kıskanan bir kız pozisyonuna düştüm.

Görümcenizde abartmış yani, arkadaşınıza kızıyorsunuz görümcemle arama nifak sokmaya çalıştı diye ama arkadaşınızın söylediği kadarda var belki düğün günü kuaförde edilecek lafmı bu. Tam bi patavatsızlık :20::20:

Evet arkadaşlar, ben o kadar üzüldüm kü sanki bu durumu hala kabullenemedim ve geçmişte takıldım kaldım . Haklısınız aslında. En azından bir şekilde de olsa uzaklaşmayı başardım. Bu kadar takılıp kalmamın bir nedeni de; ailemizin içine girmeleri onlardan tamamen kopmamızı zorlaştırdı. Bir sene sürdü neredeyse. Ben görüşmesem dayılarımla , yiğenlerimle , kuzenlerimle görüştüler. Bir anda herkesle nasıl da samimi olduklarına çok şaşırıyorum. Bir şekilde zamanla uzaklaşmayı başardık. Önemli olan bundan sonra görmeyecek olmam . Bunu düşünüp rahatlamak ve kabullenmek omuzlarımdaki yükü hafifletecek .

görümceniz öle dediğinde kızın yüüzndeki tebessüme tip tipbakıp ne o canım çokmu hoşuna gitti sen bana görümcenden uzak dur fazla samimi olma diyosun ama benim görümceminde eteğine yapışmış durumdasın farkındamısın deseydiniz....ben böle yapardım :47:

Görümcem zaten annemin yanında nasıl böyle bir laf etti hala anlayamıyorum. Ona çok kızdım ve hala kırgınım . Ben ve annem o gün olanları sakinlik ve olgunlukla karşılamasak ortalık çok karışabilirdi. Eşim hala ablasına bu konuda çok kızıyor. Bir anda patavatsızlık etti ama böyle bir insanın eline de çok büyük bir koz verdi. Bu konuyu kayınvaldemle konuştum benden kızı adına özür diledi. Ama işte söylenenler unutulmuyor.

nefret ediyorum bu patavatsizlardan ya
benimde en yakin arkadasimin gorumcesi yapmisti boyle birseyi
ama sizin kotu dediginiz arkadas konumunda bendim malesef :(
ben nisanliydim arkadasimla cok samimi oldugumuz icin arkadasim nisaninda kuafore yaninda gitmem icin cok israr etti bende onunla gittim
gorumcesi patavatsiz uyuzun tekiydi arkadasimdan cok benimle ilgilenip konusmaya calisiyordu
kuaforden donuyoruz arabanin icinde damat, gelin damatin kuzeni gorumce ben variz
bide gorumcenin 5 yasinda oglu
gorumce bana donup ali dun babasina ne dedi ablasi biliyormusun dedi
alide kendi oglu oluyor ben seslenmedim
yengemin bi arkadasi var baba fistik fistik
dayim yengemi aliyor ya bende o kizi alcam demis
babasi gerizekalida ee yengenmi guzel arkadasimi daha guzel demis
cocukta tabiki arkadasi yengem sisko demis
oyle nefret ettimki o kadindanda o ailedende
beni kullanarak guya arkadasimi rezil etti
o gun utancimdan yerin dibine girdim
nisan bitesiye surekli gozlerim dolu doluydu arkadasim beni bildigi icin takma ne olur patavatsiz dedi
8 sene oldu yazik kiz hala ceker o gorumceden

Çok sinir bozucu durum gerçekten en güzel gününü gölgelemek istemiş ama bi iyi tarafta en azından kocanında bunu anlaması. Kendi düğünündedemi böyle bişi oldu .Düğün günlerinde bütün ilgiyi kendinde toplamaya çalısan insanlardan nefrett ediyorummm

nefret ediyorum bu patavatsizlardan ya
benimde en yakin arkadasimin gorumcesi yapmisti boyle birseyi
ama sizin kotu dediginiz arkadas konumunda bendim malesef :(
ben nisanliydim arkadasimla cok samimi oldugumuz icin arkadasim nisaninda kuafore yaninda gitmem icin cok israr etti bende onunla gittim
gorumcesi patavatsiz uyuzun tekiydi arkadasimdan cok benimle ilgilenip konusmaya calisiyordu
kuaforden donuyoruz arabanin icinde damat, gelin damatin kuzeni gorumce ben variz
bide gorumcenin 5 yasinda oglu
gorumce bana donup ali dun babasina ne dedi ablasi biliyormusun dedi
alide kendi oglu oluyor ben seslenmedim
yengemin bi arkadasi var baba fistik fistik
dayim yengemi aliyor ya bende o kizi alcam demis
babasi gerizekalida ee yengenmi guzel arkadasimi daha guzel demis
cocukta tabiki arkadasi yengem sisko demis
oyle nefret ettimki o kadindanda o ailedende
beni kullanarak guya arkadasimi rezil etti
o gun utancimdan yerin dibine girdim
nisan bitesiye surekli gozlerim dolu doluydu arkadasim beni bildigi icin takma ne olur patavatsiz dedi
8 sene oldu yazik kiz hala ceker o gorumceden

Ya keşke herkes sizin gibi duyarlı ve iyi niyetli olsa. Siz de bu durumu kullanıp arkadaşınızın görümcesine yanaşmaya çalışsaydınız , eminim arkadaşınız kaç kat üzüntü yaşardı benim gibi. Ben görümcemi de , o kızı da affedemedim bir türlü. Bir de insanlara da kendini ifade edemeyip kıskanç gelin konumuna da düşmek cabası oluyor. Arkadaşınız sizden yana şanslı sayılır hiç değilse.

Ne kadar patavatsiz insanlar:57:

sen mümkün oldugunca uzak dur bunlardan canim,mesafeni koy:19:

ayy feci ya ben olsam görümcedende uzak dururum o çiftende.. geçmiş gitmiş takma artık doldurma beynini öyle gereksizliklerle.. bak yeni yılda hayatından çıkarman gereken şeyler az buçuk belli oldu:34:

Eşimle evlenmeden önce, eşim beni çok yakın bir iş arkadaşı ve onun nişanlısıyla tanıştıracağını söyledi. Tanışma günü eşimin iş arkadaşı ve nişanlısı olan kızı çok sevdim . Kız çok cici bici , konuşkan sempatik birine benziyordu. Daha sonra onlar evlendiler. Gel zaman git zaman , eşimle benim evlilik günümüz yaklaştığında başka evli arkadaşlarımız olmadığı için onları nikah şahidimiz yapmayı düşündük. Daha doğrusu bu teklifi eşime ben yaptım ve o da kabul etti. Nikahımız düğünden önce ve aile ortamında oldu. Fakat nikah günümüzde sanki benim değil de onun nikahıymış gibi bir eda içerisine girdi bu kız. Tatlı diliyle güler yüzüyle bütün ailemi ve eşimin ailesini de adeta kendi çevresine topladı. Ben zaten günün heyecanından olsa gerek o gün sus pus oldum ve hiç bişey anlayamadım. Hatta o kadar ki nikahımda bir nikah şahidinin yapması gerekenden oldukça uzun bir konuşma yaptı ve herkes onu alkışladı. Kayınvaldem benden bişey istiyordu hemen o getirmeye kalkıyordu. Biri bana bir soru sorsa cümlemin devamını o alıp götürdü yani kısaca tüm ilgiyi üzerine topladı.
Eşim de bunları farketti . Hatta eşim bile bana ; sanki bu bizim değil de onların nikahı gibi oldu dedi.
Düğünümüze de mecburen davet etmek durumunda kaldık . Düğün günü de aynı zırvalıklar sürdü. Görümcemle yakınlaşmaya çalıştı. Yani öyle bir hale geldi ki bu kız; sanki benim kayınvaldem onun kayınvaldesi ,benim görümcem onun görümcesi gibi hareketler falan... Adeta beni saf dışı bırakmaya çalıştı. Ve malesef benim annem ve babam dışında herkes onun bu oyunlarına alet oldu. Başarıya ulaştı ve beni kendi düğünümde gölgede bıraktı. Üstelikte dışarıdan bakanlar kızın beni çok sevdiğini de düşünmüşlerdir. Çünkü beni çok seviyor ve benimle çok ilgileniyormuş gibi numara yaptı. Bana tatlım, canım gibi laflar falan...
Eşim de bunları farkedebildi ve onlarla görüşmeme kararı aldık. Ama biz görüşmesek bile uzun bir süre benim ve eşimin ailesiyle görüşmeye devam ettiler. Kimseye de bu durumumuzu anlatamadık. Ama içimde bir ukte gibi kaldı düğünümde yaptıkları:(
Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?

bu tip insanlar vardır,her zaman ön planda olmak isterler,ilgi onların üstünde olsun
fırsat ellerine geçtimi bunu showa dönüştürürler
görüşmeme kararı alarak iyi yapmışsın
aile büyüklerinizinde bu tavrınızın farkında olmaları gerek,
kafana takma yaşanılanları
bir insan kendini deşifre etme ihtiyacı hissediyorsa bilki o kişi iç dünyasında büyük fırtınalar yaşıyordur
sen evliliğine bak gelecek günlere..

Bence durum tamamen sizin paranoyanız.. Bazı insanlar vardır, sosyal zekaları yüksektir, iletişim becerileri ile girdikleri her ortamda ilgi odağı olurlar.. Kadın bunlardan biri diye, onu kötü niyetli olarak yorumlamanız, tamamen sizin algı dünyanızın hatası bana kalırsa..

Kıza bakın ya.

Yüz verdik astarını ister olmuş.

Nikah şahidin olmuşsa ne olmuş.Havalanmasına ne gerek yok.

Bu kızın kocası yok mu yahu !!!

Gitsin kendi görümcesine, kaynanasına, eltisine, dıdısının dıdısına yanaşsın.

Ukala.

Birde görümcen seni düşünürdük demeside cabası.

Orda o görümceyi yolardı.

Ne kadar ahlaksız birşey bu.

Seviyeye bak.

Şakanında bir seviyesi olur.

Allah ıslah etsin.

Artık görüşmüyorsunz.

Salla gitsin.

Sen kendi keyfine bak canım.

ne güzel işte herşeye koşmuş kız. Keşke ona takılmak yerine eşinle birlikte düğününün tadını çıkarsaydın sende

Sen yinede ne güzel korumussun hanimligini:46:

kendini bilmez kadinin akli ancak böyle yönden isliyor demek ki:27::27:

Yesinler onun zekasini:33:

Back
X