• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün günümde yaşadıklarım ve siz olsaydınız ne yapardınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aglot
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar çünkü benim nikahım düğünümden önce oldu ve arkadaşlarımın çoğu nikaha katılamadılar mesafe yüzünden. eşimin arkadaşlarından da tek evli olan çift onlardı.Genç ve yeni evliler düşüncesiyle bir hoşluk olur diye düşünmüştüm. ilk gördüğümde de kız bana çok samimi gelmişti. Böyle şeyler yapacağını hiç düşünemedim.
Benimle bir kahve makinesini kullanamadım diye dalga geçti ve azarlar gibi hareketler yaptı kimsenin görmez tarafından, insanların yanına çıkınca da tatlım canım gibi laflar...
Ya hangi birini anlatayım size. Görümcemi evine davet etmeler , gel bizde kal demeler...
Onu bunu bilmem ,ben hiç bir arkadaşımın düğününde onun önüne geçecek hareketlerde bulunmam.
Bu insanların özel günü... üstelik de arkadaşımın görümcesi bana seni alırdık diyecek ben de bunu duyup sevinip onunla samimiyetimi ilerletmeye çalışacağım. Ya arkadaşlar ben böyle bir durumda arkadaşım adına üzülürüm ve hatta olur mu derim , arkadaşımı savunurum.
Ben bu kızı nikahımdan önce 1 kere gördüm. Kıskanacak kadar tanımıyorum bile. Ama o bana kendini nikah ve düğünümde yaptığı hareketlerle çok güzel tanıttı.

Birincisi, nikah tarihinizle düğün tarihiniz arasındaki fark nedir? Bir mesajınızda diyorsunuz ki bu kızın rol çalma olayını algılamam için çevremdeki insanların beni uyarması gerekti; bir mesajınızda diyorsunuz ki düğünden önce ne olduğunu fark ettim ama düğüne çağırmak zorunda kaldım. Bu durumda nikah tarihinizle düğün tarihiniz arasında ciddi fark olmalı bir..

İkincisi, nikahınızdan önce 1 kerecik gördüğünüz birini nikah şahidi yapmanız çok enteresan.. Madem bir nikah şahidinin konuşma yapmasını bile sizin önünüze geçmek olarak nitelendirecek kadar takıntılıydınız; şahitlerinizi en yakınlarınızdan seçseydiniz..

Enerjisi ne kadar yüksek olursa olsun düğünde ilgi gelinde olmalıdır kuralını unutmamalıydı. Hem de arkadaş olacak. Ben en yakın arkadaşımdan tut en uzağına kadar hiçbirini gölgede bırakacak, ilgiyi ondan çekecek bir şey yapmam. Aksine söylediklerim ve yaptıklarım hep geline ilgi çeken, ona sempatiyi artıran onu yüceltecek sevindirecek şeyler olur. Adap ve görgü bunu gerektirir.

Ayrıca kankam da olsa benim akrabamla benden daha samimi olmak için çabalamasına asla razı olmam çok sinir olurum.

Konu sahibi arkadaş da kıskanmış da olabilir, yapılanlar hoşuna gitmemiş de olabilir. O hanım kişi de ayarı iyi tutursaydı hareketlerine falan bir dikkat etseydi.

yeni tanıştığınız birini neden nikah şahiti edersiniz ki hiç mi çevrenizde doğru düzgün birileri yoktu . o kızın yaptığı hadsizilik hiç haz etmem bence kötü niyetli birisi ilişiği kesmekle iyi yapmışsın yarın birgün eşinin yananda bile seni küçük düşürebilir ..

Sadece ilk sayfayı okudum ama aynı benim elton gibiymis.canim cicim bitanem der dalga geçer laf sokar.kaynanagili kötüler ağlar anlatır uzak dur der,bi bakarsın annecim annecim diyerek masaj yapar.hayat ve insanlar çok garip

illa her ortamda olur böyle tipler.bütün dertleri bütün ilgiyi üzerlerine çekmektir bunların sinir olurum bu tiplere ya.

Anlamadığım tek bir konu şu , iyide kızın çıkarı ne ki eşinizin ailesiyle samimi oluyor ? Üstelik kız evlii :31: yani bence siz biraz kıskanmışsınız kızı.izin vermeseydiniz öne çıkmasına , görümcenizin yaptığı terbiyesizlik o konuda haklısınız.

Ben olsaydım kuaförde görümcem o lafı edicek sus pus oturup düğünden sonrada bunlara dert edeceğime görümceme dönüp şunları derdim ; cnm sen onu düşünürdün eşim beni düşünmüş oluck ki benmle evleniyor. haa birde şuan ettiğin sözü sana hiç mi hiç yakıştıramadım bence söyleyeceğin şeyleri 2 kere düşünüp söylemelisin.Ama ben sana kırılmadım yanlış anlama kendime özgüvenim tam güzel hatunum yanii :51: derdimm. :32:

o kızında yüzünde :21: böyle bir ifade yerine'' :37: '' şu ifade olurdu sanırım bbende de bu '':33:''

haa birde milletin yanında size canım cicim diyormuş ya yalnız kalıncada azarlar gibi konuşuyormuşşş.Pardon ama bunlara siz izin vermişsiniz ben olucammmm ordaaa derdim bana bak kızım beni salon kadını çizgimden çıkarma :52: fena olur sen kimi azarlıyorsun :23:dderim yaniii yaa niye içime dert edeyimm bence sizde biraz pasif kalmışsınız umarım bundan sonra aynı şeyleri yaşamazsınız..

Anlamadığım tek bir konu şu , iyide kızın çıkarı ne ki eşinizin ailesiyle samimi oluyor ?..

İşte bizim de cevabını bulamadığımız soru bu..

Kadın, ne diye konu sahibinden rol çalmaya çalışsın?

Kadın evli, tatlı dilli, kendini kolayca sevdiren biri.. Konu sahibinin eşinin ailesinden bir çıkar sağlayacak değil.. Sağlasa, yazardı konu sahibi zaten..

İkinci kilit soru; bir düğünde; yahut da nikahta, gelinin rolünü kim çalabilir?

Bakın mesela bir kına gecesinde, bir kız çıkar, gelinden güzel giyinir (kına gecesinde mevzu abiye vs giyip oynamaktır), daha çok ortada salınır, herkesin ilgisini üzerine çekmeye çalışır, belki anlayabilirim..

Nikah ve düğünden bahsediyoruz yahu.. Zenginler ünlü şarkıcıları çağırıyor düğünlerine, onu bile komplex yapmıyorlar düğünün yıldızı ben olamadım diye, konu sahibi sıradan bir kadının kendini nikahın ve düğünün starı olduğunu iddia ediyor..

ne kadar insanlarla iletişimi iyi de olsa,enerjisi yüksek de olsa düğününde gelinin rolünü çalma gibi bir şey söz konusu olamaz
her kim olursa bu duruma bozulur .
çok samimi de değilmişsiniz hani yıllardır görüştüğün biri olur ,çocukluk arkadaşın olur hadi belki seni idare etmek için yaptı diyelim çünkü
nikah günü genelde insanın nutku tutulabilir panikleyebilir.
ama bu kızın durumu biraz abartılı olmuş ,sıcakkanlılığın böylesi anlatıkların gibiyse abartıdır ve hiç de gereği yoktur.

ne kadar iyi olursa olsun, bir kez gördüğüm birine nikah şahidim olma önerisini getirmezdim,

yaşanmış bitmiş şimdi neden bunları düşünüp canını sıkıyorsun ki:40:

aynen canım katılıyorum.buna benzer bır yorum yapmıstım ama kaydedılmedı.sımdı bunu gorunce yazmak ıstedım.gecmsı bıtmıs.bosver.sen guzel seylerı hatırlamaya calıs.o ınsanlarla da bır daha samımı olma yeter.

o istedigi kdar ön plana cikmaya calissin siz arka plana atmissiniz kendinizi..sizin en ozel gununuz ayrica bir kadin dügünün prensesidir..arabaya bile gelin arabasi derler.o kadin ve onun gibi cok kadin olabilir ama bence en ozel gununuzu siz bu sekile cevirmissiniz..ne demek arka planda kalmak..
ayrica olan olmus bundan sonra görüsmeyin olsun bitsin acik acikta soyleyin ..

Ben de ilk başlarda böyle düşündüm. Ama daha sonra görümcemle benim arama nifak sokmaya çalıştı. Bana geldi görümcem için ,
'bence görümcenle fazla samimi olma seni üzebilecek birisi' dedi; sonra baktım ki kendisi ona nasıl yakın davranıyor. Görümcem de düğün günü kuaförde saçımız yapılırken kıza ; ben sana bayıldım ya evli olmasaydın biz seni düşünürdük demez mi! O anda kızın yüzündeki mutluluk ifadesine annem de ben de şahit olduk. Bu en basit örneği yaşadıklarımın. Tabi eşim herşeyi farkettiği için ablasını da bu konularda ciddi uyardı ama ben sadece onu kıskanan bir kız pozisyonuna düştüm.

o ne biçim laf yaaa senin yanında denecek laf mı kızdaki pişkinliğede bak evli barklı bide mutlu oluyo normalde çok rahatsız olması lazım. kocasıda mı dur diyemiyo bu kadına!! iiki görüşmeme kararı almışsınız Allah herkesi öle insanlardan korusun yinede ii sabretmişsin kimse bu durumu kabullenemez senin en özel gününde o kim oluyoda ilgiyi kendine topluyo :22: çok sinirlendim ama kocanında bunu farketmesine sevindim..

İşte bizim de cevabını bulamadığımız soru bu..

Kadın, ne diye konu sahibinden rol çalmaya çalışsın?

Kadın evli, tatlı dilli, kendini kolayca sevdiren biri.. Konu sahibinin eşinin ailesinden bir çıkar sağlayacak değil.. Sağlasa, yazardı konu sahibi zaten..

İkinci kilit soru; bir düğünde; yahut da nikahta, gelinin rolünü kim çalabilir?

Bakın mesela bir kına gecesinde, bir kız çıkar, gelinden güzel giyinir (kına gecesinde mevzu abiye vs giyip oynamaktır), daha çok ortada salınır, herkesin ilgisini üzerine çekmeye çalışır, belki anlayabilirim..

Nikah ve düğünden bahsediyoruz yahu.. Zenginler ünlü şarkıcıları çağırıyor düğünlerine, onu bile komplex yapmıyorlar düğünün yıldızı ben olamadım diye, konu sahibi sıradan bir kadının kendini nikahın ve düğünün starı olduğunu iddia ediyor..

Aynen bende katılıyorum size , konu sahibi arkadaş ın asıl sorunu bence kızı kendisinin kıskanmış olması kendi gözünde büyütmüş olayları..İşin ilginç yanıı görüşmeme isteklerine bu çifte nasıl açıkladılar yahuu ben olsam utanır çekinirim yanii önce nikah şahidin yap sonra vebalı gibi kaç :1:

bu tipleri iyi biliyorum. ilgi hastası. nerde olsa ilgi çekmeye sempati tolamaya bayılırlar. boşver takma artık. neyseki eşinde farketmiş

Aynen bende katılıyorum size , konu sahibi arkadaş ın asıl sorunu bence kızı kendisinin kıskanmış olması kendi gözünde büyütmüş olayları..İşin ilginç yanıı görüşmeme isteklerine bu çifte nasıl açıkladılar yahuu ben olsam utanır çekinirim yanii önce nikah şahidin yap sonra vebalı gibi kaç :1:

Siz ve sizin gibi düşünenlerin fikrine de saygı duyuyorum arkadaşım ama ben bu kişi ile ilgili fikirlerimde zaman içinde hiç de yanılmadığımı gördüm. Bu şekilde yorumlamanıza da saygı duyarım. Zaten benim yerime geçip de neredeyse gelinlik giymesini beklemeye varacak şeyler düşünmeniz bana mantıksız geliyor. Buraya bu yazıyı yazdığımda herkesin bana inanmasını sağlamak gibi bir amacım yoktu ki.
Ben yaşadığımı biliyorum ve bilen de bilir. Siz siz olun evlenecek arkadaşlar benim yaptığımı yapmayın çünkü bu tür insanlar (sizden hoşnut olmayan bir akrabanız bile olabilir )bir anda sizin eltinizle, görümcenizle, kayınvaldenizle samimi olabiliyorlar. Ne için olduğunun tek nedeni kendi egolarını tatmin etmek için tabii ki...
Eşimle eşi aynı yerde çalıştıklarından ve eşinin de eşime karısıyla ilgili dert yanmasından olayları daha rahat açıklığa kavuşturduk.
Çok şükür biz eşimle çok mutluyuz ve bizi seven insanlarla daha güvenilir dostlarla sağlıklı ilişkilerimizi sürdürüyoruz.
Ben zaten kendimden başka kimseye kızmıyorum. Neredeyse hiç tanımadığım insanları bu kadar önemli bir günümde bu kadar yakınıma taşımak benim hatamdı.Nikah benim memlekette olsaydı belki çok daha farklı olurdu.
Yine de tüm yorumlar için teşekkür ederim. Bana destek olan tüm arkadaşlara da teşekkürler.

Eşimle evlenmeden önce, eşim beni çok yakın bir iş arkadaşı ve onun nişanlısıyla tanıştıracağını söyledi. Tanışma günü eşimin iş arkadaşı ve nişanlısı olan kızı çok sevdim . Kız çok cici bici , konuşkan sempatik birine benziyordu. Daha sonra onlar evlendiler. Gel zaman git zaman , eşimle benim evlilik günümüz yaklaştığında başka evli arkadaşlarımız olmadığı için onları nikah şahidimiz yapmayı düşündük. Daha doğrusu bu teklifi eşime ben yaptım ve o da kabul etti. Nikahımız düğünden önce ve aile ortamında oldu. Fakat nikah günümüzde sanki benim değil de onun nikahıymış gibi bir eda içerisine girdi bu kız. Tatlı diliyle güler yüzüyle bütün ailemi ve eşimin ailesini de adeta kendi çevresine topladı. Ben zaten günün heyecanından olsa gerek o gün sus pus oldum ve hiç bişey anlayamadım. Hatta o kadar ki nikahımda bir nikah şahidinin yapması gerekenden oldukça uzun bir konuşma yaptı ve herkes onu alkışladı. Kayınvaldem benden bişey istiyordu hemen o getirmeye kalkıyordu. Biri bana bir soru sorsa cümlemin devamını o alıp götürdü yani kısaca tüm ilgiyi üzerine topladı.
Eşim de bunları farketti . Hatta eşim bile bana ; sanki bu bizim değil de onların nikahı gibi oldu dedi.
Düğünümüze de mecburen davet etmek durumunda kaldık . Düğün günü de aynı zırvalıklar sürdü. Görümcemle yakınlaşmaya çalıştı. Yani öyle bir hale geldi ki bu kız; sanki benim kayınvaldem onun kayınvaldesi ,benim görümcem onun görümcesi gibi hareketler falan... Adeta beni saf dışı bırakmaya çalıştı. Ve malesef benim annem ve babam dışında herkes onun bu oyunlarına alet oldu. Başarıya ulaştı ve beni kendi düğünümde gölgede bıraktı. Üstelikte dışarıdan bakanlar kızın beni çok sevdiğini de düşünmüşlerdir. Çünkü beni çok seviyor ve benimle çok ilgileniyormuş gibi numara yaptı. Bana tatlım, canım gibi laflar falan...
Eşim de bunları farkedebildi ve onlarla görüşmeme kararı aldık. Ama biz görüşmesek bile uzun bir süre benim ve eşimin ailesiyle görüşmeye devam ettiler. Kimseye de bu durumumuzu anlatamadık. Ama içimde bir ukte gibi kaldı düğünümde yaptıkları:(
Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?

kıskançlık kokuları sezdim okurken:26:
kızın bu davranışları kendisnizi yetersiz hissetmenize neden olmuş..
anlam veremediğim nikahtan sonra aklınızı başınıza alıp bun olaylara izin vermemeliydiniz..
ilgi odağı siz olmalıydınız..

Ben de ilk başlarda böyle düşündüm. Ama daha sonra görümcemle benim arama nifak sokmaya çalıştı. Bana geldi görümcem için ,
'bence görümcenle fazla samimi olma seni üzebilecek birisi' dedi; sonra baktım ki kendisi ona nasıl yakın davranıyor. Görümcem de düğün günü kuaförde saçımız yapılırken kıza ; ben sana bayıldım ya evli olmasaydın biz seni düşünürdük demez mi! O anda kızın yüzündeki mutluluk ifadesine annem de ben de şahit olduk. Bu en basit örneği yaşadıklarımın. Tabi eşim herşeyi farkettiği için ablasını da bu konularda ciddi uyardı ama ben sadece onu kıskanan bir kız pozisyonuna düştüm.

Gerek bahsi geçen nikah şahidiniz,gereksede görümceniz haddini,sınırlarını bilmeyen insanlar belli ki...

Ne demek "sana bayıldım,evli olmasaydın biz seni düşünürdük " :20: Nasıl densiz bir laftır bu...

Neyse ki baştan fikir sahibi olmuşsunuz,bundan sonra ona göre davranırsınız.

Mutluluklar dilerim.

Ay her sayfayı okuyamadım ama dayanamıycam, saçını başını yolar eline veririm valla.. aaaaa herkes yerini bilmeli dimi ama :57:

İlginç bir konu...şahsen ben kendine güvensizliğin sizde olduğunu düşünüyorum...
Düğünde gelinin önüne geçilebilir mi...geçilebilir...bizzat ben kendim yaşadım...
sen gelinden daha güzel olmaya utanmıyor musun demişti mnisafirlerden biri bana...ben asla ondan güzel olamam...o daha gencecik beyazlar onun üstünde ve bu onun gecesi demiştim...
hatta gelinin akrabalarından biri bu sülaleye gelmiş geçmiş en güzel gelin sensin demişti...gülümseyip geçmiştim...
olabilir...
ama bu dert değildir...kendine güvenen insan bunu kaale almaz...
görmez bile...
kendisiyle meşguldür gelin, eşiyle, onu gelinlik içinde gördüğünde gözleri dolu dolu geceyi bitirecek olan anne babasıylas...
kaldı ki bir kere gördüğünüz insanı nikah şahidi yapmanız ne yaman bir çelişki...
hem nikahınıza ayrı sonrasında düğününüze ayrı davetiye mi dağıttınız ki ayrıca davetiye verdiniz kadına...
ne münasebet eşinizin ailesiyle samimi olması filan...
amann anlayamadım ben bu konuyu vesselam...

Back
X