• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün günümde yaşadıklarım ve siz olsaydınız ne yapardınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aglot
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu tip insanların tek derdi, kendilerini baskalarına da begendirmek, sevdirmektir. Tüm ilgi onlara yönelsin, herkes onları konussun hep onlardan bahsetsinler bla, bla, bla..
Görümcenizin öyle birsey demesi, onun da nasıl bir karaktere sahip oldugunu acıkca belli ediyor aslında, cünkü iyi niyet sahibi olan bir insan, öyle bir günde, o sekilde konusmazdı!

Arkadaşlar zaten bu kızın bir de eltisi varmış. Ona neler yaptığını kendi ağzıyla anlattı ki ben korktum. Eşi de eşime karısının durmadan yalan söylediğinden ve bundan bir türlü vazgeçmediğinden bahsetmiş. Bana bile banyo aksesuarlarını 200 liraya aldığını söylemişti ki sormadığım halde. Eşi de eşime duyurmadan ' yok abi öyle bişey 100 lira bile vermedik demiş'. Aslında kız hasta gibi bişey. Ama benim tek sorunum nikahımda ,düğünümde , en güzel günlerimde yerime geçmeye çalışmasıydı.

Ben de ilk başlarda böyle düşündüm. Ama daha sonra görümcemle benim arama nifak sokmaya çalıştı. Bana geldi görümcem için ,
'bence görümcenle fazla samimi olma seni üzebilecek birisi' dedi; sonra baktım ki kendisi ona nasıl yakın davranıyor. Görümcem de düğün günü kuaförde saçımız yapılırken kıza ; ben sana bayıldım ya evli olmasaydın biz seni düşünürdük demez mi! O anda kızın yüzündeki mutluluk ifadesine annem de ben de şahit olduk. Bu en basit örneği yaşadıklarımın. Tabi eşim herşeyi farkettiği için ablasını da bu konularda ciddi uyardı ama ben sadece onu kıskanan bir kız pozisyonuna düştüm.

Görümcenin yaptığı da halt yemek yani,böyle bişeyi düşünmesi bile ayıpken bi de sizin yanınızda söylemesi:57:

Görümcem zaten annemin yanında nasıl böyle bir laf etti hala anlayamıyorum. Ona çok kızdım ve hala kırgınım . Ben ve annem o gün olanları sakinlik ve olgunlukla karşılamasak ortalık çok karışabilirdi. Eşim hala ablasına bu konuda çok kızıyor. Bir anda patavatsızlık etti ama böyle bir insanın eline de çok büyük bir koz verdi. Bu konuyu kayınvaldemle konuştum benden kızı adına özür diledi. Ama işte söylenenler unutulmuyor.

"Yırtık" arkadaşınız belki nifak sokmak amacıyla söylemiş ama görümceyle mesafeli olma konusunda ben de aynı düşüncedeyim.Saygısızlık etmeyin ama mesafenizi de koruyun bence.

Bence durum tamamen sizin paranoyanız.. Bazı insanlar vardır, sosyal zekaları yüksektir, iletişim becerileri ile girdikleri her ortamda ilgi odağı olurlar.. Kadın bunlardan biri diye, onu kötü niyetli olarak yorumlamanız, tamamen sizin algı dünyanızın hatası bana kalırsa..

Peki arkadaş bu konu hakkında eşiyle bişey paylaşmadığı halde,eşinin de durumu farketmesi? Her ikisi de mi paranoyak sizce? Hem de aynı konuda? :31:

Bence durum tamamen sizin paranoyanız.. Bazı insanlar vardır, sosyal zekaları yüksektir, iletişim becerileri ile girdikleri her ortamda ilgi odağı olurlar.. Kadın bunlardan biri diye, onu kötü niyetli olarak yorumlamanız, tamamen sizin algı dünyanızın hatası bana kalırsa..

noktasına virgülüne kadar size katılıyorum.

Arkadaşlar zaten bu kızın bir de eltisi varmış. Ona neler yaptığını kendi ağzıyla anlattı ki ben korktum. Eşi de eşime karısının durmadan yalan söylediğinden ve bundan bir türlü vazgeçmediğinden bahsetmiş. Bana bile banyo aksesuarlarını 200 liraya aldığını söylemişti ki sormadığım halde. Eşi de eşime duyurmadan ' yok abi öyle bişey 100 lira bile vermedik demiş'. Aslında kız hasta gibi bişey. Ama benim tek sorunum nikahımda ,düğünümde , en güzel günlerimde yerime geçmeye çalışmasıydı.

Ayyyy..
Nikah gününde nikah memurunun size sorduğu soruyu o mu cevapladı?
Düğününde senin yerine geçmeye çalışıp gelinlik mi giydi?
Siz bu kızı kıskanıyorsunuz başka açıklaması yok.

çok uyuz bi tip
ben olsam boğmuştum yaa
senin gününde resmen gelinin önüne geçmeye çalışmış
kıskanıyorsun diyenler empati kurun biraz bence

noktasına virgülüne kadar size katılıyorum.

Ayyyy..
Nikah gününde nikah memurunun size sorduğu soruyu o mu cevapladı?
Düğününde senin yerine geçmeye çalışıp gelinlik mi giydi?
Siz bu kızı kıskanıyorsunuz başka açıklaması yok.

:27::27::27:

Siiip diye olayi cözmüssünüz

Peki arkadaş bu konu hakkında eşiyle bişey paylaşmadığı halde,eşinin de durumu farketmesi? Her ikisi de mi paranoyak sizce? Hem de aynı konuda? :31:

Sizin savınıza göre de, kadın, kadının kocası, konu sahibinin eşinin tüm ailesi anormal o zaman?

Ayrıca konu sahibinin düğün ve nikahıyla ilgili hatırladığı tek şeyin bu kadın olması, sizce normal bir durum mu?

Son düzenleme:
çok uyuz bi tip
ben olsam boğmuştum yaa
senin gününde resmen gelinin önüne geçmeye çalışmış
kıskanıyorsun diyenler empati kurun biraz bence

Geçerli örnek verir misiniz ?
Kuaförde görümcesinin böyle bir şey söylediğine innamıyorum.
Nikahında madem sinir oldu.
Arkadaşı ile birlikte neden kuaföre gitmiş.

ben ve eşim hem kuzenimin hem de eşimin çok yakın bir arkadaşının düğünlerinde sağdıç idik.

her iki düğünde de eşim organizasyon, al-ver, sorunları hallet ile uğraşır iken ben de konuklarla ve ince detaylarla ilgilenmiştim.
bunu yaparken amacımız gelin ve damatları rahatsız etmek değil tam tersine tüm sorunlardan uzak mutlu ve huzurlu bir düğün geçirtmek idi.
tabii ki de bütün bunları güler yüzle (hatta bazen yapmacık ve zorki bir gülümseme ile) yaptık ki aksi zaten düşünülemez idi.

kimbilir belki sizin arkadaşlarınız da bu sebeple ilgilenmişlerdir sizinle..?
belki içlerinde yoktu bir kötü düşünce.
görümcenizin kuaförde dediği laf ise sadece kendi patavatsızlığı...

görüşüp görüşmemek elbette ki sizin tercihiniz ancak buradan anlattıklarınızda görüşmemenizi gerektirecek bir şey bulamadım ben.

(evindeki eşyalar ile ilgili farklı fiyat söylemesi de belki eşinin ya da kendi ailesinin süse püse ne kadar çok para harcadıklarını bilmelerini istememiş olmasından olamaz mı? -ben de banyomdaki çöp kovasına dünya para verdim ama eşim sorduğunda bile o fiyatın yarısını söyledim. hoş koçtaş'ta gördü fyatını ama olsun...- o da onların kendi iç sorunu...)

bazı insanların enerjileri yüksektir,dikkat çeker..
ama bazıları da özellikle takdir toplama, ilgi çekme çabasına girerler..
ikisini birbirinden ayırt etmek gerekir..

Nikah şahidinin konuşması normal midir.
ben bilmiyordum gerçekten
Hiçbir nikah davetinde böyle bir konuşma yapıldığını duymadım.
Bu kadının yaptığı bana göre düpedüz ilgi çekmek.
Yalanları falan da olduğuna göre, iki kişinin arasını bozmaya çalıştığına göre kişilik bozukluğu olmalı.
Ve bana biri gelini yanında bekar olsan seninle evlendirirdik diye bir laf edecek ben de gülüp geçeceğim.
Böyle bir hadsizliğe asla müsade etmez ve onu söylediğine pişman ederdim.

Arkadaşlar benim için yorumlarınıza teşekkür ederim. Bana katılan katılmayan herkese. Tabi ki herkees kendi yaşadığını bilir. Benim ailem annem ve hatta babam bile bu durumu farkettiler. Daha sonra diğer akrabalarım da farkettiler. Ama ilk bakışta insanların algılayamaması doğal bir durum. Yakın bir arkadaşım bana ' ya o nikah şahidi kız neden o gün öyle o kadar ön plandaydı ?' diye sordu bana. Çünkü bizim çağırdığımız insana, nikah şahidimiz yaptığımız insana kimse bir anda kötü gözle bakmıyor. Benim bile anlamam zaman aldı olanları. O anda içinde bulunduğum durumdan neyin ne olduğunu idrak bile edemedim. Şaşkınlık içinde izledim herşeyi. Ben bu insandan nefret de etmiyorum. Sadece kendime kızıyorum. Üstelik ben onunla bir yarışa girmeyecek kadar kendime güvenen bir insanım . Başka zaman olsa böyle durumları çok güzel idare edebilirsiniz. Ama bu sizin en heyecanlı ve özel gününüz işte benim demek isteğimde buydu. Evlenecek bayanların başına gelebilecek şeyler bunlar. Düğününüzde sizi çekemeyen vs.. insanları mümkün olduğunca uzaklaştırmaya dikkat edin bence.

Arkadaşlar benim için yorumlarınıza teşekkür ederim. Bana katılan katılmayan herkese. Tabi ki herkees kendi yaşadığını bilir. Benim ailem annem ve hatta babam bile bu durumu farkettiler. Daha sonra diğer akrabalarım da farkettiler. Ama ilk bakışta insanların algılayamaması doğal bir durum. Yakın bir arkadaşım bana ' ya o nikah şahidi kız neden o gün öyle o kadar ön plandaydı ?' diye sordu bana. Çünkü bizim çağırdığımız insana, nikah şahidimiz yaptığımız insana kimse bir anda kötü gözle bakmıyor. Benim bile anlamam zaman aldı olanları. O anda içinde bulunduğum durumdan neyin ne olduğunu idrak bile edemedim. Şaşkınlık içinde izledim herşeyi. Ben bu insandan nefret de etmiyorum. Sadece kendime kızıyorum. Üstelik ben onunla bir yarışa girmeyecek kadar kendime güvenen bir insanım . Başka zaman olsa böyle durumları çok güzel idare edebilirsiniz. Ama bu sizin en heyecanlı ve özel gününüz işte benim demek isteğimde buydu. Evlenecek bayanların başına gelebilecek şeyler bunlar. Düğününüzde sizi çekemeyen vs.. insanları mümkün olduğunca uzaklaştırmaya dikkat edin bence.

peki bir de şöyle düşünelim
belki de aslında bu kadar büyütecek şeyler yaşanmamıştı ama "etrafınızdaki"lerin telkinleri ve dedikleri yüzünden şu anda böyle düşünüyor olabilirsin değil mi?

ön plandaydı derken neden bahsediyorsunuz?
yani ne yaptı da gelini ve damadı arka plana attı?

görumceye bak allah uzak gotursun boylelerını :19:
ıcımden cok farklı seyler yazmak gelıyor ama bura herkese acık bı ortam neyseeeeeee:51:

o zaman böyle bir insanı niye nikah şahidin yaptın

nikah ve düğünden sonra o kişilerle bir daha görüşmediğinize göre demek ki nasıl bir insan olduğu hakkında önceden az çok fikir sahibiydiniz.

hasta olduğunu düşündüğün , eltisini çeşitli fenalıklar yapan, yalancı birini niye nikah şahidin yaptın.

Arkadaşlar çünkü benim nikahım düğünümden önce oldu ve arkadaşlarımın çoğu nikaha katılamadılar mesafe yüzünden. eşimin arkadaşlarından da tek evli olan çift onlardı.Genç ve yeni evliler düşüncesiyle bir hoşluk olur diye düşünmüştüm. ilk gördüğümde de kız bana çok samimi gelmişti. Böyle şeyler yapacağını hiç düşünemedim.
Benimle bir kahve makinesini kullanamadım diye dalga geçti ve azarlar gibi hareketler yaptı kimsenin görmez tarafından, insanların yanına çıkınca da tatlım canım gibi laflar...
Ya hangi birini anlatayım size. Görümcemi evine davet etmeler , gel bizde kal demeler...
Onu bunu bilmem ,ben hiç bir arkadaşımın düğününde onun önüne geçecek hareketlerde bulunmam.
Bu insanların özel günü... üstelik de arkadaşımın görümcesi bana seni alırdık diyecek ben de bunu duyup sevinip onunla samimiyetimi ilerletmeye çalışacağım. Ya arkadaşlar ben böyle bir durumda arkadaşım adına üzülürüm ve hatta olur mu derim , arkadaşımı savunurum.
Ben bu kızı nikahımdan önce 1 kere gördüm. Kıskanacak kadar tanımıyorum bile. Ama o bana kendini nikah ve düğünümde yaptığı hareketlerle çok güzel tanıttı.

Yok artık düğün günü kuaförde gelinin yanında dediğine bak.Görümcek işte.Olay çıkarırdım valla öyle bir şey duysaydım.Sen yine de görümcenle fazla samimi olma.İyi ki eşin anlamış durumu hayatınızdan çıkarmışsınız o insanları.

Back
X