• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün hazırlığı

Lipbalmi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
405
82
643
meraba arkadaşlar.. Daha önce de forumu takip eden üyelerden biriyim. Bu ara aklıma takılan bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. ben yeni evlendim ve evlilik hazırlıkları, nişan sürecinde hakikaten çok sıkıntılı anlarımız oldu. 3 yıl flört ettik sonra nişan ve düğün.. herşey çok güzel olsun istedim emek verdim ama tabi olduğu kadar. herşey dört dörtlük olmadı. biryerlerden bişeyler çıktı gerek aile gerek eşim bazı isteklerimi yapmadılar.. bazen ben çok dikbaşılık yaptığım için sıkıntı zorluk yaşadım.. o zamanlar çok kavga ettik çok birbirimizi kırdık... güzel zamanlarım da oldu tabi çok şükür öyle ya da böyle atlattık geriye anıları kaldı.

fakat gelgelelim çevreme bakıyorum da bu sene özellikle biçok arkadaşım evlendi düğün yaptı. sanki herkesin herşey sütliman gidiyor.. 4-5 ay önce yeni ilişkiye başlayan arkadaşlarım bile önümüzdeki aylarda evleniyorlar, hemen evlenme teklifi aldılar. çarçabuk herşeylerini aldılar tamamladılar.. hazırlıkları gayet güzel gidiyor. ve bu süreçte hiç kavga etmediklerini söylüyorlar.. ben de şahit oluyorum buna yalan değil yani...eşime söylediğimde de diyor ki '' ne var bizim de herşeyimiz güzel oldu''...ama benim aklıma yaşadığımız sıkıntılar geliyor hep. düğünde yaşanan aksilikler, kırılan darılan akrabalar, kına gecesii dışarıda yapamamam evde yapmak zorunda kalmam vs.. ama çevremdeki kızların her istediği oluyor. kına geceleri, beştaşlar vs..biraz kıskanıyorum sanırım ama asıl olarak şaşıyorum. genede bu dönemde herkes az da olsa sıkıntı yaşar yoksa bizde mi sorun vardı.. bu düşünceler artık eşimi de mutsuz etmeye başladım sürekli düşünüyorum.. ne yapmalıyım bunu yenmek için bilmiyorum..evliliğiem gölge düşsün istemiyorum.

meraba arkadaşlar.. Daha önce de forumu takip eden üyelerden biriyim. Bu ara aklıma takılan bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. ben yeni evlendim ve evlilik hazırlıkları, nişan sürecinde hakikaten çok sıkıntılı anlarımız oldu. 3 yıl flört ettik sonra nişan ve düğün.. herşey çok güzel olsun istedim emek verdim ama tabi olduğu kadar. herşey dört dörtlük olmadı. biryerlerden bişeyler çıktı gerek aile gerek eşim bazı isteklerimi yapmadılar.. bazen ben çok dikbaşılık yaptığım için sıkıntı zorluk yaşadım.. o zamanlar çok kavga ettik çok birbirimizi kırdık... güzel zamanlarım da oldu tabi çok şükür öyle ya da böyle atlattık geriye anıları kaldı.

fakat gelgelelim çevreme bakıyorum da bu sene özellikle biçok arkadaşım evlendi düğün yaptı. sanki herkesin herşey sütliman gidiyor.. 4-5 ay önce yeni ilişkiye başlayan arkadaşlarım bile önümüzdeki aylarda evleniyorlar, hemen evlenme teklifi aldılar. çarçabuk herşeylerini aldılar tamamladılar.. hazırlıkları gayet güzel gidiyor. ve bu süreçte hiç kavga etmediklerini söylüyorlar.. ben de şahit oluyorum buna yalan değil yani...eşime söylediğimde de diyor ki '' ne var bizim de herşeyimiz güzel oldu''...ama benim aklıma yaşadığımız sıkıntılar geliyor hep. düğünde yaşanan aksilikler, kırılan darılan akrabalar, kına gecesii dışarıda yapamamam evde yapmak zorunda kalmam vs.. ama çevremdeki kızların her istediği oluyor. kına geceleri, beştaşlar vs..biraz kıskanıyorum sanırım ama asıl olarak şaşıyorum. genede bu dönemde herkes az da olsa sıkıntı yaşar yoksa bizde mi sorun vardı.. bu düşünceler artık eşimi de mutsuz etmeye başladım sürekli düşünüyorum.. ne yapmalıyım bunu yenmek için bilmiyorum..evliliğiem gölge düşsün istemiyorum.

sen sorun yaşadın diye herkes sorun yaşayacak degil ki
neden takıntı yaptınki bu kadar
sonuçta olmuş bitmiş
ne kendini nede eşini üzme

merhaba canım.öncelikle hayırlı olsun evliliğin,allah mutluluk versin.

düğün hazırlıklarına gelince,herkes herşeyi aynı yaşayacak diye bi kural yok.herkesin kendi kısmeti ve kaderi var.ve sana şunu söylemeliyim ben 6 yıllık evliyim ve zaman geçtikce bunların basit şeyler olduğunu,önemli olan eşinle anlaşıp huzurlu bir yaşam sürmek olduğunu anlıyorsun.gerisi yalan oluyor.Tabi içinde kalıyor insanın.Benimde içimde kalan çok şey olmuştu.Ama sonuçta beş taşa sarılıp yatmıyorum,kocama sarılıp yatıyorum.Önemli olan bundan sonrası yani.Eşin seni sevsin,saysın kimseye ezdirmesin,her an arkanda dimdik dursun gör bak o zaman beş taşı falan düşünemiceksin.

Biraz uzun oldu sanırım ama takma bundan sonra bunları kafana.hem o arkadaşlarınada ben pek inanmıyorum.her çift evlilik sürecinde gerilir.

3 sene oldu düğünüm olalı hala yaşadıklarımı unutamıyorum...seni anlayabiliyorum..sana yaşattıkları aklının bir yerinden aniden pörtleyiveriyor..
aslında herkes birşeyler yaşıyor...benimde dışardan bakan böyle olmadığını düşünüyordu ben kimseye anlatmadım.
eminim o herşey mükemmel gibi görünen arkadaşlarında öyledir ama sana bildirmezler.

Tutulmayan sözler verilen vaadler..söylenen acı sözler...Unutmaya çalış ben öyle yapıyorum..Bunları düşünerek ancak kendi psikolojine ve evliliğine zarar verirsin arkadaşım. Sana tavsiyem bunları düşünmeye başladığın an kendine bir meşkale bul kafanı dağıt..

huzur-huzur-huzur

bu kadar basit şeyler yüzünden neden en güzel günlerini mahvediyorsun ki!
kimimizin düğünü mükemmel oldu ki hangi birimizin her isteği oldu mutlaka eksik olan yapılmayan yada yapılamayan şeyler olmuştur
bunlar için huzur bozmak doğru değil
zamanla herşey düzelir söylenen sözler unutulur, dargınlar barışır eksikler tamamlanır ama amin ol bu başlarda kaybedilen huzur, mutluluk asla geri gelmez...

misal bazı insanların huyu böyledir. dışarıdaysak, bir işimiz varsa, ortak bir sorumluluğumuz varsa birbirimize deli gibi uyuz oluyorsak erkek arkadaşımla biz bunu dışarı hiç yansıtmayız. dışarıda bizi bir kere atışırken gören insan olmadı, hep sevgi dolu geldik sevgi dolu gidiyoruz. ha ama eve gireriz o kıyamet bir kopar yer gök inler.

buradan neye gelmeye çalışıyorum, bazı çiftler ve bazı kadınlar dışarı bir şeyleri yansıtmayı sevmez. iyi de olsa kötü de olsa. siz bunların büyüsüne, hilesine kapılmayın. her insan her konuda olmasa da bazı mevzularda anlaşmazlığa düşer. siz de herhangi bir x konusunda değil de bu konuda uzlaşamamışsınız. bunu böyle değerlendirmeye çalışın.

düğün konusuna gelince, erkekler için masraf ve kalabalık olarak değerlendirilen bir etkinlik düğün genelde. nadir erkek sever, çoğu erkek sesini çıkarmadan uyum sağlar, bir kısmı da duygularını olduğu gibi belli eder. bir erkeğin tam olarak bu hazırlıklar konusunda ekstra ilgili olması ya da zevk alması zaten çok olası değilken niye alınıyorsunuz? o ne anlasın. güzel oldu ya diyor, yalan söylemiyor ki o o kadar anlıyor, ona göre güzel olmuştur.

diğer kızların her istediği oluyor diye de çocukluk etmeyin. kriterleriniz başkalarının ilişkileri olmasın kendiniz olsun. aksine ben içinde bulunmasam da düğün hazırlığı süreçlerinin çok sıkıntılı geçtiğini her yakınımdan duyarım. olur böyle şeyler allah başka sıkıntı vermesin.

Cevabı yazdıklarının içinde "BEN ÇOK DİKBAŞLILIK YAPTIĞIM İÇİN"
Herkersin süt liman geçmiyordur İster istemez telaş insanı geriyor.Bir de herkesin beklentileri,hayalleri,düğünden ne anladıkları,sabırları,hoşgörü sınırları farklı.Bir çift çok sinirlidir hoşgörüsüzdür,diğeri sakin.Birinin anası çok karışır,bir diğerinin hiç oralıklı olmaz.Birisi düğüne çok önem verir desinler olsun millete gösteriş olsun diye yaşar.Bir diğeri adet yerini bulsun diye.Bazı insan sadelikten hoşlanır nikah yapar,takıda da fazla gözü olmaz evlenir geçer.Yani o yüzden herkes düğün yapar ama herkesin düğünündeki gelin damat aynı değildir.Oyüzden kıyaslama yapmamak lazım.Bir de insanlar anlatmayabilir,üstünde durmaya bilir.Allah aşkına dört dörtlük düğün yapanlar çırağanda evlenenler pırlantalar mücevherler takanları da görüyoruz.Mutlu olmayıp boşandıktan sonra bir önemi kalmıyor.

misal bazı insanların huyu böyledir. dışarıdaysak, bir işimiz varsa, ortak bir sorumluluğumuz varsa birbirimize deli gibi uyuz oluyorsak erkek arkadaşımla biz bunu dışarı hiç yansıtmayız. dışarıda bizi bir kere atışırken gören insan olmadı, hep sevgi dolu geldik sevgi dolu gidiyoruz. ha ama eve gireriz o kıyamet bir kopar yer gök inler.

buradan neye gelmeye çalışıyorum, bazı çiftler ve bazı kadınlar dışarı bir şeyleri yansıtmayı sevmez. iyi de olsa kötü de olsa. siz bunların büyüsüne, hilesine kapılmayın. her insan her konuda olmasa da bazı mevzularda anlaşmazlığa düşer. siz de herhangi bir x konusunda değil de bu konuda uzlaşamamışsınız. bunu böyle değerlendirmeye çalışın.

düğün konusuna gelince, erkekler için masraf ve kalabalık olarak değerlendirilen bir etkinlik düğün genelde. nadir erkek sever, çoğu erkek sesini çıkarmadan uyum sağlar, bir kısmı da duygularını olduğu gibi belli eder. bir erkeğin tam olarak bu hazırlıklar konusunda ekstra ilgili olması ya da zevk alması zaten çok olası değilken niye alınıyorsunuz? o ne anlasın. güzel oldu ya diyor, yalan söylemiyor ki o o kadar anlıyor, ona göre güzel olmuştur.

diğer kızların her istediği oluyor diye de çocukluk etmeyin. kriterleriniz başkalarının ilişkileri olmasın kendiniz olsun. aksine ben içinde bulunmasam da düğün hazırlığı süreçlerinin çok sıkıntılı geçtiğini her yakınımdan duyarım. olur böyle şeyler allah başka sıkıntı vermesin.

evet çok güzel açıklamışsınız.. erkeklere göre gereksiz bir olay gibi.. benim sorunum aslında niye öyle oldu niye benim şuyum olmadı gibi değil de keşke eşimle birbirimizi bu kadar kırmasaydık diye üzülüyorum. ve sürekli kafamda geriye dönüp şunu şöle yapsaydım keşke bunu dinleseydim veya keşke x bana böyle tepki vermeseydi.. ama o kadar çok emek verip yorulmuşum ki o dönemde bunları düşünmeye planlamaya fırsatımız kalmamıştı. biyerlerden aksilikler yaşadık. çevremde genelde şanslı kızlar var :) hazıra konuyorlar. ya da belki bana göre daha zor durumda olanlar olsa da mutlu olmasını bilen insanlar var..

nişan-düğün birkez oluyor ve insan o anları mutlu hatırlamak istiyor,anlıyorum seni..bunda birazda maddi durum etkili oluyor..
ama olmuş,bitmiş artık üzülme önemli olan düğünden sonraki eşinle olan durumunuz,huzurunuz..
belkide senin yaptığın düğüne özenen başka insanlarda vardır..
mesela benim komşum gelinlik bile giymeden günlük yapılan bir işmiş gibi evlendirilmiş..babası yokmuş ailesinin maddi durumu iyi değilmiş.kızıda başta istememişler,gönül işte birbirlerinden vazgeememeişler..kızın ailesinin durumunu bilen erkek tarafıda hiçbirşeye dokunmamış ..eşya bile almamışlar..kendi odasında duran kilimi getirmiş,kvsinin eski atıl durumda duran kırık dökük yatak odası takımını getirmişler..birde eski kanepesi varmış..birkaçda minder.. buzdolabı bile yokmuş..piknik tüpünde yemek yapıyormuş..doğru düzgün tabağım,kaşığım bile yoktu diye anlatıyordu..zamanla eşi çalıştıkça hepsini yavaş yavaş yenilemiş,şimdi evde aldılar,durumları daha iyi..ama geçen yıl kayınbiraderi evlendi ister istemez onun düğününe iç geçirdi,ona göre herşeyi dörtdörtlükmüş....
halimize şükür etmekten başka bir şey gelmez insanın elinden..Allah aile huzurunuzun bozulmasına izin vermesin..

Son düzenleme:
evet çok güzel açıklamışsınız.. erkeklere göre gereksiz bir olay gibi.. benim sorunum aslında niye öyle oldu niye benim şuyum olmadı gibi değil de keşke eşimle birbirimizi bu kadar kırmasaydık diye üzülüyorum. ve sürekli kafamda geriye dönüp şunu şöle yapsaydım keşke bunu dinleseydim veya keşke x bana böyle tepki vermeseydi.. ama o kadar çok emek verip yorulmuşum ki o dönemde bunları düşünmeye planlamaya fırsatımız kalmamıştı. biyerlerden aksilikler yaşadık. çevremde genelde şanslı kızlar var :) hazıra konuyorlar. ya da belki bana göre daha zor durumda olanlar olsa da mutlu olmasını bilen insanlar var..

ileride de bugünler için keşke geçmişe takılıp eşimle aramı soğutmasaydım dememek için lütfen bırakın geçen geçmişte kalsın. üzmeyin kendinizi.

canım senden iyileri görüpde üzülüyosan,sana birde benım evlilik sürecimi anlatayımda gör....resmen oturup da benımle beraber ağlarsın...
diyceğim o ki;hayatta bazen her istediğimiz olmayabiliyor.esinizle beraber dügün fotoğraflarınıza baktığınızda içiniz ısınıyo ve gülebiliyosanız oda bişeydir.düğün günümüz bizim artık pes bu kadarda olurmu deyıp gelin damat birbirimize sarılıp aglamak üzere olduğumuz bi gündü.artık düşün fotolarda eşimin yuzü o kadar asık kı 3,5 yasınsadaki kızım diyo kı ;anne siz babamla tartıstınız mı babam sana niye böyle üzgün bakıyo diyo...o kadar yani.

insanın içinde mutlaka kalıyo haklısın.ama bunları düşünüpde en güzel günlerinize yazık etme bence.belkıde senın esinle birbirinize duyduğunuz ask cevrende gördüğün tüm çiftlerden daha büyüktür.bana kalırsa bunları mevzu edip ne kendini nede eşini üzme canım.çünkü sonucta oda hersey kusursuz ve senin istediğin gibi olsun isterdi bence.dediğim bibi en güzel günleriniz.tadını çıkar....:16::16::16:

insanın içinde mutlaka kalıyo haklısın.ama bunları düşünüpde en güzel günlerinize yazık etme bence.belkıde senın esinle birbirinize duyduğunuz ask cevrende gördüğün tüm çiftlerden daha büyüktür.bana kalırsa bunları mevzu edip ne kendini nede eşini üzme canım.çünkü sonucta oda hersey kusursuz ve senin istediğin gibi olsun isterdi bence.dediğim bibi en güzel günleriniz.tadını çıkar....:16::16::16:

çok teşekkür ederim canım ne güzel söylemişsin...

Eğer sadece bahsettiğiniz gibi ufak tefek şeyler yaşandıysa bu her düğün hazırlığında oluyor. Herkes bunu dışarıya yansıtmıyor. Her düğünde bir oturduğu yeri beğenmeyen akraba, alınmayan bir şey, çiftler arasında atışmalar oluyor. Tabi dört dörtlüktü mükemmeldi diyecek olanlar da vardır. Öyle olanlar da vardır ama 200-300 kişinin katıldığı bir organizasyon ve iki farklı ailenin birleşmesinden bahsediyoruz. Bir şeyler mutlaka çıkıyor. Ben de hiç sıkıntı yaşamadım diyeni duymadım açıkçası. Ama çıkan sıkıntılar umrumda değildi diyeni çok duydum. Misal davetiyeye cevap vermek diye bir şey vardır değil mi? Bir akrabamız tek tek herkesi arayıp gelip gelmeyeceklerini sormak durumunda kaldı, bir de sülalede adı çıktı. Hiç böyle şey görmedim böyle aranır mı falan diye. Tabi insanlar alışmış önden gelenin yer kaptığı mahalle düğünlerine. Çocuk olmasın dersin alınırlar, cevap beklersin alınırlar. Bazıları çekemez ağzından burnundan getirir. İnsanları mutlu edemezsin.
Düğünde birilerinden bir şey beklersen de bir hayal kırıklığı kesin oluyor. Şu alınmadı bu olmadı gibi. Benim gözlemlediğim bu. Ancak kendin alırsan bi sıkıntı yok yani kendin alırsan dört dörtlük oluyor demiyorum ama bütçen belli oluyor elindekiyle yetiniyorsun. Parayı başkası veriyorsa bu ona da bir şekil söz hakkı doğuruyor ve işte eşyanda, düğün mekanında, iiden fazla ses sıkıntı demek oluyor. Ha her şeyi kendin yapınca etrafta alınan eşyanın parasından haberi olmayan annemler aldı bilmiyorum diyen insanlar görünce azıcık sinir olabiliyorsun o ayrı :)

Ne güzel evlenmişsin sevdiğinle niye bunları sorun edip evliliğini tehlikeye atıyorsun, hayatını kendine zehir ediyorsun ki :19: Evet düğün nişan önemli şeyler hayatında bi kez oluyo ama sonuçta olmuş bitmiş o günlere geri dönemezsiniz o yüzden bunları düşünüpte tadınızı bozmaya gerek yok bence :20:.. Ufak tefek sorunlar oluyordur elbet herkeste ama büyütmemek gerek, bazı şeylerden fedakarlık edebilmek gerek, bazen maddi imkanlar her şeye yeterli olmuyor işte, evliliğinizin tadını çıkarın :21:

Eğer sadece bahsettiğiniz gibi ufak tefek şeyler yaşandıysa bu her düğün hazırlığında oluyor. Herkes bunu dışarıya yansıtmıyor. Her düğünde bir oturduğu yeri beğenmeyen akraba, alınmayan bir şey, çiftler arasında atışmalar oluyor. Tabi dört dörtlüktü mükemmeldi diyecek olanlar da vardır. Öyle olanlar da vardır ama 200-300 kişinin katıldığı bir organizasyon ve iki farklı ailenin birleşmesinden bahsediyoruz. Bir şeyler mutlaka çıkıyor. Ben de hiç sıkıntı yaşamadım diyeni duymadım açıkçası. Ama çıkan sıkıntılar umrumda değildi diyeni çok duydum. Misal davetiyeye cevap vermek diye bir şey vardır değil mi? Bir akrabamız tek tek herkesi arayıp gelip gelmeyeceklerini sormak durumunda kaldı, bir de sülalede adı çıktı. Hiç böyle şey görmedim böyle aranır mı falan diye. Tabi insanlar alışmış önden gelenin yer kaptığı mahalle düğünlerine. Çocuk olmasın dersin alınırlar, cevap beklersin alınırlar. Bazıları çekemez ağzından burnundan getirir. İnsanları mutlu edemezsin.
Düğünde birilerinden bir şey beklersen de bir hayal kırıklığı kesin oluyor. Şu alınmadı bu olmadı gibi. Benim gözlemlediğim bu. Ancak kendin alırsan bi sıkıntı yok yani kendin alırsan dört dörtlük oluyor demiyorum ama bütçen belli oluyor elindekiyle yetiniyorsun. Parayı başkası veriyorsa bu ona da bir şekil söz hakkı doğuruyor ve işte eşyanda, düğün mekanında, iiden fazla ses sıkıntı demek oluyor. Ha her şeyi kendin yapınca etrafta alınan eşyanın parasından haberi olmayan annemler aldı bilmiyorum diyen insanlar görünce azıcık sinir olabiliyorsun o ayrı :)

Size katılıyorum, mutlaka aksilik çıkacaktır. Oluyor yani, arkadaşımın evlilik aşamasında gelinliğinin düğün gününe yetişmesi, yatak odasının düğünden sonraki hafta teslim edileceği, koltuk takımının kirlenmiş, teşhir ürünü gönderilmesi vs. vs. gibi daha bir sürü küçük ayrıntı var. Biraz da şans sanırım, ama beklenti içine girip yaşanılan hayal kırıklığı konusunda size katılıyorum, çünkü benimde kendi babam dahil kimseden bir beklentim yok. Allahın izniyle herşeyi biz yapacağız, olduğu kadar demişler.. :ssz:

aksilikler mutlaka her düğünde olur herkesi memnun edemezsin
evet kimisi hazıra konar hiç o telaşı yaşamadan evlenir kimisi de her anı koşuşturmacayla geçirir
insanın herşeyin en güzelini de alabilmesi maddiyat
paran olmadığı halde "hayır illa da bu olacak" dersen tabi ki huzursuzluk çıkar
karşılıklı anlayış göstererek eldeki imkanların neyse kendine göre en iyisini alabilirsin
sen 2 bin liralık balayına çıkarsın bi başkası 5 bin liralık balayına çıkar
kıskançlık yapmak gereksiz kendini yorarsın

ama unutma ki iyi kötü kendine ait eşyası olmadan kayınvalide yanına taşınan
hiç balayına çıkamamış düğün sonrası takıları elinden alınmış vs. vs. bir sürü olumsuzluk yaşayan insanlarda az değil

ben de düğün öncesi iş haricindeki her dakikamda koşturdum ev/düğün hazırlıkları için şimdilerde hep "geçen sene bu zamanlar" diye anıyorum tebessüm ediyorum çok yorulmuştum ama iyiki de yorulmuşum insanın her zaman yaşayacağı koşuşturmaca değil çünkü :31:

bazıları altın kaşıkla dünyaya gelir,bazılarıda gümüş kaşıkla her düğünü olan kızın çok mutlu ve her isteği karşılanıyor olması mümkün değil zamane kızlar samimi ve dürüst değil sağ gösterip sol vuruyorlar, üzüntülerini sana anlatqacak değiller bunı bil

bak biz o kadar özendik istediğimizi yapmak için
neredeyse 7 sene flörtten sonra evlendik
ama öyle bir sıkıntı çıktı ki
ne düğün yapabildik, ne kına, ne balayı..

bence dört dörtlük olmasa da her şeyinizi yapmışsınız.
iyi yönlerini düşün mutlu ol...

Evliliğininize gölge düşmesini istemiyorsanız bu boş düşüncelerinizi bırakacaksınız.Şimdi düşünseniz herşey farklı mı olacak ? yooo.... eee o zaman ? olan olmuş herkes nasibini yaiar kim neye layıksa ne nasibiyse onu yaşar yaradan bunu layık gördüyse budur... bence eşinizi üzüp gereksiz vesveseler ve kıskançlıklarla mutluluğu kaçırmayın.Herşeyin lüks ya da eksiksiz olması değil mutluluğun eksiksiz olması mühim... kim ne yaşadı bilemezsiniz size anlatmadıkları vardır göstermeliktir falan filan harbi gereksiz üzüntüler bunlar şükretmek lazım

Back
X