- 15 Aralık 2014
- 108
- 135
- 303
- 32
- Konu Sahibi papatyalarlar
-
Borçla harçla düğün olmaz bence.Babana böyle bişey için bütçenin olmadığını söyle.Kafana silah dayayacak değil ya, yoksa yoktur yani çok istiyosa kendi ödeyip yapar.
Hangi şehirdesin?
Kaç kişi olucak ? Haftaiçi yaparsan senden istediği miktara komple yemekli düğün yapabilirsin .
Söyledim gerçekten. anlamıyo ki sürekli sürekli bunu söyleyip para lazım diyor. çalışıyorum ve her ay maaş aldığım için ben o parayı kesinlikle verebilirim diye düşünüyo. mesela diyoki düğüne daha 5 ay varmış, eşya parasını şimdiden mi düşüncekmişim. inanın şaka gibi sanki ha deyince bir anda alabiliyomuşum gibi. 5 ay boyunca para biriktirsem gene de herşeyi alamam. anlamıyor ya kesinlikle
istanbulda 200 kişilik olucak. ya onu bile arastırmadı, gittiği ilk yerden tutmuş hemen bize sormadan
Ne kadara anlamış fiyat olarak peki.Söyledim gerçekten. anlamıyo ki sürekli sürekli bunu söyleyip para lazım diyor. çalışıyorum ve her ay maaş aldığım için ben o parayı kesinlikle verebilirim diye düşünüyo. mesela diyoki düğüne daha 5 ay varmış, eşya parasını şimdiden mi düşüncekmişim. inanın şaka gibi sanki ha deyince bir anda alabiliyomuşum gibi. 5 ay boyunca para biriktirsem gene de herşeyi alamam. anlamıyor ya kesinlikle
istanbulda 200 kişilik olucak. ya onu bile arastırmadı, gittiği ilk yerden tutmuş hemen bize sormadan
Babanın yaptıgı çok saçma sırf gelene gidene hava olsun diye sizi borca zorlamaya Hakkı yok. İstemiyorum diyin param yok dünya masraf yaptık görmedinmi olmayan parayı sana nasıl vereyim diyin.
evet ya hiç düşünmüyor gerçekten hiçbir mantık yok ısrarında. bıktım ya inanın böyle olacağını bilsem sevgili sevgili takılırdım hala. ne kadar geç o kadar güzelmiş.Para konusunda düğünden sonra yardımcı olabilirim. Ha yok diyorsan da burda düğün yapmayız de. Baban senin çekeceğin zorluğu düşünmüyor da milletin ne yiyeceğini düşünüyor ilginç.
Zaten yemekli düğünlerde millet doymuyor, derdi milleti doyurmaksa tutsun bir aşçı kapının önünde yemek dağıtsın daha hesaplı.
temmuzdaTutsuun altıüstü kapora vermiştir kaç para vericek ki ? 200-300-500 ? Yakarsın kaporayı
1.si otellerle anlaşabilirsin mekanı kiralarsın yemekleri dışarıdan halledersin yada yine otele yaptırırsın
Düğün yapan restoranlarla anlaşabilirsin
Haftaiçi istanbulda o paraya istediğin yerde yaparsın yani düğün nezaman?
yaklaşık olarak böyle bişeyler söyledim, yemek yiyecekti ben yemiyorum diyip çıktı gitti sinirle.
evet ya hiç düşünmüyor gerçekten hiçbir mantık yok ısrarında. bıktım ya inanın böyle olacağını bilsem sevgili sevgili takılırdım hala. ne kadar geç o kadar güzelmiş.
temmuzda
ah keşke yapabilsem istediğim şekilde. beni dinleyen bile yok ki. aileler tanışırken benim mutfakta işim vardı, hemen ne, ne zaman, nasıl hepsini konuşup kararlaştırmışlardı bile. ceremesini ben çekiyorumdüğünü hem kendi şahşahaları için elaleme nisbet için isterler hem de maddi kısmında destek isterler
kusura bakma yaram var da bu konuda :)
canım gün senin günün
istediğin gibi yap
15 binNe kadara anlamış fiyat olarak peki.
ya uff işte bunları yapan baba olunca daha kötü oluyo. karşı taraf yapsa hiç bu kadar dert edinmezdim kendime. ama insanın kendi ailesi olunca çok kötüistedikleri kadar zorlasınlar
sen önce evinin eşyasını çeyizini tamamla .
evine girdikten sonra senin eksiklerin onların umrunda olmayacak .
bizde annemin zoruyla yemekli düğün yaptık
inan bi yaylı yatak istedim diye ne nankörlüğümü bıraktılar ne evlatliğimi . baza gardolabi felan istemedim bile düşün.
elalemin eski yatağında yatırdılar beni de kocan alsın iyisini alırmışsınız siz diye bide laf soktular .
o kadar maaşımın üzerine yatmakla kaldılar.
sakin benim hatamı yapma sakın
evini eksiksiz tamamla
düğüne derneğe boşuna para döktürme
Merhabalar arkadaşlar. Düğün masrafı ile ilgili derdim var sizlerin de fikrini almak istedim. yaza düğünüm var. nişanlımla memleketlerimiz ayrı olduğu için malesef hiç istemesem de aileler 2 düğün yapmakta kararlı. karşı taraf düğün ile ilgili kendine düşen herşeyi yapıyor. sorun benim babamda. bizim taraftaki düğün için illa yemekli olacak, memleketten gelenleri kuru düğüne getiremem bilmemne diyip yemekli bir düğün ayarladı ama ücretin bi kısmını 4-5 milyar kadar olan kısmını bana ödetmek istiyor. düğündeki takılarla vermeyi bile teklif ettim, ama ona şu an lazımmış. bu seferde, madem karşılayamayacaksa hiç yapmamasını söyledim ama dinlemiyor. bu arada bana sorun olan kısmı ise; ev tutmak, evi baştan aşağı dizmek, gelinlik damatlık düğünde ortaya çıkan diğer masraflar artık her ne olursa olsun hepsi nişanlımla benim üstümde. bütün bunlara ek olarak hiç istemediğim bir düğüne de zorlanarak para vermek istemiyorum. bu yaşıma kadar inanın onları hiçbir masrafa sokmamıştım. açıkcası biraz tartıştık bıktım para muhabbetinden artık. sizce ne yapmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?