Düğün masraflarının hepsini kendi kars8l

Bize aileler destek oluyor çok şükür ama olmasa bile ben sorun yapmazdım herhalde.. yoksa elden ne gelir ama varda yapmıyorlarsa orası ayrı tabi.

Kadın doğurmuş işte başka ne yapsın yemiş içmiş kenara atmamış ohhhh ne rahatttt ,

rahatlar işte ama azıcık ileriyi düşünse..uyanıklık yaptıklarını düşünüyolar,ondan kaçtık buna para vermedik diye hesap ediyorlar ama 10 sene sonra eli ayağı tutmayacak kim bakacak ona?
Azıcık maddi yatırım değilde bana manevi yatırım yapsalardı böyle olmazdı halimiz hiç..

Bu işlerde niyete bakılmalı bence. Benim kpeder yıllarca düz memurluk yapmış, tek memur maaşıyla geçinmiş. İki çocuk okuttular bir evleri var ankara gibi yerde... Kvalidem yıllarca dediğim gibi 3 bana 3 bilezik diğer oğluna yaptırabilmiş köşeye koymuş, düğünde 12.000 TL lik altın takıldı misafirlerden biz otele gittik düğünden sonra, ertesi gün geldik kv altın poşetine elini sürmemiş limonlupasta gelmeden açmam eline teslim ederim demiş. Eee gelen altınlar kvalidemin yıllarca düğünlerde taktığı altınlar, ben şimdi bu kadına daha fazla niye yapmadın diyemem. Bunu da yapacak gücü yok olsa yine niye yapmadınız demezdim niyete duruma bakardım. Benim annemler düğün zamanı yardım edemediler k.valideme de söylediler şimdi her ay 500 yardım yapıo annem durumu düzeldi emekli maaşı var artık. Şu ana kadar 6000 vermiştir. O zorluğunda bizim memeleketteki düğünü annemler yaptı takılanları da bana verdi. Yani bi bakmak lazım gerçekten gücü var mı yok mu beklenti içine girerken. Ailenin durumu yoksa canını mı alıcan. Ha ama şuna da karşıyım yukarda başına gelenler var 1 kuruş yardım etmediği gibi oğlundan para istemeler bişey aldırmalar düğün zamanı, düğünde takılanlara el koymalar çok yanlış niyetin kötü olduğunu gösteriyor.. Bi arkadaşta bahsetmiş çocuğunu evleniyo paranda var sen çocuğuna yardım yapmayıp 2. ev almak ne demek düğün zamanı ben anne olsam şahsen yüreğim dayanmaz. Herşeyi yapmasanda bi eksiğini al. NİYET çok önemli bu gibi durumlarda.

Durumu musit degilse aileden bir beklenti icine girilmemesi gerekiyor..
Esimde oyle yapti düğün icin yapilan maasraflari karsiladi..
Bu agayet normal canimm..
Bu zmanda borcsuz evlenmek cok zor

Maddi durumla ilgili bir durum.
Hem borç ödeyip hem de anne-baba bütçesine katkıda bulunan gençler var.
Diğer yanda da A dan Z ye herşeyi büyükler yaptığı halde, beklenti içinde olan gençler.
Maddi imkanları sorumluluk bilinci ile dengelemeyi başaranlar için hayat çok daha kolay oluyor.
Kolaylıklar ve mutluluklar dilerim.

Ben kvleri hiç zorlamadım onlarda bizim tarafı. Olur bir şekilde herşey dedik. Bir sürü eksiğim vardı evlendiğimde yeni yeni tamamlanıyor. Sevdiğim adam yanımda olsun gerisi boş dedim. benim için mal mülk eşya bunlar boş konu sahibi mutluluk huzur yoksa en iyi düğün en iyi ev en iyi eşya olsa nolur. Allah ağız tadı versin, huzur mutluluk versin önemli olan gerçekten bu. bak kaynım nişanlandı eltim onu da isterim bunu da isterim dedi durdu nasıl olucak durumu var mı demiyo. Bilmem şu kadar altın şurda düğün şurda şu olucak vs. Noldu şimdi x bana hesap yapıyo siz bunu istiyonuz bize de bunu yapıcanız diyor x diye şikayetleniyor saygı kalmadı. Eşime altınlarımı verdim şimdi hepsini yerine koyucam diyo yavaştan, borçlar bitti yapmaya başladı. Saygıyı kaybetmeyin en önemlisi bu geri herşey olur kızlar.

benimde sözlüm karşılıycak bütün masrafları.zaten karşılıycak bi babası yok.vefat etmiş.sözlüm herşeyini düşünür ama.birikimini yapmış altınlarını herşeyini en iyi şekilde hazırlamış tek başına.ailesinin durumu yoksa bişey bekleyemezsiniz ki onlardan da.nişanlınız düşünebilirmiş haklısınız ama düşünmemiş.durumunu herşeyini bilerek de tercih yapmışsınız bu saatten sonra boşuna bunlarla canınızı sıkmayın.ödenir biter gider.

durumları yoksa malesefki diyecek birşey yok

Kesinlikle düğün masraflarını kendinizin karşılaması taraftarıyım. Borç harç olsun ama kendiniz yapın hem ailelerin durumları da iyi değilse illa yardım etsinler demek olmaz gibi.mutluluklar

Bizde ytum dugun kina nisan olaylarini esimle birlikte yaptik simdi de cok sukur ikimizde çalışıyoruz ve oduyoruz. Borc odendikce insan esyalarinin kiymetini daha bir biliyor. Bence en guzeli boylesi zaten

biz de kredi çektik düğün için
eşyaları da karta taksitle aldık.
taksitler bitti, krediler de 6 aya bitecek inş.
pişman değilim böyle olduğu için
aileleri sıkıntıya sokmaya gerek yok.
takı yaptılar, ufak tefek çeyizlik olarak diyebileceğim bişiler yaptılar sağolsunlar.
zaten ikimiz de çalışıyoruz masrafa sokmanın alemi yoktu.

Cok sukur ben de kimsenin destegi olmadan evlendim
Esim herseyi tek basina yapti
Simdi bunun ne kadar avantajli oldugunu gorebiliyorum
Kapimizi kapadik iceride keyfimize bakiyoruz kimseye eyvallahimiz yok kimseye borclu degiliz kimsenin tribini cekmek zorunda degiliz kimseye minnet etmek zorunda degiliz
Ozguruz kisacasi ozgur
Allah olmayanlara da nasip etsin insallah

İnşallah biz de böyle deriz,mutluluğunuz daim olsun.

Calisan iki yetiskinsiniz dimi?
Siz oduyun beraber yapin dugunu nolucak ki? ?
Sizde birikim yapip destek olsaydiniz keske

cogunlukla erkekler öyle olmuyo canım ya o benim anam babam bana bisey yapmadı diye onlara eyvallahım olmıcanı nerden cıkardın dese yada pasa gibi gelip anası kurulsa napıcaksın cok gördük böyle anası babası bisey yapmıyo ama en kıymetli gene anaları oluyo

Sevgililik, nişanlılık karşındakini tanımak için sonuçta, en kıymetli anasını görenlerle evlenmesin kadınlar, çoğunluk böyleyse de azınlığın peşinde koşsun. Hayatında "en kıymetli kişi" olan adamla evlenip üstüne şikayet etmek saçma.

Adamın hayatında annesi, kadın arkadaşları/akrabaları, gelecekteki kızı/eşi ayrı ayrı kıymetli olacak ve dilinden de hareketlerinden de bu belli olacak ki ondan sonra evlenebileyim diyeceksin, başkasını ezen seni de ezer, başkasına aşırı kıymet verenin de sana ayıracağı kıymet kalmaz ama yok illa tipiyle, maddi durumuyla karar verecek olanların da evlenmeden önce böyle değildi şimdi anası, danası çok kıymetli oldu şikayetlerini ben anlamıyorum.

He bacım sana kumpas kurdular, hepsi rol yapıyordu da imzadan sonra maskelerini çıkardılar. Sen o sırada ne yapıyordun, ayyy çok seviyorum tam evlenilecek erkeeek!! diyordun. Kız kardeşini susturuyor, annesine laf ediyor, hiç normaldeki halini bileceğin kadın arkadaşı yok, olsa zaten "kıskançlıktan" hayatından çıkarırsın, ondan sonra bu koca neden böyle??, hep öyleydi, peki senin aklın neredeydi?

Burdakı yorumlara bakıyorum agzım acık kalıyor erkek aılesıne resmen damızlık muamelesı yapılıyor ne demektır yahu herseyı alacak kız evlatta erkek degıl mı emeklı olmus 50-60 yasında ınsan bır bırıkımı yok dıye hıce sayılır mı? Hangı evladın ıcı rahat eder 30-40 bin borca sokunca aılesını daha ne kadar yasayacaklar kı? Dusun su aılelerın yakasından yazık gunah
Bende evlenırken herseyımı calısarak almıstım ceyızım hazırdı esımle kredı cektık kalan mobılya beyaz esya dugunu kredı ıle yaptık 8 ay oldu kıradayız ıkımızde calısıyoruz ac bıle kalsak bırlıkte acız kuru ekmek yerız ama kımseye gıtmeyız huzurumuz yerınde bende nısanlıyken hıc bırsey yapmadılar evlendık yapmadılar kafaya taktım ne oldu huzurum bozuldu 70 yasındakı kp hala calısıyor yazık onada bız gencız onumuzde bır hayat var eksık olur tamamlarız fazla olur arttırız ama kımseye gıdıp sık bogaz etmeyız cok sukur elımız ayagımız tutuyor saglıgımız yerınde 1 sene daha borcumuz kaldı ama ona gore ayarlıyoruz kendımızı

Bazi arkadaslar dugunde takilan altinlarla odeyin borclarinizi demis ama mustakbel kayinvalidem iyiligimizi mi dusunuyo bilemiyorumda takilari bankaya koyup biz ev alirken verecekmis verdikten sonrada kislari gelip bizimle yasayacakmis bende dedim borclarin altindan kalkinmazsa takilarin bir kismi bozdurulur ona karismasinlar bari dedim. Valla nisanlimi cok sevmiyo olsam pek katlanmam bole durumlara o hep yapici beni kirmadan uzmeden biseyler yapmaya calisiyo bilemiyorum beni neler bekliyo
Aynen madem düğünü yapcaklar takılardan bi tanesine bile dokunmadan vermeleri lazım.. Borçların bi kısmı kapanır bari

Takının başka versiyonlarıda var mesela bağkur ödenmemiştir oğlunumn parasınıda yemiştir kaynana o altınlarla bağkur borcu ödenmiştir yoksa hapse girecektir
Aslında ben evlenen çiftler mutlaka herşeyini kendisi yapsın diyen biri değilim. Mesela benim durumum allah yardım eder de iyi olursa düğünden sonra borcunu da öderim çocuğumun annemde ben evlendikten sonra borç ödemiştir. Ama durumu olmaz canını da alacak değilsin ya yada yapmak istemez aile. Çift kendisi yapar. Ama artık sizin bu verdiğiniz örnek yada takıyı kredi çekip almak evlenince bunu yeni evli çifte ödetmek. Resmen adam kullanmak. Bu uyanıklar sırf para elde etmek için gelin alıyor sanırım. Birde benim bildiğim birşey varki gelin e nekadar para dökülürse okadar kıymetli oluyor. Biz kimse bize yatın birgün laf edemesin diye her yükün altına girdik ama utanmayan utanmıyor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…