- 22 Kasım 2014
- 875
- 387
- 73
- 36
Evlendikten sonra borç ödemek daha zor.. Nişanlınla alın eşyaları biraz ödemeye başlasın bakalım ödeyebiliyo annesi babası ne diyo, nişanlın sonuçta eve para veren biri ise normalde borcu olduğu için veremeyecek hale gelcek, sende kendi eksiklerini tamamla,evlenmek içinde acele etme madem durumları yok toparlanana kadar beklerim de bakalım ne dicek nişanlın
aynen dışarda yemeğe bile götüremez borç varken insan 5 tl 10 tlnin hesabını yapıyo, ve evliliğin en önemli zamanları ilk ayları, en güzel geçirmeniz gereken zamanları böle geçirmek istemezsiniz heralde
Benim çocuğum yok henüz ama ben de olduğunda bu şekilde yapmayı düşünüyorum, insan evladı için yaşıyo evladı olunca, kendi haline bırakanlara inanamıyorum resmen uyanıklık başka bişey değil, hemen sarılın krediye sonra ilk aylarda başlasın kavgalar sıkıntılar ayrılmaya kadar gidenler var, öle olunca ne dicekler naparsan yap mı? Tabiki hayır o zaman burunlarını sokacaklar mecburEşim 7 yıldır kızımız için birikim yapıyor ayda 250tl bankaya yatırıyoruz ya eğitim yada evliliği için kullanacağız bende bu paraları yemesini bilirim sonra ne diyecek damat anandan ne getirdin ,baban ne yaptı diye aşağlıyacak yeri gelince söyleniyor
Benim çocuğum yok henüz ama ben de olduğunda bu şekilde yapmayı düşünüyorum, insan evladı için yaşıyo evladı olunca, kendi haline bırakanlara inanamıyorum resmen uyanıklık başka bişey değil, hemen sarılın krediye sonra ilk aylarda başlasın kavgalar sıkıntılar ayrılmaya kadar gidenler var, öle olunca ne dicekler naparsan yap mı? Tabiki hayır o zaman burunlarını sokacaklar mecbur
Bizde herseyimizi kendimiz yaptık ama hiç kredi çekmedik. Nişandan 6 ay sonra evlendik bu sürede ki maaşı ailelere hiç vermedik. Gelinlik dağmatlık ev tutma vs herşeyi bu maaşları birleştirerek yaptık. Bu esnada tüm eşyalarımızı tek mağazadan aldık ayda 700 mağazaya borç vardı onuda nişanlı iken ödemeye başladık. Evlenince de kalanını ödedik. Düğün salon parası takılardan verildi. Aileler sadece takılarını taktı.
Burada tek müsade etmemeniz gerekn hani bazı uyanık dağmatlar alıyorlar kredi ile bilezikleri kv kp de kendisi almış gibi takıyor ele güne karşı herkes onlar aldı sanıyor sen evlenince onların sana düğün hediyesinin parasını ödüyorsun işte benim tek karşı olduğum bu.
Ama ev dir düğün dür evlenen çiftin karşılaşmasında problem yok. Hatta benim ailem düğün Çeyiz vs için daha çok masraf yaptı ama o dönem hiç bunları kafaya takmadım. Sonradan bir kaç yerde düğünü kendi yapmış gibi lanse eden erkek tarafını bir güzel bozdum tabi.
Ama etrafa böyle aktarmasalar hiç lafını etmezdim.
Burası Türkiye, burda herşey adetlere göre işler, eskiden beri gelen budur anne baba boynunun borcu olarak görür, görmeyenlerde kusura bakmasın uyanık kız tarafına bişey kaptırmama peşinde olanlar bencebende ailemden çevremden böyle gördüm insan evladı için yaşar benim annem de tatillerde gezmesini ya da mobilyasını v.s.değiştirmesini bilirdi ama hep birikim yaptı evlatlarına ...erkek kardeşim sıfır borçla evlendi, bu sayede ben de kardeşimde kirada oturmuyoruz,annem olmasaydı kimbilir ne zaman evlenirdi ve annem hep , anne baba olarak yuvasını açacağız boynumuzun borcu derdi...
Merhaba kızlar. Ben nişanlıyım yaza da nasip olursa düğünüm olacak insallah. Nişanlımla bugün konuşurken düğünün bütün masrafları içîn kredi çekeceğini düğünden sonra bunun hepsini kendisi ödeyeceğini söyledi. Yani ailesi hiçbir yardımda bulunmayacak aldıkları maas kendilerine zor yetiyor birde biz mi göz dikelim dedi maaşlarına dedi. Bende tabi hiçbîsey diyemedim sonuçta herkesin durumu belli insanların boğazına yapışacak değiliz. Ama kimse de evlenir evlenmez borç ödemek istemez ne bileyim benim bildiğim ailelerinde bi yardımı olmalı az çok. Sonuçta nişanlım tek erkek ve en küçükleri bu islerin olacagı da belli 5 senedir birlikteyiz köşeye biraz birikim yapılmamış ama durumları da belli hayat öyle gerektirmîş olmalı. Benim ailem abimin bütün düğün masraflarını karşıladı bir kuruş düğün masrafı bırakmadılar abime bilmiyorum iyi mi yaptılar pekte sanmıyorum. Benim düğün masrafları icin üzerlerine düsen herseyi yapmaya hazırlar. Ne bileyim bi yandan da düşünüyorum sonucta benim düğünüm ben alıcam herseyi kendi isteğime göre olacak eşyalar ben kullanıcam falan. Sonuçta ailelerle alınsa mecbur onlarında istedigi alinacak. Benim gibi böyle durumlar yasayan var mi kizlar siz neler yaptınız bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?