Düğün masraflarının hepsini kendi kars8l

O eskıden mıs aıleler yaparmıs dugunu ve eskıden genelde kv yanında oturluyomus o yuzden pek bı masraf ta olmuyomus halıyle.Ama gunumuzdekı evlılıklerde sıfırdan ev acılıp adan zye hersey alınıyo ve hayat malesef herkeze toz pembe dgılll.....Nısanlının aıleeının durumu ıyı olsa zaten yaparlar evltlarını sıkıntıya sokmazlar ama nısanlın ne guzel demıs bı aylıkları var demıs o aykıkka sıse esya alsalar onlar napcaklar dugunsen sonra gıdp ne yıyonuzne ıcıyonuz dıye sorcakmısınız hayır....Ama sız gencsınız cok calısıp ustesınden gelırsınz bıDe kendı dugununzu kendımız yaptık evımızı kendımız duzduk yanı ılla kv kp yapıcak dıe bı kaıde yok...

Bencede iyi fikir niye evlenipte sıkıntı çekeceksin birlesin paraları ,biriktirsin hazır olunca evlen yoksa her hafta sonu kaynanadasınız para yok diye dışarı yemeğe dahi çıkartmaz hayalindeki gibi evlilik olmaz

bizde birçok şeyi kendimiz aldık,yaptık..kimseden bi talebimiz beklentimiz olmadı.ama Allah razı olsun iki tarafta yardım etti güçleri yettiğince fazlasınıda istemedk.biz 6 ay öncesinden aldık mobilya beyaz eşya evle ilgili ne varsa.annemlerin,abimin,kuzenimin kredi kartlarından çektirdik hepsini ve her ay onlara ödedik.bide üstüne araba aldık düğünden 1 ay önce çok zorlandık ama düğün borcu çok şükür bitti.diyeceğim o ki elinizden geldiğince kendiniz yapmaya çalışın inan çok daha kıymetli oluyo herşey ve kimsenin karışma durumu olmuyo

aynen dışarda yemeğe bile götüremez borç varken insan 5 tl 10 tlnin hesabını yapıyo, ve evliliğin en önemli zamanları ilk ayları, en güzel geçirmeniz gereken zamanları böle geçirmek istemezsiniz heralde

Ben varim canim birebir ayni sen gibiyim
Ayrica nasil diyor insanlar tabiki kendiniz yapacaksnz haret ediyorum
Bi kere cocugun anne baba haklarindan biridir bu evladini evlendirmek
Imkani neyse o derece yardimci olurlar..
Bi birikim yapmaz mi insan
2 tirt yorgan verdiler(atacak yer ariyorum)
Benim ailem elinden geleni uapti
Eger seninkilerinde imkani varsa kendi vazifelerini yapsinlar
Birde evlenmek icin acele etmeyin madem
Esyalari alin biraz biraz odemeye baslayin
Benimde ailemdeki herkesin igneden iplige herseyi yapilip öyle evlenirlen o dönemde biz böyle evlendik
Hic bisey icin diretmedim
Esimin imkani böyleydi
Onu seviyordum yetiyordu (tabi puruzler oldu:)
Simdi kimsede karisamiyor
Beyaz esyami almaya gitmedim bile
Kendi bakti aldi vs vs
Normalde cok titiz herseyde aman aman yapam bi kizdim kuzenlerim,arkadaslarim şok yaşamîslardı
Sende seviyor ve evlenmek istiyorsan tavsiyemdir

ikiniz birlikte yapın sizin ailenizdende bir şey almayın birlikte ödersiniz. Herkesin adeti geleneği göreneği farklı..Bizde erkek tarafı aldı altınları şimdiki aklım olsa aileme 5 kuruş bir şey aldırtmazdım

bu arada ben kendi çeyizimi de kendim aldım hep.anneme babama hiç yük olmadım.atamam olur olmaz her ay bi eksiğimi aldım ve herşeyimi tamamladım iki yıl içinde hemde dört dörtlük.ikinizde çalışıyorsanız borçtan korkmayın bi şekilde bitiyor

bence senin ailen maddi yardım yapmaya hazır olduğu için aynı oranda onlar da yapsın diye istiyorsun. tamam maddi durumları yokmuş ama benimkilerin var napiyim yani onların da olsaymış gibi bi düşünce içerisindesin yanlış düşünce oldugunu da bildiğin için burada konu açtın. niye insanlardan yardım bekliyorsun, 5 senedir birlktesiniz de madem borca girmek istemiyordun sen evleneceğini bilmiyor muydun neden para biriktirmedin? insanlar hiç de mecbur değil sizin beklediğiniz düğünü eşyaları karşılamaya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşim 7 yıldır kızımız için birikim yapıyor ayda 250tl bankaya yatırıyoruz ya eğitim yada evliliği için kullanacağız bende bu paraları yemesini bilirim sonra ne diyecek damat anandan ne getirdin ,baban ne yaptı diye aşağlıyacak yeri gelince söyleniyor

onlar yapmıyorlarsa siz de ailenize yaptırmayın bırakın 1 yıl daha ertelensin nikah ne olcak ki,ben 28 yaşındaydım eşimle tanıştığımda baktım ailesinin umurlarında degil nişanıda nikahıda 2 yıl sonra yaptım...bu arada paramızı biriktirdik evimizi düzdük herşeyimizi kendimizi yaptık...takılarımda bana kaldı en azından...bu arada hiçbirşey içimde kalmadı herşeyim istediğim gibi oldu kimseye sormadım,karıştırmadım...

Bu deirde borçsuz evlenen kaç kişi var?
Evliliğin ilk yılları da borç da olsa güzel geçecekse geçiyor. Önemli olan iki kişinin birbirine olan davranışı, saygısı sevgisidir. Gerisi fasa fiso...
Anne baba bu devirde evladını okuyütmak iş güç sahibi yapmakla yükümlüdür. Evlenmeyi de bir zahmet kendi becersin.

Benim çocuğum yok henüz ama ben de olduğunda bu şekilde yapmayı düşünüyorum, insan evladı için yaşıyo evladı olunca, kendi haline bırakanlara inanamıyorum resmen uyanıklık başka bişey değil, hemen sarılın krediye sonra ilk aylarda başlasın kavgalar sıkıntılar ayrılmaya kadar gidenler var, öle olunca ne dicekler naparsan yap mı? Tabiki hayır o zaman burunlarını sokacaklar mecbur

Evlendikten sonra aile yardım yapmadığı gibi para yardımı beklemesi evliliğl yıpratıyor bu çoğu ailede bu dert var az da değil yani

Düğün çok gereksiz değil mi bu durumda ? Yarısını tanımadığınız %90ı ile samimi olmadığınız bşr grup însanla bir gece geçirmek îçin yeni hayatınıza borç içînde başlayacaksınız. Bence sadece nikah yapın. Sonrada çok yakınlarınızla güzel bîr yere gidin. Hem paranız size kalır hem çok daha keyifli bîr düğün günü geçirirsiniz.

bende ailemden çevremden böyle gördüm insan evladı için yaşar benim annem de tatillerde gezmesini ya da mobilyasını v.s.değiştirmesini bilirdi ama hep birikim yaptı evlatlarına ...erkek kardeşim sıfır borçla evlendi, bu sayede ben de kardeşimde kirada oturmuyoruz,annem olmasaydı kimbilir ne zaman evlenirdi ve annem hep , anne baba olarak yuvasını açacağız boynumuzun borcu derdi...

Aileler normalde ellerinden geldiğince çocuklarına yardım ederler, etmeliler. Okutmuş büyütmüş daha birşey yapmak zorunda değil demek çok yanlış. Ha maddi durumu gerçekten çok zorluyorsa, verecek parası yoksa anlayışla karşılanabilir.

Ancak benim yaşadıklarım gibi,

Evlat ayrımı yapılıyorsa (düğün arefesinde, evlenecek oğul için harcanması gereken parayı ev alan oğluna vermeye niyetlenip, düğün de var amannn boşver düğünü denliyorsa)
Nişanlınızın size alacağı hediyeler ya da eviniz için alınacak herhangi birşey kıskanılıyorsa ve size çöp bile alınması istenmiyorsa
Bileziklerinizi beraber yapacaksanız ve düğün arefesi tüm insanların içinde sizi rezil edercesine tüm bileziklerini çıkarıp vermeniz isteniyorsa
Kuaför paranızı kendiniz ödeyeceğiniz halde fiyatına karışılıp kavga çıkartılıyorsa
Erkek tarafı bir 5 lira bile harcamadan sizin ailenize sürekli "daha ocağı almadınız daha fırını almadınız" diye baskı kuruyorsa
Ve en önemlisi, sizin dizdiğiniz evi kendi evleri olarak görüyorlarsa (ki bu en önemlisi, orası benim oğlumun evi, istediğim gibi karışırım modundalarsa)
Buna rağmen aileniz elinden geleni yapıp size borç vermiyorsa

Kusura bakmasınlar, kimse enayi değil.

Sen sen ol, gözünü açık tut. Ne kadar ekmek o kadar köfte. İyi niyet bir yere kadar. Malını mülkünü kendin alacaksan, istediğini al, kimsenin karışmasına da izin verme.

bir an ben yazmışım gibi hissettim :) bizde aynılarını yaptık. mobilyalar için aylık 700 mağazaya senet yapmıştık,düğünden sonra ödedik. diğer masraflarıda ,önceden biriktirdiğimiz paradan kullandık. böylece kimseye laf vermemiş olduk. Ayrıca kv ler düğün masraflarını karşılasaydı , takıları istemeye yüzleri olurdu.
Hakkınıda yemek istemiyorum. iki odamın tül ve halılarını aldı , onlarda bir külfet sonuçta ama okadarda olsun artık.

Burası Türkiye, burda herşey adetlere göre işler, eskiden beri gelen budur anne baba boynunun borcu olarak görür, görmeyenlerde kusura bakmasın uyanık kız tarafına bişey kaptırmama peşinde olanlar bence

Bencede karışmasınlar ben evime eşyalarımı borçla
aldım kimse gelmedi etmedi sormadı bana kıytırık tuttummu elimde kalan
şeyle verdi belki 30 senelik vardır sözde çeyiz
ama a z ye kavramını anlamıyorum ben
12 tane tabak aldı annem onunla idare ettim takım alamdım
yemek masası almadım salon takımı ALMADIM
yatacak yatak koltuk tv beyaz eşya ama araştırıp işimi görcek ucuz şeyler aldım
eşimi ve kendimi zora sokmadım sonuçta ben kiracıyım
taşınıyorum ben
kayınvalidem tüm takılarımı o halde aldı ve kavga çıkardı düğünümden sonra
şimdi görüşmüyorum kimseye bişey yapmaları için zorlama
çalışan insansın o kadar eşyanın temizliği falan zor olur senn için
öyle düşün eşya nn hiç değeri yok kalp kırmaya değmez

Ayrıca konu sahibi şu an üniversite son sınıftaymış.Gayet de haklı ailesi.Okul bitsin,evlen,sıfır borçla...Ne ala memleket...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…