Çok teşekkürler yorumunuz için. Haklısnız. Aslında kv ile aram kötü olmasa sanırım gözüme batmayacak. Bide ilerde aşırıya kaçmalarından korkuyorum.. ihtiyacı yokken bile gelip istecek kapasite var...Evde üniversite çağında yetiskin üç kız kardeşim olsaydı ben olsam yardım ederdim aileme. Asgari ücretle dedikleriniz çok zor çünkü. Sizi de anlıyorum ama aşırı olmadığı sürece tepki vermeyin bence. Sizdeki altını vermeyin ama esiniz alsın cebinden.
Aynen öyle kesinlikle onlardan farkımız yok. Ama eşim 6 ay öncesine kadar maaşı kv ye verdiği için şimdi ayırınca deli olduBen olsam vermem. Çünkü kendi yağında kavrulmayı öğrensin herkes siz de kendi çocuğunuzun rızkından kesip belki de bakamam diye çocuğunuzu bir kardeşten mahrum bırakıp onlara vermek mecburiyetinde değilsiniz. Verdikçe isteyen bir tipmiş. Ne demek bebeğin altınını istemek ya. Asgari ücretle geçim zor olabilir ama siz de anladığım kadarıyla durumu çok iyi olup da esirgeyen biri değilsiniz. Kesinlikle vermezdim ben.
Neymiş onlar bize düğünde takmış (kesinlikle bana verilmedi kv de kaldı.)verme. düğünde altın takmak şart değil.
Aynen canım bende takmıyordum ama kadın evi ayırınca resmen bize gelen altınları görmediğimiz halde bize ödetmeye çalışıyor yaBen altın mevzunu takmıyorum normalde aldıysa kendi öder işime gelir habire artıyor zaten kimseye borçlu kalmak istemiyorum ,ama abin taktıysa onu sen ödeyeceksin bebeği olunca bence verme , eşin varsa parası alsın artık aile iste napıcan canım
O şartlarda ben de olsam yardım ederim aileme. Unutmayın eşinizi de onlar aynı zorluklarla büyüttü.Selam hanımlar gene bi sorunla karşınızdayım.
Şimdi biz kv ile yeme içme maaş birdi zor ayırdık 6 ay oldu kavga dövüş.
Kp fabrikada asgari ücretle çalışıyor tam bilmiyorum gerçi kazanclarını. Kv süt satıyor. Kv bana aşırı gıcık oluyor şuan. Gıcıklığım icin herşeyi yapar.
Neyse evde 3 kişi okuyor 2si üniversite biri lise . Teki uni ye bu sene gidecek.
Şimdi bi tanıdığın düğünü var. Geçen eşime durumları kötüymüs alamıyolarmış altını sen al demiş. Yani dolaylı yoldan söylemiştir nası alacaz diye eşimde ben alırım demiş.
Evde kızımın sadece 1 altını var onuda benim abim taktı.
Diğer kişiler sanıyorum ki kvye elden verdi çünkü sadece bi kişi getirip beşiğine taktı. (Bunlar borç gibi görüyor o bana taktı ben ona )Onuda kv 1 ay sonra(ozaman yeme içme birdi) bi düğün için istedi.
Şimdi ben eşimle biraz tartıştım çünkü bana göre kv nin evine altın vardır. Benim ki dursun ondan gitsin dermiş gibi olmuyor mu bu? Eşimde durumları kötüymüş evdekini verelim mi felan dedi.
Öyle ki kınada avcuma koyduğu altını bile istedi 1 ay sonra.
Tamam geçim zor biz de 3 kişi zor geçiniyoruz. Ben 2. Cocuktan korkuyorum masraflar artacak vs diye. Herseyden kısıyorum tasarruf ediyorum onlar yesin diye mi?
Sizce vicdansızlık mı yapıyorum?
Altını bulamadığımı söylemeyi düşünüyorum eşime. Bu seferde gidip kuyumcudan alabilir. Sanırım bi şekilde bizden çıkacak o.
Zaten görümceler okula gidince onlarada 2-3 ayda bi destek olmamız gerekiyor felan diyo.
Elimizde ne varsa gözünü dikiyor kadın ya. Bu seferde bu şekilde sömürüyolar. Direk eşime de dedim bunları.
Vermeli miyim sizce? Yada vermesem eşime ne demeliyim...
Haklısınız aslında. Ama altın verme işinden eminim. Bi akraba var mesela kv 3 torununada altın taktı. E o kişi 2 elbise alıp gelir mi hiç. Bebek görmeye geldiler ama ya para yada elbise verdiler. Eşimin dayısı mesela 30 tl verdi, diğeri 50 tl. eşime sordum annen altın takmadı mı zamanında diye. Annem 30 tl vermez takmıştır dedi. Belki ayrı vermişlerdir ozaman dedim evet dedi.Kadın bebeğinize takılan altını nasıl alsın yahu altın takacak olan sizin evinize gelir verir zaten kaynanana neden versinler hem de bebeği görür gelen kişi yani emin olmadan itham ediyorsunuz
sadece doğum değil ki belki sizin düğününüzdd takmıştır o kişiler.Hani durumları olsa tamam ama kolay mı 3 çocuk okuyor adam asgari ücret kaynana süt satıp yetirmeyr çalışıyor ne var eşiniz yardım etse aileniz sizden istese hiç konu etmezsiniz.
Eşinizde bahanenizi kabul etmez bir de şimdi yüksek fiyattan kuyumcudan alır. Ayrıca onların evinde oturuyorsunuz sanırım sayelerinde kira vermiyorsunız o kadat iyiliikde yapabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?