Düğün meselesi kv nin altın istemesi.

size bebek görmeye gelip,30 lira ve 50 lira verdilerse,o kadar vermişlerdir.ayrıca kayınvalideye altın vereceklerinin sanmıyorum.altın takan inan niye ayrıca çıkarıp,30 lira versin ki.eşiniz yanlış biliyor olabilir bence, kayınvalideniz de onlara takmamıştır.varsayımlar üzeriden konuşarak bir yere varamazsınız.açıkça sorun kayınvalideye,sen onlara altın takmış mıydın,onlar sadece 30 lira verdiler de diyin.

küçük bir not:ben asla böyle birşey yapmam,kaldı ki,oğlumun düğün cd.sini bile seyretmedim ne takmışlar diye.gücümün yettiğince,altınımı alır giderim.isterse karşı taraf 10 lira taksın.maksat,karşılıklı alışveriş değil,evlenen çifte yardımdır.

Aynen öyle eşimin yüz vermesi hep. Yakında bi düğüne sen tak bi düğüne biz takalımda der bunlar. 1 ay sonra mı ne sünnet varmışda onlarda ona takarmışşşş. Görev paylaşımı yapıyolar sanki.
Evi ayırdık ya, öyle vermezsen böyle alırız diyolar kısaca. Aman gene rahatım önceden sabahın köründen akşama kadar ordaydım. Bunada sükür diyorum artik

Benim de kayinvalidem dugun olacagi zaman haber verir, altinini hazirlariz, cunku zamaninda bize takildi ve altinlar bizde kaldi, ayrica kayinvalidem esinden kalan emekliyle geciniyor, durumu iyi olsa bizden istemez biliyorum, zaten ufak tefek para takacagi yerleri soylemez kendi halleder. Ben haksizlik olmasin diye kendi anneme de altin vermeye calisiyorum dugun oldukca. Ama sizin is biraz karisik gibi, zaten altin size gelmemis, esinizle konusun eger annesine altin verecekseniz, bizim taraftan dugun oldugunda da ben de anneme veririm deyin bakalim.

Çok doğru. Resmen alısveris yapıyolar.
Bende eşim öyle deyince yengeler ayıp olmasın diye banada 30 -40 tl verdiler diye düşündüm. Ama öbür dediğim kesin ona vermiştir çünkü altta kalmaz 3 altın takmıştı kv onu gözümle gördüm..

Durumları yoksa altın takmayıversinler, abinizin çocuğunuza hediyesi o altın, kv nizin ona göz dikmesi çok çirkin

Durumları elvermiyosa elverdiği kadar para koysunlar. Altın takıldı diye altın takmak şart değil. Durumu olmayan ona göre bişey takar.

Eğitim masrafları için yardım edilebilir ama abartmamak koşuluyla

Sakin altını verme o altın giderse bidaha gelmez kardeşim .bu daha başlangıç daha çok istekler olur kendimden biliyorum
Evet bende bundan korkuyorum ve eminim artacak istekler vermeyeceğim ama eşim koşa koşa kuyumcudan alacak eminim..

Kınada avucunuza konan altını bile iade ederek takılan altınları iade etmişsiniz zaten ben olsam vermezdim

Üstelik bebeğinizin ve abiniz takmış
Vermeyin bırakın eşiniz halletsin
ooo benim kinamda takilanlar aileme kaldı.kayinvalidem ceyregin ceyregini takmıştı annem o altınları bizim akrabamiz olan kuyumcuda bozdururken ögrendi yaa

Düğün takılarını ben aldım. Ama misafirlerin eline sıkıştırdığı takıları ve köylerinde ufak eğlence yapmışlardı oradaki takıların üstüne kv ve kp yattı. Şimdi düğün olunca takının t sini söyleyemiyorlar. Çünkü iyi takı aldılar Emin’im düğünde bana gelen kadar almışlardır. Bende ki durum buyken böyle davranıyorum. Sizde tavrınızı koyun eşinize de bebeğin altınını falan vermeyin gidip yapsın. Açık açık söylemelisin ben bebeğimin takısını veremem git yap banane de.

Evet aynen öyle söyledim, tamam ben alırım ozaman dedi. ama düşünüyorum da gene bizden çıkmış olacak
Kv kendine altın zincir tuğra yaptırmayı biliyor...

Evet aynen öyle söyledim, tamam ben alırım ozaman dedi. ama düşünüyorum da gene bizden çıkmış olacak
Kv kendine altın zincir tuğra yaptırmayı biliyor...
İşte bunu eşine alttan alta söyleyeceksin. İmalı laf sokar şekilde değil tabi ki. Yoksa kıskanmış olursun.

üç çocuk okuyan eve yardım etmek gerekir bence
sadaka niyetiyle yardım edersiniz, içiniz rahat olur. yardım önce yakınlardan başlamalıdır biliyorsunuz.
altın konusuna gelince fikrim yok

Yani şu anda altın çok pahalı. Yazık bu erkekler önce evini düşünmeli. Hem Kv. o kadar çocuk doğururken size mi güvenmiş. Ben karşıyım böyle şeye. O kardeşler üniv. yaşındaysa bi yandan çalışıp harçlığını da çıkarabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…