Haklısınız aslında. Ama altın verme işinden eminim. Bi akraba var mesela kv 3 torununada altın taktı. E o kişi 2 elbise alıp gelir mi hiç. Bebek görmeye geldiler ama ya para yada elbise verdiler. Eşimin dayısı mesela 30 tl verdi, diğeri 50 tl. eşime sordum annen altın takmadı mı zamanında diye. Annem 30 tl vermez takmıştır dedi. Belki ayrı vermişlerdir ozaman dedim evet dedi.
Gene dediğinize çıkıyor emin değilim ama 3 tane altın taktığı kişide takmıştır bence..
Aynen öyle eşimin yüz vermesi hep. Yakında bi düğüne sen tak bi düğüne biz takalımda der bunlar. 1 ay sonra mı ne sünnet varmışda onlarda ona takarmışşşş. Görev paylaşımı yapıyolar sanki.pardon ama o altın neden onları ilgilendiriyor.
takmasın altın para taksın.
gösteriş yapacak diye dilenmek nedir ya.
eşiniz veriyor bu yüzü onlara.
borçları olsa neyse alsın ödesinler ama millete bizim gelin yiyemedi aha alın siz yiyin deme çabası çok abest
Çok doğru. Resmen alısveris yapıyolar.size bebek görmeye gelip,30 lira ve 50 lira verdilerse,o kadar vermişlerdir.ayrıca kayınvalideye altın vereceklerinin sanmıyorum.altın takan inan niye ayrıca çıkarıp,30 lira versin ki.eşiniz yanlış biliyor olabilir bence, kayınvalideniz de onlara takmamıştır.varsayımlar üzeriden konuşarak bir yere varamazsınız.açıkça sorun kayınvalideye,sen onlara altın takmış mıydın,onlar sadece 30 lira verdiler de diyin.
küçük bir not:ben asla böyle birşey yapmam,kaldı ki,oğlumun düğün cd.sini bile seyretmedim ne takmışlar diye.gücümün yettiğince,altınımı alır giderim.isterse karşı taraf 10 lira taksın.maksat,karşılıklı alışveriş değil,evlenen çifte yardımdır.
Durumları yoksa altın takmayıversinler, abinizin çocuğunuza hediyesi o altın, kv nizin ona göz dikmesi çok çirkinÇok doğru. Resmen alısveris yapıyolar.
Bende eşim öyle deyince yengeler ayıp olmasın diye banada 30 -40 tl verdiler diye düşündüm. Ama öbür dediğim kesin ona vermiştir çünkü altta kalmaz 3 altın takmıştı kv onu gözümle gördüm..
Evet bende bundan korkuyorum ve eminim artacak isteklerSakin altını verme o altın giderse bidaha gelmez kardeşim .bu daha başlangıç daha çok istekler olur kendimden biliyorum
ooo benim kinamda takilanlar aileme kaldı.kayinvalidem ceyregin ceyregini takmıştı annem o altınları bizim akrabamiz olan kuyumcuda bozdururken ögrendi yaaKınada avucunuza konan altını bile iade ederek takılan altınları iade etmişsiniz zaten ben olsam vermezdim
Üstelik bebeğinizin ve abiniz takmış
Vermeyin bırakın eşiniz halletsin
Esim gitsin alsın o sende kalsın zor gününde bozdurursun sakin verme çok özur dilerim benim gibi saf olmaEvet bende bundan korkuyorum ve eminim artacak isteklervermeyeceğim ama eşim koşa koşa kuyumcudan alacak eminim..
Evet aynen öyle söyledim, tamam ben alırım ozaman dedi. ama düşünüyorum da gene bizden çıkmış olacakDüğün takılarını ben aldım. Ama misafirlerin eline sıkıştırdığı takıları ve köylerinde ufak eğlence yapmışlardı oradaki takıların üstüne kv ve kp yattı. Şimdi düğün olunca takının t sini söyleyemiyorlar. Çünkü iyi takı aldılar Emin’im düğünde bana gelen kadar almışlardır. Bende ki durum buyken böyle davranıyorum. Sizde tavrınızı koyun eşinize de bebeğin altınını falan vermeyin gidip yapsın. Açık açık söylemelisin ben bebeğimin takısını veremem git yap banane de.
İşte bunu eşine alttan alta söyleyeceksin. İmalı laf sokar şekilde değil tabi ki. Yoksa kıskanmış olursun.Evet aynen öyle söyledim, tamam ben alırım ozaman dedi. ama düşünüyorum da gene bizden çıkmış olacak
Kv kendine altın zincir tuğra yaptırmayı biliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?