Düğün meselesi kv nin altın istemesi.

Parası yoksa takmıcak bu kadar basit!
Çocuğunz abinzden gelen çeyreği ne alaka. 50lira taksın. Millet egosunu tatmin edecek diye ne saçma ya

Ya ben anlamiyorum aileler neden köstek olurlar ki. Düğünde takilan altini almak nedir arkadaş? Takilan da ogluna gidiyor kizina gidiyor. Yardım oluyor onlara. Bundan sonra da onlar yaparlar zaten akrabanın eşin dostun altınını.
Ben şöyle yapin böyle yapin diyemem tabi ancak ben olsam vermezdim altını. Eşim de gidip yenisini yapacaksa yapsın; kendi bilir. Ama kendi ailesinden kistigini da hatirlatin ona. Hastalik degil bu acil bir durum değil. Bana göre tabi

Kendi ihtiyaci icin istese hadi tamam diycem de bu devirde zaten altin takmak zor
Takmayiversin
Bence verme
Esin alsin cok istiyorsa.

Diger konularda yani yardim konularinda elinizden geleni yapin bence

Varsa arada yardim.edin

3 tane okuyam cocuk var
Kac yasinda adam asgari ucretle gecinmeye calisiyor
Zor valla

Evet ya inanın bende böyle düşünüyorum bazen en küçük 13 yasındaki kaynımı yolluyolar pazara bazen kv gidiyor süt satmak için üzülüyorum ne bileyim, sonrada kvnin hareketleri geliyor aklıma hiçbişey yapasım gelmiyor ... oğlu ya ben istesemde istemesem de yapacakmış gibi görüyor..

Şu ailelerin ortak harcama meselelerine gıcık oluyorum ayrıca diğer çocukları yaparken sana sormadılar sen eşini sıkıştır bebeğine kıyafet al evine daha kaliteli gıda al o farketmeden yüklen elinde para kalmasın tasarruf etme çünkü sen tasarruf ettikçe kv hortumlayacak. Olan sana olacak yokluk çektiğinle kalırsın.

Kına altnınızı bile yemişler yahu. Zırnık vermeyin. Hiç sevmediğim aile tipi. Pis alışırlar bunlar. Bebeğe dayısının taktığı altına mı göz dikmiş.

Borç olur icra olur tamam da düğün olacak altını siz verin. Oh ne ala memleket. Az gezin düğünleri o zaman biraz denir. Zerre vermeyin burda konu bi tek altın mevzu değil. Bi kere aranız iyi değil can ciğer olursunuz size saygı duyar tamam anlarım. Ama onlar da yok. Şimdi verirseniz bunun gerisi hep gelecek gerek mali gerek psikolojik.

Aynen çok haklısın canım. İnan herşeyin en ucuzunu alıyorum markette. Canımın istediği çogu şeyi almıyorum bile. Hatta ihtiyaçları bile erteleyebildigim kadar erteliyorum tv açmıyorum ..
Bunun için mi ..

Bak canım ben eşimle evlendim abisine 18 bin kyk ya da 15 bin borcu vardı takım kykya verildi aylarca mobilya borcu ödeyeceğim diye canım çıktı şimdide abisine olan borcu ödemek için kısıyorum. İki aydır yemin billah gezmeye gitmedim kapı dışarı çıkmıyorum. Sonra baktım eşim annesine para veriyo babasına para veriyor kimse borcun varmı demiyo yeğenlerine bişeyler alıyor. Bende salak gibi izliyordum. Hiç tartışmaya girmeden kredi kartından harcayıp harcayıp ay sonu ses edemiyordu çünkü aldıklarım hep ihtiyac gibi görünüyordu. Yağın 5tlsini değilde 10 tlsini aldım böyle böyle kestim hiç polemiğe girmeden. Altın meselesine gelince kaybettim dersen yalan olduğunu anlar. İhtiyacım vardı bozdurdum dersen belli daha geçerli sebep olabilir. Ama şu an altın çok yüksek gram almaya ikna etmeye çalış kocanı yoksa 400lira çeyrek altına verip zarara girmektense elindekini vermen yararına olacaktır.

Kızlar altını vermeye karar verdim. Bugün bayramlastik felan ilk defa kv iyiydi bana karsi güler yüzlüydü. 6 posette kurban eti yollamis. Buarada her hafta 3 kilo süt veriyor bize hic değilse süt parasi vermiyoruz.. Elimdeki altında gram altınmış 200 tl lik. En iyisi vereyim sütlere saysın dedim.. hemde altta kalmis gibi hissetmem kendimi...

Ay ay gerçekten bu ailelerin para meselesi kaç yuvaya incir ağacı dikecek daha merak ediyorum. Versen suç vermesen suç. Değneğin iki ucu da malum. Ne diyeyim ki bir iki üç sene ver ver ver sonra eşinde görür herhalde gerçekleri sonrası senin saltanatın olsun diyeceklerim bu kadar

Memlekette internete giremedim şimdi gördüm canım. 6poşet et ve süt zaten karşılamış altınını iyiki vermişsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…