Parası yoksa takmıcak bu kadar basit!Selam hanımlar gene bi sorunla karşınızdayım.
Şimdi biz kv ile yeme içme maaş birdi zor ayırdık 6 ay oldu kavga dövüş.
Kp fabrikada asgari ücretle çalışıyor tam bilmiyorum gerçi kazanclarını. Kv süt satıyor. Kv bana aşırı gıcık oluyor şuan. Gıcıklığım icin herşeyi yapar.
Neyse evde 3 kişi okuyor 2si üniversite biri bu sene gidecek. biri lise .
Şimdi bi tanıdığın düğünü var. Geçen eşime durumları kötüymüs alamıyolarmış altını sen al demiş. Yani dolaylı yoldan söylemiştir nası alacaz diye eşimde ben alırım demiş.
Evde kızımın sadece 1 altını var onuda benim abim taktı.
Diğer kişiler sanıyorum ki kvye elden verdi çünkü sadece bi kişi getirip beşiğine taktı. (Bunlar borç gibi görüyor o bana taktı ben ona )Onuda kv 1 ay sonra(ozaman yeme içme birdi) bi düğün için istedi.
Şimdi ben eşimle biraz tartıştım çünkü bana göre kv nin evine altın vardır. Benim ki dursun ondan gitsin dermiş gibi olmuyor mu bu? Eşimde durumları kötüymüş evdekini verelim mi felan dedi.
Öyle ki kınada avcuma koyduğu altını bile istedi 1 ay sonra.
Tamam geçim zor biz de 3 kişi zor geçiniyoruz. Ben 2. Cocuktan korkuyorum masraflar artacak vs diye. Herseyden kısıyorum tasarruf ediyorum onlar yesin diye mi?
Sizce vicdansızlık mı yapıyorum?
Altını bulamadığımı söylemeyi düşünüyorum eşime. Bu seferde gidip kuyumcudan alabilir. Sanırım bi şekilde bizden çıkacak o.
Zaten görümceler okula gidince onlarada 2-3 ayda bi destek olmamız gerekiyor felan diyo.
Elimizde ne varsa gözünü dikiyor kadın ya. Bu seferde bu şekilde sömürüyolar. Direk eşime de dedim bunları.
Vermeli miyim sizce? Yada vermesem eşime ne demeliyim...
Evet ya inanın bende böyle düşünüyorum bazen en küçük 13 yasındaki kaynımı yolluyolar pazara bazen kv gidiyor süt satmak için üzülüyorum ne bileyim, sonrada kvnin hareketleri geliyor aklıma hiçbişey yapasım gelmiyor ... oğlu ya ben istesemde istemesem de yapacakmış gibi görüyor..Kendi ihtiyaci icin istese hadi tamam diycem de bu devirde zaten altin takmak zor
Takmayiversin
Bence verme
Esin alsin cok istiyorsa.
Diger konularda yani yardim konularinda elinizden geleni yapin bence
Varsa arada yardim.edin
3 tane okuyam cocuk var
Kac yasinda adam asgari ucretle gecinmeye calisiyor
Zor valla
Selam hanımlar gene bi sorunla karşınızdayım.
Kp fabrikada asgari ücretle çalışıyor tam bilmiyorum gerçi kazanclarını. Kv süt satıyor. Kv bana aşırı gıcık oluyor şuan. Gıcıklığım icin herşeyi yapar.
Şimdi bi tanıdığın düğünü var. Geçen eşime durumları kötüymüs alamıyolarmış altını sen al demiş. Yani dolaylı yoldan söylemiştir nası alacaz diye eşimde ben alırım demiş.
Diğer kişiler sanıyorum ki kvye elden verdi çünkü sadece bi kişi getirip beşiğine taktı. (Bunlar borç gibi görüyor o bana taktı ben ona )Onuda kv 1 ay sonra(ozaman yeme içme birdi) bi düğün için istedi.
Şimdi ben eşimle biraz tartıştım çünkü bana göre kv nin evine altın vardır. Benim ki dursun ondan gitsin dermiş gibi olmuyor mu bu? Eşimde durumları kötüymüş evdekini verelim mi felan dedi.
Tamam geçim zor biz de 3 kişi zor geçiniyoruz. Ben 2. Cocuktan korkuyorum masraflar artacak vs diye. Herseyden kısıyorum tasarruf ediyorum onlar yesin diye mi?
Altını bulamadığımı söylemeyi düşünüyorum eşime. Bu seferde gidip kuyumcudan alabilir. Sanırım bi şekilde bizden çıkacak o.
Zaten görümceler okula gidince onlarada 2-3 ayda bi destek olmamız gerekiyor felan diyo.
Elimizde ne varsa gözünü dikiyor kadın ya. Bu seferde bu şekilde sömürüyolar. Direk eşime de dedim bunları.
Şu ailelerin ortak harcama meselelerine gıcık oluyorum ayrıca diğer çocukları yaparken sana sormadılar sen eşini sıkıştır bebeğine kıyafet al evine daha kaliteli gıda al o farketmeden yüklen elinde para kalmasın tasarruf etme çünkü sen tasarruf ettikçe kv hortumlayacak. Olan sana olacak yokluk çektiğinle kalırsın.Selam hanımlar gene bi sorunla karşınızdayım.
Aynen çok haklısın canım. İnan herşeyin en ucuzunu alıyorum markette. Canımın istediği çogu şeyi almıyorum bile. Hatta ihtiyaçları bile erteleyebildigim kadar erteliyorum tv açmıyorum ..Şu ailelerin ortak harcama meselelerine gıcık oluyorum ayrıca diğer çocukları yaparken sana sormadılar sen eşini sıkıştır bebeğine kıyafet al evine daha kaliteli gıda al o farketmeden yüklen elinde para kalmasın tasarruf etme çünkü sen tasarruf ettikçe kv hortumlayacak. Olan sana olacak yokluk çektiğinle kalırsın.
Bak canım ben eşimle evlendim abisine 18 bin kyk ya da 15 bin borcu vardı takım kykya verildi aylarca mobilya borcu ödeyeceğim diye canım çıktı şimdide abisine olan borcu ödemek için kısıyorum. İki aydır yemin billah gezmeye gitmedim kapı dışarı çıkmıyorum. Sonra baktım eşim annesine para veriyo babasına para veriyor kimse borcun varmı demiyo yeğenlerine bişeyler alıyor. Bende salak gibi izliyordum. Hiç tartışmaya girmeden kredi kartından harcayıp harcayıp ay sonu ses edemiyordu çünkü aldıklarım hep ihtiyac gibi görünüyordu. Yağın 5tlsini değilde 10 tlsini aldım böyle böyle kestim hiç polemiğe girmeden. Altın meselesine gelince kaybettim dersen yalan olduğunu anlar. İhtiyacım vardı bozdurdum dersen belli daha geçerli sebep olabilir. Ama şu an altın çok yüksek gram almaya ikna etmeye çalış kocanı yoksa 400lira çeyrek altına verip zarara girmektense elindekini vermen yararına olacaktır.Aynen çok haklısın canım. İnan herşeyin en ucuzunu alıyorum markette. Canımın istediği çogu şeyi almıyorum bile. Hatta ihtiyaçları bile erteleyebildigim kadar erteliyorum tv açmıyorum ..
Bunun için mi ..
Kızlar altını vermeye karar verdim. Bugün bayramlastik felan ilk defa kv iyiydi bana karsi güler yüzlüydü. 6 posette kurban eti yollamis. Buarada her hafta 3 kilo süt veriyor bize hic değilse süt parasi vermiyoruz.. Elimdeki altında gram altınmış 200 tl lik. En iyisi vereyim sütlere saysın dedim.. hemde altta kalmis gibi hissetmem kendimi...Bak canım ben eşimle evlendim abisine 18 bin kyk ya da 15 bin borcu vardı takım kykya verildi aylarca mobilya borcu ödeyeceğim diye canım çıktı şimdide abisine olan borcu ödemek için kısıyorum. İki aydır yemin billah gezmeye gitmedim kapı dışarı çıkmıyorum. Sonra baktım eşim annesine para veriyo babasına para veriyor kimse borcun varmı demiyo yeğenlerine bişeyler alıyor. Bende salak gibi izliyordum. Hiç tartışmaya girmeden kredi kartından harcayıp harcayıp ay sonu ses edemiyordu çünkü aldıklarım hep ihtiyac gibi görünüyordu. Yağın 5tlsini değilde 10 tlsini aldım böyle böyle kestim hiç polemiğe girmeden. Altın meselesine gelince kaybettim dersen yalan olduğunu anlar. İhtiyacım vardı bozdurdum dersen belli daha geçerli sebep olabilir. Ama şu an altın çok yüksek gram almaya ikna etmeye çalış kocanı yoksa 400lira çeyrek altına verip zarara girmektense elindekini vermen yararına olacaktır.
Memlekette internete giremedim şimdi gördüm canım. 6poşet et ve süt zaten karşılamış altınını iyiki vermişsinKızlar altını vermeye karar verdim. Bugün bayramlastik felan ilk defa kv iyiydi bana karsi güler yüzlüydü. 6 posette kurban eti yollamis. Buarada her hafta 3 kilo süt veriyor bize hic değilse süt parasi vermiyoruz.. Elimdeki altında gram altınmış 200 tl lik. En iyisi vereyim sütlere saysın dedim.. hemde altta kalmis gibi hissetmem kendimi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?