Düğün mü Nikah mı? Gelinlik almak mı kiralamak mı?

Nikah yeterli bana göre, gelinliğin de satın alınmasına gerek yok. 1 gün giyip sonra evde bir köşede yer kaplayacak boşuna.
Yok kirlendi yok tozlandı yok kuru temizleme yapılacak... Değer mi? Düğünden hatıra kalınması isteniyorsa gelin çiçeği ve
duvak saklanabilir bence Annemlere peşin peşin söyledim ben valla "hiçççç düğün beklemeyin ben o parayla tatile
çıkarım" diye Nikah sonrası yakınlarla yenilen bir yemek ya da gidilen eğlence düğünden daha az kasıntı ve daha eğlenceli olur

İkinci evliliğini yapan kadınların düğün yapmaya hakları yok mu?

Yoksa anayasada "ikinci evliliğini yapan kadınlar düğün yapamaz, yapması teklif dahi olunamaz" diye bir madde mi var?

vallaa anayasayı bılmıyorum.. ama tabıkı bısey oyle bısı yok.. genelde yapmıolar yaaa.. onu demek ıstedım yahu.. catladım burda...

kadın burda 10 kere özür diledi be ınsanı germeyın yeter !! açın mesjları okuyun aaaaaaaaaaaaa geldiler bana artık be !! sizin cumlelerinizlemi ozur dilicek bu kız donun attıgı mesajları okuyun cocuk gıbıde bunu bunu de falan tavrına girmeyın germeyın ınsan sen okumadıysan okuyan olmustur elbet özuru ........ sanırsın ülkenin kadını bi bunlar.. bizde kadınız hemcınslerımızın kotu anılmasını nıe ısteyelım ıymısınız siz ??? yanlıs kelıme kullandık ama bunu demek ıstedık dıoruz daha ne ??? derdınız ne ????? anlatamıomuyuz insanı cıledın cıkarıosunuz ???

Nedendir bilmem bana da nikah çok asil geliyor,düğünleri bir sevemedim gitti.Hem ben düğün için harcanan onca paraya acıyorum:44:
Ailelerle şık bir yemek en yakın dostlarınızla eğlenceli bir gün ve gece çok daha harika olmaz mı kafanıza göre daha az bütçeyle çok daha eğlenceli bence.Düğünde çağrılan çağrılana gerilimli ya

Düğünü erkek tarafı yapıyorsa yapsın yoksa kendim yaptıktan sonra ne anlamı var bir ton borçla evliliğin ilk yılları sıkıntı çekemem. Zaten ilk yıllar çoluk çocuk istemiyorum borç harç yüzünden gezilmez tozulmaz da ondan sonra da çocuk gene bir şey yapamıyorsun ne anladım bu evlilikten borç harç içinde yüzmek sıkıntı çekmek için mi evleniyoruz. Ha paranız vardır iki tafaf da istiyordur en ala düğünü yapın ama böyle ayranı yok içmeye düğün yaparlar bilmem nerde ondan sonra vay efendim şu kadar borç bize kaldı vay efendim geçinemiyoruz derdine düşer bizim millet.

Son düzenleme:
Dul kadin tabirinin kullanildigi bir konu daha vardi
oradaki kullanim ile burdaki kullanim cok farkli

dul kadin tabiri mi kaldi allah askina
onlar da evlendiklerinde dugun yapiyorlar
bu anlayisa gore dugun. yapmalari yasak olmali o zaman

gercekten bazi insanlari anlamak zor

bu iki kisi arasindaki kisisel tercihtir
kimi nikah yapar, kimi dugun yapar ,
kimisi de nikah dugun bir arada yapar

bence en guzeli de en son soyledigim :)

Gelinlik meselesine gelince sonuçta bir kere giyeceğim kesinlikle bana ait olmalı ve ilerde kesinlikle fotoğraflardan değil de gelinliğe bakarak hatırlamalıyım o günleri.

Resmi nihakin disindakiler kisilerin tercihleriyle alakali. Ne yasla, ne dul kadin olmakla, ne de "kiz" olmakla.

tamam kusura bakmayın dersin geçersin
kalkıpta dul kadın deme bazı arkadaşlar alınıyoooooorrr
ilk evliliğini yapanlar düğünü daha çok hakediyor derseniz olmaz yani

tamam kusura bakmayın dersin geçersin
kalkıpta dul kadın deme bazı arkadaşlar alınıyoooooorrr
ilk evliliğini yapanlar düğünü daha çok hakediyor derseniz olmaz yani

tamam canım kkusura bakmayın gercekten.. oyle olcagını dusunmemıstımm.. tekrardan kusura bakmayın.. ama kotu bı nıyetle soylenmedıgınden de emın olun... tamam mıı??

benim tercihim kiralıktı ama ilk kez giydiğim bi gelinlikti öylede yaptım satın almayla arasında iki yüz lira fark olmasına rağmen istemedim bida giymiycem yıllarca onu taşıyıp durucam ordan oraya kirlenecek kuru temizleme v.s gerek görmedim ama düğünümüde ilahili olarak düğün salonunda yapmıştım ama boşu boşuna masraf sonradan pişman oldum açıkçası nikahta gayet iyi olabilirdi

düğün sizin için bir anlam ifade etmiyorsa, nikah yapar geçersiniz. kendi düşünceniz ve isteğiniz önemli burda. masraf olmasın diye veya karşı taraf öyle istiyor diye nikah yapmamak lazım. sonra bu verilen tavizler insanın içinde uhde kalıyor.
gelinlik konusunda da kiralamak bana saçma geliyor. çünkü gelinliği 1500 liraya satıyorlarsa, 1000 liraya kiralıyorlar mesela. o fark için geri vermeye ne gerek var. olmadı alırsın, sonra ikinci el sitelerinde satarsın. kiralamaktan daha uyguna gelmiş olur.

düğün mü nikah mı : düğün (çünkü hayatta bir kere oluyor. ben düğünü sadece milleti eğlendirmek gözüyle bakmıyorum. sevdiklerimle en mutlu günümü delicesine eğlenerek geçirip, aileme bu sevinci doyasıya yaşatmak olarak bakıyorum)

gelinliği kiralamak mı almak mı : aslında almak saçma gibi gelsede kirasıyla arasında sadece 200 300 lira oynuyo ee o zaman alınıp o güzel hatıra saklanmalı

ammma eger maddi durumunuz kötü ve siz buna rağmen evlenme taraftarıysanız, nikah sonra ailecek küçük bir yemek olabilir, gelinlik olayıda tercihinize kalmış

ben düğün, nişan sevmem. gelip istesinler, giyeyim gelinliğimi, sevdiklerimin yanında belki bi dans... fazlası sıkar beni

altın, eşya, düğün... bunların hiçbiri önemli değil. kocam bana aşkla baksın, sevgi-saygımız eksilmesin yeter bana

kızlar ben nıkah yaptım sonrasında dugun yapmadıgım ıcın cok pısman oldum eger 2.evlılıgımı yaparsam davullu zurnalı dugun yaparım

vallahı dugun yapmadıgım ıcın cok pısman oldum3sene oldu evlenelı esime dıyom dugun yapalımesımde sacmalama mıllete rezıl oluruz dıyo
nebıleyım ıcımde kaldı, baskasının dugunune gıttım mı hele ılk dansta ıcımden bıseyler kopuyor

Son düzenleme:
Dügün denen olayın çok gereksiz birşey oldugunu dusunuyorum..
Hadı yakın cevren neysede bırcok ınsanı tanımıyorsun har gür bır gece geçip gıdıyor..
Yoruldugun ve maddı anlamda sıkıntıya dustugunle kalıyorsun ..

Ben olsaydım gelınlıgımı ıstedıgım sekılde satın alır , guzel şık bır nıkahla evlenırdım..
Cok yakın arkadas ve aılelerımlede guzel bır mekanda bır yemek yerdım .. en guzel mutluluk yakınlarınla paylasılandır ..
Gösterısle,tanımadıgın ınsanlara pasta kola ıkram etmekle deıl bence.

KESINLIKKKLLEEE SANA KATILIYORUMM ARKADASIMMMMM :):):):) ne o oyle dul kadın gıbı nıkahtan evee... bu benım hakkımmmm cumlee alemm bılsın gorsunn.. ben evlenıyorummm ayollllll.......

Yadırgamıyorum,sizin gibiler yüzünden zaten böyle düşünülüyor.

Bir arkadaş vardı,nikahlıydı,düğünleri olmamıştı.

Eşimle aynı evde kalsam sorun olur mu çevreye demişti.

Düğün olmadan koca olmuyor.

Düğün olmadan yatar kalkarsak aman ya Rabbi günah.:18::18:

Düğünle değil,nikahla evlenilir.

Çevir kazı yanmasın sizin yaptığınız.

Bari dediğinizin arkasında durun.Battıkça batmışşsınız.

Son düzenleme:
-Oynamayı seviyosanız
-Davullu zurnalı düğün hayaliniz ise
-Çevreniz çok genişse
-Erkek tarafıyla aynı şehirdeyseniz
-Maddi durumunuz elveriyosa

Düğün.Tam tersiyse nikah.

-Gelinlik kiralamak almak arasında 200 felan oynuyor gnelde.Koyacak yerinde varsa hatıra diye saklarsın bazada
yada sandıkta.Ama ben almamıştım.Sadece nişanlığımı özel diktirip almıştm ona bile pişman oldum boşboş
bekliyo bazada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…