düğün mü o zaman 3 değil 5

Öğrenci ya da hoca olmakla alakası yok eğer bir kutlama yapılıyorsa alıyorlar o parayı herkesten ve sadece siz değil herkes aynı şeyden muzdarip bu işler böyle. Bir kere oluyor mantığıyla ve daha özenli yapılıyor düşüncesiyle pahalı tutuyorlar erekk bir normal traşa cüzi bir para öderken, damat traşı deyince iki katı oluyor. Saç normal topuz ile gelin başı aynı olmuyor maalesef ve farklı birşey de yapmıyorlar pek. Ama yapacak birşey yok her yerde böyle.

Şu son zamanlarda bana en çok dert olan şey bu.
Kuaförde herşey ateş pahası.
Altı üstü bi topuz yapacaklar. Sanki kuş konduracaklar tepemize.

bazı insanlar için evlilik hayatındaki tüm planlardan tüm yaşanmışlıklardan ve yaşayacaklarından daha önemli bir aktivite.böyle olunca da insanların bunu fırsata çevirmesi gayet olağan haklısınız.

Şu son zamanlarda bana en çok dert olan şey bu.
Kuaförde herşey ateş pahası.
Altı üstü bi topuz yapacaklar. Sanki kuş konduracaklar tepemize.

normal topuz dandik nişan başı az dandik gelin başı on numara

herkesin başına geliyor diye dert sayılmıyor mu?farkındayım zaten herkesi aynı şekilde kazıkladıklarından.genel olarak rahatsızım ben bu durumdan.

Dert sayılmadığını nerede yazmışım?
Herkes aynı dertten muzdarip demek istedim!

Eger hesap yapmami gerektirmeyecek kadar cok param varsa sacarim ama yoksa -ki yok- boyle eften puften seylere para verecegime gider yurt disinda balayi yaparim -ki yaptim-
gelinligimi en uygunundan aldim, hatta gelin ayakkabimi pazardan :) gelin cicegimi gelinlikci hediye etti, dis mekan cekimi yaptirmadim, profesyonel makinesi olan bir arkadasimizla sahile gittik kafamiza gore pozlar verdik yuzlerce resim cekti, kadraji falan duzeltince harika oldular. Kuafor isini gorumcem halletti, esim damat oldugunu soylemeden tras oldu falan filan, sonra da gittik 10 gun avrupa turu yaptik onlara harcayacagimiz parayla :) herkesin oncelikleri ve onemsedikleri farklidir, acikcasi ben 5 bin liralik gelinlik alip sonrasinda borc odeyeceksem 500 liralik gelinlik giymeyi tercih ederim.

Ben 500tl vermiştim kuaföre 4.5 sene önce , kına ve dügün için.Porselen makyaj(hiç bozulmadı öyle durdu saatlerce), manikür, pedikür , topuz vardı bu paranın dahilinde. Bugün olsa yine yaptırırım asla pişman olmadım. Sirf o bozulmayan makyaj icin bile değerdi.
Fotoğraflar için düğünü yaptığımız yerin fotografçısı vardı, boğazda çekildi fotograflarimız düğünün olacaği yerde,300 lira verdik sanırım. 3 büyük poster,1 büyük özel basım albüm ve o albümün bir boy küçüğü 2 tane ve düğün çekimide dahildi baştan sona, bu fiyata.
Açıkçası hiçbirinden pişman olmadım. Bugün olsa aynı şekilde hallederdim sanırım.

kendimi gördüm sizde tıstıs :) ben de gayet uygun bir gelinlik seçtim piyasaya göre 1700 .60 tl ye gelin ayakkabısı aldım foto işini falan nasıl ucuza getiririm yollarındayım.inş biz de dubrownik yapıcaz burdan arttırdığım paraları orda yiycem inş

Arastr canım biyere sorma sadece. Ben ceyızımı bıle o sekıl yaptım ve kaarımı tahmın edemezsın en basıti 1000liralık yemek takımını ben nakıt500 e buldum:) lakın dugun salonudur gelın basıdır bu hep boyle.ama cıcek ayakkabı vs ıvır zıvırları uyguna ıllakı bulursun ben hatta gelın cıcegımı alınca 80 100 gelecek misal

Harbiden böyle fiyatlar insanın normal kıyafetleriyle kuaföre gidip öylesine yakınım için düğün makyajı ve saçı istiyorum deyip makyajı ve saçı aradan çıkarası var, çiçek için yine yakınıma maksat sürpriz olsun diye çiçek alası var fotoğraf için de birinin elinde kamera okul çalışması için gerek falan diye yalan atası geliyor. Eminim böyle çok az masraflı olur.

evet malesef öyle.
gelin,düğün lafı duydularımı fiyatlar hemen yükseliyor herşeyde.ister saç,mekan,gül falan filan.

cok iyi anliyorum canim uc aylik evli biri olark. ben 800 tl ye aldim gelinligimi dukkani kapatiyolardi cok incelemede aldi. bende :)) kp cicekci o derdim olmadi gelin sacimda 600 e geldi kina ile beraber yanimizda 3 kisi goturmustuk ustelik gene de pahali oldu.

Ay canim o hepimize oluyor birde zor durumda birakmalari var ya rezil ediyorlar insani..biz gelini istemeye gidecegiz daha isteme annem dedi ki ara gelini istiyorsa bir kuafore gotur bende aradim gelin kapali dedim canim isteesen goturelim gelin abla adeti bilmem.ama esarbimi kendim yapicam istiyorsaniz makyaj yapmaya gidelim dedi bende senin kuaforun varsa ona gidelim dedm dandik bir kuafor adi verdi neyse aradim randevu aldim makyaj ne kadara yapiyorsunuz dedim 15 dedi iyi dedim gittik gelin oldugunu anlayinca abartmiyorum gelin makyaji 300 dedi sok gecirdim yaptiginiz ayip dedim gelinin yaninda bizi paraci durumunA sokuyorsunuz ama normal bir makyaj istiyoruz bunasil bir rakam dedim bu seferde demedimi gelinin yuzu sivilce dolu porselen yapmazsak guzel olmax diye gelin bir uzuldu neyse o zaman 100 olsun dedi tamam yapin dedim 15 yaslarinda bir kiza yaptirdilar makyaji egitimliymis..ne utanc verici bir gundu.. yasayacaksin dugun bu para gokten geliyor sanki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…