Düğün ne zaman olacak ?

Tatszhayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2020
626
386
103
30
Çok dertliyim hanımlar çok 😔 temmuzda kınam olacaktı dört gün sonra nikahım . Malum durumlardan dolayı karşı taraf ertelemek istiyor nikahı da kınayı da. Öğretmeniz biz eş durumu olacak Ağustos’ta. O yüzden temmuzda nikahı yapmamız lazım ama kayınvalidem ve kayınpederim nikahtan sonra Kına mı olur abes olur diyip istemiyor bir sene sonraya kalsın diyorlar. Babam da müsade etmiyor o kadar nişanlı mı kalınır olsun nikah gerisini ben bilmem Kınayı mınayı diyor. Çok arada kaldım. Nişanlım da her şey çok güzel olsun gerekirse ertelensin diyor. Nikah olsun bir iki ay sonra Kına olsun ne olacak yani bu benim düşüncem . Nişanlım da nikah olduktan sonra ben hiçbir şeye elimi sürmem Kınaya para falan vermem diyor. Normalde düğün olmadığı için Kına salonunu o verecekti. Ben veririm Kına paramı diyorum. Kavga ettik bu sebepten. İşi yokuşa sürüyorlar . Millet maskeli olacak çubuklarla halay mı çekilir diyorlar. Sıkıldım artık olmayacaksa olmasın bitsin artık diyorum bu iş.

Anlayışsız, itici insanlar. Memurların neredeyse hepsi (tayin için) Nikahı önceden yapıyorlar. Sonrasında kına, düğün vs yapılıyor. Umurunuzda olmasın siz nikahı yapın tayini isteyin. Kaldı ki nişanı, kınayı vs yapmayı istemek ya da istememek sizin hakkınız. Kimse evlenmek istiyorsan olmasa da olur deme hakkına sahip değil. Bence bu zihniyet düğün yapmayan insanlara dul kadın gibi evlendi, düğün olmaz mı diyen zihniyetin diğer taraftaki karşılığı. Birey kendi hür iradesi ile nasıl istiyorsa öyle olmalı, buna da kimsenin karışma hakkı yok. Siz nasıl olsa nikahtan sonraki süreçte birlikte yasamayacaksınız. Sonrasında da uygun zamanda kınanızı düğününüzü yapabilirsiniz. Nişanlınız bambaska bir konu kusura bakmayın ama terbiyesiz biri. Haddini bilsin şimdiden para derdine düşmüş kaldı ki kınayı kız tarafı yaparken bile onun hesabına düşüp benden beş kuruş çıkmaz üslubu da neyin nesi? Ben olsam nişan atardım, yapmak istemese bile üslup bu değil.

Son düzenleme:
Kına olmayınca ne oluyor? Kimse düğüne kınaya hatta nikaha gelmez zaten izin verilse dahi. Yapın nikahınızı geçin evinize oturun mis gibi.

Ha yok ben kınasız evlenmem diyorsanız da ayrılın bence. Çünkü hem izin çıkmama ihtimali var hem karşı taraf şu an yapamayacak belli ki. Zorlamanın alemi yok, kına yapacak birini bulur evlenirsiniz.

Çoğu insan düğüne aylar varken öncesinde nikah işini halledip geçiyor. Atama için nikah kıymanız lazım. Nisanliniz bunu niye anlamak istemiyor?

Ha eğer siz sadece nikah ile evlenecekseniz işte o zaman durum değişir. Nikâh kıyıp aynı eve geçtikten sonra kına yapılması bana da garip gelirdi. Ama işte eş durumu kafa karıştırıcı

Ya ben anlamiyorum amac sevdiginiz insanla ortak bir hayat paylasmak degil mi? Kina olmasa ne olur mesele o evlilik yarim mi olur?
Evet amaç hayatı paylaşmak ama ‘nikah olduktan sonra para vermem bir şeye karışmam” demek hayatı birlikte paylaşmaktan ziyade para hesabı yapmak değil mi? Kaldı ki Kınayı zaten kız tarafı yapar bunun maddi hesabına düşüp eşi olacak insanı böyle çirkin bir üslupla kırmak uygun mu?

Valla hepsini geçtim nişanlının nikahtan sonra hiç bir şeye elimi sürmem para falan vermem lafından sonra ben olsam kapının önüne koyup hadi yallah demiştim bile.
Bende aynı fıkırdeyım. Ne demek nikahtan sonra elımı bıseye surmem. Valla kendı bılır yallah turizm derdım:KK12:

Sizin nişanlınızdan ne köy olur ne kasaba inşallah mutlu olursunuz ama zor demeye geldim ben 🙄 bu arada kabul etmeyin düğün iptal oldu kinayida iptal edip bedava kız alma derdindeler kinayida kendiniz ödemeyin ödesinler o kadar da değil. Ama erteleyin elbette bi süre daha ki ben olsam herhalde seneye nisana mayısa ertelerdim düğünü ve kınayı babanızı mi ikna etseniz acaba

Kına olmayınca ne oluyor? Kimse düğüne kınaya hatta nikaha gelmez zaten izin verilse dahi. Yapın nikahınızı geçin evinize oturun mis gibi.

Ha yok ben kınasız evlenmem diyorsanız da ayrılın bence. Çünkü hem izin çıkmama ihtimali var hem karşı taraf şu an yapamayacak belli ki. Zorlamanın alemi yok, kına yapacak birini bulur evlenirsiniz.

Şahsi düşüncem eğer izin verilirse bizim millet düğünden de kınadan da eksik kalmaz 😂

Evet amaç hayatı paylaşmak ama ‘nikah olduktan sonra para vermem bir şeye karışmam” demek hayatı birlikte paylaşmaktan ziyade para hesabı yapmak değil mi? Kaldı ki Kınayı zaten kız tarafı yapar bunun maddi hesabına düşüp eşi olacak insanı böyle çirkin bir üslupla kırmak uygun mu?

Kirilmayin bana ama zaten bu tarz konularda ayni dusunmeyen insanlarin evlenmemesi gerektigine inaniyorum. Biriniz para derdinde digeri kina derdinde umarim mutlu olursunuz.

Back
X