• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün ne zaman olacak ?

Evet amaç hayatı paylaşmak ama ‘nikah olduktan sonra para vermem bir şeye karışmam” demek hayatı birlikte paylaşmaktan ziyade para hesabı yapmak değil mi? Kaldı ki Kınayı zaten kız tarafı yapar bunun maddi hesabına düşüp eşi olacak insanı böyle çirkin bir üslupla kırmak uygun mu?

Kına da kına hem de bu sene illa bu sene diye tutturan insana bence en güzelini yapmış. İnsanlar kendilerini açıklamışlar hem maddi durum uygun değil, hem salgın dönemindeyiz seneye rahat rahat yapalım demişler. Hala inatla tutturunca aldığı cevabın bu olması niye şaşırtıyor ki?

Kirilmayin bana ama zaten bu tarz konularda ayni dusunmeyen insanlarin evlenmemesi gerektigine inaniyorum. Biriniz para derdinde digeri kina derdinde umarim mutlu olursunuz.
Konu benim değil ki kırılayım :d evlenmek isteyen bir bireyin para hesabı yapıp ona para vermem buna para vermem benden 5 kuruş çıkmaz vs tavırları bence kına vs istemekten çok daha çirkin. Kaldı ki Türkiye gerçeklerinde öyle insanlar var ki bahsi geçen hanımefendi kına düğün vs yapmasa muhtemelen kayınvalidesi ileride zaten apar topar evlendi tarzında konuşacak insanlar (anlattığından belli) sizin durduk yere konuyu açan hanımefendiye saldırır gibi cevap yazmanıza binaen yazdım ben. Zira yorumunuzu saçma buldum ama sizin fikriniz tabi :D

Çok dertliyim hanımlar çok 😔 temmuzda kınam olacaktı dört gün sonra nikahım . Malum durumlardan dolayı karşı taraf ertelemek istiyor nikahı da kınayı da. Öğretmeniz biz eş durumu olacak Ağustos’ta. O yüzden temmuzda nikahı yapmamız lazım ama kayınvalidem ve kayınpederim nikahtan sonra Kına mı olur abes olur diyip istemiyor bir sene sonraya kalsın diyorlar. Babam da müsade etmiyor o kadar nişanlı mı kalınır olsun nikah gerisini ben bilmem Kınayı mınayı diyor. Çok arada kaldım. Nişanlım da her şey çok güzel olsun gerekirse ertelensin diyor. Nikah olsun bir iki ay sonra Kına olsun ne olacak yani bu benim düşüncem . Nişanlım da nikah olduktan sonra ben hiçbir şeye elimi sürmem Kınaya para falan vermem diyor. Normalde düğün olmadığı için Kına salonunu o verecekti. Ben veririm Kına paramı diyorum. Kavga ettik bu sebepten. İşi yokuşa sürüyorlar . Millet maskeli olacak çubuklarla halay mı çekilir diyorlar. Sıkıldım artık olmayacaksa olmasın bitsin artık diyorum bu iş.
Bence Allah sana nişanlın hakkında biraz daha düşün diye zaman vermiş.

Kına da kına hem de bu sene illa bu sene diye tutturan insana bence en güzelini yapmış. İnsanlar kendilerini açıklamışlar hem maddi durum uygun değil, hem salgın dönemindeyiz seneye rahat rahat yapalım demişler. Hala inatla tutturunca aldığı cevabın bu olması niye şaşırtıyor ki?
Ben şu cümlede maddiyatları uygun diye bir şey görmedim “nikahtan sonra Kına mı olur abes olur diyip istemiyor bir sene sonraya kalsın diyorlar.” Siz nerde gördünüz merak ettim?

Kayınvalidem kınaya kadar hamile kalırsan kınayı nasıl yapacağız diyor bir de ? Nikahtan sonra babamın evine dönmeye karar verdim ben de. Tabi nişan atılmazsa.
O düğün yada kına olana kadar nikah olsun olmasın aynı eve girmeyin çünkü bu insanlar kötü insanlar çok belli nişanlınız başta olmak üzere. Peki sizi bu evliliğe bu sevgisiz saygısız adama mecbur bırakan ne ? Hiç hoş bir tavır içinde değiller bunlar

Malum durumlardan dolayı karşı taraf ertelemek istiyor nikahı da kınayı da.
Ben şu cümlede maddiyatları uygun diye bir şey görmedim “nikahtan sonra Kına mı olur abes olur diyip istemiyor bir sene sonraya kalsın diyorlar.” Siz nerde gördünüz merak ettim?

Malum durumlar kısmını maddi durumlar olarak okumuşum. Her neyse sonuçta adamların haklı bir gerekçesi var ertelemek için ;virüs, salgın... illa kına diye diretmek dünyanın en saçma işlerinden biri. Konu sahibi kendini düşünmüyor o kısmı anladık da o kınada enfekte olabilecek kişilerin vebalinden de korkmuyor.

Kayınvalidem kınaya kadar hamile kalırsan kınayı nasıl yapacağız diyor bir de ? Nikahtan sonra babamın evine dönmeye karar verdim ben de. Tabi nişan atılmazsa.

Oha. Size böyle diyen bir insan karşısında utanmamak lazım. "Anne korunma yöntemlerinden haberin var mı?" Deseydiniz

Konu benim değil ki kırılayım :d evlenmek isteyen bir bireyin para hesabı yapıp ona para vermem buna para vermem benden 5 kuruş çıkmaz vs tavırları bence kına vs istemekten çok daha çirkin. Kaldı ki Türkiye gerçeklerinde öyle insanlar var ki bahsi geçen hanımefendi kına düğün vs yapmasa muhtemelen kayınvalidesi ileride zaten apar topar evlendi tarzında konuşacak insanlar (anlattığından belli) sizin durduk yere konuyu açan hanımefendiye saldırır gibi cevap yazmanıza binaen yazdım ben. Zira yorumunuzu saçma buldum ama sizin fikriniz tabi :D

Durduk yere beni alintilayinca konu sahibi oldugunuzu dusunmem normal degil mi? Kimseye saldirmadim fikrimi yazdim. Keske siz de beni alintilamadan yazsaydiniz. Gereksiz bir alinti olmus o kadar zahmet etmissiniz gerek yoktu :)
Rica ediyorum tekrar alinti yapmayin.
Iyi forumlar.

kararları sizden başka herkes veriyo farkında mısınız? nişanlı da savunmaktan aciz , gerçek yüzünü göstermeye başlamış.kaynananın maşallahı var.sen o nikahı SAKIN aceleye getirme çok konu açarsın burda yoksa.

O düğün yada kına olana kadar nikah olsun olmasın aynı eve girmeyin çünkü bu insanlar kötü insanlar çok belli nişanlınız başta olmak üzere. Peki sizi bu evliliğe bu sevgisiz saygısız adama mecbur bırakan ne ? Hiç hoş bir tavır içinde değiller bunlar
+1000 kesinlikle sonradan düğün kına yaparız mantığı ile nikah kıyıp bu adamla aynı eve girmeyin

hay allah niye boyle oluyor ya,
ya da boyle olmasi belki sizin icin iyidir, su konuda oturup nisanlinizla ortak karar veremiyorsaniz belki de evlenmemek daha dogrudur.

Daha gecen bir video izledim, millet gule oynaya maskeleri ile evleniyor, sonucta amac evlenmek dugun yapmak degil ki.

Kinadan tamamen vazgecilebilir, ama siz istiyorsaniz istediginiz zaman kina da yapabilirsiniz, yeter ki gonuller bir olsun.

Ama ben sizin nisanlinizin cevabini hic begenmedim. Babanizi ve kayin ailenizi de cok fazla mudahale eder buldum, karari size birakmaliydilar.

Ben düğün yapmadım kına yapmıştım tam geçen sene temmuz sonuydu. Kına yaptım ertesi gün nikah ve dış çekim oldu. Yaptığıma hiç pişman olmadım. Eğer sende illa yapmak istiyorsan bekle. Uzaktan gelecekler varsa kimse gelmez zaten nikahı da gelinliği de görmeyecekler. Üstelik o gelinlik provalar vs çok heyecanlı bambaşka duygular. Müstakbel eşinin söyledikleri çok kırıcı evlendikten sonra para vermem muhabbeti çok çirkin. Bence nikah düğün derken sen o adamla bir ömür geçirmeyi gerçekten istiyor musun onu düşün. Şimdi para hesabı yapan yarın başka şeylerde de o muhabbeti yapar.

Nikah kına düğünden önce olunca ne oluyormus onu anlamadım. Bizde öğretmeniz eş durumu yapabilmek için düğünden üç ay önce yaptık nikahı tayin durumu olunca da düğünü eğer tayin olmasa idi düğün bir sonraki seneye kalacaktı.
Şuan dusunmeniz gereken nikah düğün değil nişanlınizin doğru insan olup olmadığı olsun. Tavrı çok kaba ve itici. Eğer düğün kalacaksa pandemi den değil sergiledikleri tutumdan dolayı olabilir.

Nikahtan sonra baba evine niye dönüyorsunuz? Aslolan kına, düğün falan değil nikah evlisiniz artık. Konuda bir tane haklı insan var o da seneye erteleyin diyen eş ailesi. Madem çok isteklisiniz kınayı yapmak konusunda o zaman beklemeyi göze alacaksınız. O kadar insanın bir araya gelmesi için eylül ekim bile erken. 600 kişilik salona 200 kişi izin veriyorlar. Muhtemelen birinci dereceden akrabalarınız hariç kimse gelmez. Çubuklarla, maskeyle yapılan kınadan memnun olacak mısınız? Nişanlınızın tavrı da çok çirkin. Nikahı kıydık sonrasına karışmam ne demek, imzayı attık artık benimsin ya uğraşmasam da olur diyor resmen

Kışın ara dönemde tayin isteyemiyor musunuz? Ocakta yapsanız kınayı da nikahı da olmaz mı??

Evet amaç hayatı paylaşmak ama ‘nikah olduktan sonra para vermem bir şeye karışmam” demek hayatı birlikte paylaşmaktan ziyade para hesabı yapmak değil mi? Kaldı ki Kınayı zaten kız tarafı yapar bunun maddi hesabına düşüp eşi olacak insanı böyle çirkin bir üslupla kırmak uygun mu?

Çok kaba saba ve çirkin geldi bana. Bu nasıl bir üslup? Ben olsam soğurdum

Çok dertliyim hanımlar çok 😔 temmuzda kınam olacaktı dört gün sonra nikahım . Malum durumlardan dolayı karşı taraf ertelemek istiyor nikahı da kınayı da. Öğretmeniz biz eş durumu olacak Ağustos’ta. O yüzden temmuzda nikahı yapmamız lazım ama kayınvalidem ve kayınpederim nikahtan sonra Kına mı olur abes olur diyip istemiyor bir sene sonraya kalsın diyorlar. Babam da müsade etmiyor o kadar nişanlı mı kalınır olsun nikah gerisini ben bilmem Kınayı mınayı diyor. Çok arada kaldım. Nişanlım da her şey çok güzel olsun gerekirse ertelensin diyor. Nikah olsun bir iki ay sonra Kına olsun ne olacak yani bu benim düşüncem . Nişanlım da nikah olduktan sonra ben hiçbir şeye elimi sürmem Kınaya para falan vermem diyor. Normalde düğün olmadığı için Kına salonunu o verecekti. Ben veririm Kına paramı diyorum. Kavga ettik bu sebepten. İşi yokuşa sürüyorlar . Millet maskeli olacak çubuklarla halay mı çekilir diyorlar. Sıkıldım artık olmayacaksa olmasın bitsin artık diyorum bu iş.
canım karşında senin düşüncelerine heveslerine duygularına önem vermeyen birileri var. kına yoksa nikah da yok deyip resti çek bence. bak bakalım o zaman nasıl yapıyolar. haa yine mi değişmedi o zaman zaten olmaması için yol yapmışlar dersin. elini sallasan ellisi hiç uğraşılmaz böyle insanlarla. hadi annesi babası neyse de nişanlının söylediği hiç hoş değil. tekrar düşün

Back
X