Düğün ne zaman olacak ?

Çok dertliyim hanımlar çok 😔 temmuzda kınam olacaktı dört gün sonra nikahım . Malum durumlardan dolayı karşı taraf ertelemek istiyor nikahı da kınayı da. Öğretmeniz biz eş durumu olacak Ağustos’ta. O yüzden temmuzda nikahı yapmamız lazım ama kayınvalidem ve kayınpederim nikahtan sonra Kına mı olur abes olur diyip istemiyor bir sene sonraya kalsın diyorlar. Babam da müsade etmiyor o kadar nişanlı mı kalınır olsun nikah gerisini ben bilmem Kınayı mınayı diyor. Çok arada kaldım. Nişanlım da her şey çok güzel olsun gerekirse ertelensin diyor. Nikah olsun bir iki ay sonra Kına olsun ne olacak yani bu benim düşüncem . Nişanlım da nikah olduktan sonra ben hiçbir şeye elimi sürmem Kınaya para falan vermem diyor. Normalde düğün olmadığı için Kına salonunu o verecekti. Ben veririm Kına paramı diyorum. Kavga ettik bu sebepten. İşi yokuşa sürüyorlar . Millet maskeli olacak çubuklarla halay mı çekilir diyorlar. Sıkıldım artık olmayacaksa olmasın bitsin artık diyorum bu iş.
Diğer konunuzdan geliyorum.
Nişanlanız tamamıyla bencil biri
Ve sizi sevmiyor.
Evlenmek için evleniyor.

Çok dertliyim hanımlar çok 😔 temmuzda kınam olacaktı dört gün sonra nikahım . Malum durumlardan dolayı karşı taraf ertelemek istiyor nikahı da kınayı da. Öğretmeniz biz eş durumu olacak Ağustos’ta. O yüzden temmuzda nikahı yapmamız lazım ama kayınvalidem ve kayınpederim nikahtan sonra Kına mı olur abes olur diyip istemiyor bir sene sonraya kalsın diyorlar. Babam da müsade etmiyor o kadar nişanlı mı kalınır olsun nikah gerisini ben bilmem Kınayı mınayı diyor. Çok arada kaldım. Nişanlım da her şey çok güzel olsun gerekirse ertelensin diyor. Nikah olsun bir iki ay sonra Kına olsun ne olacak yani bu benim düşüncem . Nişanlım da nikah olduktan sonra ben hiçbir şeye elimi sürmem Kınaya para falan vermem diyor. Normalde düğün olmadığı için Kına salonunu o verecekti. Ben veririm Kına paramı diyorum. Kavga ettik bu sebepten. İşi yokuşa sürüyorlar . Millet maskeli olacak çubuklarla halay mı çekilir diyorlar. Sıkıldım artık olmayacaksa olmasın bitsin artık diyorum bu iş.
Nikahtan sonra elini para durumlarına sürmeyecekmiş direkt kapı önüne koyardım NET

Nişanlanız ve ailesinin düşünce yapısı felaket:olamaz:
Dul gibi evlenme, hamile hamile gelinlik giyme, kına yapma, düğünde bakire gibi kırmızı kurdele mi takacaksın cümleleri hepsi onlardan çıkma

Siz yeterki birlikte olalım deyip tek nikahla evlenseniz acele acele evlendi oğluma yapıştı cümlelerini duymanız çok olası
Bunlara rağmen evlenirseniz başınıza gelecekleri şimdiden kabul edersiniz

evet benim de çok kafam karışık. Acaba nikahtan sonra kınayı beklesem aynı eve geçmek için. Daha mı iyi olur bilmiyorum. O ,nikah yapılacaksa Kına yapmayalım boşuna diyor. Ama benim de hayallerim var. Çok içimde kalır kınam olmazsa
Nişanlınız bu şekilde kararlı konuştuğu için söylüyorum. Nikahı yapıp tayinini istedikten sonra kına işiniz cidden hayalde kalır. O yüzden bence nikahı da tayini de erteleyin. Sonra her şeyi sırasına göre yapın. Çünkü nikahtan sonra yaşanan olumsuzluklar çok fazla olursa ayrılmak yüzük çıkarmak kadar kolay olmuyor avukat boşanma gibi daha çok can sıkıcı olayla uğraşıyorsunuz

Allahın lütfu olmuş size farkında mısınız?
Bahara erteleyin düğünü, zaten o süreçte iyice çıkar gerçek yüzleri ortaya.

Nikahi once yapmak artik cok yaygin. Bunu bile abartan sizi strese sokan bir aileyle cok zor. Ayrica ne demek nikahtan sonra para vermem. Bence siz bunu dusunme zamani olarak kullanin. Erteleyin nikahi da

Bence sanki nişanlınızda nikahın önceden olma durumunu sanki evlenmiş ve aynı evde yaşarken sonradan kına olacak gibi düşünerek söylemiş olabilir. Sizde düğün olmayacak kına sonrası nikah sadece.

Bana kalırsa valla bende düğün vs olmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Nikah bile yeter ama maalesef ailelerin bakış açısı, o ne öyle düğünsüz dul kadın gibi muhabbetlerinden keşke bir kurtulabilsek.

Adam tam bir odun.Konu sahibi bunu düşünecegine hala kına yapmazsam içimde kalır diyor.

Ben nikahtan sonra elimi birseye surmem kelimesine takildim. Maskesi nikahtan sonra dusecekse bunda da sizin icin hayir var belki de adam gercek yuzunu yavas yavas gostermeye basliyor belki de, bu iyi firsat. Bir sene sonra olsun bence su adamin gercek yuzu bir ortaya ciksin, biraz daha taniyin hem.

Kim ne derse desin kına düğün vs. isteğiniz varsa tabiki yapmalısınız.nikahtan sonra niye olmuyormuş onu da anlamadım. Bizim buralarda genelde kına da düğün de nikahtan sonra yapılıyor. Eş zamanlı yapan az.Nişanlın ve ailesi virüs bahanesiyle masraftan kurtulmanın yolunu bulmuşlar bence. Ama asıl önemlisi bu insanla nikah yapmakta acele etmeyin evlenmeyi iyi düşünün çünkü nikâhı yapınca baya baya sizi hayal kırıklığına uğratacak gibi duruyor.

Allah gör be kulum demiş sana yavrum, bu adamla bu aileyle olmaz yol yakinken dön, daha nikah yokken corona nin hayrıni gor işte kurtul bunlardan, ne demek nikahtan sonra kina olmaz? Ne demek uzasin bir yil daha? İstemiyorlar işte seni, zorla mı vereceksin kendini?

Back
X