Dügün Sabahı Gelinlikle Mezarlığa Gitmek ?

Çok trajik.
1 gün önce gidince ne oluyor ki?
Hurafelerden kafamızı kaldıramıyoruz resmen.

aynı fikirdeyim,
düğün günü anmak ve arkasından bir dua etmek yeterli ve gayet de anlamlıdır.

ama anladığım konu sahibinin nişanlısı bunu önemsiyor.
tamam o zaman bir gün önce gidilebilir, ya illa eşim diyecekse bir gün sonra gidilebilir.

Eşin için önemli bir olduğu icin gitmelisin.Gelinligin de kirlenirse kirlensin sular neyi paklamiyor.Verirsin kuru temizlemeye olur biter.

düğünden önce gidilecek anladım ben, düğünden sonra ise, elbette kirlensin ne olacak.

Ben gitmiştim, rahmetli anneannem hep bana "bir senin gelin olduğunu görsem, gözüm açık gitmeyecek" derdi. Gelin alma merasiminden sonra gelinliğimle gittim anneanneciğim mezarına. Ben bazı şeylerde görsellikten çok niyetin önemli olduğunu düşünürüm.Bembeyaz gelinliğimle gittim anneanneciğime, "bak dedim torunun gelin oldu, görmek istemiştin işte geldim"...O çok değerliydi benim için, üzerimde ki emeği anlatılmaz. Sağ olsun eşimde kırmadı beni. Biz canı gönülden dua da ettik, Allah kabul etmiştir inşallah.

Bu arada Aralık ayındaydı düğünüm, ama hiç önemsemedim gelinliğim kirlenir mi kirlenmez mi diye.Ne tuhaf ki sadece bir kaç kuru yaprak takılmıştı eteklerime o kadar. Biz fotoğraf çekiminden sonra gittik ama. Kuaför, fotoğraf çekimi, gelin alma,mezarlığa oradan da salona.

ay sinir oluyorum böyle erkeklere.
Kızın tarafından biri olsa nasıl bakarlar acaba olaya?
Kendi gönlü olacak ama ya konu sahibi?
Onu düşünmüyor. Herkesten aferin alacak ya.
Kış, yağmur bilmem ne yani oralar çamurdur şimdi.
Alla alla sinir oldum.

O gun gitmek sartmiymis? Gelinlik giymeden de gidilebilir. Rahmetli olmeden vasiyet etmediyse illa gelinligiyle gelsin diye, bence kendinizi o kadar sikintiya sokmayin.
Sonucta gidersiniz, duasini okursunuz, esinin de vicdani rahatlamis olur. O kadar abartiya gerek yok.

gereksiz bir haldir..nasıl anlatsam öldükten sonra bu gibi şeylerin değeri kalmaz daha uygun bir zamanda gidip okunması gereken duaları okumak rahmetli için daha hayırlıdır.

Eşlerin karşılıklı olarak birbirlerinin önem verdiği değerlere saygı duyması evlilik için çok önemlidir. Düğün gününüzde telaşınız mutlaka çok olacaktır bir gün önce yada sabah işlerinize başlamadan ve mümkünse gelinliğinizi giymeden gidip duanızı ederseniz eminim eşiniz çok memnun kalacaktır.

Dugun sabahi dedigin dugunden sonraki sabah mi? Oyleyse gidebilirsin esin icin cok onemliyse. Bana sacma geldi mesela ama sevdigim adam icin bu kadar onemliyse giderdim nolcak. Gelinligini de hemen ordan sonra kuru temizlemeye vermen sart artik . Bazi arkadaslar normal kiyafetle git demis o zaten genelde vefat etmis aile yakinlarina dugunlerden sonra yapilan bisey ama senin esinin istegi ayri anladigim kadariyla babane dugunu gormek istedigi icin esin gelinlik ve damatlikla gitmek istiyor.

Ben gitmezdim.
Mantikli da gelmedi.
Dugun gunu karmasik oluyor zaten.
Oncesi demek gelinligi riske atmak demek.
Sonrasi demek zaten kahir. Tekrar giyin falan. Sac yaptirsan dert yaptirmasan komik.

Ben dugun gunu kuaforden eve gelip gelinligi cikardim icinde bunalip,(hatta gelinbasim ve esofmanlarimla cigkofteciye falan gitmistim) balayinda fotograf cekimi olacakti onu da "ben bi daha o rahatsiz seyi giymem" diye yaptırmadim. Soyleme sebebim su, benim kadar rahat biri degilsen yorumumu dikkate alma.

Düğünden sonra salondan çıkınca gidiyor bazıları.Hem gelinlikle gitmiş olursun nişanliniz için önemliyse gidin bence.

Ben olsam giderdim. Bazılatı gibi gelinliğin çamurunu düşünmem o an çünkü mezarda yatan 1. Derece yakını olan biri olarak, görmesi için mezar başına gitmek gerekmediğini bilsemde o mezarı görmek eksik parçayı tamamlamak gidi geliyor.
Eşiniz olacak o kişi sizin ve duygularını çamur olur gibi maddi değerlerle ölçmeyin..

Dugunden once gidin ortada bir vasiyet yoksa gelinlikle gitmek uygunmu bilemedim ama dugunun hemen ertesi sabahida gidilirmi ben gitmem ,yasa gerek yok ziyaretlerini duzenli yaparsiniz duzenli hergun dua edersiniz Kurannokursunuz Allahtan cc gunahlarini affetmesini istersiniz bu ....cok duygusal olmayin boyle konularda nisanlinizla konusun

Nişanlı için bu durum önemli olsa da gelin için gelinliğin kirlenmesi ayakkabı topuklarının çamura batması vs de önemli. Evliliğin en önemli günü sonuçta. Düğünden sonraki gün gidersiniz olmaz mı? Hem saç baş yapılı makyaj vs kocaman kabarık gelinlik, kış günü yapmur yağmıştır çamur olmuştur normal ayakkabılar falan bile kirleniyor, yerleri süpüren gelinlik elbet batar.

gelinlikle gitmek şart değilse sabahtan bi uğrayabilirsinz ama eğer gelinlik damatlıkla gitmek onun için çok anlamlıysa bi uğrayıp dua etmekte de bi anormallik yok diye düşünüyorum tabi arkadaşların dediği gibi yağmur çamur olursa gelinliği çamura sokmakta olmaz ya siz arabadan inmezsiniz bi orta yolu bulursunuz

Ben olsam giderdim. Onun için önemli çünkü. Hurafelikle alakası yok. En sevdiği günü onunla paylaşmak var. Maneviyat var. Benim de arkadaşımın abisi şehit olmuştu o da gitti. Eşi hiç itiraz etmedi. Gelinlik çamur olsa ne olur? sokaklar çok mu temiz? Eşinizin manevi duyguları gelinliğin etek uçlarından önemli değil herhalde.

Gelinlikle mezarliga girmeniz sart mi? Yani görüntü mü önemli yoksa maneviyat mi? Mezarliga niye gidilir dua etmek rahmet okumak icin. Ben acikcasi gelinlikli birini görsem ayiplarim. Sac bas makyaj yapilmis mezarliga gelinmis. Sabah kalkinca abdest alir gelinligi arabaya koyar direk mezarliga gidersiniz. Duanizi edersiniz oradan da kuaföre gidersiniz.

Kuaföre gitmeden gelinliğinizi giymeden önce gidebilirsiniz, gelinlikle olmaz ki camur toz toprak olur.

Bence gidilebilir..haberlerde izlemistim bi şehit asker kızida gitmisti baba evlendim demisti bence cok anlamlı

Bana göre mantıksız. En mutlu gününüzde mezarlıkta ne işiniz var. Damadın annesi yada babası olsa hadi bir derece. Babane yani sonuçta.Yaşları dolayısıyla çoğu babaneler , dedeler torunları evlenirken ölmüş oluyor. Yapacak bişey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…