Dügün Sabahı Gelinlikle Mezarlığa Gitmek ?

"Gelinliği ile gelsin" diye de vasiyet etmiş olsa bile ölen kişilerin her vasiyeti yerine getirilmez.

Sadece dine uygun olanlar getirilir.

Dinimizde de gelinlikle, damatlıkla, özel kıyafetlerle mezar ziyareti farz ya da sünnet değildir.

Tamamen hurafe olduğuna inanıyorum.

Düğünden önceki bir gün ya da sonraki günlerde ziyaret edilebilir.

Mantıklı gelmedi. Ya önceki günü, ya da sonraki günü uygun şekilde gidilir. Sonuçta mezarlıkta ziyarete beklemiyor sizi, şu an dua etmeniz yeter.

canım uygun olur neden olmasın seni gelinlikle torununu da damatlıkla görmüş olur hem. biliyorsunuz ki ilk fatihadan itibaren merhum sizi görüyor.
benim kuzenim sabah kuaföre gitmeden başka bir gelinlikle çıktı evden ve mezarlığa gittiler annesi için. olur neden olmasın

konu sahibi en güzeli sabah erken saatte kuaförden gelinlik giymeden makyaj yapmadan önce mezarlığa gitmek. ne demek gelinlik kirlense nolur,ölmüş kişi senin akraban değil ki. yazık gelinliğe o senin genç kızlık hayalindi.toz toprak çamur olsa nolur diyenlere kızıyorum ne demek nolur gelinlikle mezarlığa mı gidilir canım??orada giyilecek tek beyaz şey kefendir allah korusun uzun yıllar.

Hayırlı Olsun Dilekleriniz İçin Teşekkür Ederim....
Allah Razı olsun...
Gitmeye Karar Verdim , Çünkü Herneolursa Olsun Gitmek Gerek.
Gitmesem Vicdanımı Susturamam...
Kendimi Suclu Hissederim..
Hayırlısı Olsun Belki Şansım Varsa Camurlanmaz Etegim İyi Düşüneyim İyi olsun

Kesinlikle.mezarlığa baş örtülmeden girilmez,suratta gelin makyajıyla süslü püslü gelinlikle topuklu ayakkabıyla girilmez.

Bari nikahtan sonra düğün çekimlerinden sonra gidin.bu kadarını kimse çok göremez size. çamurlanacaksa güzel kısımlarından sonra kirlensin.nikaha çamurlu gelinlikle gidildiği nerde görülmüş

Düğünden birkaç gün sonra duvak takıp gidilebilir. Tabi ikna edersen duygusal adamı.

Gelinlikle gidilmesi biraz tuhaf geldi bana da.
Ama eşim böyle bir şey isteseydi tuhaflığını sorgulamaz giderdim ben.

Saçmalığın daniskası. Gitmeyi bırak yürü sen git yolun açık olsun demek lazim hatta. Ben birinden boyle sacma bisey istersem de o da beni ugurlasin. Akıl var mantık var. Olacak is var olmayacak is var.

Başkalarına göre yasadigimiz yetmiyor bi de ölülerinin keyfine göre yaşayalım.

babannesi sizi kalkıp tebrik edecek degil bana sacma geldi su an yapacagınız en guzel ona faydalışey başka zaman gidip yasin okumak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…