Düğün Sorunu!

Konuya kayıtsız kalamadım. Ne olursa olsun eltiniz o evin gelini siz henüz o kapıdan girmediniz. Madem bütün herkes sizi destekliyor sizin yanınızda o zaman başta kv sizin orda olduğunuzu oğlunun ve gelininin öğrenmesinden çekinmez.

Yüzüğü atmak saçma bir şey olur, nişanlınızın suçu ne?
Gitmeyin ya da nişanlınızı tek bırakmak istemiyorsanız gidin bu kayınvalidenizi ya da bilmemkimi ne ilgilendirir ki? Nişanlınız ile sizin bileceğiniz şey yani.
Ayrıca kayınvalideniz sizi nereye kadar kaçıracakmış? Elbet bir gün karşılaşılacak. Bazen mantık sıfır oluyor insanlarda..

Başta siZe kızmıstım önceki konularınızda ama bu sendeki elti ve kayın ne kadar fenaymış arkadaş resmen düşman olmuşlar daha şimdiden iyi bir abi-yenge olsalardı kardeşinin hatırına sizle barışırlardı.Sanki kan davası güdüyorlar ne kadar ayıp bu yaptıkları!Kv de tam kişiliksiz ağırlığını koyup abiyle kardeşi eltileri barıştırmaktan aciz!

Belli herkes arkanda. Düğüne bile davet edilmemişsin. Eltin çalışan bir kadın isterse sosyal çevresi de olurdu. Demekki boş kalabalıktan hoşlanmıyor. Bu yüzden çatlayıp patlayacağını sanmıyorum. Otuz yaşında kadınsın şu cümlelerine bak sana mantıklı geliyor mu? Yok beni kıskanıyor yok çatlasın. Ben bile buradan bebek haberine heyecan duyarken kalbini ne kadar karartmışsin ki bela oldu filan diyorsun. Bence sen kıskançlıktan çatlamışsın. Kadın iyice yerini sağlamlaştırdı diye bakmışsın olaya. İnsan sekiz aylık bir bebekten doğmamış bir bebekten nasıl bu kadar nefret eder hayret. Nasıl olsa nişanlıyım kozlar benim elimde deyip kendine olmayan değerler biçip havadan havaya girmiş kendini ön plana çıkarmaya çalışmıştın. Ama olmadı değil mi? Şimdi sosyal medyada bile foto paylaşamayacak düğüne bile çağırılmayacak duruma geldin. Kimin tercih edildiği belli oluyor. Sürekli herkesle kavgalısın. Sendeki şu sözde espiri anlayışıyla zor geçinirsin sen. Şimdi nişanlın susuyor senin yanında gibi görünüyor olabilir ama evlendikten sonra bak bakalım nasıl olacak. Senin kendinle sorunun var yaşadığını anlayabilmek için kendine olmayan düşmanlar üretiyorsun. Yaşamla kurduğun bağ o beni kıskanıyor şu beni çekemiyor şuna bir laf ettim gibi sağlıksız şeylere dayaniyor. Bunlar olmadan yaşanabileceğini bilmiyorsun ve bu hastalıklı yaşam algına sıkıca sarılmışsın. Çevrendeki aklı başında mütevazi kişilerde istemeden senin bataklığına çekiliyor. Ama eltin naif ve akıllıymış bıçak gibi kesip atmış bağları. Ayrıca çok sirin bir aile olmuşlar.ve sen sende olmayanı kıskanıyorsun. Burada kıskan olan sensin

Herkes seni haksız bulmuş ama ben hak verdim tek bir laf sokma olsun hadi icin aile faciası çıkacak boşanmaya gidilecek bir durum goremedim ben
Senin yaptığın hos olmasa da elti de fesat
Bir kasik suda fırtına çıkarmaya kalkmış
Büyük ihtimal kaynini kendi yakinlarindan biriyle evlendirmek istiyordu o is olmayinca sana bilendi

Kaynanan da karşılıklı oturuyoruz bir sey olsa sürekli onlara gidip gelecem diye eltinle arayi bozacağına senle arayi bozuyor

Ben olsam gitmem düğüne falan ama evlendikten sonra kaynanam yalvarsa hic bir dugunlerine islerine gitmem
Cennet canima minnet derim
Gorusmemeye iyi bahane olmus sizin icin

Ayarsız oğluna laf demediği ve ondan korktuğu için olabilir mi?

Teşekkürler zahmet oldu.

Yapacak bir şey yok sağlık olsun. Kaza, hastalık, ölüm harici hiçbir şekilde elimi uzatmam eşime de yardım ettirmem. Hak ettikleri davranışı görür abi yenge.
Kv.ye mesafe!

Bu düğün sorunu yanlış anlaşılmış kv gelmesin dememiş. O an sesli düşünmüş gelirse X oğlum sorun yaratırsa vs gibisinden düşünmüş.
Zaten ben gitmezsem nişanlımda gitmeyecekti öyle söylemiş.

Kv nikaha da gidelim kalır geliriz dedi ısrar etti. Nikah başka ilde. Gidip kalmak istemediğim için gitmedik biz nikaha kv gitti.

Diğer oğlu gelini ile ilişkilerini merak etmiyorum hiç sormuyorum. Eskisi kadar çokta ilgi görmüyor gelin, ailenin diğer büyüklerinden (babanne-hala). Bu nasıl kız böyle demişler. Kendi bilecekleri iş.

Abide kardeşi icin kızı istedim benim gorevim bitti demiş. Niye ilk bizimle tanıştırmadin demiş. İlk kv ile tanışmamda olay olmuş. Yenge ve abi ile tanışacakmışım ilk bak bak komplekse bak egoya bak. Sizene!

Benimle küsseler iyi. Abi kardeşe düşman kesildi. Komedi. Kv.ye de tepki gösteriyorlar. İlginç aile ilişkileri. Anne sessiz pasif.

Evlenirsem ve dugun sahibi " buyurun gelin sizide bekleriz" dediyse, iste o zmn giderim.
Ama nisanlilik donemlerinde gerek gormuyorum boyle tatsiz mevzular yasandiysa.

Arkadaşlar hepimiz konu sahibine yükleniyoruz da bu kadar düşman olacak ne var arada ben onu anlamıyorum.Sanki miras kavgası vs. güdülüyo. Bence konu sahibi başta hatalıydı ancak bu kadar kin güdülecek hiç bir şey yok ortada. Hani derler ya büyüklük sizde kalsın diye ben kv sinin yerinde olsam abiyi yengeyi ikna ederdim barışın diye ne biçim insanlar bunlar ya anlayamadım.Nasıl bir nefretmiş arkadaş daha şimdiden kanlı bıçaklı olmuşsunuz.Ben abi olsam kardeşimin hatırına barışırdım.Sizinle iyi olmak zorunda değiller ancak iki kardeşin bu şekilde düşman olmaları çok yanlış.

ben olsam nişanlım istiyorsa onu yalnız bırakmaz giyinir süslenir giderdim..

Evli olsanız gidin derdim de henüz nişanlısınız, böyle ortamlara girmeyin.

Normalde gitme derdim ama madem onlar istemiyor nişanlın istiyor git bence

Dugun ne zaman? Bu dugun umarim olur konu sahibi. Sen bu kafa ile gidersen, yineliyorum cok zor...

Bir yanlış anlaşılma olmuş kv gelmesin dememiş. Diğer taraf sorun çıkartırsa vs diye sesli düşünmüş. Sorun yok.

Düğüne gittik. Süslendik püslendik gittik. Bol bool oynadıkkk. Bizi gören eltiler(elti+kayın) az durup çekip gittiler düğünden.

Kv aile fotoğrafına kalın gitmeyin bekleyin dedi bizi. Düğün bitimine kadar bekledik eğlendik. Nişanlı olunca böyle ortamlarda aileler(büyükler) ilgili davranıyormuş:)

Babaannesi geldi "abine hoşgeldin de" dedi nişanlıma. "Bizim düğünüz mü, neden diyecekmişim. Boşverin" dedi sinirlendi.

Kim ne derse desin benim kafamda doğru. Bu kafa ile gayet güzel evlenirim. Kan davası güder dururlar kendi kendilerine. Bizi gördükleri yerdede kaçar giderler. Çok hoş:)

Bugun kv ve annemn anneler gununu mangalla kutladk. Buna bile bahane bulur abisi kesin kendisi erkenden arkadaşına kahvaltıya gitmiş gerçi (kv söyledi)

Ben sizin yerinizde olsam nisanlima dugunu sormam bile gitmemde.

"Kim ne derse desin" diyosan surekli nicin konu acip fikir soruyosun? O kismi anlayamadim..
Bi de boyle detaylari verince, "bakiinnn ben aslında masumum beni seviyolar" diye ispat çabası gibi olmuş..

Elti ve kaynın sizden dolayı az durup çekip gittikleri kanısına nereden vardın? Başka bir açıklaması olamaz mı yani insanların düğün sonuna kadar durmamasının? Burnunuzun dibine girip sizle aşık atmaları mı gerekirdi kim daha rahat davranacak diye mesela? Kan davası gütmek, sizi gördükleri yerden kaçıp gitmek?... Sen kendinizi ve elti tarafını fazla önemsiyorsun bence. Onların her hareketine anlam yükleyip bilenip durma bence. İkiniz de düğüne gitmişsiniz, birbirinize değmeden takılmışsınız işte. Onlar erken ayrılmış. Kimsenin sizle uğraştığı yok, laf yok, bir şey yok. Onların umrunda olmadığın olasılığı da yüksek yani. Bundan bu kadar düşmanlık senaryosu kurup yazmışsın da, malzemen yetersiz malesef.

Son düzenleme:

Bu kaçmalardan sen de haz alıyor gibisin. Abi kardeş ne sbeepten düşman kesildi?

''Bu kafa ile gayet güzel evlenirim'' derken? Sanki inat etmişsiniz gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…