düğün sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

merveevasu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2020
94
-25
36
merhaba,

1 ay sonra düğünümüz var ve düğün yerimizin parasını takılan paralarla ödeyeceğimize dair bir şey duydum nişanlımdan. Kendisine böyle bir şeyi istemediğimi söyledim fakat beni dinlemiyor.

Böyle bir şey ne kadar doğru bana yardımcı olun lütfen....

Genelde böyle yapıyor çoğu çift fakat doğruluğu tartışılır.
Siz nişanlınızın ailesinin mi ödemesi gerektiğini düşünüyorsunuz?

Düğün istemediğim halde ısrar edilmişse ısrar eden ödesin. Şekil 1a ben. Sade bi nikah yeter dedim. Sonra nişan süresi uzadıkça düğün yPmak için maddi durumu öne sürdüler. Biz de gittik güzel bir yerle anlaştık. Biraz imkan meselesi ama yine de ailelerin üzerinde olması gerektiğini düşünüyorum ben. Ayrıca düğünde takılanlar yetmeyebilir de salon için. Bize çok komik bir rakam takılmıştı. Bizden önce abi ablaşar evlence. Balayı için bile kullanamadık. :KK70:

Ayranı olmayanlar neden düğün yapar?
Nikah ve sonrasında yemek neden kimseye yetmez?
Nikah parasıyla 4 duvar aldığımız ilk evimizin dekorasyon borcunu kapatmıştık. Bir sürü de para artmıştı. Lütfen kusura bakmayın ama otel düğünü olmadıktan sonra ne gerek var o hengameye? Paranız sizde kalsa şahane olmaz mı?

Genelde böyle yapıyor çoğu çift fakat doğruluğu tartışılır.
Siz nişanlınızın ailesinin mi ödemesi gerektiğini düşünüyorsunuz?
Evet ben öyle düşünüyorum. Hem tek erkekleri hemde benim ailem her şeyimi dört dörtlük yaparken (Nişanımı bile) onlardanda böyle bir davranış beklerim.

Ben düğünde takılanlarla o masrafın karşılanmasını istemem. Ha bana der ki benim durumum yok. O zaman ben de düğün istemem. Daha ufak çapta maddi gücün yeteceği kadarıyla bi şeyler yaparız. Ama altınları gidip de düğün salonuna yatıramam.
Altın olarak değil nakit paraları vereceğini söyledi. Kendisi de benimle birlikte bir düğün istedi zaten çok abartılı bir düğünde değil üstelik. Ama ailesinin hem eşyalar hem de düğüne yetişemeyeceğini söyledi. Çok şükür sıfır borçla evleniyoruz ama böyle bir teklifle geldi bana

Ayranı olmayanlar neden düğün yapar?
Nikah ve sonrasında yemek neden kimseye yetmez?
Nikah parasıyla 4 duvar aldığımız ilk evimizin dekorasyon borcunu kapatmıştık. Bir sürü de para artmıştı. Lütfen kusura bakmayın ama otel düğünü olmadıktan sonra ne gerek var o hengameye? Paranız sizde kalsa şahane olmaz mı?
Biz de onlarda karadenizli. Nişanlıma düğünmü nikahmı diye sorduğumda bizde nikah yok düğün olur abartısız dedi. Zaten iki ablasınıda düğün yapılmış ve tek erkek o onada yapılcaığını söylemişti. Ama düğüne 1 ay kala bana böyle bir şey söyledi.

ben düğün yapmaktan vaz geçtim altınlar para bize kalsın desen ,
oğlan tarafı onuda sana bırakmaz zaten , birşekilde alıyorlar ,
benım altınlarım ben balayındayken satılmış haberşm bile yoktu ,
gelince ögrnedim ,
Bizim adetlerde altınlar erkek ailesinde kalcak diye bir şey yok fakat düğüne ailesinin yetişemeyeciğini düşünüyor maddi açıdan.

Evet ben öyle düşünüyorum. Hem tek erkekleri hemde benim ailem her şeyimi dört dörtlük yaparken (Nişanımı bile) onlardanda böyle bir davranış beklerim.
şöyle ki düğünün parası yine nişanlınızın veya sizin cebinizden çıkacaksa, düğünde takılanları kullanmanızda bir beis yok.
ama size hak veriyorum, erkek aileleri kaçmaya çalışıyorlar, kız aileleri her zaman daha verici bu konularda.
biz eşimle böyle konularla uğraşmamak için nişanımız dahil her şeyimizi kendimiz yapmıştık. aileleri düğün-dernek, eşya vs. gibi konularda hiç karşı karşıya getirmedik, birbirimizin ailelerine dahi konuşmadık.

Altın olarak değil nakit paraları vereceğini söyledi. Kendisi de benimle birlikte bir düğün istedi zaten çok abartılı bir düğünde değil üstelik. Ama ailesinin hem eşyalar hem de düğüne yetişemeyeceğini söyledi. Çok şükür sıfır borçla evleniyoruz ama böyle bir teklifle geldi bana
Valla yetişemeyeceklerse ben o düğünü istemem. Düğünde bana takılanlar nakit para cart curta güvenip düğün yapmasın kimse. Dediğim gibi ailesi eşyaları alabiliyorsa alsın madem. Biz nikah kıyalım nikahtan sonra da ufak bir kokteylle bu işi kapatırız derim.

Ailesi de zaten biseyler yapmaya calısıyormus iste daha ne yapsin insanlar. Gercekten sadece kendisine guvenmeyen kimse evlenmemeli.
Sikayet ettiginiz sey cogu insanın normal olarak yaptığı bisey. Sizin dugununuz, sizin borcunuz tabiki siz odeyeceksiniz. Kac yasınıza gelmissiniz evlenmek istiyosunuz ama dugunu es ailesi yapsin ne guzel :) dugun yapmayin bence siz

şöyle ki düğünün parası yine nişanlınızın veya sizin cebinizden çıkacaksa, düğünde takılanları kullanmanızda bir beis yok.
ama size hak veriyorum, erkek aileleri kaçmaya çalışıyorlar, kız aileleri her zaman daha verici bu konularda.
biz eşimle böyle konularla uğraşmamak için nişanımız dahil her şeyimizi kendimiz yapmıştık. aileleri düğün-dernek, eşya vs. gibi konularda hiç karşı karşıya getirmedik, birbirimizin ailelerine dahi konuşmadık.
Eşyaları ailesi ödedi bize bir borç bırakmadılar. Fakat düğün yapmak bence onların çocuklarına bir borcu. Kayınvalidem baya abartı şeyler sever başkalarının düğünüyle hava atar ama konu bize gelince kenara çekildi.

Valla yetişemeyeceklerse ben o düğünü istemem. Düğünde bana takılanlar nakit para cart curta güvenip düğün yapmasın kimse. Dediğim gibi ailesi eşyaları alabiliyorsa alsın madem. Biz nikah kıyalım nikahtan sonra da ufak bir kokteylle bu işi kapatırız derim.
Artık çok geç düğüne 1 ay var ve 6 ay önceden tuttuk yeri. Böyle bir durumla gelseydi bende nikah derdim. Bana bunu şimdi söylüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X