biz nişand birşey istemedik düğünde olur dedik.4 bayram geçti nişanlı sadece isteme ile artık bir kurban aldırdım o noktya geldik yani.ben çocuklrı için her fedakarlığı yapan bir ailede büyüdüm halada ailem ben ve kardesim için bir çok seyi erteledi.ama nişanlım tam tersi hep ailesi yüzünden maaşından haciz ödedi ve onlara destek oldu köşeye para atamadı.şuandada ufak tefek taksitleri var ve işe yeni girdi.annesi herkesin içinde oğluma birşey aldırmam düğünümü ben yapcam cocuklarım borçlu girmesin bir kaç yıl sonrada destek oluruz ik aile ev alırlar üstüne kredi çekip öderler dedi.ama yapamayacağı eyleri herkesin yanında konuşmasına vaad etmesine kızıyorum allaha şükür nişanlımında benimde kazancımız allahın izni ile yeter ama en çok nişanlım için üzülüyorum şuan işe yeni gridi eksik maaş aldığını biliyor.evladım baska şehirde ne durumda demiyor.anlyacağınız arkamızda benim babam var ve allaha şükür maddi manevi destek ve babamın yüü çok yumsak biz bişey yapmayız deseler babam ben yaparım der o derece yni.durum böyle oluncada babam herseye kosuyor ve onlar vurdumduymaz duruyor.bi evliliğin sorumluluğunu almaya hazırız evet ama iki ailede yapabilecek durumda ve yapcaklarını söylediler ama durum böyleyken kayınvalidem sürekli fikir değiştirmeler boş konuşmalar içinde ya kızlar bir kayınvalide kınaya gitmezmi bu söylenirmi ya.
Kınaya gelmesem mi demesi çok anlamsız ama onun dışında bence iki tarafta da hata var. Nişanlın evlenmeden önce ailesine istediği kadar destek olabilir. Sizinkiler sizin maaşınıza ihtiyaç duymamış olabilir ama her ailenin durumu o şekilde olmuyor. Özellikle esnaflık şu anda çok iyi durumda değil. Benim dükkanını devredip başkalarının yanında işe giren bir sürü tanıdığım var sırf sabit gelir olur diye. İkinizin de kazancı iyiyse düğününüzü kendiniz yapın. Kimseden maddi destek beklemezseniz kimseyi de işin içine sokma durumunuz olmaz. Hadi bu olmuyor nişanlınızla konuşun onlar bize verebilecekleri tutarı söylesinler biz de üzerine katar yaparız diyin. Bu iş nişanlınızla aranızda bitiyor. Onunla konuşup anlaşıp halledin. Bence düğün yapıyorlarsa eşya beyaz eşya alınıyorsa artık kocaman adamlar olarak daha fazla da para istemeyin bu insanlardan. Bir evinizin tadilatının altından da kalkabilirsiniz sanırım.
inanın şuan anlatılmıyor evde babanın sözü yok kadın inat hersey kendi istediği gibi olsun istiyor.mesel gelinliği surdan bakalım sunu burdan alalım su söyle olsun falan filan.oluna parayı verse bi ikimiz iki tarafı karıstırmadan alısverisi yapacağız zaten.ama herşeyi görmek dahil olmak istiyor.sorun tavırlar yokluk deil bide yasadık yokluk .inanın sadece içimi döküyorum yoksa okadar alttan alıyorumki hiç istemediğim bişeyi bile kabul edebiliyorum alısveriste.ve sadece bir oda alacaklar.birde beyaz esyayı alırken fırını si alın dediler.kendisi ekonomik a programlıları secti bana hiç sormadı ama biz fırını bakarken en yükseğini ankastresini ve aralarında pahalı olanı gösteriyor böyle olunca benimde canım sıkılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?