düğün stresleri:((

Yüz vermicen herkesin yüzünün karasini vuracakmissin yüzüne yoksa kendilerini sütten çıkmış ak kaşık zannediyorlar . Insanligi herkes kaldiramiyor ağır geliyor kimsin.

evet kesinlikle bazı insanlar kaldıramıyor çünkü görmemişler alışmamışlar. iyilik yaptın mı alttan aldınmı enayi oluyosun salak oluyosun onların gözünde.

emınmısın konusun samımıyetsızlık oldguna. Konu basbaya senın ıstedıklerının alınmaması, koskoca ıkı ınsansınız bıde evlendıkten sonra kıra yardımı mı alacaksınız, sıze ne yahu kayınvalıdenın bırıkım yapmamasından. Sıze yuk olmasınlar da öpüp basınıza koyun, kımse kımseye destek olmak zorunda degılkı kadın dugunuzu yapıp esya alıyor sıze. Begenmıyorsanız ustune ekleyıp ıstedıgınız alın. Sok oluyorum boyle konuları okudukca, Allahtan ben kımseye muhtac olmadan evlendım, dunya kadar borc odedım ama kendı emegımle yaptım herseyı, ıyıkıde yapmısım

elbette yapacaklar.. eşyanın en iyisini alacaklar, evin boya-badanasını yapacaklar, gelinliğini yurt dışından alacaklar, kiranızı ödeyecek yetmeyecek ev bile alacaklar.. hatta haftada bir evinizi temizlemeye de gelecekler.. kolay mı Monaco prensesi ile evlendiriyorlar oğullarını.. çünkü ayıp olan onların bunları yapmaması.. yoksa daha evliliğin "E" sine bile hazır olmayan, hala başkalarından destek bekleyen, herhangi bir birikimi olmayan insanların evlenmesi değil.. katılıyorum size

Kadın oğlunun senin yaşadığın ile taşınmasına ses çıkarmamış, nişan senin memleketinde olmuş, düğünde öyle olacakmış. Oğlumu yanımda isterim diye tutturmamış...

Sizin evinizin kirasını o kadın düşünmek zorunda değil. Ayrıca pahalısını alamam diyerek dürüst davranmış. Her şeyin lüksüne kaçıp bütün eşya borcunu üzerinize yıkmamış. Hiç bir şeye yardım etmeyen aileler gibi davranmamış. Düğünü yapıyor eşyalarınızı alıyor...

Her şeyi kendi açından değerlendirmek yerine biraz da yaptıklarını görsen...

Kadının esnaf oluşu 3 yıldır parasını ne yaptığı seni ilgilendirmez. Nişanlın dururken bunların lafını etmek sana düşmez. Birisinin senin kazandığın paranın hesabını yaptığını düşün nasıl hissederdin kendini?

daha öncede söyledim simdide soyluyorum herkeste eleştirirken saygı çerçevesini aşmasın lütfen...
ben kimseye muhtaç değilim evet durumu olmayabilirdi benimde olmayabilirdi sorun bu değil.durumu var, yapacağım diyor tamam ama bazı tavırları burda kelime kelime yazabileceğim gibi deil sanki 10 çocuk evlendirmiş gibi herseyin ucundan kısmak istiyor.maddi yada manevi.hiç bir adet gelenek bilmiyor gibi davranıyor.ya evet nişanlım o parayı babasının hatası yüzünden ödedi ve durumları vardı yıllarca o borcu kapatmadılar.ev aldılar ve yine kapatmadılar.ya sözde bile çikolata olmasa nolurki dedi bukadar bilmemezlik olurmu ya.herkese uzaktan konusmak çok kolay.sorun gücüm buna yetiyor demesi deil sorun daha benim ne istediğimi bilmeden seçime yönelmesi

böyle şeyler malesef ki malesef düğün telaşında oluyor ..
en güzeli çiftin ikisinin herşeyi tamamlaması ..
aileler malesef hemfikir olmuyor ..
size düşün beğendiklerinizi ben bunu beğendim diyebilmek ..
sonuçta bir kere evleniyorsunuz .. saygınızı ve mesafenizi koruyun derim ..

Parayi kim veriyorsa o konusur arkadasim.
Baska insanlarin parasindan medet umuyorsaniz, onlar ne begeniyorsa, onlarin gucu neye yetiyorsa onu alacaksiniz. Ha begenmediysen kendin oder, en guzelini kendin alirsin. Kendine guven esyani evini alirken, baskasina degil. Kayinvalide acik acik durumum bu demis. Baska lafa gerek yok. Sizin para nasil kazaniliyor haberiniz yok galiba. Kolay degil baskasinin evine bol kese para dokmek. Insanlar senin evin icin en pahalisini almak zorunda degiller. Yok oyle dunya, seni kandirmislar. Ha kayinvaliden samimiyetsizse, yine ona guvenmezsin, kendin yaparsin yapacagini. Hepsi ayni kapiya cikiyor.

Tutup da badana icin "anneni ara para gondersin" demen bile senin bu konudaki anlayisini gosteriyor. Siz necisiniz pardon? Ev sizin degil mi? Niye baskasi para gonderiyor anlamadim. Bu kadar hazirciliga ben de tahammul edemiyorum acikcasi. Insanlara minnet edeceginize, daha cok daha cok diye kiziyorsunuz bir de. Biraz tok gozlu olun.

Kendinize guvenmiyorsaniz evlenmeyin. Kac yildir gorusuyoruz, kac yildir nisanliyiz diye ovune ovune anlatiyorsun, ama kenarda 3 kurusun yok mu senin evlenmek icin de badanaya bile insanlari baska sehirden arayip para istiyorsun? Ayip yahu.

Kira olayi da ayri olay zaten. Cocugunuz olur da tek maasa duserseniz ayaginizi yorgana gore uzatirsiniz, ona gore yaparsiniz cocugunuzu. Daha evlilik bile yok, vay bakalim biz tek maasa dusersek para vermezmis de akil verirmis diye hala sikayet ediyorsunuz. Vallahi pes. Bu zihniyette cocuk yapmayin bence. O insanlar olene kadar size bakmak zorunda degil. Kendi kendinize bakamayacaksaniz evlenmeyin. Coluk cocugun masrafini baskasina yikacaksaniz cocuk yapmayin. Burda cok gordum kayinvalidem oglumun sunnet dugununu yaptirmiyor, cocuguma genc odasi almiyor, cocuguma bebek odasi yapmiyor diye sikayet eden gelini. Iste siz de o zihniyettesiniz belli ki. Boyle omur boyu aglarsiniz vermediler, yapmadilar bize diye.

Kendine guvenmeyen evlenmesin bence. Siz evleneceksiniz diye insanlar kac yasindan sonra sikintiya giriyor boyle. Veriyor da yaranamiyor. Yazik o kayinvalideye.

ağzınıza sağlık. söylemek istediklerime tercüman olmuşsunuz.
arkadaşım, kayınvaliden haklı. aklı başında olan her insan eşyanın ekonomik olanını kullanışlısını ister. yeni modelin sonu yok, yakalayamazsın. bu arada evet ç.makinesinin ideali 5 kg.luk olanıdır.
yeni evleneceksin nedir bu eşya hırsı, mutluluk bunlarla olmaz, bu hırs huzur kaçırır. biraz tok gözlü olun ya.
buradaki gelinleri okudukça, erkek çocuğum olmadığıına şükrediyorum, kızımda da böyle saçmalıklar yaparsa ağzının ortasına çarparım. bizde gelin olduk. bu yaştan sonra nasıl yaşayacaklarını size mi soracaklar.

kayınvalide ile alışverişe çıkma derim ben, kendi annen de dahil... çünkü siz bi karar veriyorsunuz eşin de yorum yapsa senin annen takılabilir sen yorum yapsan eşinin annesi takılabilir... sorunlar uzar gider. biz gittik kendimiz beğendik alırken gösterdik biz bunu beğendik karar verdik diye..beğenen beğendi beğenmeyen de beğenmedi..ama bunu dile getirerekte kalp kırmadı kimse.. eğer onlar ödeyecekse de versinler parasını gelsinler alırken görsünler,eşinde biraz iş bitiyor. orta yolu onun bulması lazım,kaç yaşında kayınvalideni değiştiremezsin.eşinle konuş bu önerimi bence..
biz dediğim gibi yaptık,gerek eşim gerek benim annem onun ailesi aldık alınacakları kimin neye gücü yeterse,ve hep kendimiz gittik beğendik,anneleri aldık sonra bakın biz bunları alıyoruz dedik...tartışmasız geçti

Neden ailelerden birşey istiyorsunuz anlamıyorum
Onlar sizi evlendirmek zorunda değil
İkiniz de çalışıyormuşsunuz girin taksite alın eşyalarınızı.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence evlenmek için,belirgin bir olgunluğa erişmen gerek.Kafa yapını değiştir.Nişanlının ailesi sizin tüm düğün masraflarınızı karşılamak zorunda değil.Anne baba olarak yettiği kadar destek olurlar.Ama insan büyür ayakları üzerinde durur,kendine güvenir evlenir.Senin daha nişanlının yaşı kaç.Çalışmazsam hamile kalırsam nolcak diye birşey yok.Durumun müsait değilse hamileliği erteleyeceksin.Sen daha şimdiden ilerde kiraya yardım bekliyorsun.Birden fazla evladı varsa bu insanların.Ya da onların da kendine göre sıkıntıları ödemeleri varsa.Kimse kimseyi sırtında taşımak zorunda değil ki.Asıl evlat anne babaya destek olmalı yetişkin olduktan sonra.Sen önce kendini düşünüyorsun.Nerde ekmeğimiz varsa orda yaşarız demiyorsun,ben başka memlekette yaşamam diyebiliyorsun.Kayınvalidem esnaf diyorsun.Kusura bakma da kadın yıllardır çalışacak didinecek sabahtan akçama kadar.Evladına da uygun yollu yardım etmeye çalışacak,gelin kalkacak diyecek ki,lüks yaşamaktan geri kalmaz,para yollasın,hevesim kırılıyor.Çalışacaksınız para biriktireceksiniz ayağınızın üzerinde duracaksınız ondan sonra gönlünüze göre yapın heveslerinizi.

sen biriktirseydin 3 yılda bir şeyler allah allah bu ne hazırcılık.İnsanlardan badana parası beklemen ayıp artık bence.

İmral'cim sana kendimden örnekleyeyim, ben de eşimle iş yerinde tanıştım, 2. sene nişanlandık ve askere gitti. Onun babası , benim annem rahmetli , ikimizde de üvey anne baba yok. Kayınvalide düğün, ev eşyası alış verişi falan istese yapabilecek kadar birikime sahipken geride durdu, eşim benden anlayış istedi bu konuda, babası olmadığı , tek başına bir kadın olduğu için, hiç sorun etmedim, erkek tarafı olarak çamaşır makinam ve buzdolabımı aldılar sadece. Babam da bulaşık makinam ve ankastrelerimi aldı. İnsan biraz geriliyor ama eğer ki bunları sorun etseydim eşimle aslaa mutlu olamazdım. Bankaya gittik, kredimizi çektik, eşyalarımızı aldık, düğünümüzü o paradan yaptık, gelinliğimi bile o paradan aldık düşün, şimdi borcumuz az kaldı, ödeniyor bi şekilde. Ben saf mıydım bunlara sustum? Hayır, eşimi çok sevdim, iyi niyetine inandım, kayınvalidem de benim iyi niyetimden utandı... Şimdi bana dualar ediyor herkese anlatıyor, gelinim beni ezmedi hiç, şunu isterim demedi ,ne desek olur dedi, herşeyin en güzelini hak eder, Allah ona kendi gibi evlatlar versin diye (belki içten belki yüzüme öyle diyor ama olsun benim içim rahat) , çünkü ben surat yapsam, lafını etsem, eşimle bozulacağız, ailem o tarafa ister istemez cephe alacak, üç kuruş için huzursuzluk çıkacak vs... O yüzden burdaki arkadaşlara hak veriyorum, sizin gücünüz neye yeterse o kadar olsun bırak, isteye isteye olmaz zaten, tavırlarını da bu stresli dönemi en az zararla atlatmak için alttan almaya çalış, bu dönemde bu tarz şeyler unutulmuyor, değmez, sen mutlu olmana bak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…