düğün stresleri:((

buraya herkes kafasına takılan bazen kimseye açamadığı konuları açıyor ama kimse de kimsei yargılayıp abuk sabuk konusamaz gurursuz diyen arkadasım bu hakkı sana kimse veremez.ben yasadığımı bilirim iç bişey deil bi hepsini alırızda ama ortada bazı hareketler samimiyetsizlikler var.tabik burada baı şeyler yaşandığı gibi yaılmıyor.ayrıca ben kendi memleketimde yapalım düğünü demedim.tam tersi kına burda düğün orda olsun çevreniz var sie ayıp olmasın diye ben teklif ettim.evet ellerinde olduğu sürece yardım etmeli aileler e ellerinde de var ve yapacağz diye vaat ediyorlar ama kendi kafasına göre yapmak istiyor.
en basitinden biraz empati kurun beya esya reyonuna gidiyorsunuz.ve siz hiç birine bakmadan k.valideniz satış personelne ablam en ekonomik olanı göster diyor ve onu almaya karar veriyor.siz put gibi bakıyorsunuz en son karardan sonra size soruluyor ne yapardınız.zaten başta seçimi ben yapsamda pahalısına gitmem ailemde zaten pahalıya gereksize gitmeme müsade etcek bi aile deil
 
Konu sahibesi bence biraz yanlış anlaşılmış sanırım çünkü mesele neden 8 kilo değil de 5 kilo alındığı değil de lafta herşeyin en iyisi deyip üstüne bir de fırının en iyisini alın deyip kendinin farklı davranması. Zor bir durum ama alışmaktan başka çareniz yok evlendikten sonra da onun ipiyle kuyuya inmezsiniz artık
 
Abisini yeni evlendirmis ve 1.5 senelik evli biri olarak soyluyorum bunlari.
Ben yerinde olsam bunlari dert etmezdim. Kv beyaz esyaya ne kadar verebilir. 3000 tl diyelim. Tamam anne sen o kadar ver ben ustune ekliyim su istedigimi alayim derim.
Bizim gelinimiz anneme dedi ki. Anne ben hic anlamam zaten arastirmaya zamnimda yok. Sen git bildigini al. Annem boyle dedi ya gitti en guzelini en pahalisini aldi.
Yani gelinimiz gibi de olma tabi. O farkli sen farkli.
Ama en azindan calisiyormussun onlar ne kadar yapabilirlerse sen ya da ailen ustune koyup alabilirsiniz. tabi durumunuz musaitse.
Bana esim beyaz esyayi alsaniz olur mu dedi.
Ayni gun annem ben esim gittik annem hangisini begendiysem aldi.
Yani ev kurulacak. Bu ev sizin eviniz.
Uce bese bakmamak lazim. Elden ne gelirse onu yapmak lazim.
Kv belli ki kendine harcamayi seviyr.
Olabilr.
Ah canim ah ilerde insanlari hee bu da boyleymis bundan bisey beklememk lazimmis diyeceksin. Ama yasin belli ki kucuk.
Ozetle canim bunlari kafana takma.
Ne kadar yapabiliyorlarsa ustune ekleyin icine sineni alin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 

sorun yokluk deil zaten huzur mutluluk ama biz bukadar iyi niyetli olduğu kadar olsun derken onun samimiyetsiz tavırlrı hatta nişanlım anne bak emin olmadığın şeyler hakkında konusup insanları umutlandırma diye kızdı zaten.
 
Kayınvaliden en doğrusunu yapıyor. Ayrıca zaten size bir şey almak ya da yapmak zorunda değil. Bu yaşa kadar büyütmüş adamı daha ne yapsın. Bırakın da bundan sonra bari parasını kendi için kullansın. Lüks yaşamak istiyorsa öyle yapsın. 3 yıldır hiç mi para koymamış kenara diyorsunuz da siz 10 yıldır birlikteymişsiniz. İkiniz de çalışacaksınız. Siz 10 yıldır kenara para koysaydınız şimdi kayınvalidenizden para istemek zorunda kalmazdınız.
 
siz de 10 yıldır sevgilisiniz ? siz atsaydınız ya köşeye para.

allaha şükürki bende ailemde kimseye muhtaç olmadan düğünü yaparız evt birikimim var.ama her anne baba imkanları olduğu sürece evladına destek vermeli.burda hala anlayamayıp sabit fikirle bakıp saygılı şekilde eleştiri yapamayan arkadaslar var.sorunun hala para pul değilde samimiyetsizlik olduğunu anlamayıp sadece yazmak için yazanlar var.kimse yapamayacağı seyleri vaad etmemeli ya da konustuğunun arkasında durmalı evet sorun bu 10 yıldır nişanlım biriktirmedi evet çünkü babasının üzerine yıktığı borcu ödüyordu.
 

Hayir yani madem huyunu biliyorsunuz, neden evin boyasina kadar, beyaz esyalarina kadar ödemesini bekliyorsunuz? Her aile, her anne bir sefer ayni degil. Senin baban herseye kosturuyor diye her baba anne bunu yapmak zorunda degil yada babanin yaptigi dogru oldugu anlamina gelmiyor.

Madem kv'denizi çirkef, lafin arkasinda durmayan,.. buluyorsunuz. Neden herseyi kendin hal etmiyorsunuz? Kv'deyi suçluyorsunuz niye para biriktirmedi diye, siz niye para biriktirmediniz? Sonuçta kendi dügünüz, eviniz degilmi? Nisanlin o parayi borca harca, hacize vermis. Yani anlasilan kv'denin durumu bile yokmus, paralar hacize gitmisse. Ve halen beklenti içindesiniz. Gerçekten anlam veremiyorum.


Ve evet, bir maas ile kira öndenir, diger maas ile diger masraflar ödenir. Artik 1965 yilinda yasamiyoruz. Tek maas ile ev geçinilmiyor. Hasta, hamile kaldiginda bile çalisilmasi lazim. Öyle her konuda anneye babaya güvenmemek gerek. Bu anne, babalarin sorumlulugu, madi destegi ne zaman bitecek?
 
Ailelere sirtini yaslayip dugun yaptirip ev doseyen alinanlari begenmeyip buraya konu acan uyelere ozeniyorum valla ne guzel derdiniz var
Biz dugunumuzu esyalarimizi evi tadilati kendimiz kredi cekerek yaptik aileler ellerini cebine atmadi gelip esyalara baktilar begenmeyen fikrini beyan edene adimiz hidir elimizden gelen budur dedik huzurumuz yerinde cok sukur cok borcumuz var ama sukur sagligimiz yerinde isimiz var calisiyoruz ve odeyebiliyoruz bence simariklik yapiyorsunuz begenmiyorsaniz kendiniz yapin diyebilir kv nisanlinizi bu konularda hirpalamayin ailen yardim etmiyor begenmiyorum sudur budur diye canina tak der atar nisani mazallah erkekler bizler gibi duygusal degil masallah sizin kv 5 kg da olsa makina alayim diyor siz bunu begenmiyorsunuz haklisiniz daha guzeli varken istemezsiniz o zaman kv ile konusun anne elinden geleni soyle bende ona gore hareket edeyim ben senin begendigini kendime uygun bulmadim su modeli alalim de baktin yok inat ediyor ustune siz para koyun degistirin bu kadar basit takilmayin boyle seylere


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 
Her şeyi geçtim de evlendikten sonra ne sizin aileniz ne de eşinizin ailesi kiranızı ödemek zorunda değiller kimse kusura bakmasın en temel ihtiyaçlardan olan barınmayı bile kendi başınıza sağlayamıyorsanız biraz daha bekleyeceksiniz evlenmek için.
 
madem kv samimi değil niye ondan birşey umuyorsun ki? beni sevdmediği düşündüğüm insandan birşeyler beklemem ne kadar doğru olur. size HİÇbir yardımı dokunmazsa bu onun hatası/ayıbı, ama siz buna rağmen hâlâ daha birşey bekliyorsanz bu da sizin.
 

Sıkıldım ben bu yeni gelin akımından. Evlenmeyin kardeşim kayınvalidenizle. Siz hiç düşünmediniz mi ya hamile kalırsam işten çıkarsam diye? Para kenara atmayı bilemediniz mi? Sanki kayınvalide mecbur size bakmaya. Hiçbir lüksünden de geri kalmayacak insan tabi. Size mi soracaktı, kendi kazandığını harcamak için? Eşya aldığı hata siz gibilerine, istedikçe istiyorsunuz. Bir de yaranılmaz!
 

sen herşeyi geç te kv demiş ya nerde isterse orda yaşasın diye öp başına koy ya dibinde otursaydın ya yanımda olacaksınız deseydi annenle aynı ildesin bundan büyük mutluluk olmaz eşyayla mutluluk olmuyo çok mu lazım battaniye yıkamak ver kurutemizlemeciye ....
 
anlamıyorum şu kadınlardaki aileler mecbur değil siz yapsaydınız yorumlarını..
bir kere 10 yıldır çıkıyolar diye 10 yıldır çalışıyomuş muamelesi yapılmış, sen yapsaydın falan filan.sinir bozucu.
nişanlısı babasının borcunu ödemiş öyleyse şimdi de ailesine evlenmesi için destek olmak düşer.çalışın yapın diye bişey yok evladı varsa evlendirme adına çabalaması gerekir ayrıca çabalıyosa da geline minnet duymak da düşmez.
en ucuzu hangisi, tamam bunu alıyoruz bu nedir ya..bağışlıyormuş gibi.alma daha iyi.
evlilik sürecinde büyüklerin bencilliklerine fazlasıyla sinirleniyorum..

kendi alırken en ucuzu, kız tarafı alırken en lüksünü seç..oh ne güzel.
Hey Allah'ım..

Neyse canım sen yine de sakin davranmaya çalış kadının huyunu değiştiremezsin üstüne nişanlınla aran açılır.
 
Ama evlendikten sonra destek beklemen hoş değil, ikinizde çalışıyosanız geçinirsiniz, lüks olsun diye destek beklemek ne kadar doğru..
 
"Ekonomik olani "demesi neden sizi kirdi anlamadim.Gucu yoksa yoktur.Sizin ailenizin durumu iyi olabilir ama onlarinki olmayabilir.Esyalarin ekonomik ya da pahali olmasi cok mu onemli.simdilik olanla idare edin esinizle birlikte calisip en pahalisindan alirsiniz.Unutmayin bir gun sizde anne olucaksiniz .Ozaman kayinvalidenizi anlarsiniz.Boyle dugun telasinda anlayisli olmaniz gerek ve stresinizi atmaya calisin.Dugun stresiniz sinirlerinizi bozmus fazlasiyla da alinganlik yapiyorsunuz ve evleneceginiz insani da zor duruma sokar.
 
Son düzenleme:
Siz parayı verin, biz gerisini hallederiz saolun deme şansın yok mu?
annesi ekonomik olanı istiyince, hayır ben bunu istiyorum, üzerini ben tamamlarım deme şansınız yok mu?
gerçekten çok sinir bozucu. Buna bi ayar çekmen lazım, şimdi alışverişine karışan ileride evine de karışır.
 

Yüz vermicen herkesin yüzünün karasini vuracakmissin yüzüne yoksa kendilerini sütten çıkmış ak kaşık zannediyorlar . Insanligi herkes kaldiramiyor ağır geliyor kimsin.
 
Aldıklarını beğenmiyorsanız üstüne para koyup üst modeliyle değiştirin. Evlendikten sonra kira yardımı beklemeniz doğru değil kendi yağınızla kavrulmaya bakın. Sonra çok üzülürsünüz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…