sizin söylediğinize göre eğer aileler taktıkları takıların karşılğını almak gibi bir düşünceyle başkalrının düğünlerinde takı takıyorsa gitmesin.o parayı bankaya yatırsın o zaman.arkadaşlar düğünde takılan takılar gelin ve damada aittir
paralarda ister kız evi olsun ister erkek evi olsun ailelere aittir
bu çocuklar ailelerinin önceden gittiği düğüne kendilermi para atıyordu
aileler gittikleri ve attıkları paraların karşılığını alıyorlar....
bu işler ne sıkıcı işler ya...evlenmeye,mutlu olmaya değil,sanki hayatımızı zindan ediyoruz.Takı takılmasının amacı yeni evlenecek çifte destek olmaktır
Ya yeni bir çiftin elinden altınlarını takılarını almak ne kadar kötü bi davranış bu insanlar yeni evlendi borçları var yoksa ilerde hastalık olur bebek olur bırakın ellerinde 3 5 kuruş bişileri kalsın da ani maddi sıkıntılarda birbirlerine girmesinler
Boşanan bi arkadaşım takıları belgeledi ve mahkeme kararıyla hepsini geri aldı onların taktıkları dahil yani bütün davalar bu şekildemi bilemiyorum ama hakim takıları bayana verdi.
Tecrüben var görümce daha gelin odasının kapısı kapanmadan kızın üzerindeki takı kurdelesini kendi çantasına tıktı o manzaradan sonra Ben bi arkadaşım evlenirken bakıyorum görümce kayınvalide felan gelinin yanında nöbette takımı takmıyorum arkadaşımın direk eline geçecek şekilde ya görmeye gittiğimde veriyorum yada hediyemi direk evine alıp gidiyorum
tercih meselesi herkesin çocuguna düğün yapacak gücü olmayabilirsizin söylediğinize göre eğer aileler taktıkları takıların karşılğını almak gibi bir düşünceyle başkalrının düğünlerinde takı takıyorsa gitmesin.o parayı bankaya yatırsın o zaman.
eşiniz ve siz evlendiğinizde bir işiniz varmıydı? aileler genellikle işleri olan çiftlere bazı şeyleri yıkıyor da o yüzden soruyorumaynı şekilde bizdede destek olmak içindir
ama bizim yörelerimizde ailelerinde desteği olur düğününün masrafını aileler üstlenir
bende eşimde osmaniyeliyiz bizdede altınlar kesinlikle çocuklara yatırım olarak verilir...
ama artık devir değişti. o bankaların lanet olasıca kredi olayı çıktı. herkes buna güvenip birikim bile yapmıyor artık.çocuklar yapar herşeyi deyip misafir gibi düğüne gelen aileler var artık.bu durumda gelip de takı isterlerse onlara söylenebilecek çok laf olur.tercih meselesi herkesin çocuguna düğün yapacak gücü olmayabilir
eskiden çocuklarına eşyaları düğünü herşeyi aileler yaparmış düğünde toplanan paralarlada bu borçlar ödenirmiş..
eşiniz ve siz evlendiğinizde bir işiniz varmıydı? aileler genellikle işleri olan çiftlere bazı şeyleri yıkıyor da o yüzden soruyorum
Kayınvalide ve görümce böyle s-yapıyor.sonra da gelin beni sevmiyor diyor. bir kere o gelin o anı ölene kadar unutmuyorTakı takılmasının amacı yeni evlenecek çifte destek olmaktır
Ya yeni bir çiftin elinden altınlarını takılarını almak ne kadar kötü bi davranış bu insanlar yeni evlendi borçları var yoksa ilerde hastalık olur bebek olur bırakın ellerinde 3 5 kuruş bişileri kalsın da ani maddi sıkıntılarda birbirlerine girmesinler
Boşanan bi arkadaşım takıları belgeledi ve mahkeme kararıyla hepsini geri aldı onların taktıkları dahil yani bütün davalar bu şekildemi bilemiyorum ama hakim takıları bayana verdi.
Tecrüben var görümce daha gelin odasının kapısı kapanmadan kızın üzerindeki takı kurdelesini kendi çantasına tıktı o manzaradan sonra Ben bi arkadaşım evlenirken bakıyorum görümce kayınvalide felan gelinin yanında nöbette takımı takmıyorum arkadaşımın direk eline geçecek şekilde ya görmeye gittiğimde veriyorum yada hediyemi direk evine alıp gidiyorum
ama artık devir değişti. o bankaların lanet olasıca kredi olayı çıktı. herkes buna güvenip birikim bile yapmıyor artık.çocuklar yapar herşeyi deyip misafir gibi düğüne gelen aileler var artık.bu durumda gelip de takı isterlerse onlara söylenebilecek çok laf olur.
o zaman ailelerinizn maddi durumları çok kötü değildi.ailelerinizi takdir ettim. doğru olan budur zaten. sizi geçim sıkıntısından kurtarmışlar.evet çalışıyorduk bende eşimde
ama ailelerde çok destek oldu...
bu işler ne sıkıcı işler ya...evlenmeye,mutlu olmaya değil,sanki hayatımızı zindan ediyoruz.
pardonda hanimefendii bu benim dusuncem bizde adet boyle sizdede oyle benim dusunceme zihniyetime laf vuramazsiniz...
3 kuruslami yapiliyo bir dugun dernek...
iyi o zaman siz hic birseye el surmeyin dugundeki altinlarinizida siz alin banane benim dusuncemede saygi duyun...
ben zaten dedim masrafi kim yaparsa onun hakki diye ana baba yapiyorsa tabiki haklari,
ha ana baba elini birseye surmemistir dugunu kendisi yapmistir gelin damat zaten o zaman vermezler...
İsterse düğünü feriştahı yapsın altınlar gelinle damadın düğün hediyesidir. Aileler masraf yapsa bile gelin damat altın verse bile kendini bilen aile kabul etmez. Ya o mecburiyetle verilen altın para vs. helal edilmez ise bunun vebalinden nasıl kurtulunur onu bir düşünün bence. Kimseyi bizim adetimiz böyle diye mecbur tutamazsınız vermek zorunda değil kimse altınını. Altınlar gelicek nasılsa diye mi masraf yapıyosunuz hayret bişey. Hala bu zamanda adet saçmalıkları sürüyo ne adeti yahu köydemi yaşıyoruz..
İsterse düğünü feriştahı yapsın altınlar gelinle damadın düğün hediyesidir. Aileler masraf yapsa bile gelin damat altın verse bile kendini bilen aile kabul etmez. Ya o mecburiyetle verilen altın para vs. helal edilmez ise bunun vebalinden nasıl kurtulunur onu bir düşünün bence. Kimseyi bizim adetimiz böyle diye mecbur tutamazsınız vermek zorunda değil kimse altınını. Altınlar gelicek nasılsa diye mi masraf yapıyosunuz hayret bişey. Hala bu zamanda adet saçmalıkları sürüyo ne adeti yahu köydemi yaşıyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?