düğün takı kavgası

Nişanlın söylediğine pişman olmuştur, bence fazlaca tepki vermişsin.

Nedir düğün takısı dediğin, 50.000 lira 100.000 lira ne ?? Hayatınızı mı kurtaracak. Adettendir bir kaç parça sevdiğin takıyı anısına saklarsın ama bence hayatını birleştireceğin adamı düğün takısı için hırpalama. Ortaya milyarlardan daha değerli hayatını, hayallerini, umutlarını koyup, annenin dizinin dibinden kalkıp , onunla bir yola çıkıyorsun bunu hesaplamıyorsun ama düğün takısı sorun oluyor. Olmamalı bence. Senin kazandığın, alın terin olan bir paraya hesap yapsalar tamam mücadele et ama takı nedir ya, en tatlı geçecek zamanlar da didişmek niye. Takma böyle şeyleri kafana, kim düğün takısından zengin olmuş, mutlu olmaya bak...

ben de maddi sorunlar yüzünden yakınıyorum.hatta ''onunla evlensem mi evlenmesem mi bilmiyorum((('' diye bir konu başlığı açmıştım. sağolsun arkadaşlar yorumlarını yazmışlar. beni sevgilim de benmle evlenme planları kuruyordu. ailesi sorunlu bir aileydi. benmki çocuk yaşlardan itibaren ailesine bakmış.şuan 31 yaşında ama düğün yapacak parası yok. ailesi de hiç birşeye karışmıyor. bir altın takacak paraları bile yokmuş(ben de inandım ya) benmki herşeyi ben alacağım sana diyor. ama nasıl alacak?Krediyle borçla. benm zoruma giden de ailenin hep refahına,gezmesine tozmasına düşkün olması. bir de sürekli benmkineden para istemesi. ikimiz de devlet memuruyuz.yani başladık işe. evlilik kredi ile olacak. ikimzin de tıplam maaşı 1500+1500=3000. bunun içinde yeme içme elektirik,su,kira,yakıt,yol harçlığı falan olacak.bu sürede çocuk sahibi de olamayacağım. çünkü para anca bize yetiyor. şimdiden bunları düşünüyorum ve onunla evlenmekten vazgeçiyorum.

bu düğün işi o kadar saçma ki, insanlar bu durumu o kadar büyütüyorlar ki şaşıyorum yani
düğünün amacı ne allah aşkına ? düğüne verdiğiniz tonlarca parayı balayına harcasanız krallar gibi tatil yaparsınız herkesten uzak başbaşa...
takı merasimiymiş, kim kime ne takmış böyle şeyler gerçekten çok anlamsız geliyor bana, bence hiç bulaşma düğün işine olsun bitsin

erkek tarafı o takıları almasa ne olacak. bir de bu açıdan bakarmısın arkadasım? bunlar önemli bence parasızlık olunca huzursuzluk da yaşanacak evlilikte ama.

bunu bana mı söylediniz yoksa konu sahibine mi ona göre cevap vereceğim

50.000 lira 100.000 lira vawwwwwww, sizin çevre biraz zengin ya da aşiret falansınız heralde, bi borçla evlenmek var bide az birazda olsa elinde birikmişle evlenmek var, para önemli değil anafikirli bi paragraf yazmışsınız ama nice aşklar araya geçim derdi girince bitiyo, para tabiki önemli

arkadaşlar düğünde takılan takılar gelin ve damada aittir
paralarda ister kız evi olsun ister erkek evi olsun ailelere aittir
bu çocuklar ailelerinin önceden gittiği düğüne kendilermi para atıyordu
aileler gittikleri ve attıkları paraların karşılığını alıyorlar....

aileme ben mi diyorum düğün düğün gez diye, para atmak nedir onu anlamadım ayrıca, ailem benim düğünümü hasat olarak görüyosa dicek bişey bulamam heralde

paralar ailelere aittir dediniz, hangi aileye peki, düğünde işi gücü bırakıp parayı kız tarafı taktı erkek tarafı taktı işinemi gircekler olmadı didişceklermi

paralar ailelere aittir dediniz, hangi aileye peki, düğünde işi gücü bırakıp parayı kız tarafı taktı erkek tarafı taktı işinemi gircekler olmadı didişceklermi

onun zaten bi usulü vardır yani zarflarla ailelere verilir...
buda onların gittiği düğünlerde attıklarının karşılığıdır
kusura bakmayın ama aileler düğüne giderken evlatlarımı atıyodu paraları...

aileme ben mi diyorum düğün düğün gez diye, para atmak nedir onu anlamadım ayrıca, ailem benim düğünümü hasat olarak görüyosa dicek bişey bulamam heralde

sizde örf adet gelenek bilmiyorsanız bende size bişe demiyorum
ozaman ailene diyeceksin ben sade bi nikah yapıcam benim düğünüm adına hiç biyere gitmeyin diyeceksiniz...

atıyodu ne demek yaa, benim ailem düğünlerde altın takardı, ki benim düğünümde annemlerin bilezik taktıkları ailelerden bişey gelmedi, biz bunların hesabını kitabını yapan bi aile olmadık, düğünümde paralarda benim ya da eşimin yakasına takıldı kimse zarfla ailelere falan vermedi, öyle olan yöreler varsa bilemicem

sizde örf adet gelenek bilmiyorsanız bende size bişe demiyorum
ozaman ailene diyeceksin ben sade bi nikah yapıcam benim düğünüm adına hiç biyere gitmeyin diyeceksiniz...

yaa onlar gittikleri düğünlere benim düğünüme yatırım olsun diye gitmediler ki eş dost akraba hatrına onların mutlu gününü paylaşmak ve kesenin el verdiği ölçüde destek olmak için gittiler, ailelerin evlatlarının düğünü hasat olarak görmesini asla anlayamam, ben yıllarca millete altın taktım o halde bu takılar paralar benim hakkım denmez, bu bir yatırım şekli değildir, arsa alırsın yıllar sonra değerlenir bunun adı yatırımdır, ama insan evladı evlenirken borcu olmasın kimseye minneti olmasın diye uğraşır, bu ülkede kapıda çarşaf beklemeyede adet diyenler var varsın ben örf adet bilmeyeyim

şöyle anlatayım bizim adetlerimizde takı takanlar geline veya damada takılır
para olarak vermek isteyenler bizde atmak diye tabir edilir zarf içinde usulen
düğünle ilgilenen aile büyüklerine verilir buda aile büyüklerinde kalır
yani bizim adetlerimiz böyledir....kız evide erkek evide birbirinden bağımsızdır...

olayı çok farklı bi yöne taşımaya çalışıyorsunuz...
anlatmak istediğimi anlamak istemiyorsun düşüncelerimiz farklı diye birbirimizi yargılayamayız
ayrıca eskiden yapılan bazı bağnazlıklarla örf ve adetler karıştırılmamalıdır....

haa sizde öyleyse bilemem tabi, ben aslen artvinliyim eşim yozgatlı ikimizde doğma büyüme ankaralıyız ailelerde ankarada, bizde hiç böyle şeylerin lafı olmadı, takı töreninden sonra ben üstümde ne varsa keseme doldurdum ve anneme verdim anneme vermemide eşim istedi, bizde düğün çiftlere destek olmak için yapılır hep böyle gördüm

aynı şekilde bizdede destek olmak içindir
ama bizim yörelerimizde ailelerinde desteği olur düğününün masrafını aileler üstlenir
bende eşimde osmaniyeliyiz bizdede altınlar kesinlikle çocuklara yatırım olarak verilir...

düğünde herkes para takarsa nasıl olucak aileler kendi aralarında pay edecekler bu durumda, ya da düğünü kim yaptıysa ona verilecek, bide şu geldi aklıma eşimin ailesi düğünü yaptı 10 milyar tuttu, düğünden sonra paraların 10 milyarınıda aldılar, aile ne yapmış oldu şimdi önce verdi sonra aldı

:)))herkes para takmaz aile büyükleri altın mutlaka takar yani kızın aileside erkeğin aileside
yaa adetler çok farklı bizler ailelerimize verdik siz vermeyin bu düşünce tarzı herkes aynı düşünmek zorunda değil...

aynen öyle, konu sahibide kendi çıkarına hangisi uygunsa onu yapsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…