kardesim sen bana niye catiyorsun simdi kim kimi mecbur tutuyor anlamadimki ben kimin yakasina yapistim bizde adet boyledir boyle olacak diye hayret birsey ya ben olani soyluyorum bizde olani size ters gelir gelmez banane sen gelenek gorenek adetlerine bagli degilsen herkes senin gibi olmak zorundami adetler bir tek koydemi oluyor oyleyse evet ben koyde yasiyorum...gorende sanacakki birilerinin yakasina yapistim bizde boyledir boyle olacak diye neyin derdindesin anlamadim...kendi fikrini belirt yorumuma karisma seninle ayni dusunceye girmek zorunda degilim...
Böyle bir adet yok efendim. Bunu adet diye insanlara kabul ettirmeye çalışmayın. Zaten kanunende böyle bişey yok araştırırsanız görürsünüz. Sizin ailenize düşecek gelinede Allah yardım etsin. Resmen fırsat kolluyosunuz ayıp ayıp..
tövbe yarabbim ya RESULALLAH..
Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm
seninde gelin gittigin aileye ALLAH sabir versin ne diyim...illallah ettim...
ayip olanda senin yaptigindir,insanlari tanimadan etmeden itham ediyorsun sana AYIP.buda son yorumum...dahada seninle ugrasamicam...
sırf bu muhabbetlerle uğraşmaktan korktuğum için evlilik buz gibi geliyor bana...
çevremdekilerin aç gözlülüklerini uyanıklıklarını görmek öğrenmek istemiyorum üstümden kimse geçinsin istemiyorum...
Canim benim SUPER Bİ FİKRİM var. Bu babaanneler falan hep dinine bagli insanlardir sozde. Gecenlerde arastirdim mihir diye bise isteniyomus dini nikah kiyilirken. Esinin sana evlilik boyunca senin icin vermesi gereken biseymis mihir. Benim de tam 10 gun sonra dugunum olcak insallah ve benim dini nikahim dun kiyildi. Mihir icin 100 gram bilezik istedim ama sonra esime bagisladim onlari yani bana odemicek. Ama duyduguma gore bu mihirde dugunde takilan altinlari da isteyebilirmissin. Ve dini acidan o altinlar sana verilmezse erkege haram olurmus. İnsallah dini nikahiniz henuz olmamistir. Dini nikahi kiydirirken babaannende olsun yaninda duysun ne istedigini. Kiyan hoca soruyo nikahi kiymadan once mihirde ne istiyosun diye. O zaman diyiverr dugunde takilan altinlarin paralarin hepsi diye duysun babaanne. Bisicik yapamaz :)
Ama hoca bana onlari da isteyebilirsin demisti. Bizde oyle taki konulari konusulmadigi icindikkatimi cekti ilgincime gitti. Mihir kadinin guvencesi. Maddi agirlik tasiyan hersey olabilirmis. Yani bu benim yorumum degil kisaca hoca bana soyledi cunku bana kalsa ben bise istemicektim hoca tavsiye etti bise istemen lazim dedi secenekler sundu onume ki bi tanesi dugunde takilan altinlardi en son 100 gr bilezik iste madem sonra bagislarsin istersen dedi. Oyle yani. Sorar dini bilgisi olan birisine bence cunku cozumu sadece bu sekilde bularbilir gibi geldi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?