Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, konuyu doğru yere mi açtım onuda bilmiyorum ama sıkıntım şu; 9 Kasımda aile arasında bir nişan töreniyle nişanlanmış bulunuyorum, kayınvalidem o gün bana 2 bilezik taktı, mutfakta sohbet ederken laf arasında bilezikleri düğün günü verirsin tekrar takarım gibi bişey söyledi, bende bunu anneme anlatmış bulundum, annem kıyameti kopardı topu topu 2 bilezik mi takacaklarmış diye, baban kuzenine amca olduğu halde bi nişanda bi düğünde bilezik taktı, bunlar kız alıyo nasıl iş bu falan dedi. Ben böyle şeylere takılan ya da takıp takıştırmayı seven biri değilim ama işin içine aileler girince sıkıntı oluyo, bu konuda bi standart var mıdır, yani erkek tarafı geline şu kadar bilezik takar falan diye? tecrübelerinizden faydalanmak isterim
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, konuyu doğru yere mi açtım onuda bilmiyorum ama sıkıntım şu; 9 Kasımda aile arasında bir nişan töreniyle nişanlanmış bulunuyorum, kayınvalidem o gün bana 2 bilezik taktı, mutfakta sohbet ederken laf arasında bilezikleri düğün günü verirsin tekrar takarım gibi bişey söyledi, bende bunu anneme anlatmış bulundum, annem kıyameti kopardı topu topu 2 bilezik mi takacaklarmış diye, baban kuzenine amca olduğu halde bi nişanda bi düğünde bilezik taktı, bunlar kız alıyo nasıl iş bu falan dedi. Ben böyle şeylere takılan ya da takıp takıştırmayı seven biri değilim ama işin içine aileler girince sıkıntı oluyo, bu konuda bi standart var mıdır, yani erkek tarafı geline şu kadar bilezik takar falan diye? tecrübelerinizden faydalanmak isterim
Benim kayınvalidemde nişanda 1 tane bilezik takmıştı.Düğün günü ben o bileziğide verdim ona o 4 tane daha bilezik taktı bana.Söylemek istediğim böyle düşünüyor olabilir sizin kayınvalidenizde.Ama takı falan gerçekten önemli değil.Değer vermekle falanda alakası yok.Benim kayınvalidem 27 yaşında kaybetmiş eşini.Kimseye muhtaç etmemiş çocuklarını ve iğne oyası yaparak evine gelir sağlamış.O kadın bana hiç birşey takmasa bile üzülmezdim.Çünkü;o onurlu bir şekilde büyütmüş çocuklarını.Ben ona ancak saygı ve sonsuz bir minnet duyarım.Her zaman başımın üstünde yeri var.Evlendikten sonra insan daha iyi anlıyor ki huzur takıyla olmuyor.Güleryüz,huzur lazım bir eve.Umarum sizde güzel ve huzurlu bir yuva kurarsınız.
Kimbilir ne zorluklarla büyütmüştür eşini. Böyle k.valide nasip etsin allah herkese. Benim k.pederim de öğretmen haliyle 5 çocuk büyütmüş, hepsini de okutup iş güç sahibi yapmış ama okutayım derken birikim yapmamış haliyle, şimdi bu insanlarla oturup takı pazarlığı mı yapılır?
Eşim babası öldüğünde 3 yaşındaymış.Eşim en küçük çocuk.Bir seferinde döner yiyorduk söylemesi ayıp.Dedi ki çocukken annem her maaş aldığında sadece beni götürebilirdi döner yemeye en küçük benim diye.Nasıl üzülmüştüm.Eşinden ölüm aylığı bağlanmış ama bugünün şartlarında 250 Lira civarı birşey.Ben bu kadından ne bekleyebilirim ki..Canı sağolsun yeter.Eşinizin babasıda ne fedakarlıklarla büyütmüştür 5 çocuğu.Ama hepsini meslke sahibi yapmış.Onun için bundan büyük zenginlik yoktur eminim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?