Düğün takıları başımı ağrıtacak galiba :(

Benim anlamadığım etraftakilere hava mı atılacak
o zaman nişanda takmasalardı
bu gibi şeyler çok ayıp yaaa

her kesin bütçesi farklıdır elinde yoktur amenna
ama ne öyle takıp geri almak
teklifi bile hiç doğru değil.

şimdi kendimi kötü hissettim valla sanki gözüm altındaymış gibi, zaten ne takarlarsa gidecek borca harca, biz evimizi direk şarkta kurucaz nişanlım polis, sıkıntı içinde olan aileler muhakkak vardır ama bizimkilerin durumu Allahtan iyi, ama az biraz pintilik var, şöyle bişey anlatıyım: düğün mekanlarına baktığımız gün, bizimle ilgilenen bayanlar iletişim numarası sorduğunda babası nişanlımı dürttü durdu, sen ver sen konuş vs diye, oda dediki baba beni arasalar tül ne renk olsun şu nasıl falan diye sorsalar ben zaten özlemi arayıp sorcam ne gerek var gereksiz telefon trafiğine, kendisi hanım köylü karısının lafından çıkmaz ama istiyoki yücel bana karşı höt zöt olsun, yücel üzerinden kendi egosunu tahmin etmeye çalışıyo yani, neyse günün sonunda dedimki hadi size yemek ısmarlıyım, gittik bi restauranta neyse hesap geldi kayınpederde dürtme falan yok, bayan işlerinde oğlunu dürtüm sen yap sen et diyen adam konu hesap olunca olurmu kızım bu masada ninalın var sana hesap ödemek düşermi demedi, yanlış anlamayın helali hoş olsun afiyet olsunda ben tavrını merak etmiştim

Sevgili durdurdum;

Benimde bir erkek kardeşim var.Allah nasip ederse oda birgün evlenecek.İnşallah oda gönlüne,ruhuna hayran biriyle olur.Maddiyatla mutlu olunamayacağını bilen birisi çıksın karşısına isterim.Bu siteyi takip ederken bende çok şaşırıyor,üzülüyorum.İnsanların öncelikleri ne kadar değişmiş.

Halamın oğluna kız istemeye gittiğimizde babası demişti ki''Ne takarsanıztakın o sizin şanınıza,seferinize kalmış''Amcamda demişti ki ''Altınla şan,şeref olmaz''Gelinimizin bir kabahati yoktu oda çok ağlamıştı o akşam.Velhasıl kelam ben insanların bu tavrını anlayamıyorum.

Birde kız annelerine düğün zamanı bir hal oluyor.Benim annemde garip bir psikoloji içine girmişti.Düğünden bir süre sonraya kadarda devam ediyor.Ama en önemlisi huzur buda zamanla anlaşılıyor.

Canım; annen çok hatalı davranıyor.

Bir kere herkes maddi durumuna göre takar. Üstelik hem nişanda hem düğünde aynı şeyi takanlar çok var.

Malum bir sürü masraf oluyor. Bu masrafın yanında herkesin kişisel/ailesel harcamaları var.

İkincisi; annenizin "kız alıyorlar..." gibilerinden üslubu hiç hoş değil. Aynı zamanda görüyorum ki sizinde kafanızı boş yere karıştırmış...

Nişanlınızın ailesinin size verdiği değer kaç bilezik taktıklarıyla,size ne aldıklarıyla ölçülemez.

Aynı şekilde annenizin bunu baz alarak bu şekilde düşünmesi gerçekten hatalı.

Ne kişiler okuyoruz,duyuyoruz; dünyanın altınları takılıyor ama gelinlerine bir gr saygı duymuyorlar...

Önemli olan size ne taktıkları değil, size nasıl davrandıkları...

Uygun bir üslupla dengeyi bulabilirsiniz...

Son düzenleme:

tatlım benim bozulduğum oydu zaten, annem çok taksınlar ister tamam hatalıdır diyelim ama geri istemekte olmuyo yani, kimse onlara aile arasında olan nişanda bişey takın demedi kendileri taktılar sonra geri istemek niye? madem gücün 2 bileziğe yetiyo düğünde 2 tak

Hayır hayır sakın yanlış anlamayın söylediklerimizi.Biz kayınvalidenizin üstüne ekleyerek takabileceğini,yada durumu elvermezse dosta düşmana karşı boş görünmemek için sizden nişanda takılanları isteyebileceğini anlatmaya çalışıyoruz.Burada suçlu aramıyoruz.Pintilik konusuna gelince malesef insanların huyu değişmiyor canım.

Düğün arifesinde böyle bir çok konu olacak.Sinirlerinize hakim olmaya çalışın.Bırakın onlar yapsınlar hesaplarını,kitaplarını.Siz evlendiğinizde ki mutluluğu hesaplamakla meşgul olun.Kazanan siz olacaksınız eminim

iyi geldi valla konuşmak dertleşmek, anneye anlatmak daha çok geriyomuş gördüm :))

iyi geldi valla konuşmak dertleşmek, anneye anlatmak daha çok geriyomuş gördüm :))

Tabi ya dertler paylaşarak azalır.

Nişanlılık sürecindede nişanlınızla ve onun ailesiyle yaşadığınız sıkıntıları çok büyük olmadıkca ailenizle paylaşmamanızı öneririm.Araya en baştan soğukluk girme ihtimali oluyor o zaman.

Son düzenleme:

Boşver canım ya hiç başını ağrıtma iki de olsa gidiyor 5 te olsa gidiyor.Sen eşinle yaşayacağın hayata bak.Bir de sana tavsiyem çok aileleri karıştırma,insanoğlunun bazı duyguları bazen çıcuklarının mutluluğunun önüne geçebiliyor.Altın kavgası çok berbat bişeydir.İnsanlar neler yaşıyor bu yüzden neler duyuyoruz hiç değmez.Bence boşver uy onlara hem sana gebe kalırlar.Ayrıca eşin de daha çok kıymetini bilir.Yoksa bu iş altınla başlar perdeyle,mobilyayla başka şeylerle devam eder hiç yüz göz olma huzurunu herşeyin önünde tut.Ailelere çok şey anlatma hele bir de eşinle ilgili sıkıntılarını hiç anlatma,iki kişi arasında yaşananlar mahrem kalsın.Sabrının kalmadığını hissedeceğin zamanlar olacak,seninle çok uğraştıklarını düşüdüğün zamanlar da olacak ama sen eşinle önüne bak boşver hepsini.Evlilik başk bir şey hele bir de bebişler olunca harika.Sana mutluluklar dilerim canım.

inşallah bigün bebiş haberlerimi de paylaşırım :) Allah utandırmasın çıktık bi yola bakalım, zamanla öğrenicem çenemi tutmayı, denge kurmayı, bu konuda tecrübelere ihtiyacım olduğundada ekşicem başınıza :)

Bence ailelerin arasını hep sıcak tutmakta yarar var. Bu tür konularda iki tarafıda nişanlınızla siz idare etmelisiniz. Evlendikten sonra senin ailen bunu dedi, böyle davrandı, benim ailem şöyleydi gibi eski defterler ortaya dökülünce hoş olmuyor. Ha biz yapabildikmi hayır aileleri idare edemedik, şimdi eşim eski defterleri açtımı içim acıyor

Ne zaman istersen canım.İnşallah mutlu olursun bence sende iş varSen çok güzel denge kurarsın.Bir sıkıntın olursa her zaman anlat canım.Bu süreçten hepimiz geçtik inan ki kişiler farklı ama olaylar hep aynı.Hazır yaşanmışı var biz sana anlatırız sen boşuna yaşama
İnşallah bebiş haberlerini de okuruz.

bazı yerlerde vardır bu durum.nişanda takılanı düğünde geri takmak.çok absürd bir durum değildir

sevgiliyken herşey ne güzelmiş şimdi anlıyo insan...ailelerin egoları arasında sıkışıp kalıyoruz sonra bi bakıyoruz ki o deli divane olduğumuz adama sırtımızı dönmüşüz ya da o bize tavır koyar olmuş, millet olarak insan ilişkilerinde neden bu kadar başarısızız acaba?

Lütfen kendini kötü hissetme. Biz burada tecrübelerimizi ve hayat görüşlerimizi paylaşıyoruz. Ben 27 yaşında nişanlandım, öncesinde çevremde birçok düğün, nişan gördüğüm için kendi kendime hep "şunu yapma, şöyle yap" diye telkinde bulunurdum. Mesela ben nişan bohçası istemedim, açıkça söyledim nişanlıma, nişan alışverişine de çıkmayalım dedim, ben kendi giyeceğim elbiseyi gönlüme göre arkadaşlarımla gider alırım, k.valide, görümce ile gidip iç çamaşırı seçmek istemem diye. Öyle de yaptık. Boşuna masraf olarak görüyorum ben nişan bohçasını. İsteyen ister tabi ama bu benim görüşüm işte.
Biz evimizi de kendimiz seçtik, eşyamızı da kendimiz aldık. Ben eşime o zaman şunu söyledim açıkça, "ben kendi aileme karşımayın diyebilirim, sen de karışmayın dersen iki taraf da birbirine kırılmadan mutlu bir düğün süreci geçiririz" diye. Öyle de oldu. Eşyalarımızı iki taraf da alındıktan sonra gördü. Düğünde bana saçma gelen adetlerin hiçbirisini kabul etmedim, kimseyle bir gerginliğimiz de olmadı. Hala herkes "ne güzel düğündü, ne eğlenmiştik" diye anlatıyor. Bu da bana yeter.

Gerçekten de ailelerin birbirine saygı ve sevgi çerçevesinde kalmasını sağlamak en önemlisi. Arkadaşımın babası ile k.pederi düğünden önceki gece takı sebebiyle yumruk yumruğa dövüşmüştü. İkisi de düğüne gelmedi, aradan kaç yıl geçti, hala evliliği sallantıda yürür gider. Allah böyle şeyler yaşatmasın hiçbir geline.

Düğünde set takılır bizim oranın adeti öyledir deyinAnnem ' gönlünüzünden ne koparsa takı erkeğin şanıdır' der.
Şaka bir yana mutluysanız eviniz eksiksiz döşenmiş gönlünüz olmuşsa takı da olmayıversin boşverin

bu konuda seni örnek alıcam güzelim

elbette herkes bütçesine göre takar ancak takılmış,hediye edilmiş olanı geri istemek çok ayıp
üstüne ekleyip almasın..aradaki fark ne kadarsa o kadar alsın düğünde taksın..
aklımdan şöyle bir şey geçti belki aynı şey değil ama hediye mantığında aynı bence..arkadaşınıza doğumgününde bir hediye alıp bir sonraki doğumgününde sen onu bana geri ver ben üstünü tamamlayıp daha güzel bir şey alıcam derseniz nasıl olur..bence bu da aynı şey..neticede size nişanda hediye takmışlar,maddi yardımda bulunmamışlar ki aman ver ben daha iyisini vereyim desinler..saçma..bu davranış size olan saygılarını gösterir bence..demek istemiyorum ki aman set taksınlar..gerekirse düğünde sadece 1 bilezik taksınlar

Son düzenleme:
bu işin bir standardı yok..sen bir miktar belirtmediin sürece istedikleri kadar takarlar...sonuçta alsalar bile senden ne biliyosunuzki sadece bu 2 sini takacak diye...belki üstüne ekleyip daha fazla takacak..annen yargısız infaz yapmış biraz..

bende evlenirken 6 bilezik bir takı seti istedim ama nişanda falan takın demedim..ama onlar nişanda 6 sınıda taktılar artı saat ve küpe takıldı...benden geri istemediler ama ben kendi isteğimle kına gecemde verdim tekrar taksınlar diye...sonuçta başka takacaklarını düşünmemiştim boş kalmasınlar diye.. O 6 bilezik bana 8 bilezik olarak geri döndü artı takı setimde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…