Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, konuyu doğru yere mi açtım onuda bilmiyorum ama sıkıntım şu; 9 Kasımda aile arasında bir nişan töreniyle nişanlanmış bulunuyorum, kayınvalidem o gün bana 2 bilezik taktı, mutfakta sohbet ederken laf arasında bilezikleri düğün günü verirsin tekrar takarım gibi bişey söyledi, bende bunu anneme anlatmış bulundum, annem kıyameti kopardı topu topu 2 bilezik mi takacaklarmış diye, baban kuzenine amca olduğu halde bi nişanda bi düğünde bilezik taktı, bunlar kız alıyo nasıl iş bu falan dedi. Ben böyle şeylere takılan ya da takıp takıştırmayı seven biri değilim ama işin içine aileler girince sıkıntı oluyo, bu konuda bi standart var mıdır, yani erkek tarafı geline şu kadar bilezik takar falan diye? tecrübelerinizden faydalanmak isterim
Benim anlamadığım etraftakilere hava mı atılacak
o zaman nişanda takmasalardı
bu gibi şeyler çok ayıp yaaa
her kesin bütçesi farklıdır elinde yoktur amenna
ama ne öyle takıp geri almak
teklifi bile hiç doğru değil.
şimdi kendimi kötü hissettim vallasanki gözüm altındaymış gibi, zaten ne takarlarsa gidecek borca harca, biz evimizi direk şarkta kurucaz nişanlım polis, sıkıntı içinde olan aileler muhakkak vardır ama bizimkilerin durumu Allahtan iyi, ama az biraz pintilik var, şöyle bişey anlatıyım: düğün mekanlarına baktığımız gün, bizimle ilgilenen bayanlar iletişim numarası sorduğunda babası nişanlımı dürttü durdu, sen ver sen konuş vs diye, oda dediki baba beni arasalar tül ne renk olsun şu nasıl falan diye sorsalar ben zaten özlemi arayıp sorcam ne gerek var gereksiz telefon trafiğine, kendisi hanım köylü karısının lafından çıkmaz ama istiyoki yücel bana karşı höt zöt olsun, yücel üzerinden kendi egosunu tahmin etmeye çalışıyo yani, neyse günün sonunda dedimki hadi size yemek ısmarlıyım, gittik bi restauranta neyse hesap geldi kayınpederde dürtme falan yok, bayan işlerinde oğlunu dürtüm sen yap sen et diyen adam konu hesap olunca olurmu kızım bu masada ninalın var sana hesap ödemek düşermi demedi, yanlış anlamayın helali hoş olsun afiyet olsunda ben tavrını merak etmiştim
Hayır hayır sakın yanlış anlamayın söylediklerimizi.Biz kayınvalidenizin üstüne ekleyerek takabileceğini,yada durumu elvermezse dosta düşmana karşı boş görünmemek için sizden nişanda takılanları isteyebileceğini anlatmaya çalışıyoruz.Burada suçlu aramıyoruz.Pintilik konusuna gelince malesef insanların huyu değişmiyor canım.
Düğün arifesinde böyle bir çok konu olacak.Sinirlerinize hakim olmaya çalışın.Bırakın onlar yapsınlar hesaplarını,kitaplarını.Siz evlendiğinizde ki mutluluğu hesaplamakla meşgul olun.Kazanan siz olacaksınız eminim
iyi geldi valla konuşmak dertleşmek, anneye anlatmak daha çok geriyomuş gördüm :))
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, konuyu doğru yere mi açtım onuda bilmiyorum ama sıkıntım şu; 9 Kasımda aile arasında bir nişan töreniyle nişanlanmış bulunuyorum, kayınvalidem o gün bana 2 bilezik taktı, mutfakta sohbet ederken laf arasında bilezikleri düğün günü verirsin tekrar takarım gibi bişey söyledi, bende bunu anneme anlatmış bulundum, annem kıyameti kopardı topu topu 2 bilezik mi takacaklarmış diye, baban kuzenine amca olduğu halde bi nişanda bi düğünde bilezik taktı, bunlar kız alıyo nasıl iş bu falan dedi. Ben böyle şeylere takılan ya da takıp takıştırmayı seven biri değilim ama işin içine aileler girince sıkıntı oluyo, bu konuda bi standart var mıdır, yani erkek tarafı geline şu kadar bilezik takar falan diye? tecrübelerinizden faydalanmak isterim
Boşver canım ya hiç başını ağrıtma iki de olsa gidiyor 5 te olsa gidiyor.Sen eşinle yaşayacağın hayata bak.Bir de sana tavsiyem çok aileleri karıştırma,insanoğlunun bazı duyguları bazen çıcuklarının mutluluğunun önüne geçebiliyor.Altın kavgası çok berbat bişeydir.İnsanlar neler yaşıyor bu yüzden neler duyuyoruz hiç değmez.Bence boşver uy onlara hem sana gebe kalırlar.Ayrıca eşin de daha çok kıymetini bilir.Yoksa bu iş altınla başlar perdeyle,mobilyayla başka şeylerle devam eder hiç yüz göz olma huzurunu herşeyin önünde tut.Ailelere çok şey anlatma hele bir de eşinle ilgili sıkıntılarını hiç anlatma,iki kişi arasında yaşananlar mahrem kalsın.Sabrının kalmadığını hissedeceğin zamanlar olacak,seninle çok uğraştıklarını düşüdüğün zamanlar da olacak ama sen eşinle önüne bak boşver hepsini.Evlilik başk bir şey hele bir de bebişler olunca harika.Sana mutluluklar dilerim canım.
inşallah bigün bebiş haberlerimi de paylaşırım :) Allah utandırmasın çıktık bi yola bakalım, zamanla öğrenicem çenemi tutmayı, denge kurmayı, bu konuda tecrübelere ihtiyacım olduğundada ekşicem başınıza :)
Bence ailelerin arasını hep sıcak tutmakta yarar var. Bu tür konularda iki tarafıda nişanlınızla siz idare etmelisiniz. Evlendikten sonra senin ailen bunu dedi, böyle davrandı, benim ailem şöyleydi gibi eski defterler ortaya dökülünce hoş olmuyor. Ha biz yapabildikmi hayır aileleri idare edemedik, şimdi eşim eski defterleri açtımı içim acıyor
şimdi kendimi kötü hissettim vallasanki gözüm altındaymış gibi, zaten ne takarlarsa gidecek borca harca, biz evimizi direk şarkta kurucaz nişanlım polis, sıkıntı içinde olan aileler muhakkak vardır ama bizimkilerin durumu Allahtan iyi, ama az biraz pintilik var, şöyle bişey anlatıyım: düğün mekanlarına baktığımız gün, bizimle ilgilenen bayanlar iletişim numarası sorduğunda babası nişanlımı dürttü durdu, sen ver sen konuş vs diye, oda dediki baba beni arasalar tül ne renk olsun şu nasıl falan diye sorsalar ben zaten özlemi arayıp sorcam ne gerek var gereksiz telefon trafiğine, kendisi hanım köylü karısının lafından çıkmaz ama istiyoki yücel bana karşı höt zöt olsun, yücel üzerinden kendi egosunu tahmin etmeye çalışıyo yani, neyse günün sonunda dedimki hadi size yemek ısmarlıyım, gittik bi restauranta neyse hesap geldi kayınpederde dürtme falan yok, bayan işlerinde oğlunu dürtüm sen yap sen et diyen adam konu hesap olunca olurmu kızım bu masada ninalın var sana hesap ödemek düşermi demedi, yanlış anlamayın helali hoş olsun afiyet olsunda ben tavrını merak etmiştim
Lütfen kendini kötü hissetme. Biz burada tecrübelerimizi ve hayat görüşlerimizi paylaşıyoruz. Ben 27 yaşında nişanlandım, öncesinde çevremde birçok düğün, nişan gördüğüm için kendi kendime hep "şunu yapma, şöyle yap" diye telkinde bulunurdum. Mesela ben nişan bohçası istemedim, açıkça söyledim nişanlıma, nişan alışverişine de çıkmayalım dedim, ben kendi giyeceğim elbiseyi gönlüme göre arkadaşlarımla gider alırım, k.valide, görümce ile gidip iç çamaşırı seçmek istemem diye. Öyle de yaptık. Boşuna masraf olarak görüyorum ben nişan bohçasını. İsteyen ister tabi ama bu benim görüşüm işte.
Biz evimizi de kendimiz seçtik, eşyamızı da kendimiz aldık. Ben eşime o zaman şunu söyledim açıkça, "ben kendi aileme karşımayın diyebilirim, sen de karışmayın dersen iki taraf da birbirine kırılmadan mutlu bir düğün süreci geçiririz" diye. Öyle de oldu. Eşyalarımızı iki taraf da alındıktan sonra gördü. Düğünde bana saçma gelen adetlerin hiçbirisini kabul etmedim, kimseyle bir gerginliğimiz de olmadı. Hala herkes "ne güzel düğündü, ne eğlenmiştik" diye anlatıyor. Bu da bana yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?