Düğün takıları başımı ağrıtacak galiba :(

gözlerim doldu okurken

aynen bende buna kızdım onlara kimse nişanda bişey takın demedi, bizimde hazırlığımız yoktu, kayınvalidem takıcam diyince bende apar topar gittim yücele saat aldım malum erkek için pek alternatif yok, kendi beğendi, şimdi bende ondanmı istiyim düğünde bi daha takalım diye, babam şimdiden düşünüyo düğünde ne taksak damada diye, kız değilki bilezik taksak diyo, kolye künye falanda takmaz

evet tatlım biçok hatun kişi öyle olacağını söylüyo, belkide dediğiniz gibidir bi bakarsınız beni utandırırlar düğünüm 16 temmuzda gelişmeleri yazarım böyle böyle oldu diye

canım öncelikle allah tamamına erdirsin
2 bilezik için huzurunu ne boz nede bozdur
isterse hiç takmasın sen mutlu ol o yeter
şunu da söylemeden geçemiycem ben yozgatlıyım
bizim oralarda nişanda takılan takılar hep çıkar
herkes durumuna göre üstüne alır yada almaz
düğünde yeniden takılır herkes böyle yapar

gözlerim doldu okurken

Allah'a şükür 4 senenin sonunda evlendik bizde.4,5 ay falan oldu.İkimizde çalışıyoruz ve annemize destek olmaya çalışıyoruz.Bencillik edemem ben kayınvalideme karşı.Canı sağolsun derim artık.Eşim bir baba eksikliğini hala çekiyor bu çok açık.Kişiliğinde hal ve hareketlerinde bu çok açık belli.Örneğin babama hala x amca diyor babam başlarda pek alınmıyordu babasızlığındandır diyordu amaevlendikten sonra alınmaya başladı.O konuda arada kalıyorum bende mesela.Bende derdin arasına sıkıntı yerleştirdim :9.

evet tatlım biçok hatun kişi öyle olacağını söylüyo, belkide dediğiniz gibidir bi bakarsınız beni utandırırlar düğünüm 16 temmuzda gelişmeleri yazarım böyle böyle oldu diye

tabikide canım sonuçta nişandakilerde düğündekilerde senin..şimdi vermek zorunda değilsin düğüne birkaç gün kala verirsin ne olcakki yani...senin kararın tabi...rabbim mutluluğunu daim etsin inşallah..

nişanlımında baba yozgat anne kırıkkale ben artvinliyim, anlayışlar biraz farklı sanki ama aşıcaz çok cesaretlendirdiniz beni

annesı nasıl bakmıs cocuklarına ?
benımde bır oglum var dogumdan sonra yollar ayrıldı eşle
yapa yalnız kaldım elımde besparasız
abımın aldıgı mamaların olceklerını az koydumkı bı kac bıberon fazla cıksın dıye
herseyını aldım yenıden ama ıcımın burkuldugu cok oldu
verme gıysılerde gıydı
yokluktan degıl sakın oyle algılamayaın aılemın durumu ıyı ama parasız olan bendım o cocukta benımdı
ben ısterdımkı evdeykende cok guzel gıyınsın hep markalı oyuncakları olsun
yokmu var
ama baska turlu olurdu ısler boyel gelısmeseydı
sımdı sızın maddı durumunuz nasıl ?

Son düzenleyen: Moderatör:
tabikide canım sonuçta nişandakilerde düğündekilerde senin..şimdi vermek zorunda değilsin düğüne birkaç gün kala verirsin ne olcakki yani...senin kararın tabi...rabbim mutluluğunu daim etsin inşallah..

çok teşekkür ederim Allah ağız tadımızı bozmasın cümlemizi mutlu etsin

Sizin de annenizle aynı fikirde olduğunuzu ama belli etmediğinizi düşündüm bu yazınızı okuduktan sonra.
Takıyı sorun etmiyorum demeniz inandırıcı gelmiyor.

şimdi de bu şekilde bir beklenti içine girersen hata edersin.gene hayal kırıklığına uğrayabilirsin.madem kafana bu kadar takıyorsun nişanlınla bu konuyu konuş ama sinirle değil,ne kadar altın takmayı düşünüyorsunuz diyerek sor

Benim babam da babasız büyümüş, o kadar küçük yaşta kaybetmiş ki babasını, hayalini bile hatırlayamıyor. Baba eksikliğini bu yaşında hala hissettiğini düşünüyorum. 58 yaşında kendisi ama hala bayramlarda bir kenara oturur, pencereden uzaklara dalıp gider, bilirim ki çocukluğundaki o aç bayram sabahlarını düşünüyor. Kendisi babasız büyüdüğü için bize babalığın ne kadar kutsal ve ağır bir görev olduğunu hatırlattı hep. Kendisi giymedi bize giydirdi, her gün tok olsak bile sofraya oturmak bir kuraldı bizim için, aile olmanın onuru, gururu bir sofra etrafında birleşmektir der hala. Babasızlık çok zor olmalı. Eşini de anlayabiliyorum. Senin baban ne kadar iyi biri olsa da ona baba demek belki kendi babasına ihanet gibi geliyordur. Benim babam da dedeme baba diyememiş, hep "siz" diye hitap etmiş ama halen "k.pederim olmasa biz bugünlere gelemezdik, beni okuttu adam etti" der, cenazesinde dayımlardan çok ağlamıştı hatta.

Her anne evladına en iyisini yapmak ister sizi çok iyi anlıyorum.Ama siz sevginizle çocuğunuzda ki bütün eksikleri kapatacaksınızdır.
Maddi durumumuz çok iyi olmasada iyi çok şükür.Düğünden kalan borçlarımız var,birde kiracıyım.Ama olsun canımız sağ en azından.Kendimizden fedakarlık yapmaktan gocunmuyoruz ikimizde.Ve ailelerimize katkımız oluyor.

Kayınvalidem 3 çocukla bağ,bahçe yapmış halada yapar yazları.İğne oyaları yapmış satmış.El emeğiyle geçindirmiş çocuklarını.Çevreden destek görmüştür mutlaka ama kendi başına ayakta kalabilmiş.

Eminim ki sizde başaracaksınız.Ailemin durumu iyi dediniz.Onlardan yardım almaktan çekinmeyin.Çünkü onlar sizin aileniz.Birgün kocanız el olabiliyor gördüğünüz gibi ama aile hiçbir zaman el olmuyor.

Sizin de annenizle aynı fikirde olduğunuzu ama belli etmediğinizi düşündüm bu yazınızı okuduktan sonra.
Takıyı sorun etmiyorum demeniz inandırıcı gelmiyor.

neresinden annemle aynı fikirde olduğumu çıkardın anlamadım ama saygı duyarım neticede sanalda kimse kimseyi görmüyo, tanımıyo ne anlatırsak ona göre yorum yapılıyo, inandırmak gibi bi derdim yok, yol yordam bilmediğimden arkadaşların yorumlarını dinlemek istedim ve hak verdimde çoğu yerde yinede sen bilirsin

Sanırım babasını kaybeden insanlarda şu his hiç bitmiyor''Babam olsaydı belki herşey daha farklı olabilirdi''.Bende babanız gibi eşiminde çok iyi bir baba olacağını düşünüyorum.Hyatı boyunca kafasında oluşturduğu ''Baba'' figürünü kendisi üstlendiğinde evladına bütün sevgisini verecektir İnşallah.

Maşallah sizede öyleyse kendi imkanlarınızda evlendiniz sanıyorum değilmi ?
Bu devirde gerçekten cok zor
kayınvalıdenızıde sevıyorsunuz degılmı?
yazdıgınızda duygusal bısey yok ama benım gene gozlerım dolu dolu bogazım acı gıbı depresyondayım veya saglam grıp peşimde yada duygusala baglıyorum

benzıttımya bı yerden kendıme
aılem zaten artık yardım edıyor ama o ılk zamanlarda bana ölüm gibi geliyordu bişey istemek

canım öncelikle hayırlı olsun ve Rabbim tamamına erdirsin.seninle aynı gün nişanlanmışız.
bence bu bilezik mevzunu hiç önemseme.
eğer nişanlınla mutluysan ve kayınvaliden,kayınbabanla da bu konu dışında bi teredddütün yoksa asla bu altın mevzunu dile getirme.
inan bu senin değerini düşürür.
varsın 2 bilezik taksınlar...
bana nişanda 5 bilezik takıldı,düğünde de 5 tane daha takılacak.
senin tuzun kuru diye düşünebilirsin ama öyle değil.
benim nişanlımın ailesinin durumu zamanında çok kötüymüş ama çocuklarını okutmaktan,güzel yetiştirmekten vazgeçmemişler.
ve nişanlım güzel bi işe girerek ailesine 2 ev 2 araba almış.bana takılan takılarda tamamen nişanlımın katkısı.
ayani kayınvalidemler kendi katkılarıyla hiç bişey takmadılar bana ama bunu sorun etmedim.
çünkü kayınvalidem dünya iyisi bi kadındır ve hiç bi zaman oğlunun birikimleriyle takılan takılar için 'ben aldım' havasında dolaşmamıştır.hep doğal oldu bana karşı ve hep nişanlımın onları el üstünde tuttuğunu dile getirdi.
zorluklarla çocuklarını büyütmüş,borçlanarak okutup iyi bir evlat yetiştiren anne babaya 'siz niye altın takmıyorsnuz' demem kadar kötü bişey olamaz.Allah razı olsun bana altın takmasalarda altın gibi oğullarını verdiler,daha ne isterim.
ben maddi konuların aileler arası ilişkileri zedelediğini düşünüyorum.
o yüzden bence ne annen ne sen bunun imasını bile yapmayın.

aslaaa kabullenmeyin.....nişanlınıza laf arasında sorar gibi sorun ne kadar altın takacaksınız diye ama sakın 2 bileziği vermeyin onlar sizin gelecekteki birikiminiz zaten artık genelde borçlar evlenince gençlerin sırtına yükleniyor ayrıca ileride mutlaka ama mutlaka bu sizin içinize oturacak paraya değer verip vermemeniz önemli değil ama ileride size sadece 2 bilezik taktıkları için çok içiniz acıyacak ayrıca alt üst 2 bilezik ne var bunda elin oğlunu evlenmiyorlar kendi oğullarını evlendiyorlar bunu sakın atlamayın.....ileride bu konuya inanın siz üzeleceksiniz...kesin net tavırlı olun (ama kavga eder gibi değil tatlı dille güleryüzle ama kararlılığınız belli olsun)

Evet, babasızlık çok zor olmalı. Mesela babam çocukluğunu hiç anlatmak istemez. Halama sorarız biz de, öyle zorluklarla büyümüşler ki, anne sürekli tarlada gündelikte, çocuklar evde aç, halam daha 12 yaşını bitirmeden tarlalara gündeliğe gitmeye başlamış ve sen daha çocuksun diyip normal gündeliğin yarısını bile vermemişler. Ama şimdi ben hamile kaldığımda babamın bana ilk söylediği şey "kızım işin stresli, bebeğe yansımasın, işine ara vermek istersen ben seni maddi olarak desteklerim" oldu. Gerçekten de 4. aydan itibaren çalışmamaya başladım, babam her gün aradı, eksiğim var mı diye sordu, her ay maaş gibi para yatırır bana. "Eşine söyleme, bilmesine gerek yok" diyor bir de. Daha bebeğime 5 liralık bir şey almadım, annem babam her gün "bugün battaniye aldık, bugün yastık aldık" diye arıyorlar.

Evet, babasızlık çok zor olmalı. Mesela babam çocukluğunu hiç anlatmak istemez. Halama sorarız biz de, öyle zorluklarla büyümüşler ki, anne sürekli tarlada gündelikte, çocuklar evde aç, halam daha 12 yaşını bitirmeden tarlalara gündeliğe gitmeye başlamış ve sen daha çocuksun diyip normal gündeliğin yarısını bile vermemişler. Ama şimdi ben hamile kaldığımda babamın bana ilk söylediği şey "kızım işin stresli, bebeğe yansımasın, işine ara vermek istersen ben seni maddi olarak desteklerim" oldu. Gerçekten de 4. aydan itibaren çalışmamaya başladım, babam her gün aradı, eksiğim var mı diye sordu, her ay maaş gibi para yatırır bana. "Eşine söyleme, bilmesine gerek yok" diyor bir de. Daha bebeğime 5 liralık bir şey almadım, annem babam her gün "bugün battaniye aldık, bugün yastık aldık" diye arıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…