• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün takıları hakkında, lütfen yorum yapın...

Takılan takıları bizden istemezler verin bize demezlerde eğer emanet bırakırsak içinden alırlar benim aklıma takılan o. He eğer bize parasal yardımları olsa vallahi yarısını bile veririm ama böyle enayi gibi kullanıpğ bide habersiz alırlarsa çok kötü bozuşuruz. İşte oyüzden onlara vermek istemiyorum. Yanımızada alsak bi dert. Düğünümüz c.tesi olacak biz pazar 8 gibi uçağa bineceğiz. Sayıp öyle verelim desem eşim kırılır :(

saymak kötü değil insan sonuçta merak ediyor neyin ne kadar takıldığını o şekilde söyleyip sayabilirsin mesela bizde hemen düğünün ertesi günü balayına gitmiştik nakit paraları zaten yanımıza almıştık geri kalan altın ve bilezikleride benim annemlere bırakmıştık eşimin ailesi farklı şehirde oturuyordu gece hemen yola çıkıcaklardı o yüzden tek annemler kalıyordu bırakabileceğimiz ama merak ettim deyip sayabilirsin eşinde kırılmamış olur....

Aaa canım yaa.Niye iki arada bir derede kalasın ki.Ben bunu düşünmemiştim ama annem de sizin anneniz gibi düşünmüştü.Asla kabul etmem herkesin aklı kalır.Yanlış anlaşılır diye.Ben İstanbulda oturmama rağmen Bursa da evlenmiştim.Eşimin yakın dostu düğün hediyesi olarak balayına akşam akşam çıkmayalım (evimiz ist) diye bize bursa da bir gecelik balayı odası ayırtmıştı.Bir baktım altınlar odada.Meğer eşim almış altınları yanımıza.Ertesi günü balayı için izmir'e gittik.Otelde beni bir sıkıntı aldı.Sürekli odadan çıkamaz oldum.Altınlar yüzünden.Sonra orda resepsiyona gittik ki meğer bir çok çift oraya getirmiş oranın kasasına koyuyorlar.Poliçe imzalıyorlar sigortalı olarak.Adetleri sayılı olarak.Ohh kafan rahat miss.

az zaman kaldığı için bunları düşünmeye başladık. En annemi kandırırsam iki tarafında gönlümnü yapıp anneme bırakayım. Eğer olmazsa otelde kasaya emanet etmek. Çok sağolun kızlar valla belki saf diyeceksiniz ama otelde kasaya falan koymak gelmemişti aklıma :)

benim düğünümde c.tesi bende sırf bu yüzden nişanlımı ikna edip balayını 2 gün sonraya aldırttım en iyisi böyle yapmak galiba altınları bankaya koyup ondan sonra çıkıcaz balayına:51:

canım ol kasasına koyacaksan gitmeden bi araştır güvenilir mi değil mi diye

benim düğünüm temmuzda oldu, düğünden sonra onlarda adetmiş, eşimin ailesinin evinde gittik, 1 ssat falan kaldık morda
ben de takılarımı teyzeme verdim, annesi kıyameti koparmış içerde niye gidiyo diye takılar diye

eşim de sağolsun anne buras düğüün evi, giren çıkan belli değil, nası bırakalım buraya deyince susmuş tabi
biz önceden ayarlamıştık kasayı, balayına da pzt gittik sırf bu yüzden, gitmeden koyduk kasaya iyioldu

benim kayınvalidem hala bilmez ne takıldığını
geçen bi lafı geçti, ne takılıdğını da bilmiyoruz falan diye laf çarptırmaya kalktı kendince ama duymazlıktan geldim

açıkçası çok güvenmedim onlara, içlerinden alırlar mıydı bilmiyorum ama sonuçta saymadan verecektim onlara vermiş olsaydım, saysam ayıp olurdu, kimseye bişi, demeden teyzeme dedim sen gel bizimle oraya düğünden sonra, o da geldi takıları aldı, gitti
tabi onlarda biş diyemediler bana, oh iyi oldu:9::9::9:

cnm kaynanam kesın alır dıyosan kesınlıkle onlara bırakma zaten dugunu sız yapıyomussunuz borca gıren sızsınız hakları yok bence almaya ,onlara bırakmamanın yoluna bak sen

az zaman kaldığı için bunları düşünmeye başladık. En annemi kandırırsam iki tarafında gönlümnü yapıp anneme bırakayım. Eğer olmazsa otelde kasaya emanet etmek. Çok sağolun kızlar valla belki saf diyeceksiniz ama otelde kasaya falan koymak gelmemişti aklıma :)

Eğer bizim gibi düğünün 11 gibi bitecekse ve artı evinize gidemeyecek durumdaysanız (ki genellikle düğünlerin c.tesi -pazar olduğunu düşünürseK) kesinlikle yanınızda götürün.Ne şiş yansın ne kebap.

otel kasaların da da çalınma olayı oluyor arkadaşım ben otelde çalışmıştım o kdar da güvenli degıller en ıyısı zaman ayır ve bankaya bırak:nazar: mutlu bır düğün ve tatıl olur ınsşallah:nazar:

Valla kimsenin günahını almak istemem ama alırlar bence potansiyel var onlarda :27: allahım ya töbe töbe
Ben en iyisi yanımda götüreyim kafam rahat olur. Ya biz 2 gelin aldık değil takıları bırakmalarını istemek içinden almak ne takıldığını sormadı bile bizimliker yaw. Kim ne yaparsa yapar takılarını millet valla şimdiden şunu yaparsınız şuraya verirsiniz diye akıl veriyolar utanmadan. Siz verin borçlarıda takılar bize kalsın dicem sonunda :63:

otel kasaların da da çalınma olayı oluyor arkadaşım ben otelde çalışmıştım o kdar da güvenli degıller en ıyısı zaman ayır ve bankaya bırak:nazar: mutlu bır düğün ve tatıl olur ınsşallah:nazar:
Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Bi çanta alıp boynumuzdan indirmeyelim valla en güvenlisi o olacak sanırım :1:

cnm sendeki sorunun aynısı bendede vardı.20 ay önce evlendim,herşeyi kocam ve ben yaptık kaynanamlardan takı parası bile çıkmadı:(tabi ben takıyı onlara bırakırmıyım hiç eşimi ikna ettim sonrada annemi ve bütün takılar annemde kaldı..düğünden sonra yanınızda da taşımayın zor olur diye düşünüyorum

Ben otelde güvende olacağını sanmıyorum. Odaya temizlik için girenler olabilir.

Ben güvenemem.

Bencede kimseye birakma.
Bankadan kasa kirala oraya emanet et basin agrimasin istiyorsan :)

otel yol hiç güvenli değil bence.
önceden bankada kasa kiraladığınızı söyleyin sabah giderken bankaya bırakın

bazı bankaların kasaları var.senelik alıyorlar çok fazla bişey de tutmuyor.
en azından için rahat eder hem de canın istediği zaman gider kasaya istediğini takar istediğini koyarsın.

hepinize çok teşekkür ederim ya pazar sabah çok erken gideceğimiz için ya annemi kandırıp bırakırım yada yanıma alırım en iyisi balayı dönüşü kasa kiralayıp koymak.

Merhaba kızlar
2 ay kadar önce nişanlandık kısmetse mayıs sonunda düğünümüz var. Düğünün hemen ertesi sabah balayına gideceğiz. Eee malum düğünde takılan altın ve paraları giderken nereye bırakacağımızı şaşırdık. Nişanlım düğün sonu veya gitmeden sabah annemlere veririrz dedi o an bişey demedim sadece sizin evin kapıları çok güvenli falan değil annemlerin evi çok daha güvenli dedim öylece kaldı. Annemde aman kızım laf olur sakın bize bırakmayın dedi. Doğruyu söylemek gerekirse kayınvalidemlere çok güvenmiyorum hele ki düğün sonunda biz saymadan falan verirsek döndüğümüzde bir kısmını kesin almış olur. Şuanda yaşadığımız bazı olaylara ve hareketlere dayanarak böyle düşünüyorum :( maalesef. Merak ettiğim siz nasıl yaptınız veya olsaydınız ne yapardınız? Kırıcı ve aç gözlü gibi asla görünmek istemem ama düğünümüzden tutun eşya gelinlik herşeyi nişanlım ve ben yapıyoruz. Nişanda 1 kuruş dahi harcamadılar, takacakları bileziğin parasından tutun nişan günü giyindiklerini bile nişanlım aldı. Biz zaten kendi düğünümüzün parasını kendimiz vericez onlarda etrafa oğullarına düğün yapmış gibi gösteriş yapacaklar. Birde üstüne düğünde takılanları emanet etmek istemiyorum maalesefki o güveni vermediler bana :(((

ben nıkah bıttı keseye doldurdum hepsını kayınvalıdecıgıme vermıstım.. bu arada içinde cep telefonum.rujum. parfumde dahil :60::60::60:kayınpedercıgım evindeki kasaya koymustu
gece eglenceye gıttık.. baska bı gun aklıma gelınce almıstım :27::27::27::27::27:

eger guvenmıyorsanızda bı bankaya vadesız yatırın.. mutluluklarr:70:

Son düzenleyen: Moderatör:
biz de düğünden önce kasa kiraladık ve ertesi günü kasaya koyduk düğün esnasındada kolumda takılı olan kesede durdular:) kimseye vermedim hehe

Back
X