• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün takıları hakkında, lütfen yorum yapın...

biz de düğünden önce kasa kiraladık ve ertesi günü kasaya koyduk düğün esnasındada kolumda takılı olan kesede durdular:) kimseye vermedim hehe

şimdi o takılar senin o yüzden söz hakkıda senin, yok eşim kırılır falan diye düşünmece yok :45:götür yanında otelde kasa varsa koyarsın oraya ama ne olursa olsun kaynanaya emanet etme ben her zaman söylüyorum;kaynanaya altın emanet etmek kediye ciğer emanet etmek gibidir.o yüzden bile bile lades demeyin:31::12:

açıklama dahi yapmaksızın,götürün ve kendi annenize emanet edin bence..

bence otele götürmenizde çok güvenli değil ben birkaç parçada bile rahat edememiştim..düğün gecesi sayın ve kesenizle kayınvalidenize teslim edin dönünde alacağım sizden diye not düşün:)biz öyle yaptık gelincede hemen aldık zaten..yada ablanız abiniz varsa onlara bırakın annenize bırakmanıza laf ederse.

Son düzenleme:
bizde düğün sabahı balayına gideceğimiz için kayınvalidemlere bıraktık.kayınvalidemle aramız öyle pek iyi değildir ama kendi anneme bıraksam birsürü laf ederlerdi bende kayınvalideme verdim düğün sabahı balayına gitmeden önce.balayına biz takılarımızla gideceğimiz için biz saydık eşimle hepsinide eşimle bir kağıda not ettik.kayınvalideme verdim ama aklım hiç kalmadı bu yönden hakkını yiyemem kadının aslada açıp bakmamıştır bile.bence sana tavsiyem muhakkak sayın ve not edin kayınvalidene verirsen eşinde en azından ne kadar takınız olduğunu bilir.yok vermek istemessen çok otelde odalarda kasalar var ama o kadar takıyı kasadada olsa yanında taşıyıp risk almaya değermi orasını bilemem tabii.

kayın vaildemlere bıraktık. biz uzun yolda yapmıcaktık ama neden öyle birşey yaptık bilmiyorum ama benim için sorun olmadı. çünki öyle şey yapmıcaklarını biliyordum. düğünden sonra bile geç verenlerinkini kuruşu kuruşuna verdiler. bilsemki eksilicek bende bırakmak istemezdim. şimdi siz tatile gidiceksiniz, bankayada teslim edemezsiniz. yeni evlinin hırsız yolunu gözlermiş. evdede bırakamazsın. aileni bu işin içine hiç sokma. malesef şuan senin için kayın vaildene bırakmak en mantıklısı...

Eger guvenmiyorsan evet kesinlikle vermemelisin ama baska da sansin yok gibi gozukuyor kasa tutmaya esin ikna olmayabilir bur bir ihtimal , olursa da ileride kayinvalidenler basina kakabilir dugunden hemen kacirip gotudun diye bu da bir ihtimal, sayip bile teslim etsen alacak olan gene alir (oyle olan bir tanidigim vardi takilan altinlari bilezik yaptimki bozulmasin diye gelinine teslim etmisti takilanlarin yarisi ederdi ama ne diyebilirsinki)sende kalsada tehlikeli benim onerim kendine kilitli olan bir canta alman gene mutlaka Sayarak!!! onun icinde kayinvalidene teslim etmen.

Ben dugun sonrasi hemen kayinvalideme vermistim kadinin kesenin icinde tesbihi kalmis onu bile acip almamis bizi beklemis , yurtdisindayim halada tum herseyim onda durur guvenim sonsuzdur o konuda ama sen iyice taniyana kadar her adimini dikkatli at derim.

Mutluluklar dilerim:nazar:

bankaya koyun ya da annenlere ver.Ne derlerse desinler.onlar hiçbir destekte bulunmuyorken ayıp olmuyor da sen ailene bırakınca mı ayıp olacak.Sakın kayınvalidene bırakma bence... ama şimdiden konu etme.Düğün sonunda verirsin annene.ya da sizinle kalır altınlar.Şimdiden tartışma konusu olmasın....ben öyle yaptım.Kayınvalidem almıştı düğün yerinde.Düğün sonunda geri istedim.Hiçbirşey yapamadı...

Son düzenleme:
Merhaba kızlar
2 ay kadar önce nişanlandık kısmetse mayıs sonunda düğünümüz var. Düğünün hemen ertesi sabah balayına gideceğiz. Eee malum düğünde takılan altın ve paraları giderken nereye bırakacağımızı şaşırdık. Nişanlım düğün sonu veya gitmeden sabah annemlere veririrz dedi o an bişey demedim sadece sizin evin kapıları çok güvenli falan değil annemlerin evi çok daha güvenli dedim öylece kaldı. Annemde aman kızım laf olur sakın bize bırakmayın dedi. Doğruyu söylemek gerekirse kayınvalidemlere çok güvenmiyorum hele ki düğün sonunda biz saymadan falan verirsek döndüğümüzde bir kısmını kesin almış olur. Şuanda yaşadığımız bazı olaylara ve hareketlere dayanarak böyle düşünüyorum :( maalesef. Merak ettiğim siz nasıl yaptınız veya olsaydınız ne yapardınız? Kırıcı ve aç gözlü gibi asla görünmek istemem ama düğünümüzden tutun eşya gelinlik herşeyi nişanlım ve ben yapıyoruz. Nişanda 1 kuruş dahi harcamadılar, takacakları bileziğin parasından tutun nişan günü giyindiklerini bile nişanlım aldı. Biz zaten kendi düğünümüzün parasını kendimiz vericez onlarda etrafa oğullarına düğün yapmış gibi gösteriş yapacaklar. Birde üstüne düğünde takılanları emanet etmek istemiyorum maalesefki o güveni vermediler bana :(((

götür annene ver en iyisi kim ne derse desin.senin nasıl olsa hepsi.sorarlarsada evde dersin ;))

Tabiiki yanınızda götürmeyiniz..Otel kasalarının onlarca yedek anahtarı var.

-Kasa kiralayın. Ya da ;

-Madem kayınvalidenize bırakmak istemiyorsunuz, annenizin bir kasası olduğunu ve orada daha güvenli olabilecegini söyleyin..

-O da olmadı anahtarlı küçük kasalar var çelik çanta şeklinde, fiyatlarıda çok uygun..
Kilitleride çok sağlam.. Ona koyup kayınvalidenize teslim ediniz..Anahtarı soracak hali yok gider ayak.

Ha sordu diyelim çantamda dersiniz..

İsterse söz eder ister etmez, onlar size ait ; konu olması bile ayıp..

biz kayinvalideme birakmistik ve hepsinide geri teslim etti ..sen kayinvalidene güvenmiyosan annene ver bence. bide kimseye annene verdiginin aciklamasini yapmak zorunda degilsin ki!!annendeyken en azindan kafan rahat olur.

canım bak buda bi fikir benim aç gözlü kaynata da almaya kalktı daha takı odasındayken düğün salonunun borcunu ödücekmiş valla ben açtım azımı yumdum gözümü bitane bile vermedim havasını aldı konuşmuyoz şimdi5 senelik evliyim 2 kere gördüm o nur cemalini uyuz neyap biliyomusun şu çelik makyaj kutuları varya kilitli takı odasına yanında ondan al götür koy içine kilitle anahtarını da yanına alırsın kutular 40tl ile 60tl arası değişiyo belki ucuzlarıda vardır ama takıların gitmesinden se 40tl gitsin sonra teslim et

aaa bu arkadaşın dediği çözüm çok mantıklı.
üstelik sanki düğün gecesi başına bişey gelmesin diye koymuşsun gibi olur.
sonra da anahtarını vermeden verirsin kayınvalidene.
aman annecim dikkatli olun düğün yapanları kolluyorlarmış hep vallahi takılara güvendik birsürü de borç yaptık başına bişey gelirse yandık demektir kapınızı sıkı sıkı kapatın gelince bankaya sağlam bi kasaya koyarız sonra hırsızlardan saklama derdi olmaz dersin olur biter.

ay çok beğendim bu taktiği ben de kendi düğünümde böyle yapıcam:)

400-450 lira civarında para ayırabilecek durumdaysanız kasa alın. biz evimize kasa aldık düğün için. 45-50 cm. boyunda fakat yaklaşık 500kg ağırlığında bir kasa aldık. kasayı 4 kişi ancak kaldırabiliyor.çifte güvenlikli o yüzden hırsız gelsede açamaz ve kaldıramayacağı için çalamaz.

canım benimde tek düşüncem banka kasasına koyulması yönünde. Sen pazar günü balayına gideceğin için bankaya koyamam demişsin ama eğer istanbul da yaşıyorsan biçok alışveriş merkezinde pazar günleri açık olan bankalar var onları bi araştır bence

yanında götür odada kasalar oluyo kaldığın gün kadar cüzi bi parayla saklayabiliyosun biz öle yapmıştık.

Bence düğün gecesi evine götür, o gece biraz tetikte olmanız gerekecek ama kapıyı bacayı iyi kilitlersiniz artık.

En güzeli ertesi gün bir bankanın kasasına koymak. Balayına gitmeden önce.

Bu imkanın yoksa güzelce saydığın takılarını, kendi ailenden birine emanet et. Altınlardan hak iddia edemeyecek birine.

Eşinin ailesine bıraksan ve altınların miktarını bilsen bile içindne bir kısmını alıp "kusura bakmayın, borcumuz vardı" diyebilirler.

Biz şöyle yapmıştık, takıları akşam eve götürdük. Ertesi gün saydık, akşamüstü ablama bıraktım. Balayı dönüşü ablamdan aldım, bileziklerin bazılarını bozdurup hesabıma yatırdık. Kalan bilezik ve çeyrekleri evde sakladık, ev alırken onları da bozdurduk.

otellerin büyük çoğunluğunda kaldığınız odanın içinde kasa bulunuyor.eğer sizin gideceğiniz otelde de varsa araştırmanızı öneririm,kesinlikle yanınızda götürün.

valla canım kayınvalidene vermek istememekde çok haklısın bende evleneceğim yakında ve bende senin gibi vermek istemiyorum. Bizde herşeyi nişanlımla yapıyoruz kimseden bir destek görmedik böyle oluncada insanın içinden bişey yapmak gelmiyor seni çok iyi anlıyorumm. Eğer eşin yanlış anlamıycaksa en uygunu kendi ailene vermen yada bankaya koy.

takılarını erkek tarafına vermediğin sürece nereye koyarsan koy daha emniyetlidir.
onlara bıraktın mı biti bidaha takının t sini göremezsin..bizzat test ettim ve onayladım :57:

düğün takılarınızı şifreli bir çantaya koyun.

şifreyi sadece SİZ bilin. eşiniz çantayı istediği yere bıraksın. sadece sizinle birarada iken çanta açılsın.

biz çantamıza minik bir şifreli kilit takmıştık. ve kasaya koyulmuştu. eve gelince bir aradayken açtık :)
ki düğünümüzden 20 gün sonra falan açmıştık.:31:

Back
X